Avtor |
Sporočilo
|
DeX |
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Citiram: | In če Jureta zanima točno in samo ta dila???Malo mu vsiljuješ zadeve, a ne?? |
Primarno me zanima tale dilca ja, vendar tudi alternative so dobrodošle, tako da ni problema
FIDA je napisal/a: | Če se ti ne mudi, počakaj, da se začnejo prvi testi na SLO smučiščih in smuči pred nakupom OBVEZNO preizkusi. Le tako si boš lahko izbral pravo, s katero boš najbolj užival in ti bo najbolj ustrezala. Katalogi in mnenja drugih so lahko samo za ožji izbor oz. orientacijo.
Oglasi se tudi na katerem izmed naših testov in preizkusi FIDA Laser Gold SL World Cup, ti zagotovo ne bo žal ...
Podatki o smučki in rezultati letošnjega testa www.fidasports.com/GV/Smuci/Lasergold.aspx |
Tako zalo se mi ne mudi, ker moje Fišerke so mi kul, zato ni potrebe, da bi na vrat na nos kupoval druge dilce.
Ampak nekako sem se odločil da bi za kakšno sezono ali dve prešaltal na "taprave" slalomke. Taprave v smislu dolžine in geometrije ne trdote
Tudi na Fida sem že pomislil, vendar se mi po pregledu modelov ni zdelo, da bi bila kakšna smuča tisto kar iščem. Laser Red mi s 15 metri pri 167 nekako niso tisto kar bi želel, medtem ko se mi Laser Gold po opisu zdijo natančno to, z izjemo ranga in zahtevnosti smučke.. Glede na to, da je to dila po standardu FIS in njen opis apelira na bivše tekmovalce in vrhunske smučarje, sem nekako avtomatsko smatral da je to zame too much.
Stvar je namreč taka, da sedaj po zelo dolgi pauzi, ko sem smučal kot mulc, smučam šele 3 sezone (prej pa mogoče po 1x letno). Peljat se znam, želja po izpopolnjevanju znanja je, se pa niti približno ne uvrščam med vrhunske smučarje. Zato sem Laser Gold kar nekako avtomatsko odpisal. Vendar če menite, da bi smuča lahko ustrezala tudi nekomu takemu, potem bi pa z veseljem preizkusil.. _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FIDA |
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 13:13 Prispevkov: 78 Kraj: Prevalje in Ljubljana
|
fischerpro3 je napisal/a: | FIDA je napisal/a: | Če se ti ne mudi, počakaj, da se začnejo prvi testi na SLO smučiščih in smuči pred nakupom OBVEZNO preizkusi. Le tako si boš lahko izbral pravo, s katero boš najbolj užival in ti bo najbolj ustrezala. Katalogi in mnenja drugih so lahko samo za ožji izbor oz. orientacijo.
Oglasi se tudi na katerem izmed naših testov in preizkusi FIDA Laser Gold SL World Cup, ti zagotovo ne bo žal ...
Podatki o smučki in rezultati letošnjega testa www.fidasports.com/GV/Smuci/Lasergold.aspx |
In če Jureta zanima točno in samo ta dila???Malo mu vsiljuješ zadeve, a ne?? |
Pa ni treba biti tako nagle jeze ...
Vidiš, da me je DeX razumel povsem pravilno, nisem vsiljeval, sem samo predlagal. Še enkrat pa poudarjam, in to priporočam vsem, pred nakupom obvezno testiranje smuči. Drugače lahko kupiš mačka v žaklju.
Dex, za teste pa spremljaj našo spletno ali Facebook stran, in ko bomo najbližje tvojemu smučišču, si lepo vabljen! _________________ www.fidasports.com in www.facebook.com/FIDAsports |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Nov 15, 2010 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Nagla jeza je tak zlo relativen pojem......ravno tako kot različni komercialni pristopi, anede?? Kakorkoli, čimprej naj bo sneg....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
klemn je napisal/a: | Hmmm ... med radijem 11m in 13m pa se menda že občuti kej razlike  |
Pri rekreativnem smučanju? Zelo zelo malo, večina pa praktično nič.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemn |
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 16:07 Prispevkov: 36
|
Hmmm ... zakaj pa so potem smučke po radijih rangirane v pol metra?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Nov 18, 2010 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Marketing? Kot je napisal Bobo... nedeljski smucar, brez 20 let dirkanja za seboj, definitivno ne bo opazil razlike... ne med 11 in 13m, ne med cem drugim  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemn |
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 16:07 Prispevkov: 36
|
OK, itak da taka dila ni za vsazga ampak sam za boljše smučanje in da jih velika večina itak ne bi znala vozt tako ko treba ( se pravi carving, sam poglejte po smučiščih
No, jaz sem te smučke kupil in sem zelo zadovoljen z njimi.
Pa razliko med 11 in 13 m čutim  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
klemn je napisal/a: | OK, itak da taka dila ni za vsazga ampak sam za boljše smučanje in da jih velika večina itak ne bi znala vozt tako ko treba ( se pravi carving, sam poglejte po smučiščih
No, jaz sem te smučke kupil in sem zelo zadovoljen z njimi.
Pa razliko med 11 in 13 m čutim  |
A bi nas malo razsvetlil??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
migaj |
Objavljeno: Pon Feb 21, 2011 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 22:35 Prispevkov: 17
|
po mojih izkušnjah Atomic Race ST ni slaba smučka in je lahko vodljiva primerna tudi za povprečne smučarje in smučarke, samo zdi se mi, da na poledenelem ne prime prav kot bi morala oz. se ne more merit z Atomic Race II (še rumenimi), nad katerimi sem sam bolj navdušen in mi dajejo veliko večjo sigurnost oprijema robnikov v zavoju in pri hitrejši vožnji.
Vezi se da prestavljat npr: iz nastavitev za št. pancerjev 38 =>46,5 brez orodja v pol minute. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Tor Feb 22, 2011 12:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
Malo off topic... Atomic SL 11m (rumene), ki so omenjene zgoraj, so bile za moje pojme ena slabših "race" stvari, ki jih je Atomic kdaj dal ven. Neko res čudno razmerje med zahtevno slalomko ter rekreativno dilo. Zanimivo, ker so bile istočasno SL9m res fenomenalne. Mehka igračka, ampak res prava dila za uživancijo
U glavnem... Race ST in SL11 nista ravno za primerjati... Preveč različni dili  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ss02 |
Objavljeno: Sre Feb 23, 2011 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:12 Prispevkov: 9 Kraj: Ptuj
|
|