|
Kanin - aktualne informacije 2021/2022 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
fronc |
Objavljeno: Tor Dec 21, 2021 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2020 15:33 Prispevkov: 7
|
[quote="fissmucar"] gapi202 je napisal/a: | Nekaj je prav gotovo na kabinki, vprašanje pa je kako resno je. Je pa od cetrtka dalje itak slabo vreme, tako da,... |
Na kratko - glavni problem je med B in C postajo. Potrebno je menjati zajlo.
Mogoce lahko Wca potrdi moje besede ali imam napacne informacije? [/quote
Si zelo blizu resnice. Zajlo je treba menjat vendar je še vedno na B postaji in ne vedo kako bi jo spravili na hrib. Baje , da se pluži cesta B-C in čaka helikopter a na žalost še nič konkretnega, razen Manuelinih laži in sprenevedanja.] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Sre Dec 22, 2021 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2531
|
Odgovor na fb strani
Citiram: | Obveščamo vas, da zaradi zahtevnosti tehničnega vzdrževanja, še vedno opravljamo vzdrževanje na naši gondoli. Pričakujemo, da bomo z obratovanjem pričeli ob koncu tega tedna.
Gre za zamenjavo napenjalne vrvi na odseku B-C, za katero je Zavod za gradbeništvo Ljubljana (ZAG) izdal strokovno tehnično poročilo, da je varna in primerna za obratovanje, Ministrstvo za infrastrukturo pa kljub temu zahteva zamenjavo. | _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mattskier |
Objavljeno: Sre Dec 22, 2021 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2019 22:42 Prispevkov: 72
|
Že zadnji dve leti beremo o tem, kako so vsi ostali odgovorni, samo Kanin ne. Enkrat je krivo sneženje, drugič plazovi, zdaj ZAG, pa državni uradniki. Ja očitno so slednji ravnali po točki zakona. Kanin je bil seznanjen s tem, so pa upali, da bo šlo skozi. Blabla. Na FB se je pojavil nek komentator pod imenom Robi Novak. Deluje kot skriti oz. fake profil ;) Kaj vse še ne bo....
Brezveze, da se mi tu razburjamo. Kdo se pa še ukvarja s Kaninom? Se bolj oni sami s seboj. Je pa žalostno, da v Bovcu in v dolini dopuščajo takšno stanje in da imajo dotični na Kaninu še podporo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KingKong |
Objavljeno: Sre Dec 22, 2021 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2019 16:51 Prispevkov: 58
|
ZAG z več desetletnimi izkušnjami na področju žičnic in z najsodobnejšo opremo izvaja:
-strokovno tehnične preglede žičniških naprav za pridobitev obratovalnega dovoljenja, kot kontrolni organ za žičniške naprave po standardu SIST EN ISO/IEC 17020 in pooblastilu resornega ministrstva
-posebne preglede podsistemov in varnostnih sklopov
neporušne preiskave jeklenih žičnih vrvi z magnetno induktivno metodo za ugotavljanje poškodb, ki zmanjšujejo nosilni presek vrvi
-preskušanje sposobnosti dinamične vzdržljivosti nosilnih elementov žičniških naprav na utrujanje
-revizije varnostnih analiz žičniških naprav za izdelavo varnostnega poročila
-strokovna mnenja o vzrokih nesreč in drugih izrednih dogodkih na žičniških napravah
-kontrolo spletanja in zalivanja koncev žičnih vrvi
potrjevanje sposobnosti izvajalcev posebno zahtevnih del z vrvmi (pletenje vrvi in izdelava zalivnih konusov koncev vrvi)
Torej ZAG opredeli napravo ali njen del kot varno, inšpektor istega minstrstva, ki je pooblastilo ZAG, ugotovitve ZAG-a označi kot neustrezne in zahteva menjavo ?!
Recimo da je tako, čeprav v tem primeru eden drugemu pljuvajo v skledo. Mogoče pa gre samo za kakšne politični peskovnik v Bovcu, kjer si levi in desni, mogoče trenutni in bivši, ali če hočete času primerno ceplejeni in necepljeni jeb* ma*!
