Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 71, 72, 73  Naslednja
 Novo smučišče ob Kobli « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 8:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35

Sečnja, ki naj bi se začela konec aprila, ne duha ne sluha. Po njihovih prvotnih napovedih bi moralo smučišče obratovati že dve sezone, a niti najmanjših posegov na terenu še ni bilo opravljeno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 8:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49

Po moje sečnje sploh ne bo.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 8:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Pocaki da EU sredstva pridejo in da drzava primakne svoj del.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 9:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

@pj;

Mar ni tako, da najprej nekaj zapraviš, potem šele izstaviš zahtevek za povračilo nepovratnih sredstev? Torej najprej gradnja in šele potem povračilo stroškov za vsako fazo, za katero so bila sredstva odobrena.

Ne vem, ampak vedno manj verjamem, da bo kaj kruha iz te moke.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 10:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Daj na servis sarkazem detektor Ze kaksno leto nazaj (ali pa se vec) sem napisal, da imam obcutek da gre zgolj za nateg in iz vsega tega ne bo nic, samo da so takrat vsi po meni skocili, da nimam pojma. Danes jih je pa kot kaze vedno vec takih, ki imajo podobno mnenje.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 10:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

pj je napisal/a:
Daj na servis sarkazem detektor Ze kaksno leto nazaj (ali pa se vec) sem napisal, da imam obcutek da gre zgolj za nateg in iz vsega tega ne bo nic, samo da so takrat vsi po meni skocili, da nimam pojma. Danes jih je pa kot kaze vedno vec takih, ki imajo podobno mnenje.

Saj tudi jaz od samega začetka dvomim v projekt, ampak tokrat sem pa skoraj prepričan v svoj prav.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 2:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Spet sami negativci. Tipična slovenceljska fovšija in škodoželje. Pa jasno da bo smučišče. Jaz ga že voham.
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 2:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

marko je napisal/a:
Spet sami negativci. Tipična slovenceljska fovšija in škodoželje.

Ne.
Nazaj na vrh
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 2:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09

Podlaga za to, kar sem napisal 22. aprila je bil tudi občutek da celoten parlament ujčka ta projekt.
In vedno, ko "veseli lastniki" naletijo na novo oviro, naj bi jo pomagal preskočiti tudi parlament s sprejetjem novega zakona ali pa z najmanj za graditelje in razlastninovalce ugodno spremembo sedanje zakonodaje.
Žal živimo v takšni državi, kjer bodo tudi za legalizacijo sušilnice sadja vse naredili. Raja pa naj še naprej strada.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2014 2:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Jaz pa gledam na stvar iz drugačnega vidika. Žal živimo v takšni državi, da tudi 2-kratna sprememba zakonodaje ni dovolj, da bi se lahko začelo nekaj delati. Zdaj ali imamo tako nesposobo zakonodajno telo ali tako zagamano birokracijo je po moje oboje enako slabo.
Nazaj na vrh
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2014 2:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakonodaja naj bi ščitila javni interes, zasebno lastnino ipd.
Je verjetno resnično mnogokrat preveč zakomplicirana in neživljenjska, ampak, če lahko gradijo drugje, ne moreš trditi, da je nemogoča.
Običajno pa se na birokratske ovire izgovarjajo tisti, ki sami niso sposobni celotnega projekta in zahtevane dokumentacije ustrezno pripraviti. Seveda pa tega ne bodo nikoli priznali, ampak, verjetno že od otroštva krivijo in tožarijo vse ostalo. V konkretnem primeru med slednje štejem tudi nesposobnost dogovora s prizadetimi, da se potem lahko kapital nad njimi izživlja preko parlamenta s spremembami zakonov, ki so jih vsaj do sedaj še ščitili.
Nazaj na vrh
yoichi
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 29, 2014 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Maj 2012 22:38

No končno je bil sprejet nov zakon o žičnicah:
https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/seje/glasovanje?mandat=VI&seja=24.+Redna&uid=124BC56996E0F86EC1257CC800470939

In pa post župana bohinja na FB:
"DOKONČNO:Po prvomajskih praznikih se začne "odkazovanje"in sečnja za novo smučišče 2864.Jutri bo sprejet še mankajoči zakon v Državnem zboru.Vesel sem ,da je uspelo."
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2014 10:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Charlie Uno je napisal/a:
Zakonodaja naj bi ščitila javni interes, zasebno lastnino ipd.
Je verjetno resnično mnogokrat preveč zakomplicirana in neživljenjska, ampak, če lahko gradijo drugje, ne moreš trditi, da je nemogoča.
Običajno pa se na birokratske ovire izgovarjajo tisti, ki sami niso sposobni celotnega projekta in zahtevane dokumentacije ustrezno pripraviti. Seveda pa tega ne bodo nikoli priznali, ampak, verjetno že od otroštva krivijo in tožarijo vse ostalo. V konkretnem primeru med slednje štejem tudi nesposobnost dogovora s prizadetimi, da se potem lahko kapital nad njimi izživlja preko parlamenta s spremembami zakonov, ki so jih vsaj do sedaj še ščitili.

No in kje v Sloveniji so v zadnjih 20 letih postavili kakšno novo (ne zamenjali staro) žičnico. Jaz se nazadnje spomnim samo Cerknega, pa še tu je že kar precej let, vse ostalo je še iz davnine iz neke druge države.
Nazaj na vrh
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2014 11:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Npr. Prevala na Kaninu.
Žal kaže, da bo žalostno končala.
Ampak vzroki za resnično slabo aktivnost an tem področju verjeno niso v zakonodaji; upam, da se vsaj s tem strinjaš.
Morda pa imamo dovolj smučišč in naprav, zlasti glede na to kam gre naša smučarija.
Lp
Nazaj na vrh
ledenko
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 30, 2014 5:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

marko je napisal/a:
Spet sami negativci. Tipična slovenceljska fovšija in škodoželje. Pa jasno da bo smučišče. Jaz ga že voham.

Res nisem negativc, a vseeno še vedno ne verjamem.

Nazadnje urejal/a ledenko Sre Maj 07, 2014 6:30 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 71, 72, 73  Naslednja Stran 38 od 73

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net