Avtor |
Sporočilo
|
gospodk |
Objavljeno: Sre Feb 05, 2014 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51 Prispevkov: 103
|
[quote="elanko"] gospodk je napisal/a: | Danes so me pohorci "razveselili" z neobratovanjem smučišča. Da ne bodo obratovali so se odločili šele nekaj čez 9 uro. Ob mojem prihodu okrog 9:30 so šele lepili liste, da bo smučišče zaprto.
Da ne bodo obratovali bi se lahko odločili že ob prvem zapisu na spletno stran, ki so ga naredili o napravah, ki delujejo nekaj čez 5 uro. Telefonske št., ki so navedene na spletni strani do 9 ure ne delujejo oz. sploh ne delujejo.
Seveda je varnost na prvem mestu a obveščanje more biti bolj ažurno. Včeraj je bila nočna smuka in vprašanje, če je smučanje danes toliko bolj nevarno. Zaprto bi naj bilo zaradi nagnjenih dreves na slemenu.
Glede na to, da gondola obratuje vsako uro so nekateri vseeno na svojo roko smučali. Rekli so, da je proga izvrstna.
gospodk.
1. da naprave ne bodo obratovale in da bo gondola obratovala le vsako polno uro je bilo povedano že ob pol 9!
2. idi z gondolo malo gor pa boš vido zakaj na slemenu ni varno smučati, ker je začel pihat veter in so drevesa polna žledu in kar fajn padajo veje dol.
3. ta telefon pa danes ni delal ker nimajo interneta in je telefon vezan preko interneta.
saj ne da bi zagovarjal pohorce ampak ne nekaj na pamet..
LP |
Za tiste, ki so oddaljeni od Maribora 50 km ali več je bila informacija ob pol 9 prepozna. Bil bi ob 9 uri pri vzpenjači a sem raje počakal in še enkrat preveril 20 čez 8 na spletni strani, če bodo naprave delovale ter se odločil za pot. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mmalok |
Objavljeno: Sre Feb 05, 2014 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Čet Feb 2008 13:58 Prispevkov: 18 Kraj: Murska Sobota
|
GONDOLA OBRATUJE OD 14.00 DO 21.00 NEPREKINJENO TER ZADNJA VOŽNJA OB 22.00 URI
Čopka je zaprta, obratuje vlečnica BELLEVUE |
|
Nazaj na vrh |
|
|
iLoveSkiing |
Objavljeno: Sre Feb 05, 2014 3:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
Zanimivo, zdaj pa obratuje še sedežnica sleme. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Sre Feb 05, 2014 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
Za vse tiste,ki še niste opazili v Sloveniji je obsedeno stanje,
drevesa padajo kot za stavo, v gozdu je kot v drugi svetovni vojni, poka poka, poka, drevesa padajo.
Torej, če drevesa padajo posledično trofijo elektro napeljavo in prekinejo dovod električne energije do žičniških naprav. Električari pri laufajo in popravijo napeljavo.Mine ura dve dreva zopet trofi napeljavo , prekine dovod električne energije ,zopet ovi prilaufajo ,popravijo.Mine zopet ura ali dve dreva zopet trofi napeljavo, ovi zopet prilaufajo in popravijo.
Pol majo ofi malco k sreči pa dreva trofi sedežnico, drugi prilaufajo in spravijo drevo z sedežnice, v mes jim še ena pade na ono drugo sedežnico,.......in tak samo laufajo in laufajo in popravljajo.O onih drevah, ki padejo na progo,da raje ne govorim, za laufaeč mala malica.
Še komu ni jasno za kaj ni smučanja??
P.s Bil včeraj peš na Pohorju ,res ni varno, fantje se trudijo kolk se pač v danih pogojih sploh da. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lenko |
Objavljeno: Sre Feb 05, 2014 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pohorc
Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3160
|
iLoveSkiing je napisal/a: | Je kr dosti, se pa ne strinjam z tabo da je neodgovorno puščat ljudi z smučmi na gondolo.
Opozorila so več kot dovol, če se kdo odloči da gre je to njegova odločitev in to dela na lastno odgovornost.
Kaj bi pa naj, tistim ko so kupli karte zasegali njihovo lastnino (smuči)? Noben nima pravice mi smuči vzet ali pa mi prepovedat vožnjo z gondolo za katero sem plačal. Drugač pa jaz osebno nebi glih zdaj tvegal pri tem drevesju, ampak vsak ima svoj pogled na to. |
Ne pozabi, da si z nakupom vozovnice pristal na njihove splošne pogoje, za katere sploh neveš. Torej vse kar je v splošnih pogojih zakonsko podprto ti lahko po mili volji tudi storijo, če določene stvari kršiš. Saj tudi policist ti lahko zaseže avto.
V praksi pa zgledajo ti splošni pogoji čisto drugače... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pj |
Objavljeno: Sre Feb 05, 2014 4:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 739 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Ja samo policist je eno, zicnicar pa drugo In zicnicar nima pravice do zasega tvoje lastnine ne glede na to, kaj si on domislja. Lahko ti prepove voznjo gor s smucmi, smuci se ti pa nima pravice niti dotakniti, ne glede na to kaj pise v njihovih splosnih pogojih. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
iLoveSkiing |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
|
odlično smučanje dans, mariborski del je bil kr nasičen ampak na arehu pa skoraj nikjer žive duše. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 5:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča v kavbojkah
Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1768 Kraj: sun city
|
hallelujah.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
DeX |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Dejansko šel smučat na smučišče.. _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
|
AngriT |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev
Pridružen/-a: Ned Dec 2013 17:14 Prispevkov: 19 Kraj: Utrecht
|
Mogoce kaka slika? _________________ Sezona 2015/16: 10x Zillertal |
|
Nazaj na vrh |
|
|
iLoveSkiing |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 7:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
|
Ponavadi ne slikam dosti, sem pa slikal enkrat ruško, proga duhov bi ji lahko rekli danes.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
iLoveSkiing |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
|
DeX je napisal/a: | Dejansko šel smučat na smučišče.. |
Če je to slučajno letelo na mene potem ti lahko povem da sem verjetno bil letos več na pohorju ko ti, čeprav mogoče se ne zdi glih tak |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Klown |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami
Pridružen/-a: Čet Feb 2014 19:29 Prispevkov: 1
|
Lahko kdo poda kakšno informacijo o snežni podlagi, predvsem me zanima za Areh. Je slučajno fejst ledeno, sam imam raje nekoliko mehkejšo podlago? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
iLoveSkiing |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču
|
Vsak ma nek svoj standard za to kaj je njemu trdo pa mehko po mojem osebnem mnenju.. enim je nekaj kaj je nekomu mehko pravzaprav trdo.. ampak definitivno ni ledena podlaga, bi reko da je nekaj srednjega, ni glih trdo ni pa glih ekstra mehko.. moje mnenje pač |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lenko |
Objavljeno: Čet Feb 06, 2014 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pohorc
Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3160
|
Klown je napisal/a: | Lahko kdo poda kakšno informacijo o snežni podlagi, predvsem me zanima za Areh. Je slučajno fejst ledeno, sam imam raje nekoliko mehkejšo podlago? |
Jutri je napovedan močan JV, torej pričakuj konkretno odjugo, v kombinaciji z veliko ljudmi pa razrite proge. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|