Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 17, 18, 19  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 7:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Si me sprovociral, da zapišem svoja opažanja o "naložbi sedežnica Ruška":
prepričan sem in delim mnenje še nekaterih, ki so informacijsko precej bolj "pri koritu", da je Ruška splet neznaja, objektivnih okoliščin in miselnosti za "pohorce" je vse v redu.

Torej, nedvomno gre za tovarniško novo napravo v vseh njenih delih, ki pa je žal uporabniško zastarela in neprimerna za nalogo, ki se ji jo je naložilo.
Še več, prepričan sem da je naprava bila izdelana za neko drugo rabo in namen, ter bi morala stati na kakšni drugi lokaciji, vendar je proizvajalec vsled "navalil narod slovencev na nove naprave lani" verjetno sklenil dogovor, da bo že izdelano napravo preprojektiral, najverjetneje precej podaljšal, in prvotnemu naročniku kot nadomestilo za čakanje ponudil kak bombonček v obliki popusta.
V to me nenazadnje prepričujejo nenormalno visoki stebri in pa neuraden vzrok okvare = pokvarjena elektronika zaradi preobremenitve motorja.
Dodatno se še bojim, da bo kot eden vzrokov za okvaro s strani Leitnerja naveden tudi "slab štrom" iz trafota v "hotelu", ki ga verjetno noben že nekaj časa ne vzdržuje.

O otroški užaljenosti Benota (ki je mimogrede začel postopke prijav na razpis za nove naprave), njegove leve roke in "bruhanju" raznoraznih znalcev po FB pa kdaj drugič.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 10:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Poskušam 'voziti slalom' med evforičnimi objavami o milenijski pridobitvi na Pohorju in vsesplošnim pljuvanjem po vsem kar se naredi na našem bregi (ker na Rogli so fiksne sedežnice fuuul boljše in vlečnice bistveno bolj na debelo pobarvane z zeleno barvo kot na Pohorju ). Ampak tudi moji občutki so tako, toplo - hladni (in s tem ne mislim izključno na temperature, ki so bile danes na hribu malenkost v plusu, v dolini pa konkretno v minusu).

Na Areh sem prišel s prvim busom, torej nekje 10 minut čez 9, in sem že pošiljal Pohorce nekam *avtocenzura*, ker Ruška v nasprotju z napovedmi na FB ni delala, progo sta poleg ograje varovala dva redarja, okoli gornje postaje pa je hodilo pol ducata 'Pohorcev' in še možak v Leitnerjevi bundi:

Ja nič, potem pač na Pisker. Sonce je seveda bilo nekaj km severno od nas (in ne, ne obtožujem Marproma za to):

Nepopisna gneča že ob pol desetih. Prav smilili so se mi tisti, ki so za to revščino kupili karto. Mene je današnji dan 'stal' samo pol litra bencina od doma do spodnje postaje Vzpenjače:

Proga sicer ni bila slaba, dober 'grifig' sneg, nič slabši kot včeraj na Krvavcu. Vzhodno Cojzarico so še enkrat lepo steptali, potem pa zaprli . A res ne morejo tja postavit 4 ali 5 topov od tiste množice, ki se 'sonči' po Piskru?

Edino odprto progo so nekoliko razširili, ampak vse kar so steptali zahodno (= desno, če gledamo navzgor) od stebrov sedežnice, je precej travnato - šodrasto. Še posebej kratek odsek malo pod spodnjo postajo Žigarta. Pa je top povsem pravilno postavljen, samo vklopit ga je treba:

Po treh furah sem imel dovolj, tega mi na 20. dan v sezoni res ni treba . Pa sem se zapeljal po zgornjem X-u (ki že tudi postaja rahlo šodrast, ampak se še da zvoziti brez škode) do parkplaca. Tam pa glej čudež, Ruška dela in proga povsem prazna :

Sledila je slaba ura perfektne smuke med 10. in 11., potem se je tudi Ruška napolnila. Aleluja žičkotoma, ki sta se zares trudila asocialne ovce urejat v skupine po 4:

