Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher (zvani Meli:)

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
 Mölltaler Gletscher (zvani Meli:) « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
matejp
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2024 3:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

V nedeljo sem obiskal Molltal in glede na poročila v drugih temah sem zgleda zadel destinacijo. Sneg je bil zimski, gneče nobene, za nameček pa so tudi premierno v tej sezoni odprli progo iz ledenika do vlakca (9). Nasmučal sem se, kot že dolgo ne.

Na koncu dneva pa se je vseeno poznalo, da smo šele na začetku sezone, saj je bila proga do vlakca na strmini kar dodobra zdrsana do ledenih plošč, ampak nič kritičnega.

V primerjavi z Obertauernom en teden prej, noč in dan v primerjavi z gužvo in kvaliteto snega. Ledenik je zmagal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2025 5:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

Ponedeljek 17.2. (nadaljevanje iz Goldecka https://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?p=99165#99165

Po moji jutranji kolobociji in neuspesnem iskanju nemeglenih hribov na Katshbergu, Goldecku, BKKju, sem pristal na super sončnem Moelltalu.
A vseeno ni bila dobra izbira. Morda je zjutraj še bilo, ob 12h pa tolk razrite proge in tolk ljudi, da (morda napacno?) sele zdaj ugotavljam, da je Moelltal smucisce za december in april. Vse ostalo pa slovaki tolk razrijejo in delajo gnečo, da pejte raje v savno in bazen Seebodna ?

Sneg danes prav čuden, cukajoč. In preveč naritega, na kupih. Nč fajn. Ne, fotke ne prijazujejo pravilno slabega stanja.

Bi blo drugic za sprobat zjutraj Moelltal in nato skocit na Malnitz (ista karta) ?

Edina svetla tocka Moelltala danes sta bile 11kW polnilnici na vrhu parkirisca nad blagajno, ki ti tudi po 4 urah se ne zaracunata feeja, če še vedno polnis (a jo lahko zmedes z zanalasc prepocasnim polnjenjem, ce si 8r ur tam ?)

2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 09, 2025 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V soboto sem se zaradi napovedanih visokih temperatur odpravil na Molltal in tako kot na začetku sezone, nisem bil razočaran. Ljudi malo, pa tisti, ki so bili, so se po 13:00 izgubili.

Sneg je bil zimski, proge pa so bile trde. Razen zadnje strmine do vlakca, so zdržale do konca, pa še zadnja strmina je začela po 15:00 nazaj zmrzovati, tako da je bilo na koncu kar zahtevno smučati po njej.

Cel dan je pihal južni veter, ki je na vrh ledenika prinašal droben umeten sneg iz spodnjih predelov prog, tako da si od nekje 14:00 dalje lahko vsaj zgornji del strmine smučal po napihanem snegu. Vrhunsko.

V primerjavi z ostalimi zapisi na forumu je Molltal definitivno zmagal v tem vikendu.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 07, 2025 7:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Na kratko, ker je to izpred skoraj tedna in pol in verjetno mnogim ni več aktualno.
Prvi obisk Molltalerja. Nad pričakovanji, cel dan sonce, malo ljudi, konec marca pa boljši pogoji kot na večini mojih smučanj od konca februarja naprej. Zagotovo se na to majhno, a zelo simpatično smučišče še vrnem. Proge so bile še posebej na ledeniškem delu sicer resda malo slabše steptane, ponekod stopnice oz. neravnine, ampak ni bilo večje krize. Ob temperaturah na večini nižjeležečih smučišč temu izletu res težko kaj oporekam. Modra proga se je v spodnjem delu začela kucljati že po kakšnih 3 urah in je bila spodaj ob 4ih boj za preživetje na mojih ne najbolj širokih smučkah, ledeniški del in črna pa so do kosila malo pred 13. uro še zelo solidno držale. Alteck je bil na mojo žalost zaprt. Po kosilu sem bolj ali manj smučal na Panoramabahnu, kjer so bile proge vse do 4ih še vedno odlične, ob robovih se je še dalo najti rebrca. Ne vem, zakaj te proge niso priljubljene, meni je bila rdeča 5-ka ena izmed najljubših, razen zadnjega ravninskega dela, ki je res malo tečen. Tako sem nepričakovano smučal do konca. Ostale proge pa so bile zadnje 2 uri že precej kucljaste.
Mimogrede, je še kakšna druga restavracija poleg tavelike, ki je za moj okus res zelo slaba? Ali bo pač naslednjič hrana iz nahrbtnika? Nekaj je google sicer kazal neko kočo ob črni progi, ampak iz gondole tam nisem videl žive duše, pa ne vem če sploh strežejo hrano?
Pa še to, kako je na Meliju v drugi polovici aprila, začetku maja? So pogoji bistveno slabši? Je takrat navadno še odprta večina prog? Sicer sem ga letos večkrat spremljal, pa se mi je zdelo da so nekatere proge zaprte skoraj vedno, tudi na vrhuncu sezone. Ne vem, šparajo dizel ali je kak drug razlog? Slik pa žal skoraj nič oz. samo za »okus«. Sicer pa ocena dneva 10/10, eden izmed boljših smučarskih dni v sezoni, ko se vse poklopi.

Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 08, 2025 8:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

GreenIce je napisal/a:

Mimogrede, je še kakšna druga restavracija poleg tavelike, ki je za moj okus res zelo slaba? Ali bo pač naslednjič hrana iz nahrbtnika? Nekaj je google sicer kazal neko kočo ob črni progi, ampak iz gondole tam nisem videl žive duše, pa ne vem če sploh strežejo hrano?

