1 2 3

Predprodaja smučarskih vozovnic Rogla se zaključuje!

Do 30.11.2014 lahko izkoristite ugoden nakup smučarskih kart za smučišči Rogla in Krvavec. Po naporni smuki si s karto lahko zagotovite še cenejše razvajanje v termah.

Monografija - Rudolf Badjura

Večerja na zajli

Kabinska žičnica lahko predstavlja tudi prijetno kulinarično doživetje.

Več na: http://www.rtc-krvavec.si/si/zima/dogodek/n/vecerja-na-zajli/

Naj bo smuka varna.

Poškodbe na smučiščih niso redek pojav. Tveganje za boleče nevšečnosti pa lahko zmanjšamo, zato se na smučanje ustrezno pripravimo.

Ski opening v duhu legendarnih Beatlov

Prihajajoči konec tedna, natančneje 29.11.2014, bo svoje žičniške naprave odprl tudi avstrijski smučarski center Obertauern. Da bodo prvi zavoji v sezoni še slajši, bo večer zaznamovan s koncertom v poklon edinstveni angleški zasedbi The Beatles. Slednji so namreč ravno v Obertauernu, pred skoraj 50 leti, nastopili in posneli tudi nekaj insertov za videospot svoje popularne skladbe Help.

Več informacij na: http://www.obertauern.com/en/events/ski-opening.html

Vogel se odpira ta vikend!

Del naprav na Voglu bo obratoval že ta vikend, in sicer v soboto in nedeljo. Nihalka od 8:00 do 18:00, smučarske naprave pa od 9:00 do 16:00. Več na http://www.vogel.si/zima/

Opremimo se na smučarskih sejmih!

Vsi že komaj čakamo, da se bomo lahko zapodili po belih strminah. Da pa bo užitek še večji, poskrbimo za svojo opremo. V ta namen različni smučarski klubi in društva tudi letos vabijo na tradicionalne smučarske sejme, kjer lahko kupite, prodate ali podarite različne kose smučarske opreme. Več informacij, med drugim tudi o novostih in dejavnostih na sejmih, preverite na spodnjih povezavah.

Nekateri sejmi bodo potekali že ta konec tedna!

Čakamo sneg!

Za vse, ki že komaj čakate pravo zimo. Vedite, da niste sami. :)

Dražba ATC Kanin

Kaninsko smučišče s pripadajočo infrastrukturo še vedno propada in 16. decembra bo znova potekala dražba premoženja ATC Kanin. V kolikor ne bodo uspeli prodati smučišča v celoti, bo dražba potekala po delih. Celotno lastnino vrednotijo na 1,14 milijona evrov, poleg Rusov pa bi se naj za nakup zanimali tudi drugi interesenti.

Več informacij najdete na http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/ponovna-drazba-premozenja-atc-ja-kan...

Smučišče v Izraelu - Mount Hermon

Po gori Mount Hermon poteka ena od državnih mej, ki se je v preteklosti kar nekaj premikala. V vojnah med Sirijo in Izraelom so v letih 1967 in 1973 na gori potekale bitke za mejo in gora, na kateri je zdaj smučišče, je bila prizorišče borbe. Vrh gore je sicer meja med Libanonom in Sirijo, smučišče pa se razprostira pod tem vrhom na izraelski strani. Med vožnjo proti smučišču po Golanskem višavju se do smučišča povzpnemo preko delno razminiranih minskih polj.

Strani

Subscribe to Smucisca.net RSS