Ob pol dvanajstih sem se z busom (mimogrede, vsaj to letos na Pohorju res dobro funkcionira) spravil nazaj na Belvi, pa da vidimo kako gre v dolino:

OMG, na tak način lahko dolina ostane 'zaprta' celo sezono . Do Trikotne steptana v širini 2 'špur' (čeprav je najboljša smuka izven tega koridorja), čez Stadion pa orjaški kupi odličnega nastreljanega snega. Ko bodo mokre kupe razgrnili in našravfali vse svoje oranžne mreže, bo zagotovo slabše:

4 doline so bile za stare kosti dovolj . Čopka je tudi že debelo zasnežena in čaka na milost sposobnega ratrakista, ki bo razgrnil kupe:

Za konec: lep pozdrav neznanemu nadobudnežu s katerim sva se danes srečala - in na kratko pogovarjala - na Stadionu. Ko sem videl to energijo osnovnošolca, ki je s palico preverjal globino snega, sem spoznal da je še upanje. Upanje, da naš breg enkrat spet vodijo ljudje, ki sami radi smučajo, ki imajo nek odnos do smučanja, ki jim ni vseeno. Do takrat pa ... .
Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.

Nazadnje urejal/a miki Pon Jan 15, 2024 9:27 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
precednik1
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 11:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2024 23:11

miki je napisal/a:
Za konec: lep pozdrav neznanemu nadobudnežu s katerim sva se danes srečala - in na kratko pogovarjala - na Stadionu. Ko sem videl to energijo osnovnošolca, ki je s palico preverjal globino snega, sem spoznal da je še upanje. Upanje, da naš breg enkrat spet vodijo ljudje, ki sami radi smučajo, ki imajo nek odnos do smučanja, ki jim ni vseeno. Do takrat pa ... .

Mali nadobudnež se izjemno rad podi po belih strminah, zanima ga tehnika in spremlja forum. V vmesnem času, pa je doma uspel "nastreljati" 50 cm snega. Če me bo kdo naučil bom z veseljem prilepil kakšno slikico....

lp ati malega nadobudneža
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 7:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Me sploh ne čudi,sedežnica ki jih več skoraj ne postavlajo nikjer ne more požirat gneče na progi,ki jo prevoziš v dveh minutah…žal,nisem niti malo bil in ne bom navdušen na to “pridobitev”.
Aja pa še to,res da smo slovenci navajeni da nasedemo na obljube in navalimo ko mutavi,je jasno.ampak vzporedni sidri,ko sta delovali obe sta bili znanstvena fantastika proti temu.
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 9:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Žal je večina novih naprav takšne kapacitete, saj je zaradi hitrega pridobivanja gradbenih dovoljenj bilo potrebno črtati določena pridobivanja dovoljenj. Tako so vsaj dobili pravočasne roke za izvedbo del. Sedaj more biti par let takšna kapaciteta, nato lahko povečajo. Vendar glede na to, da je že zdaj problem na Ruški inžinerski lapsus, kaj bo šele potem, če bo slučajno kdaj naprava enkrat zmogljivejša.
P.s. mislim da na eni sestrski napravi na Kopah ne obratuje trak. Očitno smo slovenci raj za Leitnerjeve fiksne sedežnice. Vitranc 2, obe sedežnici na Kopah in še Ruška.

Posebej mi je zanimivo, ker je bivši direktor zrihtal projekt in trdi da ni prostora za odklopno napravo. Ob enem pa je v istem času prišel projekt gondole na Slemenu, kjer je še manj prostora za umestitev vsega. Kako zdaj točno gre to skupaj?

