|
Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
andmer99 |
Objavljeno: Sob Mar 24, 2018 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
Evo kačine noge:
https://www.visitpohorje.si/ceniki/predprodaja-sezona-2018-2019/
Večer 21.2.2018:
###########################
Se zaradi izgube napoveduje dvig cen sezonskih vozovnic prihodnjo sezono?
"Da, s cenami sezonskih vozovnic se bomo približali cenam na primerljivih smučiščih. Nameravamo pa vsem smučarjem omogočiti, da si med 10. marcem in 1. aprilom kupijo sezonske vozovnice po sedanjih cenah."
###########################
310 EUR = 340 EUR in še drugi račun 606 EUR = 835 EUR
Bernard, spet se nisi nič učil, sedi ENA! Naslednje leto boš ponavljal drugi razred osnovne šole!
PS: lepo so mi dvignili ceno sezonske, samo 38% procentov glede na lani. Sitnica..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Faraonka |
Objavljeno: Sob Mar 24, 2018 10:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 18:39 Prispevkov: 53
|
A študentje pa seniorji letos nimajo "prilagojene" sezonske? Samo mladina je v "našem" rangu...so pa precej dvignili cene.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 7:07 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Ja pa bravo Majhenič.....po novem ste primerljivi najmanj s sistemom Superski Dolomiti, Top ski passom in ski Amade.. res ste primerljivi(res me zanima katera so primerljiva smučišča) .... po kilometrih in po številu naprav....baje da je na Pohorju celih 43 km urejenih prog (da ne bom pokno od smeha)....vam bo edino potegnilo, ko boste odgnali še poslednje MB smučarje...potem si bo direktor popravljal spodnjo čeljust in zopet jokal po medijih kako samo šimfamo...ja pa kaj naj še človek naredi na take kretenske poteze? upam da bo avtobusar pošten in bo prišel na dan s statistiko prodanih kart 31.3. in 1.4. ......jaz res več ne vem, kako lahko storijo še večjo antireklamo Pohorju.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3287
|
Primerljiva smučišča? Peca- sezonska 360€, Koralpe- sezonska 310€, Krvavec, Rogla- 430€, Kranjska Gora-500€. No Peca in Koralpe manjši smučišči, kvaliteta streženja smučarjev pa se mi ne zdi tako hudo boljša, kot lahko vidimo iz poročil smučarjev v namenskih temah. Je pa res, da ima neštudentsko smučišče Peca veliko bolje poskrbljeno za nas študente, kot pa Pohorje, kjer smo tretjerazredni, vsa večja smučišča imajo ugodnosti kot je naprimer zdrava zabava, kjer se dajo dobiti cenejše vozovnice, Pohorje pa ne sodeluje, čeprav ima univerzitetno mesto pod seboj, ki bi lahko polnilo proge med tednom, kot jo sedaj polnijo penziči-penzionisti.
Še rabite kakšno našteto primerljivo smučišče?
Kvaliteta smučanja se mi zdi da se vsako leto zvišuje, kar se mi zdi primerno za dvig cene. Investira se tud vsako leto več, kar je tudi vidno, to po mojem mnenju odtehta dražjo sezonsko. No, vglavnem vidim da vas kar nekaj ne bo imelo sezonske vozovnice, glavno pa da bodo novi pancarji, nove dilce, nove široke freeride smuči, ker ste vidli kak je to fajn se letos pelat po Pohorskih šumah, kjer pa se vse skupaj začne, to je sezonska karta, pa bote ure in ure izgubljali z šinfanjem, ker se karte podražijo za 10%. Zateženi? Nit malo .
Aja nekdo je spraševal zakaj za vraga niso delovale povezave tisti vikend? Ob dežju v petek in nič smučarjih, pač ni preostalo drugega za soboto, ko je spodaj padal moker sneg, zgoraj sicer suh, nedelja pa tudi ni bila kaj preveč boljša. Kot je bila ideja JurijaB za celotno smučišče, so tista dva prazna dni zaprli povezavo.
Aja, če pa še kdo hoče svojo osebno nejevoljo stresati naprej na upravitelja, ima to možnost storiti:
https://www.visitpohorje.si/anketa/
Pa morda še vam prihranijo stroške sezonske karte. Fuj jih bodi .
