Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novi Goldeck

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 Novi Goldeck « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Smukmiha
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2024 12:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2020 19:10

100 m od zgornje postaje je koča, ki je na sredi otroškega parka (dve vlečnici in dva traka). Do te se z lahkoto pride peš, tudi okoli jezera se verjetno da malo sprehoditi. Dve koči pod sedežnicami, pa sta dostopni le s smučmi. Ena je bila celo zaprta. Glede ostalih možnosti sprehajanj pa nisem bil toliko pozoren, edina opcija se mi zdi do starega Goldeck-a, kjer je verjetno povezava (cesta). Turni smučarji so se vzpenjali tudi na vrh, je pa tam zelo strm in zahteven vzpon. Poleg tega je cela stran bolj senčna. No ob koči pri otroškem parku so se kar fino martinčkali.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 02, 2024 8:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Aha, v otroški park pa še nikoli nisem zavil.
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 7:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

Včeraj sem izkoristil odlično ceno dnevne karte in odšel na Goldeck.
Kot je na tem hribu že običaj prav ogromno ljudi ni nikoli in tako je bilo tudi včeraj. Sneg je bil odličen, za razred boljši od današnjega na Gerlitznu. Komu ustrezata 2 sedežnici s tem variantam prog dovolj bo zagotovo zadovoljen. Pa še v kočah je relativno poceni. Predlagam...
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 20, 2024 3:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

Je bil danes kdo na terenu? Kaksna informacija glede prog bi bila precej dobrodosla. Hvala
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 24, 2024 8:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Danes s turnimi smučmi na žičnice in smučanje po celcu. Ob celi poti po Avstriji je bilo nekaj snega. Gondolo so zagnali šele ob 9.30, nabralo se je nekaj stotnij čakajočih freeriderjev. Predvidevam, da so zgoraj še urejali smučišče, čeprav je nehalo snežiti že precej prej. Tako smo tudi zamudili jutranje sonce, med vožnjo navzgor s polovično!!! hitrostjo je že začelo rahlo snežiti. A težav še ni bilo konec, prva sedežnica se je stalno za krajši ali daljši čas ustavljala, zgornjo so zagnali šele ob 10.30, tudi ta ni vozila s polno hitrostjo in seveda s postanki. Tako sta pred obema sedežnicama nastali daljši vrsti. Smuka po celcu je bila sicer super, snega je padlo kakšnih 70 cm, a je bilo po parih vožnjah vse zvoženo. Saj offpiste terenov je veliko, a recimo 80% smučarjev udari po celcu... Za proge lahko povem samo to, da se mi je zdel sneg za te razmere kar dobro utrjen.

pines emojis
Nazaj na vrh
StarGazer
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 21, 2025 5:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43

Dobil sem voucherje 1+1 karta gratis. Unovčljivi do konca januarja. Ampak kolikor vidim se da karto kupiti tudi za februar.
Za določen datum prek spleta.

Če bi kdo koristil mi napišite sporočilo. Jaz ne bom, ker je koleno spet v k.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 14, 2025 1:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Po dolgih letih je letos spet odprta proga v dolino, včeraj sem jo preizkusil. Zgornja polovica, ki ni preveč strma, je bila precej dobra, na sredini je bila ena res neugodna ledena strmina in tudi naprej dol je precej strmo, na začetku trdo, boljše je bilo kasneje ob otoplitvi. Nižje je bil ponekod tudi zelo rjav sneg in tudi kamenčki, ki jih je nekaj tudi višje. Prihaja ohladitev in verjamem, da bodo še malo vklopili žirafe in topove s katerimi je proga res dobro opremljena. Slike so slabe, dobro bi bilo včasih očistiti objektiv:

Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 28, 2025 5:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

... od 14 dni nazaj

Me prav zanima kje na zahodnem Koroskem ste se v ponedeljek 17.2. (in ostale dni) uspeli kaj nasmucat.... (jep, Peca je bla sončna;)... na Katschberg si prisel le z verigami, Goldeck imel le cist na vrhu 1/3 tiste proge v soncu, vse ostalo megla... in vsa smucisca okrog tudi, kolikor sem videl iz Goldecka, Gerlitzen, BKK magla svuda, magla oko nas, je pela ena diva stare čase.

Moelltal edini v soncu, a tolk guzve, da bilo prav neuzitno. https://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?p=99166#99166

In enako sranje bilo tudi v torek in sredo, širša Beljaška kotlina ni bila raj za smucarje 1.teden pocitnic, razen Turracher v sredo ok.

Goldeck danes, ne vem, a me je megla tolko zmotila, ampak meni ne zgleda fajn smucisce. Dokaj ozke proge. Morda S1 v dolino kaj boljsa/zanimivejsa, a danes cela v megli ;( grem se enkrat brat vase zapise tega smucisca za nazaj...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
sandokan
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2025 11:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 11:32
Kraj: Posavje

V ponedeljek, 17.2., na Katschbergu ni bilo megle, je bilo pa precej svežega snega, tako da je bilo na progah hitro veliko kupov in zvoženih delov.
Nato v torek na Tschaneku večji del dneva megla, na Ainecku večji del dneva sonce in temu ustrezna razporeditev smučarjev.
V sredo na Turracherju lep smučarski dan. Super vreme in dobre proge, tudi gneča ni bila tako huda, kot sem pričakoval.
Nazaj na vrh
fisko
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2025 1:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31

20.2.2025

SCHWARZ, STEIL und SCHNELL = S1

In sem razkril, zakaj sem se odločil na omenjen dan obiskati to smučišče. O tem, da je bila omenjena proga več let zaprta in označena kot "Ski route" ne bi izgubljal preveč besed. Dodal bi le, da po pogovoru z domačinko v gondoli, nad zasneževanjem omenjene proge še zdaj določeni niso navdušeni, saj bi jim naj s tem zmanjkovalo vode za zasneževanje zgornjih prog?

Pa se vrnimo k poročilu. Večje gužve ni bilo, prišel si na drugi ali tretji sedež. Določene proge, kot npr. 4A, so bile polne zelenjave in manjšega kamenja. Prav tako je bilo potrebno biti pozoren na delu S1 nad zgornjo postajo kabinke. V nadaljevanju pa prilagam nekaj utrinkov.

miki
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2025 7:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Hvala Fisko za fotke. Priznam, da za to progo nisem več verjel, da jo bom še kdaj (pa čeprav samo na tvojih in Tomijevih fotkah) videl zasneženo, steptano in odprto . Čudeži se še dogajajo.
Sezona 2024/2025: 45 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 5 x Kitzsteinhorn, 4 x Schladming, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, 1 x Golte, Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten.
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2025 11:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

fisko je napisal/a:
Dodal bi le, da po pogovoru z domačinko v gondoli, nad zasneževanjem omenjene proge še zdaj določeni niso navdušeni, saj bi jim naj s tem zmanjkovalo vode za zasneževanje zgornjih prog?

In na predzadnji fotki vidiš vode kolikor hočeš...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Stran 7 od 7

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novi Goldeck
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net