Se pa oblikuje nek vzorec na Pohorju, kot da jih vsako leto preseneti zima in so deloma nepripravljeni, nato so na napravah kakšni mesec dni porodni krči, in tudi na progah, nato pa smuka postane prijetna. Nato pa tako ali tako pride najlepši mesec pomladne smuke. To zamujanje se tudi vidi v razpisih, kjer so novembra izdali razpis ra rezervne dele za različne sklope.
Je pa tudi za opaziti nerganje s strani smučarjev, ko je slaba zima, se ves gnev vlije na stran upravljalce smučišč, kot da so oni krivi da ni snega in da se zadev ne da primerno pripraviti. Če bi novembra vrglo meter snega tega v takšni meri ne bi bilo. Bilo bi samo v primeru kakšnega resnega "zajeba". Izkažejo se tudi pomanjkljivosti zasneževalnih sistemov, kjer potekajo velike zamenjave topov z "modernimi", kapacitete zasneževanja pa ostajajo enake, ali pa se celo poslabšajo.

Sem pa vesel novega nadebudežna, kot tudi svežega vetra na tem forumu z vzdevkom Fisko in seveda Pohorskega vztrajneža Mikija.

P.s.2, vode je še dovolj, kot tudi to, da je danes ponoči bila akcija na Stadionu in višje, kjer je proga do Trikotne jase pripravljena.
Nazaj na vrh
gorenc2
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 11:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41
Kraj: Gozd Martuljek

precednik1 je napisal/a:
miki je napisal/a:

Mali nadobudnež se izjemno rad podi po belih strminah, zanima ga tehnika in spremlja forum. V vmesnem času, pa je doma uspel "nastreljati" 50 cm snega. Če me bo kdo naučil bom z veseljem prilepil kakšno slikico....

lp ati malega nadobudneža

Tale me pa spominja na mojo malenkost v mladih letih
2012/2013 Kranjska Gora8x, Bad Kleinkirchheim 1X, Großeck - Speiereck 1x
2013/2014 Alta Badija 4x, Kranjska Gora30X, Mokrine 1X
2014/2015 Kranjska Gora 22X, Katchberg 1X, Molltal 1X
2015/2016 Kranjska Gora 6x Alta Badija 4X
2016/2017 Alta Badija 4X Kranjska Gora 28X Mojstrana 1X
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
simo
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 4:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45
Kraj: Prlekija

Sem računal, da bi jutri kaj zraven odprli(recimo poštela) na MB strani, pa ne bo nic, bomo spet drajsali samo Areh
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 5:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Hm ja, čez dan danes ne urejajo nič. Če bodo spet urejali le ponoči, bo to znak, da imajo kadrovske probleme, tudi z ljudmi ki teptajo.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 5:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Poštela (letos) ne bo obratovala - škoda d'narja za štrom in ljudi, ki jih itak nimajo, bodo raje vlekli Čopko do dol in folk na gondolo, ki itak mora delat.

Bo treba spet z denarnico glasovat!
Nazaj na vrh
fisko
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 8:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31

@Lenko, glede na to, da toliko let že spremljam forum in sem se v tem času tudi marsikaj naučil iz objav raznih uporabnikov (Miki, Lenko itd.), je bil že čas, da tudi sam kaj napišem

Me pa žalosti dejstvo, da veliko uporabnikov smučišča misli, da gre pri Ruški za rabljeno napravo, ki je prej stala nekje drugje, in posledično padajo zbadljivke še na ta račun.

Morda še vprašanje za poznavalce; ali obstaja teoretična možnost, da se Ruško iz odklopne naprave spremeni v odklopno 4 sedo?

Še nekaj na temo kratke razdalje med čitalci kart in vstopnimi vratci; v primeru, da je bil razlog postavitve na tem mestu ta, da v primeru postavitve bolj nazaj ne bi moral mimo ratrak, predlagam, da se postavi takšen nosilec, ki omogoča rotacijo vseh čitalcev in s tem dostop teptalniku čisto do vratc za vstop na sedežnico. Omenjen nosilec bi tudi prav prišel morda na Piskru V nadaljevanju prilagam primer le tega s Treh kraljev:

Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 9:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

fisko je napisal/a:

Morda še vprašanje za poznavalce; ali obstaja teoretična možnost, da se Ruško iz odklopne naprave spremeni v odklopno 4 sedo?