Sicer pa v zakonu o žičniških napravah piše (http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3259), da ima upravljalec čas, da odpravi pomanjkljivosti išpekcijskega nadzora. Zdaj pa če ima kdo podatke naj napiše kdaj je bila ta odločba izdana, da vidimo koliko časa je bilo na voljo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KingKong |
Objavljeno: Sre Dec 22, 2021 4:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2019 16:51 Prispevkov: 58
|
Pa še eno vprašanje:
Zakaj pa Prevala ni (še) delala v tej sezoni?
Izgovor? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-_m4tj4z_- |
Objavljeno: Sre Dec 22, 2021 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11 Prispevkov: 460
|
Obveščamo vas, da je Sončni Kanin tehnični pregled za gondolo naredili že v novembru in od ZAGa dobili dovoljenje, da se napenjalno vrv lahko zamenja do junija 2022. Ministrstvo pa je prejšnji teden vztrajalo, da moramo to narediti sedaj, zato smo v zadnjih treh dneh morali to narediti. Vrv je bila danes nameščena, jutri sledi ponovni pregled s strank ZAG-a, dovoljenje pričakujemo od petka dalje. Dejstvo je, da je naprava stara skoraj 50 let in je res že čas za novo.
No po zapisu sodec lahko sklepamo da gre za dodatno mučko za sprovest izgradnjo nove naprave! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fissmucar |
Objavljeno: Sre Dec 22, 2021 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2021 15:12 Prispevkov: 16
|
mattskier je napisal/a: | Že zadnji dve leti beremo o tem, kako so vsi ostali odgovorni, samo Kanin ne. Enkrat je krivo sneženje, drugič plazovi, zdaj ZAG, pa državni uradniki. Ja očitno so slednji ravnali po točki zakona. Kanin je bil seznanjen s tem, so pa upali, da bo šlo skozi. Blabla. Na FB se je pojavil nek komentator pod imenom Robi Novak. Deluje kot skriti oz. fake profil Kaj vse še ne bo....
Brezveze, da se mi tu razburjamo. Kdo se pa še ukvarja s Kaninom? Se bolj oni sami s seboj. Je pa žalostno, da v Bovcu in v dolini dopuščajo takšno stanje in da imajo dotični na Kaninu še podporo. |
Najvecji in mogoce edini razlog je, da poleti vzdrzevalna ekipa spi. Oziroma, presedi na terasi (zdaj ze zaprtih) Legend oziroma tam v njihovih prostorih na A postaji. In dokler bosta pojoca travica in alko prisotna, bo tako. In potem se dogajajo taksne tragikomicne zgodbe, ki jih beremo mi ki vsako leto upajoc kupimo sezonsko karto. Vsako leto se opravljajo nujna vzdrzevalna dela ko ze pade prvi sneg in je mraz. Organizacija dela je katastrofalna!! Se stavim, da bo naslednja zgodba, da jim je kak teptalec kje crknu. In oni sanjajo o novem Kaninu
Mi je pa cudno, da je Wca kar tiho  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Wca z Bca |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10 Prispevkov: 800
|
Malce z zamudo podajam še moj komentar s terena in ne samo iz kavča ali gostilne kot nekateri to počejo pred mano
To merjenje moči med Zavodom za gradbeništvo(ZAG) in Ministrstvom za infrastrukturo ni vredno komentarja, je pa Manuela vsaj videla kako je to če nekomu verjameš, da je vse urejeno in vse OK. Tudi mi smučarji smo verjeli njej, da je vse pripravljeno, da bo letošnja sezona drugačna, da se bo res začela takoj, ko bodo vremenske in snežne omogočale odprtje smučišča. Že Nonoaustirol je dobro napisal, da mora smučišče glede na tehnične omejitve kabinke in vremenske razmere, izkoristiti vsak ponujeni dan. Bolj kot podaljšan konec sezone je bolj pomemben hiter začetek sezone. Za to ima Kanin vse pogoje samo izkoristiti jih je treba. Je pa ravno nasprotno. S strani vodstva je bilo veliko besed in malo dejanj ter veliko zavajanja.
