|
Kronplatz |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
elan |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
tommy je napisal/a: | Hvala za odgovor Nikolaj .
Zanima pa me še koliko časa se približno voziš iz Ljubljane (toliko da vem kdaj moramo odrinit zjutraj ) |
od 3.30 do 4 ure rabiš bo brunica.
čist odvisno kolk prometa imaš po cesti naprej od spitala (tam je konec AC)
drugače pa pazi čez vasi (imaš radarje) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tommy |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 19:37 Prispevkov: 65 Kraj: Ljubljana
|
Vsem hvala za odgovore, na cesti bom pazljiv zaradi radarjev, kasneje pa tudi kakšna reportaža iz smučanja
Lp _________________ Be Safe - Sleep With a Firefighter! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
tommy je napisal/a: | Vsem hvala za odgovore, na cesti bom pazljiv zaradi radarjev, kasneje pa tudi kakšna reportaža iz smučanja
Lp |
Kdaj greš?Mi gremo jutri za tri dni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tommy |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
KINDERWAGEN je napisal/a: | tommy je napisal/a: | Vsem hvala za odgovore, na cesti bom pazljiv zaradi radarjev, kasneje pa tudi kakšna reportaža iz smučanja
Lp |
Kdaj greš?Mi gremo jutri za tri dni. |
Grem v nedeljo popoldne (sprememba plana) za 5 dni, smučali na Kronplatzu bomo pa šele v ponedeljek. _________________ Be Safe - Sleep With a Firefighter! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vlado888 |
Objavljeno: Ned Jan 20, 2013 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2013 15:12 Prispevkov: 2
|
Pozdravljeni!
Ima kdo kakšen naslov, kontakt link za najem apartmaja v Dolomitih, v bližini Kromplatza oz. v bližini Sela ronde.
Kakšna je ugodna cena za najem apartmaja v prvi polovici marca za 4 osebe na dan?
Hvala za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Pon Jan 21, 2013 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Jan 21, 2013 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2899 Kraj: Ljubljana
|
Po moje bo v začetku marca za soliden aprtma treba dati vsaj enih 30 na osebo, če nočeš spati na kavču |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tommy |
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
No tako. Pa smo opravili z smučarskim tednom na Kronplatzu (smučali smo 4 dni) in moram reči da sem bil v celoti zelo zadovoljen. Hvala za napotke pri načrtovanju poti, ki so bili točni - po natanko 4h urah smo se ustavili pred hotelom (sicer malo ven iz Brunecka - Molini di Tures). Hotel smo izbrali preko Petrol Travela in moram reči da sem bil zelo pozitivno presenečen. To je malo večji družinsko voden hotel z izvrstno! hrano in z manjšim bazenom in savno, v kateri se sprostiš po smuki . Osebje je bilo zelo prijazno in ustrežljivo, gostje pa .....povečini slovenci. Počutili smo se kot doma, pri večerji pa so se nekateri natakarji potrudili in govorili polomljeno slovenščino! - tako je, in to v Italiji! V glavnem hotel super .
Smuka pa je bila prva dva dni slabša, zato pa je bila v sredo in v četrtek zelo dobra. Prvi dan smo sicer nato izkoristili za raziskovanje in se napotili vse tja do Pičulina. Zaradi nedavnega novega snega je bilo veliko kupov na progi in proge niso najbolje zdržale.
Drugi dan smo se napotili v Alta Badio kjer pa smo presenečeno ugotovili da je ponoči zapadlo kar precej snega in proge so bile v obupnem stanju. Po parih vožnjah smo se napotili nazaj proti San Vigiliu, kjer se je okoli 12.30 ure naredilo sonce in šajba. Preostanek dneva smo nato izkoristili na Piz de Plaies, kjer je proga bila kar solidna in se je dalo nasmučati.
Tretji dan se je pričel s soncem in mrazom tako da je bila smuka resnično izvrstna. Lepo vreme pa se je na žalost odrazilo v večji gneči, vendar ni bilo sile. Počakati je bilo potrebno le na Plateau (do avtomatov) drugje pa pa niti ne. Največkrat smo se spustili po Riedu, ki je bil izvrsten ob skrajnem levem koncu proge (trda podlaga), po sredini pa so bili kupčki in na nekaterih mestih kupi snega. Gužve na Riedu splo ni bilo tako da smo bili res zadovoljni (kljub ravnim odsekom na progi:P).
Četri dan je bil najboljši za smuko, malo manj ljudi vendar pa so veselje dokaj hitro pokvarili upravljalci prog. Se spustimo po Riedu in po progi srečujemo kupe nastrelanega snega . Sej lepo da delajo sneg, vendar pa so poskrbeli za slabšo smuko in nevarne odseke, na modri obvoznici pa so sploh naredili skakalnico, tako da je tam ljudi kar precej premetavalo. Okoli poldneva se je vreme poslabšalo, oblaki so poskrbeli za difuzno svetlobo na nekaterih mestih, vendar na srečo ne za dolgo. Dan smo zaključili na Furcii kjer je proga dobro zdržala in se nato vrnili domov.
Slikovno gradivo pa še pride  _________________ Be Safe - Sleep With a Firefighter! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tommy |
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 5:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Obljubljene fotke (so iz mobitela zato slabša kvaliteta).
Piculin od zgoraj.
Nova proga Lorenzi (kar močno je snežilo).
Pogled pri Arabbi (in kupi snega).
Panorama iz Kronplatza ob lepem vremenu .
Zadnji dan je bilo oblačno, vendar so proge zdržale.
Ried spodaj. _________________ Be Safe - Sleep With a Firefighter! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Sob Jan 26, 2013 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
Sem se mislil razpisati o tem kakšen teden sem preživel na Kronplatzu, pa sem videl, da je Tommy vse do podrobnosti obdelal . Ja, res Kronplatz ne laže, še posebno v lepem vremenu. Sreda, četrtek, petek=fantastično! Jaz sem se sicer največ vozil po Herneggu in se ves čas spraševal, kako uredijo tisti najstrmejši del od Gipfla navzdol, da je ves dan kot "puter"-posebno zadnji strmini . No ja krasen teden kljub začetnemu sneženju, ki pa mene ni preveč motilo... _________________ 2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
2024/2025 24x: 16x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smučar1002 |
Objavljeno: Pet Feb 08, 2013 9:40 am Naslov sporočila: karte za kronplatz |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Feb 2013 9:21 Prispevkov: 4
|
Živjo, ali gre kdo med 24.2.2013 do 28.2.2013 smučat v Kronplatz in bi si delil dnevne karte? lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kokekec |
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 8:48 Prispevkov: 37
|
Še moj pogled na Kronplatz. Smučal 8.2. do 10.2., tu smučal prvič. Na kratko. Zanimivi trije dnevi, je malo drugačen kot bližnja smučišča, tako da ne bo nobenemu žal, da ga je obiskal vsaj za en dan.
Na dolgo.
Zakaj sem sploh tu smučal? Namestitev.
Ker sem se odločil iti smučat, ko bo že dokaj zanesljiva vremenska napoved in so edino tu odgovorili na povpraševanje (5.2.), izbiral sem med tremi namestitvami, vse 25? na noč/osebo z zajtrkom. Za februar se mi zdi to zelo razumna cena. Zaradi take ponudbe namestitev bi se znalo zgoditi, da še kdaj obiščem Kronplatz. Nastanjena sva bila na južnem delu Risconeja, 600m od parkirišča. Soba osnovna, brez radiatorja v kopalnici, zajtrk nad pričakovanji. Razočaranje nad skibusom, samo en odhod dnevno na papirju, v praksi ga nisva videla, sosednji malo večji hoteli, penzioni imajo vsi lastne kombije s katerimi razvažajo goste. To pišem predvsem zato, ker nekje v tej temi piše kako super je urejeno s skibusom. V neposredni bližini naprav žal ne.
Smučanje. Da se izvrstno nasmučati, kar pa ne pomeni, da je kot celota to izvrstno smučišče.
