1 2 3

Vrhunec sezone z Juretom Koširjem

20. februarja se na Krvavcu obeta najzabavnejši dan v sezoni. dopoldanskih urah se boste pomerili z Juretom Koširjem, na zabavnem veleslalomu z bogatimi nagradami, kjer lahko zmaga prav vsak! Ob 13h pa sledi nepozabni apres ski, s slavnimi Soulfingersi.

Program dogodka:

Do 10.00: Zadnje prijave na zabavni veleslalom - Ti vs Jure na Plaži Krvavec
11.00 - 12.30: Zabavni veleslalom Ti vs Jure z bogatimi nagradami, Tiha dolina
13.00 - 15.00: Koncert skupine Soulfingers na Plaži Krvavec

V petek, 19.2.2016, se bo v Kranjski Gori odvijala dobrodelna tekma v spomin na preminulega Draga Grubelnika.

Tekma bo tudi dobrodelnega namena, saj se bo denar zbiral za Maksa, sina Draga Grubelnika, ki je čez noč ostal brez očeta. Iz štartne hišice se bodo pognali tudi nekateri bivši smučarski asi, kot so Jure Košir, Rene Mlekuž, Špela Pretnar, Alenka Dovžan, Tone Vogrinec, Tomi Meglič, Grega Skočir, Gušti in še mnogi drugi.

Na tekmi pa lahko sodelujete tudi vi!

Tudi preveč snega je lahko problem

Ste že kdaj slišali za Gassan snow resort? To je majhno smučišče zasidrano v osrčju Japonske. Zanimivo pa je, da to smučišče obrazuje od maja do julija (ne, kot je običajno za Japonsko, od decembra do aprila). In zakaj je tako?
Smučišče, na katerem obratujejo samo tri vlečnice, v zimskih mesecih dobi preveč snega. Čisto zares!

Ko so leta 2010 odprli smučišče, je bila snežna podlaga debela slabih 8 metrov. Zimskega obratovanja tako ni bilo moč izvesti. Tako morajo počakati na poletne mesece, da lahko pripravijo proge in zaženejo vlečnice.

Dan v življenju psa reševalca

Telluride Avalanche Dogs • 100% GoPro edit from Brett Schreckengost on Vimeo.

Video vam bo pričaral nasmeh na obrazu. Oglejte si dan v življenju psa, katerega naloga je reševanje ljudi pokopanih pod plazom.

Otroški smučarski tečaji

Bliža se februar in z njim začetek zimskih počitnic. Vaši otroci lahko čas odlično izkoristijo za učenje zavojev na belih strminah. V naši deželici je nemalo ponudnikov različnih otroških tečajev in nekaj idej najdete na spodnjih povezavah:

Pohorje, 15.-19.2.2016: http://www.minisport.si/pocitnice-za-otroke/smucarskepocitnice

52. Zlata lisica

Ta vikend bo v Mariboru pestro. Preparacija je uspela, snežna podlaga je odlična, vremenska napoved pa obetavna. Na Pohorju se bo zopet odvijala Zlata lisica, ki bo gostila vse najboljše smučarke sveta. Začelo se bo že v petek, 29.1.2016, z žrebom štartnih številk. V soboto, 30.1.2016, bo na sporedu veleslalom, v nedeljo, 31.1.2016, pa še slalom.

Več o programu in ostalih informacijah najdete na spodnji povezavi:
http://www.zlatalisica.si/prireditev/program-52-zlate-lisice/

Gradovi Kralja Matjaža 2016

Ob koncu januarja 2016 bo na sporedu že 24. prireditev Gradovi kralja Matjaža, ki bo potekala od petka, 29. januarja, do nedelje, 31. januarja 2016.

Od leta 1993 so marljive ekipe zgradile že 1300 gradov. Prireditev Gradovi kralja Matjaža se prične v petek zvečer, ko na smučišču v Črni na Koroškem poteka nočni slalom med baklami, za pokal kralja Matjaža. Osrednji dogodek prireditve je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža. Nedelja je namenjena otrokom, za katere pripravijo pester otroški program.

Svetovni pokal v deskanju na snegu 2016

V soboto, 23. 1. 2016, se bo na smučarski progi Jasa na Rogli odvijal FIS Svetovni pokal v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu.

Program je sledeč:

PETEK, 22. 01. 2016

18.00 - 19.00: zbor tekmovalcev in obiskovalcev na ploščadi pred Termami Zreče, DJ Kuky

19.00 - 20.00: pozdrav gostitelja ter uradni žreb štartnih številk

20.00 - 22.00: zabava s TRKAJEM in DJ-jem

SOBOTA, 23. 01. 2016 Smučišče JASA (Rogla)

10.00 – 12.00: KVALIFIKACIJE (moški, ženske)

12.00 – 12.30: zabava z DJ-jem

Nova aplikacija za pametne telefone

Tehnika napreduje iz dneva v dan, tako bodo pametni telefoni v prihodnosti nadomestili tudi papirnate mape smučišč. Na tržišču se je namreč pojavila nova mobilna aplikacija FATMAP, ki prinaša 3D mape več kot 25 smučarskih središč v Severni Ameriki in Evropi.

Čarobni dan v Kranjski Gori

Za ceno smučarske vozovnice lahko smuča cela družina!

Pridobitev brezplačnega kupona (izpolnitev spodnjega prijavnega obrazca na povezavi: http://www.carobnidan.si/) za zimski Čarobni dan, ki se bo odvijal v nedeljo, 17.1.2016, v Kranjski Gori, je pogoj za obisk celotnega čarobnega dogajanja na ta dan.

Strani

Subscribe to Smucisca.net RSS