Nazadnje urejal/a lenko Ned Mar 25, 2018 6:39 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
No no zdaj pa ustavi konje lenko....Prvo kot prvo kdaj začno pri njih (tujina) s predprodajo in do kdaj traja? Kdo koga postopoma z zviševanjem cen prisiljuje v nakup? Kdo je kaj letos investiral oz bo nekaj mogoče investiral v drugi sezoni, če seveda bo dovolj denarja? Lapat je lahko....dejstva na bregu so popolnoma drugačna....in ja s februarjem in marcem so se fajn ven potegnili...hvala bogu narava je bila radodarna in kulisa je bila posledično fantastična...vse ostalo je blo pa za en drek-predvsem pa odnos do smučarjev.....in ja krivi smo seveda spet eni in isti.....pa še nekaj...smučal bom tam ko bo meni pasalo in ne tam kamor me bo nek lenko naganjal.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
In zakaj bi se mogli zgledovati točno ustaljenih praks, in kopirati tujino? Meni se tako hitra predprodaja ne zdi nič napačnega, še vedno imaš opcijo le za 30€ več nato septembra nabaviti sezonsko, kar nanese stroške vožnje obiska tujega bližnjega smučišča. Pa tudi na obroke mislim da se jo da vzeti, tako da sploh ni tako slabo.
Kaj se je investiralo? Daleč največ v Sloveniji pa okolici, razen Pece seveda. Ne pozabi na nabavljenih 30 lenkov iz stečajne mase, nekaj Pistenbullyjev, ki so pridno v pogonu, dva rabljena trakova z vključenimi zemeljskimi deli, obnovljena in spravljena pogon vlečnica Bolfenk, nabavljen sistem kontrole vozovnic, ki se sicer menda financira s občinske strani, ampak šteje pa se kot investicija na smučišču.
Sicer pa sem še dvakrat prebral moj prejšnji prispevek, pa nisem nikjer omenil kje bi kdo mogel smučati, pravtako nisem nikogar kamorkoli naganjal. Naredil sem le primerjavo "primerljivih" smučišč Pohorskemu. Skrajno vesel bi bil če bi domačini ostali doma, ker se mi zdi žalostno gledati pohorska smučišča decembra in v začetku januarja prazna. S planiranimi investicijami pa bi se vse skupaj lahko dobro spremenilo, pa bi morda že lahko smučali decembra po glavnih magistralah vzhodnega dela Pohorja. Vse se začne in konča pri smučarjih, če pa le teh ni, pa tudi težko za pričakovati kakšne večje investicije. Sicer ena Offtopic, Rogla dokazuje ravno nasprotno, imajo ogromno smučarjev, pa likvidnostne probleme. Kdo bi razumel. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lumpek |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 16:00 Prispevkov: 48
|
kaj ta karta za 340€ je letna? ali kaka logika je to, da v smucarski sezoni 17/18 velja karta 18/19 in ne 17/18? drugace pa vsako leto podrazijo za 10% zgubijo pa 20% kupcev. ne vidim tu racunice. razen ce si zelijo prazna smucisca?
lani so obljubljali avtomatiziran sistem zasnezevanja, letos pa majhenic ze bluzi o novi 4 sedeznici pa se zasnezevanja niso naredli. ne vem kaj koristijo nove proge, ce se obstojecih niso sposobni zaasnezit. pac njihove finte, da bi prodali cimvec kart. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Zato, ker je po koncu sezone nekomu vsiljevat sezonsko abotno (mišljeno na zgledovanje po tujini)....veš zakaj??? Zato ker povprečen mariborčan takrat začne študirat o dopustu na Hrvaškem, za katerega si beli glavo kje bo vzel za teh svojih 10 dni. Zakaj je akcija konec avgusta in prvi dan septembra mimo? Zato, ker je mariborčan spufan od dopusta in začetka šole, nabavljenaga goriva za ogrevanje...v končni fazi je potem prisiljen jemat dražjo karto in če bilo avtobusarsko podjetje smučarju prijazno in bi ji bilo kaj do mariborčana, se teh mahinacij ne bi šlo...zakaj? zato ker je to do mariborčana nepošteno.....več pa ti ne mislim razlagat zakaj ga serjejo...in zgubljajo....na koncu so krivi novinarji in razni "dežurni nergači"....sami so se letos vlekli ven kjer so se mogli, če ne drugače so se še lagali...pa zdaj razumi podjetje, ki naj bi delalo v javnem interesu......Kot je rekel že marsikdo na tem bregu: Ko jih.......  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1029
|
lumpek je napisal/a: | kaj ta karta za 340€ je letna? ali kaka logika je to, da v smucarski sezoni 17/18 velja karta 18/19 in ne 17/18? |
Ker imam do 31.3. veljavno sezonsko karto, lahko do takrat še izrazim svoje mnenje. (ne leti nate)
Za razliko od Fisherpro na kubik sam podpiram predpredprodajo sezonskih ob koncu tekoče sezone za naslednjo sezono. Res, da nismo več v časih hiperinflacije, ampak bi za cca 6 mesečen kredit brez vsakih pogojev pričakoval več kot cca 7% obresti (razlika med ceno sedaj in septembra); veljavnost ta dva vikenda do konca tekoče sezone je pač samo še češnja na torti. Mi je pa popolnoma nesprejemljivo to, da se sploh ne navaja kdaj bo zaključek tekoče sezone (ali pa vsaj konec predpredprodaje) "torej spet malo mutimo" in pa seveda, da se letošnjim kupcem ne zahvalijo za zvestobo s podajlšanjem veljavnosti karte do zaključka.
