|
Manj kvalitetne smuči/pancarji pri velikih športnih trgovcih |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Smucar9 |
Objavljeno: Čet Mar 09, 2023 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 655
|
nč, pol pa samo smuk, smuk, smuk -- nič ovinkat in drsat po snegu s stranicami pancerja žena tudi. _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Mar 14, 2023 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
JurijB je napisal/a: | Brez zamere, ampak pri mojem stažu na smučeh, vem kako se je treba do opreme obnašat - pancarji so vedno! zategnjeni enako kot takrat ko so na nogi, guma spredaj je ok - puščajo od novega, naleganje leve in desne spodje plastike čevlja pod sponkama je ok, pa še ena taka guma-žleb/zob je tam.
Isto se dogaja na Lange, Fischer in Nordica - tako da očitno niso pancarji krivi.
Aja, ženi se je isto dogajalo na Atomic in sedaj Head.
Vam povem, da so temne sile na delu.
Je pa res, da čevljev ne zategnem tako da bi noga odmirala notri ampak toliko kot je treba, da se noga ne premika.
PS: ko sem reklamiral Lange tudi zaradi tega, so iz tovarne rekli, da tako pač je in to ni stvar reklamacije - je pa bilo to da je net na gležnju odletel.  |
No, tega, da bi bilo normalno, da pancer pušča, pa nisem slišal že od časov, ko so bili pancerji še usnjeni in smo nosili špichoze. Pa še takrat niso puščali, če si jih redno mazal z globinom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aceofs |
Objavljeno: Pet Jun 28, 2024 2:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Gost
|
Smucar9 je napisal/a: |
Dober tole. Za tiste s poškodovanimi gležnji.
.
btw. kako pa se bi glede "prilagajanja nogi" (pa ne poškodovani. vsakršni) obneslo "zračno pumpanje", da bi pancer imel med plastiko in notranjim cevljem tako zračno blazino, ki bi jo napumpal do daske ? Školjka bi bila vedno prevelika, ta luft bi se pa izoblikoval po nogi ? Ene čelade imajo tako (a samo za izdelava spletnih strani prilagajanje velikosti glave). Nekje sem zasledil eno reklamo (se mi zdi da RC4 od Fisherja) a zdaj ne najdem, teli trije linki spodaj pa mi tudi ne zgledajo da bi pasalo k tem kar jaz govorim Tole je prevč dela, se nobenmu ne ljubi, in dober mojster v ski-servisu na roke vsak čevelj itak lahko preoblikuje (dokler plastika ne poči
https://www.activegearreview.com/snowsports/fischer-rc4-130-vacuum-ski-boot-review/
https://www.youtube.com/watch?v=ANplXgVDSMs
https://www.youtube.com/watch?v=Zbu2PNRdXnE
JurijB je napisal/a: | Takrat se mi najprej notranji čevelj zmoči in potem pri kakem daljšem stanju seveda ohladi.
Pa sneg mi not leti, kljub temu da čevljevlji niso preveliki in so normalno zaprti. Včasih po smučanju vlijem vodo ven - kak 0,1 dl, ali pa pri velikem mrazu je zunanji del notranjega čevlja bel od snega.  |
Kaj to v kratkih hlačah smučaš ? Nisem še sebe opazoval, ampak a če od smuča.hlač podlogo z elastiko na koncu čez pancerje potegneš, ti ne prepreči tega vletavanja snega v pancer ? |
super wau |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|