Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
 Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 17, 2018 4:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09
Prispevkov: 312


Bovškega letališča niso zgradili z EU sredstvi. Letališče so zgradili že v SFRJ.
So pa z EU sredstvi postavili hangar na zelo neprimernem mestu, v napačnem slogu in še narobe so ga orientirali; menda pri močnejšem vetru morajo odpirati vrata na obeh straneh. Tako jim ej uspelo uničiti idilično travniško letališče, ne da bi kaj bistveno prispevali k letališki infrastrukturi.
(Pa še to, kar so naredili naj bi bila samo krinka, ko bi zgradili nov vodovod ali kanalizacijo za del Bovca - če niso bile to samo govorice.) Res pa je, da se bližajo volitve in čas je za napihovanje svojih zaslug in za to, da si pripišejo tuje zasluge...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2018 9:17 pm    Naslov sporočila: BOVEC DOBIVA NOV HOTEL Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 132


BOVEC DOBIVA NOV HOTEL

V središču Bovca bo v naslednjih letih zrasel Hotel Soča, ki bo naložba najstarejšega ponudnika športnih aktivnosti v naravi v zgornjem Posočju družbe Soča Rafting. Klasičnemu nastanitvenemu delu bodo kot ponudbo dodali še športni center.

»Z izgradnjo športnega hotela Soča bomo na trg postavili inovativno storitev, ki bo v nočitveni del integrirala tudi aktivnosti. Naložba bo novost na trgu, ki bo ciljala na glavno skupino aktivnih obiskovalcev,« je prepričan direktor podjetja Soča Rafting Goran Kavs. Na lokaciji Ledin v centru mesta bo hotel v dveh nadstropjih obsegal 20 sob, od tega bosta dve nadstandarni. Pritličje bo namenjeno gostinskemu delu in športnemu centru. V mansardi bosta prostora za fitnes in dobro počutje, medtem ko bo klet rezervirana za shranjevanje opreme. Arhitekturno zasnovo so prispevali iz družbe Sono arhitekti, v Soča rafting pa so že pridobili gradbeno dovoljenje. Začetek gradnje predvidevajo jeseni, medtem ko naj bi prve goste sprejeli splomladi leta 2020.

»Naložba je rezultat naše športne dejavnosti in podobnih bi bilo bržkone še več, če bi dejavnost na Bovškem krojili močni igralci, a je danes povsem razdrobljena,« je zatrdil Kavs, ki si po vzoru smučišč obeta multiplikativnega učinka iz dejavnosti. Tako bo v pritličju športni center, kjer bodo obiskovalce vodili interaktivni napotki do pestre izbire aktivnosti, za nameček pa bodo lahko pripravljali in servisirali športno opremo. »Nastanitveno in ponudbo aktivnosti zaokrožujemo na eni lokaciji. Ciljamo na zahtevne goste, ki dopust preživljajo v stiku z naravo, iščejo aktivno sprostitev in mir. Tu je Bovec izjemen, skoraj edinstven glede naravnih danosti. Z vidika ponudbe pa so ti gostje relativno neizkoriščeni in predstavljajo potencial.«

Turistični zavod Dolina Soče napovedano naložbo pričakovano pozdravlja. »Odločitev je zagotovo prava, pravi je tudi poslovni razvojni model združitve aktivnosti v naravi z nastanitvami za nekoga iz športne panoge. Že vrsto let ponavljamo mantro, da v Bovcu primanjkuje hotelskih nastanitev. Tako bo nov hotel ublažil to pomanjkanje,« je opozoril vršilec dolžnosti direktorja zavoda Janko Humar. Hoteli in podobni objekti trenutno v destinaciji predstavljajo zgolj 16 odstotkov realizacije. Kronično pomanjkanje hotelskih namestitev naj bi ublažila obnova hotelov Kanin in Alp, v Tolminu pa je na novo zaživel Hotel Dvorec.

VIR
http://www.delo.si/lokalno/primorska-in-notranjska/bovec-dobiva-nov-hotel-63510.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 06, 2018 6:04 pm    Naslov sporočila: NA BOVŠKEM LETALIŠČU NAČRTUJEJO IZGRADNJO STADIONA Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 132


NA BOVŠKEM LETALIŠČU NAČRTUJEJO IZGRADNJO STADIONA

V tem tednu so v Bovcu javno predstavili spremembe in dopolnitve prostorskega načrta za bovško letališče, na podlagi katerih bi radi obstoječo infrastrukturo obogatili z dodatno ponudbo.

Kot je povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž, gre pri tem za manjše spremembe, ki bodo omogočile konkretno umestitev profesionalnega nogometnega igrišča z atletsko stezo in tribunami v prostor, kar bo omogočalo organizacijo priprav tudi za nogometaše najzahtevnejših klubov.

V kombinaciji z bližnjim hotelom Kanin bo to, po njegovih besedah, različnim klubom ponudilo izvrstne pogoje za treninge in redne priprave, predlagana sprememba pa omogoča tudi faznost gradnje. Ob tem bo v ta prostor umeščen tudi gostinsko turistični objekt in prostor za padalce, del pa bo namenjen tudi dodatnim parkiriščem.

To bo mogoče izvesti takrat, ko bo Občina od Sklada kmetijskih zemljišč pridobila zemljišča, ki zdaj niso v njeni lasti in mora za uporabo plačevati najemnino. To pa ni racionalno, zato so že pristopili k odkupu, še dodaja Mlekuž.

Po javni razgrnitvi lahko javnost občini sporoči svoja mnenja in pripombe. Sledila bo priprava predloga akta in njegov sprejem na seji občinskega sveta ter končna objava v uradnem listu.

VIR:
http://www.primorskival.si/novica.php?oid=10287#
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 5:44 pm    Naslov sporočila: BOVEC DRUGI NAJLEPŠI IN NAJGOSTOLJUBNEJŠI TURISTIČNI KRAJ Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 132


BOVEC DRUGI NAJLEPŠI IN NAJGOSTOLJUBNEJŠI TURISTIČNI KRAJ

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, pod častnim pokroviteljstvom predsednika države RS Boruta Pahorja, se je zaključilo z zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj, 8. oktobra, v Grand hotelu Bernardin, v Portorožu.

V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja. V kategoriji Najlepši in najgostoljubnejši turistični kraj/ mesto so se potegovali trije finalisti, in sicer Ankaran, Bovec in Kranjska gora. V javnem glasovanju na spletni strani TZS je daleč največ glasov, vsaj 150 več kot drugo uvrščeni kraj, prejel Bovec-Čezsoča, svoje mnenje pa je dodala še posebna komisija, ki je obiskala posamezne kraje.

Bovec je na koncu zopet postal drugi najlepši in najgostoljubnejši turistični krajv Sloveniji v letu 2018. Priznanje sta prevzela župan Občine Bovec Valter Mlekuž in predstavnik TD Bovec Andrej Lampret.

VIR:
https://obcina.bovec.si/2018/10/09/bovec-drugi-najlepsi-in-najgostoljubnejsi-turisticni-kraj/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 Stran 6 od 6

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi
Pojdi na:  Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB