|
Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
kotulc |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Ko je kaj narobe je treba konstruktivno kritizirati, ko pa je kaj dobro je treba pohvaliti.
Danes je bila smuka na Pohorju ODLIČNA, super poteptane proge, žičkoti prijazni (zjutraj na vseh povezavah lepo pozdravili goste, podajali sedeže/sidra, ...), čakalo se ni več kot nekaj sider/sedežev in prekrasna kulisa. Tudi ob 13h proga v dolino (Mariborski slalom), Stadion, v super stanju. Skratka toliko smučarije kot se sedaj da dobiti dopoldan za 22€, se res ne dobi nikjer.
Še trije predlogi (ki jih lahko insajder Lenko ponese do pravih naslovnikov):
- za vikend/počitnice bo nujno vzpostavit še kakšno blagajno
Če pa ni opreme (za tiskanje kart ali POS terminala) pa se odpre ena blagajna samo za gotovinsko plačilo in samo za dnevne/dopoldanske vozovnice, ki bi bile že natisnjene vnaprej.
Koliko sem sedaj opazoval blagajno, je težava v tem, da ljudje plačujejo s karticami, nato pa tisti 2 gospe še tiskata vsako karto posebej in to zelo traja. Tudi v tujini je praksa, da imajo karte že vnaprej natisnjene (si pripravijo cel kupček dnevnih vozovnic).
-ob obrememenjenih dneh bo potrebno gondolo pognati prej, kot točno 8.45, da se malo porazporedi jutranja konica (kot to npr. izvajajo na Osojščici)
-pripravit se bo treba za okvare naprav brez povezav (npr. kakšen nastavek za snežne smuči/teptalec da bi vlekel smučarje (kot se to izvaja v Turracherju) in bi se zadeva elegantno rešila) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1023
|
Gondola obratuje ob 7h, 8h in od 8:45 neprekinjeno. Nima smisla jo še enkrat vmes vklapljat ker so (smo) ljudje neotesana horda, ki ne razume, da je smučišče do 9h zaprto, da je treba še kaj postorit na njem, poleg tega ni še avtobusa na Areh, pa nobenega prostora zgoraj, da čakaš na toplem - bifeje odpirajo okoli 10h,...
Na blagajni jim manjka tiskalnikov za karte, se pa strinjam, da bi jih lahko čez vikend natiskali kakih 100 na zalogo - ni nobene bojazni, da jih nebi prodali.
Sem se pogovarjal s fanti na terenu in so dejansko problem sanke, ki jih ni, oz. jih ni dovolj, pa še neprimerne so za vleko. Preprosto bi to lahko rešili z dogovorom (pogodbo) s Tomažem na Belviju in Mitjo na Arehu, ki imata primerne sanke in potniško prikolico - saj že sedaj priskočijo na pomoč, ampak nek trden in €€€ dogovor nebi škodil, da vskočita v primeru "višje sile".
Pa še dobra novica za kupce kart, če je kdo spregledal: lastniki kartice Varuh zdravja (vsi zavarovanci Vzajemne - kartica se naroči online brezplačno!) imate -15% na ceno dnevne karte. https://www.visitpohorje.si/poseben-popust-na-cene-dnevnih-vozovnic-za-zavarovance-vzajemne/
Sem pa jaz tudi včeraj pohvalil, ker je res bilo super.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Čet Feb 15, 2018 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1023
|
Nekdo bere forum.
Visit Pohorje:
Kmalu dodatna blagajna pod Pohorjem
V letošnji zimski sezoni smo ob zamenjavi sistema za evidentiranje vozovnic na spodnji postaji Pohorske vzpenjače in na Pohorju namestili tudi nove blagajne za prodajo smučarskih in gondolskih vozovnic. Zaradi občasne gneče na prodajnih mestih trenutno pod Pohorjem nameščamo še dodatno blagajno za prodajo smučarskih vozovnic, ki bo začela delovati v kratkem, ob tem pa smo naročili še eno novo blagajno. Že sedaj pa se je možno gneči izogniti tako, da dnevne vozovnice kupite kak dan prej; ob vstopu na žičnico se nato vozovnice aktivirajo in veljajo tisti dan. Blagajna Pohorska vzpenjača je med tednom odprta od 7. do 16. ure, prav tako pa deluje v času nočne smuke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 6:45 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
JurijB je napisal/a: | Gondola obratuje ob 7h, 8h in od 8:45 neprekinjeno. Nima smisla jo še enkrat vmes vklapljat ker so (smo) ljudje neotesana horda, ki ne razume, da je smučišče do 9h zaprto, da je treba še kaj postorit na njem, poleg tega ni še avtobusa na Areh, pa nobenega prostora zgoraj, da čakaš na toplem - bifeje odpirajo okoli 10h,... (...) |
Jap, tisto o neotesani hordi po današnjem dnevu kar podpišem. Mislim, dan je bil odličen, kapo dol, ampak folk je pa težaven u 3 krasne.