Vse 3 dni je bilo sončno, z nekaj oblakov za krajši čas in tanko kopreno večji del dneva v soboto. Temperature v dolini zjutraj -15°C pa do 0 sredi dneva, na vrhu nekje med -10 in -5°C. Ljudi v petek in soboto glede na zasedenost naprav izredno malo, zelo redko se je kje zbralo ljudi do avtomatov, sicer sva se večino časa vozila sama v kabinah za 10. V nedeljo se je ponekod čakalo do 10 minut, vendar večinoma 2-3 minute. Na smučiščih pa zelo neenakomerna razporeditev smučarjev, kar pomeni da je na večini smučišč gneča (vse 3 dni), predvsem so popularne malo daljše proge. Tu si lahko vzameš svojih 5m širine in se nekako prebijaš, probaš razbrat ljudi pred in za sabo. Skratka neprijetno. Hkrati pa so deli, kjer ni skoraj nikogar in imaš sam zase neverjetne širine za izživljanje kot jih še nisem doživel drugje. Predvsem gre tu za vrh, nad gozdno mejo. Tu so bile vsaj 3 trase, kjer sva bila več ali manj vedno sama, kjer je v širini vsaj 50m zelo malo nevarnosti, da ti bo kje kdo od strani prletu. Rabiš pa seveda nekaj časa, da te dele, ki ti odgovarjajo najdeš. V petek sva tako raziskovala in bila zaradi gneče in podlage (o tem podrobneje kasneje) razočarana. Glede na smučarsko površino, ki je na voljo na vrhu mi ni jasno, zakaj je ne razmejijo v ločene proge z mrežami. Po mojem občutku bi bilo v tem primeru še več površine za brezskrbno izživljanje, kdo pa rabi še kaj več kot 50m širine? Tako se ti pa lahko hitro približa kamikaza, ki je štartal na isti višini 200m stran in ga sploh nisi videl, čez 3 zavoje pa že frči mimo. Od malo daljših prog sva uporabljala še Arndt, ki gre že v gozd in je dovolj širok. Poglavje zase je še 32R, ko jo odprejo (v soboto je niso). In sedaj k stvari, ki je najbolj krojila vse 3 dni:
Podlaga (ponekod sneg).
Na vrhu je bilo vse super, trdo, tako da je ob štirih isto kot ob devetih, smučka lepo zareže, prav taka sta bila tudi Arndt na razširjenih delih in 32R. Povsod drugje, na ožjih smučiščih z mnogo večjo obremenitvijo, pa je za moje pojme podlaga samo spominjala na sneg (zlasti v petek in soboto). Najbolj je bilo vse skupaj spominjalo na površino kupov nastreljanega snega. Tist piskajoč zvok, palca se zapiči noter, smučka pa nikakor ne zareže, najbolj ekstremen primer je bil Piculin v petek ob 11h. Na pogled ves lep in gladek, nikjer nič sledov smuči, nič napraskanega snega, ko zdrajsaš celo strmino vidiš da tudi ti nisi uspel nič snega nadrajsat. In to je bil nekako glavni vtis potem tudi drugje. Preveč se trudijo, da ne bi nastali kupi in ob tem naredijo podlago, po kateri se ne da smučat. In res petek in soboto ob štirih nikjer nobenih kupov. Najbolj direktno se vidi, da to niso naravne danosti terena (osončenost, veter, itd), količina naravnega snega ipd, ampak da gre za odločitev upravljavca na 32 in 32R. 32R je super za smučat, smučke lepo zarežejo, se pa hitro naredijo kupi, na drugi strani mreže (32) pa imaš neko piskajočo, nespremenljivo podlago cel dan. Taka podlaga pa privablja in izvablja najhujše iz najhujšega (z minimalno odrsavanja s trdimi nogami, rahlo na riti od začetka do konca in bo kar bo). Zlasti petek se mi je zdel zelo potenciran v to smer v primerjavi z okoliškimi smučišči. Še ena zadeva, ki je mogoče povezana s tem tipom smučanja, mogoče pa tudi ne so:
Smučarji.
Nekje v tej temi sem pred odhodom prebral, da je občutek preveč industrijski. Sem tam razmišljal o tem in me s strani upravljavca ni nič pretirano zmotilo, osebje je prijazno, delajo red na parkiriščih, kljub odklopnim sedežnicam ti jih še zaustavljajo, če so težave s kartami, takoj pomagajo. Tisti občutek na vrhu, ko vidiš vedno vsaj še ene tri zgornje postaje in pred vsako precejšnjo gnečo ljudi je dokaj nenavaden, samo meni to ne daje nekega neprijetnega občutka. Poleg hitenja na smučišču pa me je zmotilo hitenje pri vstopu na naprave. Zdelo se mi je tudi več ljudi kot ponavadi, ki so popolnoma odklopljeni od okolice, kjer se snemajo in natikajo smuče ob napravah zaprejo prehode, smisla vrste ne vidijo, pač ljudje ki vidijo samo sebe, sej so povsod, samo tukaj so me še posebej motili. In zato je dostikrat pri vstopanju občutek kot na metroju v jutranji konici (čeprav kot sem že napisal prave gneče sploh ni bilo). Polno je ljudi, za katere se ti zdi da se jim nekam mudi, da morajo nekaj doseči, ne pa da so prišli uživat. To je predvsem moteče pri kabinskih žičnicah, kjer nimajo nič usmerjenega prometa, torej avtomati, potem pa vsa širina za tek do kabine, kjer so vmes pregrade in se nekako naravneje oblikuje vrsta je tega manj.