Strežejo, in to dobro. Duisburger Hütte.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 08, 2025 4:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala. Kje pa lahko najdem več info o tej koči?
Ker nekje piše, da lahko celo prenočiš. A na spletu nobenih kontaktnih informacij, ne najdem jih na bookingu, prav tako nikjer ne najdem kakšna vrsta hrane je. Bi bilo prav luštno prespat na gori.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 08, 2025 5:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

https://www.dav-duisburg.de/huetten/Duisburger-Hutte/3553

Hrana pa nekje vmes med klasično ponudbo planinskih koč (enolončnice, župe ipd.) in smučarskih prehranjevalnic, mislim da se da dobit tudi kak dunajc in 'Pommes'. Meni ni ostala v spominu kot nek presežek, zagotovo pa razred nad samopostrežno restavracijo na zgornji postaji kabinke, ki je pa res podn. Enkrat so mi že pečen in ohlajen pomfri hoteli servirat tako, da so ga še za pol minute pomočili v olje ... potem pa sem jim povedal svoje .
Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 09, 2025 12:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa vem. Meni je v restavraciji najboljši njihov golaž s kruhovim cmokom. Res dober golaž. Pohanje pa itak bolj ne jem v teh krmilnicah. Bolj bi grajal oderuško ceno krožnika solate (8 EUR).
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 09, 2025 7:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No klobasa in pomfri pri meni nista bila hladna, ampak utopljena v olju.

Hvala, bom enkrat sprobal to kočo, vsaj za kosilo. Sicer meni tradicionalne avstrijske jedi ne teknejo najbolj, raje imam italijansko kuhinjo, zato navadno iščem alternative.
Na Meliju pa pač ni veliko izbire. Špagete sicer imajo, a samo otroško porcijo
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 09, 2025 9:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

GreenIce je napisal/a:
kako je na Meliju v drugi polovici aprila, začetku maja? So pogoji bistveno slabši? Je takrat navadno še odprta večina prog? Sicer sem ga letos večkrat spremljal, pa se mi je zdelo da so nekatere proge zaprte skoraj vedno, tudi na vrhuncu sezone. Ne vem, šparajo dizel ali je kak drug razlog? Slik pa žal skoraj nič oz. samo za »okus«. Sicer pa ocena dneva 10/10, eden izmed boljših smučarskih dni v sezoni, ko se vse poklopi.

Ja, ko sem na napovedi videl da bo pondelk -16C na Moeliju, in da tudi torek ne bo slabši,
že dva dni preklinjam službo, da mi ni uspelo skočit tja gor

Spremljaj še kak tak nenaden upad severnega pola dol do nas in ohladitev, pa se zna še v maju
kdaj pojaviti podobno srečen dan. Sam sem še 27.4. na Möliju doživel boljši sneg, kot prej drugje celo sezono.

Delata pa ponavadi takrat še samo progi 3 in 7, ja
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...

Nazadnje urejal/a Smucar9 Pet Apr 11, 2025 2:00 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 11, 2025 10:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem bil na Moelltalju 2.4.2025 in je bil najboljši "zimski" dan v tej sezoni z odličnim lahkim pršičem na in zunaj prog. Gledam naslednji vikend (velikonočni vikend), ko zna biti ponovno zelo zimsko na Moelltalu.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 12, 2025 12:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smucar9 je napisal/a:
GreenIce je napisal/a:
kako je na Meliju v drugi polovici aprila, začetku maja? So pogoji bistveno slabši? Je takrat navadno še odprta večina prog? Sicer sem ga letos večkrat spremljal, pa se mi je zdelo da so nekatere proge zaprte skoraj vedno, tudi na vrhuncu sezone. Ne vem, šparajo dizel ali je kak drug razlog? Slik pa žal skoraj nič oz. samo za »okus«. Sicer pa ocena dneva 10/10, eden izmed boljših smučarskih dni v sezoni, ko se vse poklopi.

Ja, ko sem na napovedi videl da bo pondelk -16C na Moeliju, in da tudi torek ne bo slabši,
že dva dni preklinjam službo, da mi ni uspelo skočit tja gor

Spremljaj še kak tak nenaden upad severnega pola dol do nas in ohladitev, pa se zna še v maju
kdaj pojaviti podobno srečen dan. Sam sem še 27.4. na Möliju doživel boljši sneg, kot prej drugje celo sezono.

Delata pa ponavadi takrat še samo progi 3 in 7, ja

Ja, mene pa je za skoraj 2 tedna knockoutiral kar intenziven prehlad in bolniška, tako da sem tudi sam izpustil lep zaključek sezone. No, na Melija sicer letos še grem zaključit sicer dobro sezono, če ne prej za veliko noč/prvi maj - se pa bojim, da bodo pogoji mejni/veliko prog že zaprtih. No, mogoče pa nas preseneti par dni ohladitve konec meseca in da ostane večina prog odprtih.
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2025 6:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prva priložnost bo že ta konec tedna, ko bo do sobote konkretno snežilo nad 1800 metri.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2025 7:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam, da ima (ponovno) Bergfex prav ja in da se Meteoblue (kot letos pogosto) moti.
Nazaj na vrh
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 13, 2025 7:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18

Mislim, da imaš prav sneg bo
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja Stran 6 od 8

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher (zvani Meli:)
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net