Ker me bližnja zgodovina uči, da pravi prijatelj od prijatelja od ... ali pa član pravega sindikata lahko tudi jeseni ali zgodaj pozimi dobi karto po "bratski" ceni, se sploh ne bojim, da pravi ljudje ne bodo smučali po pravih cenah. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
lenko je napisal/a: | Primerljiva smučišča? Peca- sezonska 360€, Koralpe- sezonska 310€ |
Hej, samo ne pozabi v to primerjavo cen vključiti še primerjave BDP in plač med MB in Avstrijo (oz. LJ, ki ji je Krvavec domača destinacija)
lenko je napisal/a: |
Investira se tud vsako leto več, kar je tudi vidno |
Ok, očitno je čas, da grem spet k okulistu...
lenko je napisal/a: | široke freeride smuči, ker ste vidli kak je to fajn se letos pelat po Pohorskih šumah |
ker si že šel na nož: freeride sem vozil po pohorskih šumah, ko si ti še krepko v osnovno šolo hodil
lenko je napisal/a: | ker se karte podražijo za 10%. |
Glede na objavljen cenik se bo moj nabor identičnih sezonskih kart podražil za 38% in ne za 10%! Šefe je v intervjuju govoril o isti ceni.....
lenko je napisal/a: | Aja nekdo je spraševal zakaj za vraga niso delovale povezave tisti vikend? Ob dežju v petek in nič smučarjih, pač ni preostalo drugega za soboto, ko je spodaj padal moker sneg, zgoraj sicer suh, nedelja pa tudi ni bila kaj preveč boljša. Kot je bila ideja JurijaB za celotno smučišče, so tista dva prazna dni zaprli povezavo. |
Jaz sem bil ta, ki je to spraševal! Zakaj sem spraševal: kako je bilo v petek ne vem, za soboto bi se mogoče strinjal. Nedelja pa je bila čisto OK smučarski dan (meni boljša kot recimo današnja meglena nedelja), na Piskru se je nabralo nekaj smučarjev. Povezava ni delala. In potem je prišel ponedeljek, povezava pa je spet delala. Do 11h je Partizanka praktično samevala, po progi smo smučali natanko 4 smučarji, povezavo jih je izkoristilo bore malo. Oprosti, to za mene ni logično. Sicer pa hvala bogu za to nelogičnost, se je dalo zato v ponedeljek še zelo lepo zvoziti polni sneg.
Sem že stresel nejevoljo. In se zraven samo čudil - anketa ima 8 vprašanj, od tega so 3 (38%) namenjena pokom. Oni to resno? Poki so torej sedaj postali smer razvoja na pohorju? Tukaj bo biznis ali kaj? Sam se ne ukvarjam s pripravo anket, pa ti sedaj iz žepa natresem bistveno bolj pomembna vprašanja, ki bi jih lahko postavili:
- kako ste zadovoljni z gostinsko ponudbo na Pohorju? Hja, na cojzi niti ni tako slabo
- pogrešate kakšen tip vozovnice? Urne so znale priti prav za učenje otrok.
- kako vam ustreza avtobusna povezava? ne vem, ne uporabljam...
- ste zadovoljni z varnostniki na parkirišču na Arehu? zjutraj bi lahko "zlagala" avte, da bi jih lahko več parkiralo....