(a) Blagajna: bil sem zgoden, ob pol devetih sem bil pred blagajnami kjer se je že začela nabirat vrsta (ni še bila dolga, pred menoj je stalo 6 ali 7 ljudi). Prvi čakajoči so se, ne da bi jim kdo tako ukazal, postavili po načelu pravične vrste, torej v eni vrsti nekje na sredi med blagajnami, potem pa so stopili levo ali desno, kjer se je prej sprostilo. Dokler ni prišlo 4 ali 5 modelov, po govorici MB in okolica, ki sistema 'niso dojeli' in se postavili direktno k prostemu okencu . Potem pa obnašanje pri blagajni. Gledal sem na uro, pri nekaterih je trajalo manj kot 30 sekund: dopoldansko prosim, v roki 22 evrov, punca na blagajni sprinta karto in to je to. Eni pa bi pri blagajni filozofirali, kakšne karte imate, kaj je odprto, če je Čopka odprta, pa do kdaj delajo žičnice. To vse piše na spletni strani, ljudje!
(b) Pri vstopu na Vzpenjačo sem bil ob 8:40, pet minut preden so jo pognali. In sem že poslušal modrosti mariborskih penzionistov: zakaj tak pozno, vzpenjačo bi morali pognat prej, vsaj ob pol devetih. Ja, in če bi začetek obratovanja premaknili na 8:30 bi ista dva penzionista stala v vrsti pred zaprtimi čitalci kart ob 8:20 in šimfala da bi morali začet obratovat ob osmih.
(c) V Vzepnjači, komentar dveh sopotnikov: Vidiš, pa delajo sneg tudi na Čopki. Drugi: ja pa zakaj šele danes, morali bi zasneževat že včeraj. Nisem mogel držati jezika za zobmi pa sem ga vprašal če so bili včeraj tudi pogoji: Ja, seveda, vete kak je blo včeraj mrzlo. Sem debelo požrl slino in si mislil svoje.
(d) Pisker ob pol dvanajstih: vrsta ni bila predolga, ampak 5 ali 6 sedežev smo pa vseeno morali počakat. Pa ne bi bilo potrebno, če bi folk znal štet do 6. Ne težim če kdaj en sedež pelje s 4 ali 5 smučarji, se zgodi. Ampak če pa trije sedeži zaporedoma peljejo s po 2 smučarjema, zadaj pa vrsta, pa čeprav kratka, pa bi tudi koga vprešal po zdravju ...
Drugače pa res odlično, začel sem s smuko v dolino. Presenetilo me je koliko variant so steptali s samim naravnim snegom:
Ledenko, malo moram težit: po Stadionu sem peljal ob devetih, ravno ko so izklapljali topove. Tri od Sherp v izteku so naredile glede na razmere dober, mokast sneg (enako tudi TF10 en priključek višje), ena pa bolj ali manj ledeno glazuro. In to tista ki ima težave že od decembra:
Tudi proga pod Poštelo, nekoč smo ji rekli mariborski slalom, je prav solidno pripravljena, nekje med 4. in 5. stebrom se najde nekaj grudic zemlje in kak kamenček. Pozna se da manjka nastreljana podlaga:
Čopko sem tudi presmučal, dvakrat. Zaprta je, da ne bo kdo težil, ampak kar dobro prevozna. Če bo mraz zdržal še vsaj eno noč bi jo pomoje v soboto lahko odprli (in to v bistveno boljšem stanju kot tistega nesrečnega 8. februarja ), ampak tako kot zgleda trenutno se mraz Pohorja spet začenja izogibat ... :
Sledi premik z busom na Pisker in nato po povezavah nazaj, fotk ne bom komentiral, zgoraj je zimska pravljica, snega ogromno, preparacija dobra, je pa slabše predelan kot na progah v dolino:
Na zgornji postaji Bolfenka so nekaj 'šraufali':
Za konec si nisem mogel pomagat da se ne bi spustil po Bolfenku ... :
... in zaraščeni Jonatanki, ki je pa bila že dobro zvožena in prav solidno prevozna:
Zasneževanje na Čopki so okoli 11. ure izklopili, ob treh je bila temperatura na topovih +1 stopinja:
Pod črto: če bi bilo vsak dan tako kot danes ... saj vem, sanjam . Za Jonatanko pa upam, da jo čez poletje vsaj izsekajo in pokosijo, vem da kaj več kratkoročno ni realno. Če se bo še naprej tako zaraščala bodo tam kmalu gnezdili ptiči, potem pa sekaj če lahko . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 9:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Mraz se prav izogiba Maribora, danes zjutraj ob 7h: brnik-12, kocevje-10, Lj-6, NG-5, portoroz-2, maribor-1
Miki, to sezono nisi prvic napisal, ce bi vsak dan bil kot danes. Bo treba pocasi sezonsko kupit  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Meni, ki gledam na tele razprtije z drugega konca Trojan, nekaj ne gre ravno skupaj. Če je na Pohorju vse tako zanič, pa absolutno predrago, kako da je potem taka gneča, da je za eno kilavo vlečnico treba včasih čakati pol ure.