Prejšnjo soboto in nedeljo se je obetal en res lep in sončen vikend. V soboto je močan veter žal onemogočil smuko zato pa je bila nedelja vremensko popolna. Sonce, skoraj nič vetra in temperature okoli ničle. Glede na to, da so ta vikend vsa večja smučišča zagnala večino žičniških naprav, so bili tudi moji apetiti na Kaninu veliki. Pričakoval sem da bo poleg Skripija in Podov obratovala tudi prevala. Žal je bil to račun brez krčmarja. Kljub obljubam, ki so bile dane pred sezone, da so vse naprave pripravljene se je izkazalo, daleč od resnice. Prevalo se je še "šraufalo" in vsaj do Božiča ni računati,m da bi bila pripravljena. Podobno je z Grabnom. Sedežnica se je počasi testno vrtela. To pa je bilo tudi vse kar je dala od sebe tistega dne. Noben tudi ne zna povedati kdaj naj bi le ta začela z obratovanjem.
Vse proge so bile pripravljene, a žal je bilo možno(zaradi nedelujočih naprav) smučati samo na Skripiju in Podih. Proge so bile odlično pripravljene, snežna podlaga pa za pet(pršič) in je zdržala čez cel dan. Zaradi manjšega obiska(okoli 300 smućarjev) se niso naredili kupi snega. Je pa burja kar konkretno spihala sneg. Zgoraj, kjer ga je veliko, se toliko ne pozna, medtem ko spodaj, kjer je količina majhna, pa se to konkretno pozna saj je spihano do kamenja. Najbolj je to vidno od spodnje postaje Skripi do C postaje gondolske žičnice. Nekaj novega snega se obeta za vikend vendar glede na zadnjo napoved bo količina zelo majhna saj bo fronta šla boj južno.
Na vstopu kabinke in na žičniških napravah ni bilo nobenih vrst. Skratka, za smuko idealen smučarski dan Upam, da bo od Božiča dalje takih čim več
Pogled proti postaji C
Skripi
Skripi
D postaja
Spodnji del Skripija
Razcep Skripi 1 in 2
Skripi zgornji del
Trosedežnica
D postaja
BumBar
Sedežnica Graben
Zgornji del Skripija
Zgornji del Skripija
Zgornji del Skripija
Skripi
Skripi
Pogled proti Bovcu
Kabinka
Srednji del Skripija
Srednji del Skripija
Stara trasa Skripija, kjer je spihalo sneg
Spodnja trasa Skripija
Stara trasa Skripija, kjer je spihalo sneg
Spodnja trasa Skripija
Proga proti C postaji(pri končni postaji Skripija)
Prevala v popravilu
Prevala v popravilu
Pogled proti Prestreljenik
Podi
Križišče leve in desne strani Skripija
Vlećnica Podi
BumBar
Začetek proge proti C postaji
Triglav v ozadju
Urejena proga Graben
Turni smučarji
Urejena proga Graben
Pogled proti Prestreljeniku
Dom Petra Skalarja
Pogled proti Triglavu
Proga Sedlo
Proga Sedlo
Zgornja postaja žičnice Graben
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

|
Lepe slike, me pa močno preseneča koliko snega je spihalo. Čisto do kamenja. Glede fronte pa bolje l,da gre nizje od nas ker bi se znalo zgoditi, da bi imeli dež do 2000m _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
Marketinški PR udaril s kao lepimi slikami, da se umili kriza.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Vse o rentabilnosti Kanina pa pove podatek, da je na otvoritveni vikend smučalo 300 ljudi. Za primerjavo, na Pohorju so za otvoritveni vikend vsak dan prodali okrog 3000 kart (podatek iz Večera) + sezonske + sankači in pohodniki, zato je dejansko bilo bistveno več ljudi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-_m4tj4z_- |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
No Manuela je svoji ovčici dovolila objavo nadvse omiljene verzije realnega stanja z dodatkom prekrasnih slik....seveda pa je realnost povsem drugačna ampak ja sej tega smo že vajeni!
