Avtor |
Sporočilo
|
zima1 |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35 Prispevkov: 306
|
Sečnja, ki naj bi se začela konec aprila, ne duha ne sluha. Po njihovih prvotnih napovedih bi moralo smučišče obratovati že dve sezone, a niti najmanjših posegov na terenu še ni bilo opravljeno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 8:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
Po moje sečnje sploh ne bo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Pocaki da EU sredstva pridejo in da drzava primakne svoj del.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
@pj;
Mar ni tako, da najprej nekaj zapraviš, potem šele izstaviš zahtevek za povračilo nepovratnih sredstev? Torej najprej gradnja in šele potem povračilo stroškov za vsako fazo, za katero so bila sredstva odobrena.
Ne vem, ampak vedno manj verjamem, da bo kaj kruha iz te moke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Daj na servis sarkazem detektor Ze kaksno leto nazaj (ali pa se vec) sem napisal, da imam obcutek da gre zgolj za nateg in iz vsega tega ne bo nic, samo da so takrat vsi po meni skocili, da nimam pojma. Danes jih je pa kot kaze vedno vec takih, ki imajo podobno mnenje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
pj je napisal/a: | Daj na servis sarkazem detektor Ze kaksno leto nazaj (ali pa se vec) sem napisal, da imam obcutek da gre zgolj za nateg in iz vsega tega ne bo nic, samo da so takrat vsi po meni skocili, da nimam pojma. Danes jih je pa kot kaze vedno vec takih, ki imajo podobno mnenje. |
Saj tudi jaz od samega začetka dvomim v projekt, ampak tokrat sem pa skoraj prepričan v svoj prav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Spet sami negativci. Tipična slovenceljska fovšija in škodoželje. Pa jasno da bo smučišče. Jaz ga že voham.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
marko je napisal/a: | Spet sami negativci. Tipična slovenceljska fovšija in škodoželje. |
Ne.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Pon Apr 28, 2014 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09 Prispevkov: 327
|
Podlaga za to, kar sem napisal 22. aprila je bil tudi občutek da celoten parlament ujčka ta projekt.
In vedno, ko "veseli lastniki" naletijo na novo oviro, naj bi jo pomagal preskočiti tudi parlament s sprejetjem novega zakona ali pa z najmanj za graditelje in razlastninovalce ugodno spremembo sedanje zakonodaje.
Žal živimo v takšni državi, kjer bodo tudi za legalizacijo sušilnice sadja vse naredili. Raja pa naj še naprej strada. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Apr 29, 2014 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Jaz pa gledam na stvar iz drugačnega vidika. Žal živimo v takšni državi, da tudi 2-kratna sprememba zakonodaje ni dovolj, da bi se lahko začelo nekaj delati. Zdaj ali imamo tako nesposobo zakonodajno telo ali tako zagamano birokracijo je po moje oboje enako slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Tor Apr 29, 2014 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Zakonodaja naj bi ščitila javni interes, zasebno lastnino ipd.
Je verjetno resnično mnogokrat preveč zakomplicirana in neživljenjska, ampak, če lahko gradijo drugje, ne moreš trditi, da je nemogoča.
Običajno pa se na birokratske ovire izgovarjajo tisti, ki sami niso sposobni celotnega projekta in zahtevane dokumentacije ustrezno pripraviti. Seveda pa tega ne bodo nikoli priznali, ampak, verjetno že od otroštva krivijo in tožarijo vse ostalo. V konkretnem primeru med slednje štejem tudi nesposobnost dogovora s prizadetimi, da se potem lahko kapital nad njimi izživlja preko parlamenta s spremembami zakonov, ki so jih vsaj do sedaj še ščitili. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yoichi |
Objavljeno: Tor Apr 29, 2014 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Maj 2012 22:38 Prispevkov: 87 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Charlie Uno je napisal/a: | Zakonodaja naj bi ščitila javni interes, zasebno lastnino ipd.
Je verjetno resnično mnogokrat preveč zakomplicirana in neživljenjska, ampak, če lahko gradijo drugje, ne moreš trditi, da je nemogoča.
Običajno pa se na birokratske ovire izgovarjajo tisti, ki sami niso sposobni celotnega projekta in zahtevane dokumentacije ustrezno pripraviti. Seveda pa tega ne bodo nikoli priznali, ampak, verjetno že od otroštva krivijo in tožarijo vse ostalo. V konkretnem primeru med slednje štejem tudi nesposobnost dogovora s prizadetimi, da se potem lahko kapital nad njimi izživlja preko parlamenta s spremembami zakonov, ki so jih vsaj do sedaj še ščitili. |
No in kje v Sloveniji so v zadnjih 20 letih postavili kakšno novo (ne zamenjali staro) žičnico. Jaz se nazadnje spomnim samo Cerknega, pa še tu je že kar precej let, vse ostalo je še iz davnine iz neke druge države. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlie Uno |
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Npr. Prevala na Kaninu.
Žal kaže, da bo žalostno končala.
Ampak vzroki za resnično slabo aktivnost an tem področju verjeno niso v zakonodaji; upam, da se vsaj s tem strinjaš.
Morda pa imamo dovolj smučišč in naprav, zlasti glede na to kam gre naša smučarija.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Sre Apr 30, 2014 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
marko je napisal/a: | Spet sami negativci. Tipična slovenceljska fovšija in škodoželje. Pa jasno da bo smučišče. Jaz ga že voham.  |
Res nisem negativc, a vseeno še vedno ne verjamem. 
Nazadnje urejal/a ledenko Sre Maj 07, 2014 6:30 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|