Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 31, 32, 33  Naslednja
 Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
andmer99
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 9:44 am    Naslov sporočila: sobotni report Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24

report s sobotne smučarije na pohorju:

na Arehu je bilo vsaj 30 cm novega snega, ki je bil dokaj težek, po polnem snegu se je vozilo bolj za silo (z izjemo Žigart, ki je najvišje). Proge so bile steptane, ker ni bilo dosti ljudi in tudi sneg ni bil rahel, se niso niti niso začeli delati pričakovani kupi. Si pa moral smučati z občutkom.

Se pa zgodovina ponavlja! Če smo milostni, lahko rečemo tokrat pol na račun aftobusarjev, pol pa verjetno na račun narave/elektra:

pa smo spet imeli ob 10h jutranje pešačenje po Cojzarici: najprej so jo za 15 minut ustavili, ker so morali sneti polomljen krogec. Nato so jo poskusili večkrat zagnali, vlečnica je cukala, se premikala po par centimetrov najprej in nazaj, na koncu pa je zmanjkalo elektrike. In potem smo stali, čakali, se gledali, najbolj zagreti so ponovili vajo iz prejšnjega vikenda, in pešaka navzgor. Po dobrih 20 minutah je spet prišla elektrika. Nato pa je začelo zafrkavati pripenjanje krogcev na zajlo. Mojstra sta se čudila, vlekla za vrvico, pa kar ni delalo in delalo. Iz vrste čakajočih je padlo par res dobrih komentarjev. Na koncu je zadeva po dobrih 5 minutah le začela avtočarobno delati in po dobre 3/4 ure prisilnega počitka smo le lahko smučali naprej....

Za konec pa še eno začudeno vprašanje: na Arehu bilo v soboto cca. pol metra snega! Za koji k.... še ni začel delati Pisker? Partizanka, ki je v nedeljo delala je praktično na isti spodnji višini kot Pisker! Če je od zadaj šparanje - ustavite Cojzo, ustavite Žigart (to so 4 žičkoti), in s temi "viri" zaženite Pisker!

A je res edini razlog, da Pisker ne dela v tem, da si je veliki šoferđija v glavo zabil, da bo "uradni" štart sezone 15. decembra, ko si je on zrihtal muziko za kao veselico? In sedaj pred tem datumom Pisker iz inata ne bo delal, kljub snega?!?!

PS: glede na 2x pešačenje po Cojzi me nekako v nedeljo ni vleklo, da bi ponovil vajo - ima kdo mogoče nedeljski report?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lukke
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 10:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 16:20

Rubrika: Saj ni res, pa vendarle je!
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 2:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Z odprtjem Piskra bi si priborili več negativnih pripomb kot pa pozitivnih misli, saj je v spodnjem delu za kakšno resno smučarijo za izravnavo proge premalo snega... Pa bi rukalo, pa bi bila odzunaj zemlja, pa bi bile grude, pa bi spet bli vse krivi zlobni avtobusarji. Do spodnje prelomnice bi še nekako šlo.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 2:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Hmja.....z ENIM topom se pa res ne da Piskra zasnežit.....predlagam pa eno šnel ekskurzijo z avtobusi Marproma za odgovorne na Roglo pogledat kako se zadevam streže....tak čist malo bi verjetno zafarbali ....aja, ljudje so ga zopet žgali v navkreber.....pa ne moreš verjet kak športen narod smo Maribočani in okoličani....in to čist sami od sebe (Cojzarica pa postaja poligon po sistemu enkrat dol, pol pa peš gor tak ko leta 1936)... PSgovori se da bodo zaradi zajle še kazen fasali od inšpektorja.....ampak ne to okol govorit.... apropo lenko: na ZLOBNI....NESPOSOBNI....
Nazaj na vrh
lumpek
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 5:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 16:00

rogla nima zlate lisice. tako, da tam se trudijo za smujcarje na pohorju pa za zlato lisico. prioritete.....
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 11, 2017 5:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Bom še tu dal:

Ker sem obljubil, bom pa eno pohvalo o MB Pohorju napisal: po tem ko se nikakor niso mogli odločiti kdaj, če sploh pred 15.12., in na katerih napravah začeti sezono, so nas ta vikend s pomočjo obilnih snežnih padavin presenetili in odprli večino smučišča na Pohorju - vsaj tista nad +- 900 m n/m.
Sicer je v soboto spet prišlo, do totalnega mrka, vendar tokrat "avtobusarjem" nimamo kaj očitat, prišlo je namreč do popolnega izpada električnega omrežja na Pohorju in tudi delno v dolini. Tokrat je scenarij NNNP (nič nas ne sme presenetiti) očitno deloval in na Slemenu so zagnali dizelski pogon, na Cojzarici pa po hitrem postopku aktivirali motorne sani.
"Že" v soboto popoldan pa je na FB strani Visit Pohorje sledilo presenečenje in za nedeljo so napovedali odprtje sedežnice Stolp in vlečnic Videc ter Partizanka, skupaj s pripadajočimi X povezavami, za tekače pa še grebensko pot.
V nedeljo so bile proge steptane, vlečnice so obratovale, celo spodnji del Markove proge na Videcu (ena od le treh črnih prog na Pohorju, pa edina prevozna v več zadnjih letih - drugi dve stari FIS in Jonatan!) so pustili nepoteptan za ljubitelje celca - mogoče bi le tablo zaprto smučišče zamenjali s tisto - neteptano.
Zdaj pa še nekaj sivo-črnih pack:
- kljub novemu "sistemu" kontrole kart ni postavljen niti en nov "križ" in kontrola poteka tako, da pač kažemo karte,- ko in če se kontrolorji to spomnijo;
- še vedno nimamo ne na spodnji ne na zgornji postaji vzpenjače, pa tudi na Arehu ne, "semaforja" z jasno označenimi delujočimi napravami in odprtimi progami;
- v dveh vikendih še nisem videl nadzornika na smučišču - v bistvu lažem, videl sem jih veliko ampak vse brez oznak;
- čeprav strogo po zakonu (ZVSmuč-1) v primeru, da je rob smučišča jasno viden zaradi teptanja, ni potrebno roba posebej označiti s količki, je to korak nazaj v standardu opreme smučišča. Količki smučarju namreč tudi povedo kakšne zahtevnosti je proga po kateri vozi;
- na Partizanki zgoraj si je nekdo "sposodil" načrt smučišča in bi bilo lepo, če bi postavili novega - vem da ga še imajo "na zalogi";
- da bi se kdo pomujal in med pohodniki ob začetku sezone "naredil akcijo" in jim razložil, da sedaj pa hodijo po smučišču in se je potrebno drugače obnašati, pa verjetno že mnogo preveč pričakujem?
In nenazadnje - do včeraj je veljalo - vsaj tak vtis sem dobil, da je smučanje do 15.12. samo ob vikendih (pa še to s stisnjenimi zobmi in v stilu, naj vam bo), danes pa opažam, da deluje vse kot včeraj. Ob katastrofalni komunikaciji upravljalca z uporabniki in nepregledni internet ter FB strani, bi si želel, da se odločijo kdaj in kaj obratuje, ter kdaj se je/bo sezona res začela. Mimogrede - na VAL202 jih zjutraj ob napovedi obratovanja slovenskih smučišč ignorirajo; no krivda tokrat ni ljubljanska, ampak očitno nekdo ne javlja podatkov.
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 5:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Če si kdo želi v živo videti najbolj zaslužne, da se na MB Pohorju še smučamo, poleti kolesarimo in na splošno dihamo prečudovit vzhodno-alpski zrak, se lahko v soboto udeleži komemoracije ob otvoritvi nove smučarske sezone, odprtju spominske ploščadi pod spodnjo postajo vzpenjače in 60 letnici postavitve vzpenjače:

by VP:
Po uvodnih smučarskih dneh na Pohorju v soboto, 16. decembra, pripravljamo uradno otvoritev nove smučarske sezone. Poleg tega vas v soboto vabimo tudi na otvoritev prenovljene ploščadi pred spodnjo postajo krožne kabinske žičnice, ki se bo začela ob 14. uri.

S krajšo otvoritveno slovesnostjo bomo hkrati obeležili 60 let delovanja Pohorske vzpenjače. Po otvoritveni slovesnosti, na kateri bo govornik župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, bo na novi ploščadi pred spodnjo postajo Pohorske vzpenjače potekal tudi glasbeni program.

Med 15. in 17. uro vas bo zabaval ansambel Frajkinclari, od 17. do 19. ure pa skupina Zadetek. Na ploščadi bo poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo.

Vabljeni na otvoritev in druženje pod Pohorjem!

Visit Pohorje
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 9:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

JurijB je napisal/a:
(...) se lahko v soboto udeleži komemoracije ob otvoritvi nove smučarske sezone, odprtju spominske ploščadi pod spodnjo postajo vzpenjače in 60 letnici postavitve vzpenjače...)