Čisto kot primer vprašanj, brez tistih klasičnih, na katere tako sami dobro vedo odgovor (npr: kako ste zadovoljni s starostjo naprav)... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
lenko je napisal/a: |
Kaj se je investiralo? Daleč največ v Sloveniji pa okolici, razen Pece seveda. Ne pozabi na nabavljenih 30 lenkov iz stečajne mase, nekaj Pistenbullyjev, ki so pridno v pogonu, dva rabljena trakova z vključenimi zemeljskimi deli, obnovljena in spravljena pogon vlečnica Bolfenk, nabavljen sistem kontrole vozovnic, ki se sicer menda financira s občinske strani, ampak šteje pa se kot investicija na smučišču. |
- 30 lenkov: ok, priznam, to je investicija.
- nekaj Pistenbullyjev: to ni glih neka silna investicija, brez tega sploh ne morejo pripraviti prog, torej ne morejo biti smučišče....
- dva rabljena trakova: investicija, ki je prišla prav predvsem smučarskim šolam (in zelo mladim družinam). Običajni Janez Smučar nima od tega traka kaj dosti...
- spravljena pogon vlečnica Bolfenk: dokončano komaj februarja, pa še potem ni kaj dosti delala. Denar ni bil aftobusarski, dobili so NAMENSKA sredstva.
- sistem kontrole vozovnic: tudi od tega smučarji nimamo totalno nič. Zaradi mene bi imeli zaposlenih x študentov, pa bi ročno preverjali karte. Uporabniška izkušnja bi bila skoraj enaka...
Še z-milijontič letos: glavna investicija, ki manjka je usposobitev pokvarjenih dvojnih naprav (Partizanka, Ruška, Cojza). Moje letošnji rekord čakanja zaradi tega je več kot 30 minut za eno vožnjo.
Argument, da tega ne morejo narediti zaradi nejasnih lastniških razmerij na Arehu meni ne pije vode. Na Piskru so tudi nejasno lastniška razmerja, kjer imajo po čudni tajkunsko-balkanski mahinaciji v lastništu samo elektro pogon in napeljavo ostalega pa ne, pa se jim to ne zdi nič čudnega!
Naslednja ključna investicija bi bila sodobni (ne 30 arhivskih lenkotov) zasneževalni sistem, da bi lahko vse glavne proge zasnežili v tistih 3-4 dneh mraza, ki so vsakič na začetku zime... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Ned Mar 25, 2018 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
V letošnjem letu so pripeljali novih 24 topov k obstoječimi desetim modrijanom iz prejšnje sezone. Kolikor kaže pa bo vseh 34 topov ostalo na bregu. Ki so novi, čeprav tistih 10 bolj ali manj crkuje. 34 novih topov pomeni skoraj 50% povečanje število topov. Tudi to, da moreš nekomu plačati 100-200k za rabljeno opremo, ki jo nujno potrebuješ, to so ti "arhivski" topovi, ki prekašajo še marsikaterega novodobnega po zmogljivosti, pa teptalec z hijabom, ki je nujno potreben itd itd. Problematiko zasneževanja bo v prihodnjosti potrebno reševati na drugačen način, ki ne temelji na številu topov, ampak na dovodu energije za njih!
Jaz ta nov sistem za kontrolo vozovnic vidim veliko boljšega kot starejšega, ni včasih nerodnih krožnih vrat, odziv sistema je skorajda takojšen, nisem še videl se koga zaleteti v vratca, kot se je to dogajalo na starem sistemu itd. Vsekakor po mojem doprinese k boljši izkušnji, pa čeprav je le drobtinica.
Trakova sta dobra investicija s poligonom vred, če se bo le dosledno upoštevalo, da se smučarje iz trakova usmeri na poligon in ne na smučarsko progo! = boljša uporabnikova izkušnja zaradi manjše gužve in neizkušenih smučarjev na progi.
Vlečnica bolfenk: Po mojem nepotrebno srati z denarjem in rabljeno štirisedežnico, pravtako nepotrebno jo postavljati na vidcu, ker z Vidcem je nato potrebno še zasnežiti Stolp, ki pa ga nobeden ne povoha... Začetnikov zelo malo, čeprav proga bolj primerna za učenje kot sleme. Tudi oživitev smučišča še iz ŠCP časov ni uspela, pa čeprav bi po mojem se čimprej moglo spraviti čimveč smučarjev iz slemena na stolp. Kar se tiče investicije, ja dobili so nekaj malega namenskega denarja, ki niti približno ne pokrije stroškov peskanja stebrov, kaj šele ostale obnove. Pa so še tukaj nedokončana zemeljska dela, pa malo bo še potrebno dodatno postriči gozd na trasi vlečnice.