Še eno vprašanje ker že nekaj časa nisem bil na Pohorju. Na shemi prog vlečnice Bolfenk sploh ni več. Očitno ne gre samo za začasno nedelovanje, kot je nekdo napisal. Ni narisanih niti ostalih dveh vlečnic Luka in Radvanje (če sem jih prav imenoval). Ali te še stojijo, ali so jih odmontirali? Zanimivo pa je, da so dvojne vlečnice seveda označene kot dvojne, čeprav je v funkciji samo ena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurij7 |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 17:02 Prispevkov: 129 Kraj: maribor
|
Vidim, da smo včeraj imeli vsi podobno zamisel: gremo med tednom, nebo gužve. Čakat res nikjer ni bilo potrebno. Res se ne spomnim, kdaj sem nazadnje smučal pod Poštelo po samo naravnem snegu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
marko je napisal/a: | Meni, ki gledam na tele razprtije z drugega konca Trojan, nekaj ne gre ravno skupaj. Če je na Pohorju vse tako zanič, pa absolutno predrago, kako da je potem taka gneča, da je za eno kilavo vlečnico treba včasih čakati pol ure.
Še eno vprašanje ker že nekaj časa nisem bil na Pohorju. Na shemi prog vlečnice Bolfenk sploh ni več. Očitno ne gre samo za začasno nedelovanje, kot je nekdo napisal. Ni narisanih niti ostalih dveh vlečnic Luka in Radvanje (če sem jih prav imenoval). Ali te še stojijo, ali so jih odmontirali? Zanimivo pa je, da so dvojne vlečnice seveda označene kot dvojne, čeprav je v funkciji samo ena. |
Ne bereš dovolj podrobno, če bi bi vedel zakaj so tašne gužve....Bolfenk obstaja, ga najdeš na slikah nekaj postov nazaj (ga usposabljajo), Habakuka že kakšne 4 leta ni (če ne že več), pri najboljši volji pa ne vem kje je vlečnica Luka.....no, na koncu se ti že malo svita zakaj so take gužve...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
@Miki,
Bom pogledal, hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

|
Na Pohorju bi lahko tudi razmislili o prikolici (ali nadgradnji) za teptalec za prevoz snega. Letos bi na ta način že kar nekaj dni smučali po Čopki, mogoče bi jim pa že za Lisico uspelo navozit sneg iz višjih leg.
Kako izgleda tak prevoz snega:
https://www.youtube.com/watch?v=P0CQTdbKCP4 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
masterm |
Objavljeno: Pet Feb 16, 2018 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Mar 2011 19:39 Prispevkov: 29 Kraj: okolica Maribora
|
Pa da vidimo kako je kaj z nočno.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sob Feb 17, 2018 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Zadnji dve noči ponovno brez pogojev za zasneževanje. Škoda .
So pa čez noč prestavljali topove na čopki, torej iz sredine proge bolj na rob. To je možno da znak, da bodo ponovno odprli progo.
Kar se tiče vremena, je tako tako, začele so še počitnice, in je drug teden ponovno napovedano bolj snežno vreme. Super za Čopko in Stadion, malo manj za že urejene proge, pa tudi fiska in bolfenk, ki bosta ponovno šla v urejanje. Fiska se pa itak more par dni počakati pred urejanjem, da se sneg nekoliko poleže. Še manj super pa za počitniški obisk. Upam da se naprave navkljub napovedanem slabemu vremenu napolnijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gospodk |
Objavljeno: Ned Feb 18, 2018 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51 Prispevkov: 112
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Ned Feb 18, 2018 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|