Naprave
Tako opevane in posodobljene naprave me pa sploh niso navdušile. Če se ne motim le 3 (tri) pokrite sedežnice. Za moje pojme mnogo preveč kabinskih proti pokritim sedežnicam. Poleg tega pa še večina s smučmi notri. Ves čas se torej sezuvaš, tudi za zelo kratke razdalje. Enostavno ni izbire ali boš šel z več krajšimi sedežnicami ali z dolgo kabinsko, kar je sicer dokaj običajno. Tele kabinske s smučmi v roki ali na stojalu lahko ob malo toplejšemu vremenu ratajo ena mokra packarija. Costa in še ena tam na prelazu pa sedežnici brez balona. A tudi tukaj čakajo, da bodo zbrali za kabinsko ?. Miara in Belvedere? Kabinski s prestopanjam :S. Kar nekaj nelogičnosti glede izbire naprav torej.
Zaključek
Se zavedam, da sem nagnjen k izpostavljanju negativnih stvari, zato seveda to ni neko uravnoteženo poročilo. Zaključek bi bil lahko tudi ?Perfektno!?. Vsekakor za preizkusiti. Vesel sem, da sva se odločila it sama, brez otrok, ker so navajeni mnogo mirnejših smučišč in bi jih tole šviganje popolnoma znerviralo. Za moje pojme opevana Miara ni za učenje smučanja ampak za ljudi, ki se bojijo spustit smuk po bolj strmih, edini bolj mirni za otroke (moje) sta Costa (levo) in takratka v St. Vigliu (žal 200m kabinska žičnica). Za udoben začetek z otroki niti enega traku. Hkrati pa vsaj 3 stalno postavljene proge s količki (ne za klube). Zdi se, da načrtno peljejo razvoj mičken drugam kot večina smučišč. Letos smo čist po naključju že smučali na dveh smučiščih s 100+m pokritimi trakovi. Če se že grejo neko veliko udobje z ogrevanimi sedeži in podobnim (sori men je tok fajn ta filing, kot da bi se poscal), potem manjkata 2 ali trije trakovi na vrhu, da se neb blo treba porivat čez tistih 5m višinske z enga na drug konec. Podlaga verjetno tudi ni ves čas ista, tako da bi bilo za slišat koga, ki je tam večkrat, pa je mogoče bil ta vikend. V nedeljo sem namreč dobil občutek da so naredili vse skupaj malo mehkeje (zarezal si lahko tudi v piskajoč stiroporlike sneg), kar je imelo za posledico kupe že ob dvanajstih (super zame) in hkrati mnogo več polnih akijev. Izgleda da ves čas pri pripravi lovijo ravnotežje med pričakovanim obiskom in trdoto. Ne vem pa zakaj so mi vse trde podlage doslej (razen prozornega ledu) bile bolj simpatične od tega tu. Res pa je tudi, da so bili kupi, ki so se naredili v nedeljo najbolj podobnim kupom, ki se naredijo po sneženju, torej mehki in voljni. Presmuča se lahko vse naprave in večino prog v enem dnevu, tako da če je glavni namen smučarsko pohajkovanje, sta 2 dni maksimum. Če bo čas bodo tudi slike  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2899 Kraj: Ljubljana
|
No ja, 100 km prog je pa po moje več kot za 1 dan dela. Sploh če hočeš smučati še variante in ker so nekatere proge tako široke, da greš lahko 3x, pa boš šel po povsem različnem terenu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Tor Feb 12, 2013 1:49 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
Kokekec, spraševal sem se, kaj sploh pričakuješ od smučišča. Mislim, da bi moral smučati le med sneženjem ali pa kak dan kasneje, če že tako ljubiš "kupe" po smučiščih . Tudi na bližnjih smučiščih jih je pogosto še in še posebno ob južnem vremenu. Hmm, zanimivo - sneg, ki piska ... Pa malo premalo si pogledal po smučiščih, jaz kljub temu, da jih ne rabim vem vsaj za tri trakove, ki so namenjeni otrokom. Je pa na tem smučišču drugačna miselnost. Korer s strani Brunica in Cianross v San Vigiliu sta gondoli, ki namenjeni in prilagojeni popolnim začetnikom, predvsem otrokom. Pa z gondolami in dostopom na njih imaš tudi "težave"? Zanimivo! Dobro, da obstajajo smučišča, ki imajo samo vlečnice in sem ter tja kakšno sedežnico... ? _________________ 2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
2024/2025 24x: 16x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|