Nisem strokovnjak za te naprave, vendar sprememba iz fiksne v odklopno bi zagotovo pomenila, da je potrebno zamenjati obe postaji (mogoče bi stebre lahko ohranili), kar pa je nedvomno enormni strošek.

Če ne bo kakšnega čudeža, bo Ruška fiksna še prihodnjih 30-40 let. Škoda, da se je zamudila takšna priložnost za odklopno sedežnico na Ruški, zato pa imamo vmesno postajo
Nazaj na vrh
Marvin
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 15, 2024 9:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28

@Fisko: kot je povedal Kotulc potrebno je zamenjati obe postaji in sigurno zamenjati vsaj prijemke na vseh sedežih. Za stebre nisem prepričan. Postaji za odklopno napravo sta večji in verjetno jih je potrebno drugače umestiti v prostor. Mogoče pa je zaradi tega potrebno zamenjati kakšen steber na začetku ali koncu. Vsekakor zdaj za pohorje predrago.
Jakenot3
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 16, 2024 10:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Dec 2018 22:43

Če je komu dolgčas lahko na kameri Trikotna jasa spremlja kickbox turnir in si v glavi postavlja vprašanja o investicijah.

Če slučajno bere to kdo od vodilnih (Ranko, Janko, Marko) zakaj izdelati nov zemljevid prog (ki je simpatičen in razumljiv in ne zavaja), ga objaviti na spletni strani, potem pa na big screen-u na platoju pri spodnji postaji KKŽ prikazovati starega? Z vrisanimi dvojnimi vlečnicami (tudi Ruška in Orel). Nekdo, ki si na spletni strani pogleda zemljevid smučišča je mogoče zmeden?

Proga do trikotne je steptana. Na čopki so zjutraj razgrinjali kupe, Stadion je steptan. Odprtje upam, da že pred vikendom.
Nazaj na vrh
simo
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 16, 2024 10:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45
Kraj: Prlekija

Tudi poštela se vrti in nekaj delajo okoli, tako da zgleda bo tudi delala...mogoce pa se bo kaj s totega brega
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 16, 2024 1:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

Pred 20 min objavljeno na na FB:

Citiram:
ZAČETEK OBRATOVANJA SEDEŽNIC POŠTELA IN RADVANJE
Že delujočim žičniškim napravam na Mariborskem Pohorju se bosta v sredo, 17. januarja 2024, pridružili še štirisedežnica Poštela in dvosedežnica Radvanje. Tako bo prvič letos na voljo smuka po Miranovi progi A vse do izteka Snežnega stadiona.

Medtem je odprtje Čopove proge do doline predvideno to soboto, če bo na njej do takrat mogoče izdelati dovolj snega za kakovostno ureditev proge.

simo je napisal/a:
Tudi poštela se vrti in nekaj delajo okoli, tako da zgleda bo tudi delala...mogoce pa se bo kaj s totega brega

Saj bo, kot je že Lenko povsem pravilno ugotovil: dela se v pravo smer, samo počasi, prepočasi. Mogoče bo Čopka odprta do 20. januarja, mogoče ne. Tudi na vzhodni Cojzarici so nastavili dva topa na povsem pravo mesto (en teden prepozno), samo vklopit so jih danes ponoči pozabili. Pa saj bo, tudi to. Mogoče jo nastreljajo v petek in soboto, ko se kaže naslednja ohladitev, mogoče tudi ne. Tu bi morali spremenit nekaj zadev (tudi kadrovskih, in seveda tudi infrastrukturnih), pa bi že kar bilo.

Vem da bi se morali primerjati z boljšimi od sebe, ne s šalabajzerji. Ampak za slovenske razmere so Pohorci (žal) še vedno nadpovprečni. Kolikšen % smučišča že obratuje trenutno na Golteh? V Cerknem? Na Gačah? Na Kaninu ? Samo vprašam ...
Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 17, 18, 19  Naslednja Stran 9 od 19

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2023/2024
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net