| |
| Kranjska Gora - aktualne informacije 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| __Ziga__ |
Objavljeno: Pon Dec 22, 2025 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 397
|
V glavnem polom od načrta 4-sedežnice Vitranc 2. Boljše bi bilo, da bi usposobili takrat tisto staro 1-sedežnico do vrha. Podobna Šija še vedno obratuje na Voglu, pa mislim, da tudi Španov vrh (nisem siguren).
A je un Mojčin dom na vrhu sploh odprt v zimskem času ali samo poleti? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Pon Dec 22, 2025 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 138
|
| Špik je napisal/a: | | GreenIce je napisal/a: | | Jaz vseeno upam, da jim nekaj uspe zrihtat, ker bi obratovanje te naprave za nas ljubitelje vsaj malenkost daljših prog na smučišču kot je KG bila zelo pomembna pridobitev... |
S sedežnico Vitranc 2 boš predvsem dobil panoramo in enostaven obisk Mojčinega doma na vrhu... od smuke pa ne pričakuj preveč od tiste gozdne ceste. Bo pa vsekakor popestritev, ko in če bo. |
Mislim ja, ne bi bila to neka Percha ali Marmolada ali ne vem kaj... ampak za slovenske standarde je tudi par sto metrov gozdne ceste, ki se nato priključi na 1,5km dolgo progo, vseeno solidna dolžina proge. Zame pač dovolj, da 1x na sezono obiščem tako smučišče za enodveno u easy smuko... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Tomy_SLO |
Objavljeno: Pon Dec 22, 2025 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2019 19:07 Prispevkov: 13 Kraj: Val Gardena
|
Popolnoma se strinjam z gospodom Odpanikom, kajti v letošnjem letu so na poligonu pridobili kar nekaj TA, vendar zanemarjajo progo Dolenčev rut. Nazadnje, ko so bile objavljene slike skropocala od Sherpe, sem moral s foruma izbrisati vse fotografije, kajti gospod Ledenko – že samo ime pove (Sherpa dela samo vodo) – je šel do direktorja in rekel, da je potrebno dobiti uporabnika, ki je naložil slike na forum, in da jih mora takoj zbrisati s foruma.
Za Planico bom takole rekel: poznam par ljudi, ki delajo v Planici, vendar niso preveč zadovoljni s snežnim topom Sherpa, zato tudi testirajo Supersnow, s katerim so veliko bolj zadovoljni kot s Sherpo. (Sherpa je bila najcenejša na razpisu) _________________ ______________________
[Pistenbully Kandahar 300] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Špik |
Objavljeno: Pon Dec 22, 2025 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1078
|
Noben ugasnjen top ne dela snega... in Sherpe so bile dostikrat ugansjene (celotna linija, ali pa je delal samo spodnji top) v času ko so nekja špricali malo tu malo tam po Podlesu in na Vitrancu. Tudi TA na vrhu dol Ruta niso bili prav veliko v pogonu... zato danes Dolenčev rut ni zasnežen. S snegom, ki leži v posameznih kupih na Podlesu in Vitrancu bi dolenčev rut normalno obratoval, pa še povezava na Brsnino bi verjetno delala.
Kaj imate pa imate Odpadniki, Tomiji in Ledenkoti med seboj me pa kot smučarja na koncu dneva prav en malo briga. Je pa malce žalostno, da se takole akterji iz industrije po forumih med sebojh prepucavate namesto, da bi raje kaj pametnega naredili. Pa če ste že take face še svojo identiteto razkrijte, da se bo malo vedelo, kaj je zadaj. Ledenko jo je...
Lahko pa vaše razprtije malo drugače obrnemo in je rcimo nekdo hotel malce "sabotirati" pa je zadaj puščal linijo na Dolenčevem rutu, da bodo Sherpe vsega krive in jih bo treba menjati z malimi modrijani ali pa srednjimi oranževci ali ali pa kašnimi črnimi mačkami... al pa kontra, da ima tako zaupanje v Sherpe in so računali na še kakno noč mraza in da bodo to s Sherpami brez težav nafilali s snegom.
Mi smo samo nevtralni uporabniki foruma, ki malo pametujemo tu in tam in gledamo webcame (no kakšni Lenkoti gredo še malo hrib obhodit) in po webcamih se je videlo nek čuden način obratovanja topov. Delajo, malo ne delajo, eni malo več delajo ani sploh ne delajo...
Zdaj pa upajmo, da se le malo zima primaje nazaj, da nekaj snega pade in da bo kakšna mrzla noč pa da malo bolj pozitivni veter zapiha na forumu
Pa včeraj je bila super projekcija v Kinu Šiška... ne vem kdaj bo celoten filmček online, ampak že napovednik je vredne ogleda!
https://vimeo.com/legitfilms/prvizimskidannapovednik _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Tomy_SLO |
Objavljeno: Tor Dec 23, 2025 12:53 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2019 19:07 Prispevkov: 13 Kraj: Val Gardena
|
Sistem iz Kranjske Gore mi je dobro poznan, vendar se je od takrat, ko so lastniki iz tujih držav, marsikaj spremenilo. To pomeni, da je delavcem, če se lahko tako izrazim, zdrsnil jermen. Včasih so hodili delat s srcem ter so ponosno nosili jakno RTC Žičnice Kranjska Gora, vendar je to danes že preteklost.
Lahko pa tudi povem, da so bili včasih pri zasneževanju v Kranjski Gori štirje ljudje ponoči in štirje podnevi, na poligonu pa trije podnevi in trije ponoči. Danes pa so pri zasneževanju, od štirisedežnice Kekec do dvosedežnice Velika dolina, samo štirje delavci skupaj.
Razkriti identitete mi ni bil problem. Ko sem pisal Ledenkotu, naj se mi javi v zasebno sporočilo, ni bilo odgovora. Prepucavanje pa je seveda prisotno, kajti tukaj na forumu je problem, da reklamo dela samo Ledenko za njegove Sherpe, medtem ko je za druge velike proizvajalce ta tematika na forumu očitno brez veze.
Lahko pa tudi povem, da je za te štiri delavce delo zelo velik zalogaj, kajti stari topovi, ki so jih pripeljali iz Italije, pri večini izdelujejo sneg v ročnem načinu. To pomeni, da jih ne vidiš niti v ATASS-u, programu TechnoAlpina za izdelavo snega. Zato pa, ker že tako imajo težave s starimi topovi, nočejo imeti težav še s Sherpami _________________ ______________________
[Pistenbully Kandahar 300] |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|