|
Zauchensee |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Smucar9 |
Objavljeno: Tor Dec 10, 2024 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 655
|
Danes, torek. Ker je vecina prog na vzhod od Zauchenseeja se zaprtih,
bom opisal uzivancijo med Flachauwinklom in Zauchensee vasico.
Ljudi nic, poteptano tkotko, ni idealka, a se zdalec ne slabo. Se pozna da je mal zasnezil ponoci. Vreme super, sploh ce si se ves cas zadrzeval na najvisji. Na sredini pa
obcasna megla.
Lastniki elektr.avtov boste lahko parkirali (in polnili na 4 polnilnicah - zazna tudi navadno kreditno) ditekt pri gondoli (in menjali smuci za test zelo blizu z avta kot jaz;)
 _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucar9 |
Objavljeno: Ned Dec 22, 2024 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 655
|
...pa še popoldanski skok, prejšnji torek 11.12.24,
na drugo zahodno stran, prek avtoceste (z busoma ki krožita nonstop):
Flachauska je po 14h zdaj decembra seveda že moteče v senci,
Wagrainska malo dlje na soncu, ljudi ne prevec,
preparacija prog enaka kot na Flachauwinklu taslabše, so pa tu seveda širse proge
Na napravah nisi čakal nič.
Taboljsa proga LumberJack, na zahod od Mooskopfa, ki jo kamot še 2x odfuras, če si se ob 15h pričel
vračat z MittelStationa Flying Mozzarta, pa boš ob 16h na busu Flachauwinkla.
https://www.relive.cc/view/vRO7927LQKq _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Mar 07, 2025 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Po dolgih letih sem danes ponovno obiskal Zauchensee, in sem kar prijetno presenečen. Ljudi kar nekaj, tudi nekaj čakanja (2 - 3 min) na posameznih napravah, so se pa našle tudi žičnice kjer si se usedel na prvi sedež. Kot sem že vajen v tem koncu Avstrije, opoldan vrste naenkrat izginejo .
Začel sem res zgodaj, 5 minut čez 8 na Gamskogel 1:
Ostale naprave poženejo ob pol devetih, hitro na staro Schwarzwandbahn:
... ki se konec sezone poslavlja (zagotovo s Zauchenseeja, glede na starost pa verjetno kar z obličja zemlje ):
Zjutraj je bilo seveda povsod pomrznjeno in v glavnem solidno steptano (razmere za teptanje te dni niso preproste in s ceste se je videlo, da so tudi proge v dolino s hribov nad Schladmingom, ki so v boljših razmerah zjutraj perfektni tepihi, imele tu in tam kakšnen rob od teptanja, jamo ali zmrznjeno kepo). Potem pa je seveda spuščalo po soncu, črne vzhodne proge so bile že ob desetih 'maslene':
Zahodne proti Flachauwinklu pa še povsem zimske:
Simpatičen kotiček ob vlečnici Kogelalmlift s 3 - 4 sončnimi progami:
Tu bi pasala sedežnica, še s fiksno bi bil zadovoljen:
Pa še na nasprotno stran, Tauernkarbahn s črno progo z zahodno lego, tudi opoldne še prav soliden sneg:
Na vlečnici na drugi strani grebena pa povsem spomladansko:
Do konca oz. do 15. ure - potem sem imel dovolj - pa je 'zdržal' (= ni šel nikamor ) sneg na obeh progah ob Gamskogelbahn 2. Nekaj mokastih kupčkov, vmes pa odlična trdo - grifig podlaga. Ob trenutnih temperaturah skoraj presenetljivo, ima pač ustrezno višino in severno lego:
Pod črto: Zauchi ni razočaral. Za dostop pa bom v bodoče tudi iz smeri MB raje izbral pot 'okoli', torej po AC do Flachauwinkla. Pot skozi Altenmarkt v center Zauchenseeja se vleče kot jara kača, v naselju ob pol štirih zastoji, pa še komplicirano parkiranje v garaži (vključno s potrjevanjem parkirne karte na blagajni) ob dostopu čez Flachauwinkel odpade. No, po drugi strani pa je prednost garaže v tem, da po smučanju nisem sedel v vroč avto ... _________________ Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pet Mar 07, 2025 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
miki je napisal/a: | Začel sem res zgodaj, 5 minut čez 8 na Gamskogel 1 |
Nekaj čudnega se dogaja s teboj... _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Mar 07, 2025 10:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Špik je napisal/a: | miki je napisal/a: | Začel sem res zgodaj, 5 minut čez 8 na Gamskogel 1 |
Nekaj čudnega se dogaja s teboj... |
Staram se, pa ne morem spat zjutraj . Resnično čudno bo šele, ko bom začel oboževat beton in bom pisal 'odličen trd sneg' ... _________________ Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|