Glede pa na sončno nedeljo in zgolj 300 ljudi je pa za se zamislt! Bom pa tko reku..sem bil v nedeljo zjutaj na vlaku (Postaja - Bohinjska Bistrica..ok pustmo un del k opravlja avtobus ko spet popravljajo progo) in je bil vlak nabit smučarjev, povečini Goričanov. ki so šli smučat na Vogel, Soriško planino, nekateri so ostali pa tudi na tisti vlečnici ki je ostala od Koble. Sorca in Vogel imata organizirane prevoze, sam da ljudje pridejo!
PS: Sneg je razpihalo? ma nemoj..kaj ko bi ga steptali in utrdil ko je bil čas? Nebi šlo kajne? Ja imate prav, če ga nebi spihalo nebi imeli izgovorov! (Razumem da v vsakem primeru vetr dela svoje, ampak manj poskoduje utrjeno podlago kot pa nedotaknjeno! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
Kot sem slišal je teptanje na Kaninu resen problem. Seveda bi bilo treba sproti teptat in frezat, da se naloži "skorjo na skorjo" in to potem veter težje odpihne. Ampak med sneženjem je menda navadno tako svinjsko vreme, da je takrat nevarno teptat, saj lahko voznik mimogrede zgreši pisto. Tega do pred kratkim nisem verjel, a teden dni nazaj se mi je v Bosni dogodilo, da nisem videl niti pol metra pred avto, ko je zapihalo. V trenutku polmetrski zameti in nisem imel druge kot peljat za grederjem, ki je čistil csto. Tisti dve rikverc lučki sem videl. Žal je greder zavil na stransko cesto in jaz za njim, nato so pa mene in enega Tuarega ven vlekli z teptalcem, ker sva nasedla.
Cesto do smučišča sem po nasvetu domačinov našel tako, da sem vozil v liniji reflektorjev in sicer dva do tri metre od njih. Te štange sem slutil kje so, ceste pa niti približno nisem videl.
Verjetno je na Kaninu podobno, ali še huje in morda je za razumet, da počakajo da se veter poleže. Ampak takrat bi morali vsi ruknit in teptat.
Je pa še ena druga iz Kanina, ki sem jo doživel v osemdesetih in sem jo verjetno že omenil na tem forumu. popoldan je SK Matajur vzorno pripravil progo za vsl državnega prvenstva. Proga je bila več ali manj ledena, ali zelo trda. Ponoči je zapihalo in zjutraj ni bilo ne duga, ne sluha od startne brunarice, na progi so pa manjkale onkretne zaplate snega. Veter je dobesedno trgal ledene plošče iz proge in jih odnašal v dolino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
-_m4tj4z_- |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Noben nikjer ne trdi, da treba med sneženjem teptat, saj vreme na Kaninu ni niti malo primerno za take podvige, za smučišče pa tudi ne (to bil tudi en od razlogov zakaj takat niso nadaljevali z širitvijo ampak so dnar od Kanina dal v toplejše kraje). Pa vendar se ne dela tko kot to delajo: Sneženje, počakaj en dan da odleži, odkopavanje teptalcev, teptanje, če ni že nova fronta...oz. v prispodobi novodobnih kuharic: Daj v pečico in pejdi na FB.
No ma sej mamo tle na forumu nekdanjega zaposlenega, pa naj on obrazloži (se posebej ce je bil v strai ekipi), kako je bilo nekoc in kako je sedaj bilo vodeno delo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Čet Dec 23, 2021 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

|
Jutri odpirajo
Citiram: |
KANIN
Smučišče Kanin prične z obratovanjem jutri, 24.12.2021 od 8:00 do 15:30, zadnja gondola na Kanin ob 14:00.
Jutri obratujejo proge Podi in Skripi od 8:30 do 15:00.
V Ski Bum baru bo za vse goste na voljo brezplačni čaj v kaninskem ali lončku, ki ga prinesete s seboj.
Čakajo vas smučarske vozovnice s popustom : www.kanin.si
Za vstop v gondolo se zahteva PCT pogoj.
| _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|