Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Atomic Race ST - izkušnje?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 Atomic Race ST - izkušnje? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
DeX
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2010 2:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

Citiram:
In če Jureta zanima točno in samo ta dila???Malo mu vsiljuješ zadeve, a ne??

Primarno me zanima tale dilca ja, vendar tudi alternative so dobrodošle, tako da ni problema

FIDA je napisal/a:
Če se ti ne mudi, počakaj, da se začnejo prvi testi na SLO smučiščih in smuči pred nakupom OBVEZNO preizkusi. Le tako si boš lahko izbral pravo, s katero boš najbolj užival in ti bo najbolj ustrezala. Katalogi in mnenja drugih so lahko samo za ožji izbor oz. orientacijo.

Oglasi se tudi na katerem izmed naših testov in preizkusi FIDA Laser Gold SL World Cup, ti zagotovo ne bo žal ...

Podatki o smučki in rezultati letošnjega testa www.fidasports.com/GV/Smuci/Lasergold.aspx

Tako zalo se mi ne mudi, ker moje Fišerke so mi kul, zato ni potrebe, da bi na vrat na nos kupoval druge dilce.

Ampak nekako sem se odločil da bi za kakšno sezono ali dve prešaltal na "taprave" slalomke. Taprave v smislu dolžine in geometrije ne trdote

Tudi na Fida sem že pomislil, vendar se mi po pregledu modelov ni zdelo, da bi bila kakšna smuča tisto kar iščem. Laser Red mi s 15 metri pri 167 nekako niso tisto kar bi želel, medtem ko se mi Laser Gold po opisu zdijo natančno to, z izjemo ranga in zahtevnosti smučke.. Glede na to, da je to dila po standardu FIS in njen opis apelira na bivše tekmovalce in vrhunske smučarje, sem nekako avtomatsko smatral da je to zame too much.

Stvar je namreč taka, da sedaj po zelo dolgi pauzi, ko sem smučal kot mulc, smučam šele 3 sezone (prej pa mogoče po 1x letno). Peljat se znam, želja po izpopolnjevanju znanja je, se pa niti približno ne uvrščam med vrhunske smučarje. Zato sem Laser Gold kar nekako avtomatsko odpisal. Vendar če menite, da bi smuča lahko ustrezala tudi nekomu takemu, potem bi pa z veseljem preizkusil..
FIDA
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2010 4:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 13:13
Kraj: Prevalje in Ljubljana

fischerpro3 je napisal/a:
FIDA je napisal/a:
Če se ti ne mudi, počakaj, da se začnejo prvi testi na SLO smučiščih in smuči pred nakupom OBVEZNO preizkusi. Le tako si boš lahko izbral pravo, s katero boš najbolj užival in ti bo najbolj ustrezala. Katalogi in mnenja drugih so lahko samo za ožji izbor oz. orientacijo.

Oglasi se tudi na katerem izmed naših testov in preizkusi FIDA Laser Gold SL World Cup, ti zagotovo ne bo žal ...

Podatki o smučki in rezultati letošnjega testa www.fidasports.com/GV/Smuci/Lasergold.aspx

In če Jureta zanima točno in samo ta dila???Malo mu vsiljuješ zadeve, a ne??

Pa ni treba biti tako nagle jeze ...

Vidiš, da me je DeX razumel povsem pravilno, nisem vsiljeval, sem samo predlagal. Še enkrat pa poudarjam, in to priporočam vsem, pred nakupom obvezno testiranje smuči. Drugače lahko kupiš mačka v žaklju.

Dex, za teste pa spremljaj našo spletno ali Facebook stran, in ko bomo najbližje tvojemu smučišču, si lepo vabljen!
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 15, 2010 6:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Nagla jeza je tak zlo relativen pojem......ravno tako kot različni komercialni pristopi, anede?? Kakorkoli, čimprej naj bo sneg....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 17, 2010 7:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

klemn je napisal/a:
Hmmm ... med radijem 11m in 13m pa se menda že občuti kej razlike

Pri rekreativnem smučanju? Zelo zelo malo, večina pa praktično nič.
Nazaj na vrh
klemn
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 10:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 16:07

Hmmm ... zakaj pa so potem smučke po radijih rangirane v pol metra?
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 18, 2010 10:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Marketing? Kot je napisal Bobo... nedeljski smucar, brez 20 let dirkanja za seboj, definitivno ne bo opazil razlike... ne med 11 in 13m, ne med cem drugim
Nazaj na vrh
klemn
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 9:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 16:07

OK, itak da taka dila ni za vsazga ampak sam za boljše smučanje in da jih velika večina itak ne bi znala vozt tako ko treba ( se pravi carving, sam poglejte po smučiščih

No, jaz sem te smučke kupil in sem zelo zadovoljen z njimi.
Pa razliko med 11 in 13 m čutim
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 9:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

klemn je napisal/a:
OK, itak da taka dila ni za vsazga ampak sam za boljše smučanje in da jih velika večina itak ne bi znala vozt tako ko treba ( se pravi carving, sam poglejte po smučiščih

No, jaz sem te smučke kupil in sem zelo zadovoljen z njimi.
Pa razliko med 11 in 13 m čutim

A bi nas malo razsvetlil??
Nazaj na vrh
migaj
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 12:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 22:35

po mojih izkušnjah Atomic Race ST ni slaba smučka in je lahko vodljiva primerna tudi za povprečne smučarje in smučarke, samo zdi se mi, da na poledenelem ne prime prav kot bi morala oz. se ne more merit z Atomic Race II (še rumenimi), nad katerimi sem sam bolj navdušen in mi dajejo veliko večjo sigurnost oprijema robnikov v zavoju in pri hitrejši vožnji.
Vezi se da prestavljat npr: iz nastavitev za št. pancerjev 38 =>46,5 brez orodja v pol minute.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 12:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Malo off topic... Atomic SL 11m (rumene), ki so omenjene zgoraj, so bile za moje pojme ena slabših "race" stvari, ki jih je Atomic kdaj dal ven. Neko res čudno razmerje med zahtevno slalomko ter rekreativno dilo. Zanimivo, ker so bile istočasno SL9m res fenomenalne. Mehka igračka, ampak res prava dila za uživancijo
U glavnem... Race ST in SL11 nista ravno za primerjati... Preveč različni dili
Nazaj na vrh
ss02
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 23, 2011 9:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:12
Kraj: Ptuj

http://www.skijanje.hr/oprema/skije/clanak/atomic-race-st-10-11?id=22085 test smučke, če te zanima
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2 Stran 2 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Atomic Race ST - izkušnje?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net