|
Großeck - Speiereck |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
miki |
Objavljeno: Sob Jan 11, 2025 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Če je bila smuka konec decembra zelo dobra, je bila pa danes odlična. Mrzlo je sicer bilo, ampak niti ne pretirano, na južnih pobočjih mogoče nekaj stopinj pod ničlo; v kabinah žičnice iz St. Michaela že skoraj toplo.
Zjutraj seveda poezija na rebrcih:
... pod trisedežnico se je še ob dveh našlo kaj rebrastega (žičnica je bila sicer še kar obiskana, ampak 90% jih smuča po modri 'obvoznici', za rdečo progo na sliki pa je zanimanje skromno:
Kot vedno je bilo največ folka na štirisedežnici, ampak samo med 10. in 11. smo čakali minuto ali dve, pa še to ne na vsaki furi. Sneg pa perfekten, grifig, tudi ko smo rebrca že zvozili. Prostora na progah je sedaj bistveno več kot okoli Božiča, grebenska je odprta v polni širini:
Odprta - in perfektna - pa je tudi črna levo v grapo:
Obe progi v dolino pa sta prava poezija za tiste ki radi fotografiramo topove v akciji, s tem da so bili predvsem na širši progi v Mauterndorf v glavnem nastavljeni tako, da se je dalo brez težav peljati mimo snopa.
BTW, Pohorci, če to kdo bere: proga se tepta zvečer, tudi če se jo ponoči zasnežuje, in svežih kupov se zjutraj ne razgrinja po smučišču (kjer razgrnjen sveži sneg seveda takoj zmrzne), ampak se ga pusti v kupih:
No, na ožji progi v St. Michael se snegu ni dalo vedno izogniti, take it or leave it. Je bilo pa dovolj mrzlo in suho da se sneg ni lepil na očala. Seveda je edini, ki sem ga danes slišal da je zaradi zasneževanja težil, bil Slovenec, po telefonu je nekomu glasno razlagal da je na progi v dolino 'zopərən' (poudarek na obeh polglasnikih izdaja poreklo iz LJ ali okolice) ker zasnežujejo, zgoraj pa je boljš ker je naravni sneg. Otrok v meni pa med kupi in v 'umetnem celcu', predvsem če je kvaliteten in suh, neizmerno uživa (brozga, nastreljana pri povsem mejnih pogojih, tudi mene moti):
Pod črto: odličen dan, odličen sneg, mraz ravno še za preživet, in nobene gneče kljub akciji (za katero, priznam, nisem vedel). Dnevna karta je danes stala 4 evre manj kot pohorska. Brez komentarja:
Mimogrede, akcija bo tudi jutri (mene ne bo tukaj, zato si lahko privoščim da jim naredim nekaj reklame ):
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JakaB |
Objavljeno: Sre Jan 29, 2025 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16 Prispevkov: 415
|
Danes sem se namenil nad Innerkrems na eno turo, a na Schönfeldu nisem bil ravno navdušen nad majhno količino novozapadlega snega, tako da sem za dvema ultrapočasnima nemškima busoma podaljšal do Sankt Michaela in vzel triurno za Grosseck. Super freeride dan, še ob enih se je dalo najti lepe, nezvožene linije po približno 30 cm novega pršiča. Na najbolj odprtih predelih bovle na vrhu smučišča je bila sicer kar oseka (premalo podlage), tako da sem dvakrat precej grdo povozil večjo skalo (na srečo brez hujših posledic zame in za smuči). Zato sem se bolj osredotočil na redek gozd pod štirisedežnico, kjer so sicer linije malo krajše, a vseeno lepe. Proge so bile seveda hitro razrite, bo pa čez par dni fino. No, vsaj nekje imajo približno zimo, moram pa priznati, da sem že zelo sit neprestanega vozakanja do spodobnega snega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ki9 |
Objavljeno: Ned Mar 09, 2025 10:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52 Prispevkov: 462
|
Danes sem prvič obiskal tole smučišče. Navdušila me dolga 4- sedežnica z odlično progo (res je široka), ki je bila za povrh res dobro utrjena s super snegom. Pot v dolino proti St. Michaelu je bila ojužena že ob 10:00, v smeri Mauterndorfa pa je bila na vseh senčnih delih (ki jih ni malo) dobra še ob povratku v dolino.
Cena karte je zmernih 58€, kar je vsekakor dobra cena, saj se da kljub precej starim napravam dobro nasmučati. Danes je bil tudi obisk precej mizeren.
Bo potrebno v naslednji sezoni obisk ponoviti v popolnoma zimskih razmerah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|