Kar se tiče gostinskega dela nima Marprom nič s tem! Tako da tudi anketa iz te strani bi bila nič vredna, razen če bi jim posredovali rezultati. Pa misliš da bi bilo komu mar? Klančnik bi kot šef tistega njihovega združenja lahko kaj povedal, pa se mi zdi da se mu gladko j... .
Poki pa so se letos pokazali za kar dobro potezo, navkljub pozni uri, je bilo "pokačev" skorajda več kot smučarjev v terminu pred njimi.
Aja kar se tiče novega cenika. Ali je bil napisan v naglici, ali pa po kakšnem zborovanju v bližnjem lokalu pisarn. Slovnično veliko napak, kot so otroki namesto otroci, penziči manjkajo, predprodaj namesto predprodaja in pa nenazadnje totalno nesmiselna tabela kombinacij. Glede tega bi se kar na blagajni pozanimal kako in kaj. Nikjer ni navedena razlika med DRUŽINSKA 1 in DRUŽINSKA 2, kaj naj bi pomenilo družinska? 2 odrasla+1 otrok? Kaj pa družinska 2? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 6:47 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Ja nič pol...pol pa naj Majhenič že končno pove, da so od zdaj naprej poki prioriteta na Pohorju......pa saj je nadaljnji komentar res odveč....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 8:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
To, da karta velja do 31.3. je največja cvetka v njihovi ikebani. Nisem še videl smučišča, kjer bi veljavnost sezonske vozovnice prenehala, ko še smučišče obratuje. Pred nakupom nove sezonske vozovnice priporočam, da dobro preberete drobni tisk, da ta ne bo veljala samo do 30.10. letos  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Pon Mar 26, 2018 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1029
|
Zlatko83 hvala za odlično iztočnico!
Jedro vseh "nesporazumov" so "pravila igre", ki jih na Visit Pohorje pač skrivajo, oz. jih sploh nimajo, saj si le tako lahko predstavljam "vsak teden" nove pogoje in nove variante. Lep primer je trajanje tekoče sezone - če se že primerjajo, naj se še v tem: v tujini je konec sezone na datum, pa če je takrat še 2m snega! In večina "malih" konča po velikonočnem ponedeljku. Kako sploh planirajo kakšne od svojih aktivnosti? Ja saj vem, jih ne.
Predprodajni cenik:
Poleg slovničnih napak, ki jih je našel že nekdo drug, me pri novem ceniku najbolj moti popolna odsotnost pogojev uporabe: torej od-do. Kdaj se bo začela nova sezona? Pohorje je specifično in gondola obratuje 365 dni (razen ko ne), torej bi človek pričakoval nekaj takega kot: sezonska vozovnica velja od AB. CD. 2018 do EF. GH. 2019. Če ni snega se lahko pač z gondolo gor in dol voziš.
Kam na ceniku spadajo študentje in kam seniorji?
Dalje: seniorji in seniorska izkaznica - WTF? Mogoče samo lepše ime za upokojence, ali spet kaka interna fora?
Družine: 2 odrasla + 1 otrok ali 1 mladinec???
Družine: kaj pa več kot 2 otroka???
Pa pozor na jesensko predprodajno ceno, ki velja samo 1. in 2. septembra! Da ne bo spet - nisam znao.
PS: še nekaj sem pozabil: v svetu je navada, da se starost otrok pri nakupu smučarskih vozovnic določa glede na leto rojstva, ne pa 5,99, 14,99 in 18,99 (ta zadnja je sploh čudna - a ima kak šef 18 let starega "otroka"). Tako bi verjetno veljalo zapisati: otroci rojeni 2012 in mlajši, otroci rojeni 2003 do vključno 2011, mladina rojena 1999 do vključno 2002. Za "seniorje" pa rojeni 1953 in starejši, oz. ob predložitvi dokazila o upokojitvi (odrezek, izkaznica, bančni izpisek,...).
Lepo bi bilo tudi, če bi tistim parim res "starim" omogočili brezplačno smuko - ponekod je meja 75 let.
Ja "Čez planke" je taka fajn oddaja.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|