1 2 3

Prvi sneg pri nas in nova sezona svetovnega pokala

To soboto se prične nova sezona svetovnega pokala, in sicer se bodo alpske smučarke pomerile na avstrijskem Sölden-u. Zima je pa tako pred vrati, zadnje deževje v nižinah je nekoliko višje bilo v obliki snega, ter je že pobelilo kar nekaj hribov v Sloveniji nad 1000 metri.

Smučarske karte v predprodaji

Zima se približuje in na slovenskih smučiščih kot vsako leto do zdaj tudi letos ponujajo ugidnejše vozovnicev predprodaji. Tipično so cene vizovnic nižje za okoli 15%, predprodaja pa traja onavadi do konca oktobra oziroma do začetka novembra.

V ponudbi najdemo tudi sezonske vozovnice, ponudba le-teh pa je prilagojena značilnostim smučišč, ki jih ponujajo. Na smučiščih, kjer je pomemben del ponudbe snežni park, na primer ponujajo vozovnice tudi poebej za snežni park, na tistih ki so blizu večjih krajev pa sezonske vozovnice ki veljajo ob delovnikih, po ugodnejših cenah.

Smučanje na Islandiji

Smučanje na Islandiji. Prva epizoda letošnje FreeskiTV. Se vam že kaj smuča?

Smučišča na ognjeniku (Nova Zelandija)

Prejšnjič smo pogledali v Afriko, zdaj pa gremo še malo dlje, v Novo Zelandijo.

Mount Ruapehu, vulkanski izbruh
vir slike: Civilna zaščita Nova Zelandija, www.civildefence.govt.nz

Video teaser: Heterotopia

Yougofirst collective vabi na premiero filma Heterotopia, ki bo dne 8.11.2014 v Ljubljani. Več tega, kar druščina počne, pa lahko najdete tukaj: https://www.facebook.com/yougofirstproduction

Smučanje v Afriki

Če smo zadnjič pisali o smučanju v Čilu, ki zveni še koliko toliko domače evropskemu smučarju ali deskarju, pa bomo tokrat obdelali za smučanje eno malo bolj eksotično celino - Afriko.
Smučanje v Afriki

Smučanje v Čilu

Priljubljena destinacija slovenskih smučarskih tekmovalcev za treninge v "pri nas poletnih" mesecih so Čile na južni polobli. Ko je pri nas poletje, je tam namreč zima in Čile s svojo raznoliko pokrajino ponujajo tudi nekaj odličnih smučarskih terenov.
Med bolj znanimi je na primer Valle Nevado, El Colorado in La Parva. V slednji so na tekmah južnoameriškega pokala pred kakšnima dvema tednoma najvišja mesta dosegli tudi naši tekmovalci v hitrih disciplinah.

Prvi sneg in nova sezona FreeskiTV-ja

Dve novički v enem. Zadnje deževje, ki je v Sloveniji prineslo tudi kar nekaj preglavic, je med drugim prineslo tudi ohladitev in posledično je na višjih hribih padlo tudi nekaj snega. Če koga srbijo smuči... Skupaj s prvim snegom pa je izšel tudi napovednik nove sezone zelo priljubljene serije FreeskiTV, ki ga lahko pogledate tukaj:

Še malo, pa bomo spet furali! ŠE MALOOO!! :)

Akcija: dnevna karta Golte za 19.90 EUR

Za vse, ki veste da boste vsaj kak dan v prihajajoči sezoni preživeli na Golteh, je tu ena vesela novica: dnevnim vozovnicam so v akciji, ki traja do 15.9., znižali ceno za 31%, na 19,90 EUR. Več tukaj: http://www.golte.si/shop/dnevna-smucarska-vozovnica-19-90.html

Slovenska smučišča na Google Maps

Na Google Maps si lahko ogledate tudi StreetView - posnetke iz terena - iz prog na slovenskih smučiščih.

Kranjsko Goro na primer najdete tukaj: http://ow.ly/AYvdt

Obilo veselja!

Strani

Subscribe to Smucisca.net RSS