Slovar slovenskega knjižnega jezika (vir: http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=racija&hs=51):
Citiram:
komemorácija -e ž (á) žalna slovesnost: prirediti komemoracijo; komemoracija za padlimi tovariši / žalna komemoracija
Saj ni res, pa je ... zdaj pa ne vem, ali (a) so aftobusarji polpismeni in poleg tega da ne obvladajo upravljanja s smučiščem ne obvladajo tudi maternega jezika ali (b) so izjemno inteligentni in nam na zelo prefinjen način skušajo nekaj povedat ... ?
Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 9:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Miki, se mi zdi da si tukaj naredil manjšo krivico upravljalcu, saj na nobenem izmed javnih zapisov (visitpohorje.si, facebook stran) nisem našel zapisa komemoracija ter tako sklepam, da je ta del bil dodan s strani JurijB.

Se mi zdi, da ta tema postaja vedno bolj pikolovska. Nažalost nesreča, ki se več kot očitno tega brega drži, je vam letos dala malo več stvari za premlevat kot ponavadi. Saj razumem konstruktivne kritike, kot jih JurijB pa še kdo v tej temi navaja in ki vzpodbujajo razvoj hriba. Aktualiziranje informacij obratovanja na primer ni nek večji podvig, prav tako ni nek problem naredit svoj zavihek obratovanja, kjer bi se dnevno aktualizirali podatki o obratovanju, ampak ko maš podizvajalca za upravljanje spletne strani je to napraviti vse prej kot simpl. Tako pa imamo povezavo prilepljeno z neke druge strani, ki se sploh ne prikazuje optimalno, še posebej ne na telefonih.

Sem pa mnenja da z malo optimizacije postane na bregu smučišče kot se spodobi tudi v zdajšnjih razmerah in trenutno infrastrukturo in se mi sploh ne zdi da pluje v napačno smer. Dokler pa ne bodo dokončno rešene lastniške zadeve in obnovljena infrastruktura, ki postaja vedno dražja za vdrževati (zato tudi razumljivo zamenjava sistema čitalcev kart, tudi softwerska podpora je vprašanje kakšna je bila) pa ni za pričakovati kakšnega luksuza ala opevane tujine. Še posebaj pa ni luksuza za pričakovati na začetku sezone, ko se na hrib vsuje enostavno preveč ljudi s prevelikimi pričakovanji (prepoceni karta?).
Nazaj na vrh
andmer99
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 10:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Res je, da je "komemoracijo" dodal JurijB, je pa meni zato padlo v oči nekaj drugega, kar pa je definitivno stvar aftobusarjev:

JurijB je napisal/a:
... od 17. do 19. ure pa skupina Zadetek. ...

ko vidim besedo zadetek, dobim takoj x različnih asociacij povezanih s pravim štajerskim pomenom te besede. Recimo ena zlobna na prvo žogo: "v četrtek, ko smo menjavali zajlo na Cojzarci, smo bili taki zadetki, da je za vikend šlo vse narobe...."
Nazaj na vrh
andmer99
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 10:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

lenko je napisal/a:
Nažalost nesreča, ki se več kot očitno tega brega drži, je vam letos dala malo več stvari za premlevat kot ponavadi.

Kot sem že enkrat prej napisal: če so res v četrtek menjavali zajlo, ki je potem v nedeljo padla dol, jaz zelo dvomim, da je tukaj šlo za nesrečo. Naključje je enostavno preveliko. Dosti večja verjetnost je, da je šlo za malomarno vzdrževanje (ne bi bilo prvič). Zadeva si definitivno zasluži ne samo pozornost inšpektorja, temveč tudi uradnih organov - hint: povzročitev splošne nevarnosti iz malomarnosti. KZ, člen 3xx, predvidene so kar spodobne sankcije, mogoče bo potem končno enkrat red. Kaj naredi zajla, ki ti pade po glavi, sem kar nekaj let nazaj v živo videl ravno na Cojzarici, sicer na sidrih...

lenko je napisal/a:

Aktualiziranje informacij obratovanja na primer ni nek večji podvig, prav tako ni nek problem naredit svoj zavihek obratovanja, kjer bi se dnevno aktualizirali podatki o obratovanju, ampak ko maš podizvajalca za upravljanje spletne strani je to napraviti vse prej kot simpl. Tako pa imamo povezavo prilepljeno z neke druge strani, ki se sploh ne prikazuje optimalno, še posebej ne na telefonih.

Huh, ta s spletnimi je spet dobra, vredna aftobusarjev: če jaz nekaj ne znam delati in potem iščem za to podizvajalca, potem najdem takšnega, ki to zna delati. Nekako nima smisla nekaj kar ne znaš delati, dati delati podizvajalcu, ki tega tudi ne zna delati. Razen, če je zraven kakšen dodatni interes (tudi to ne bi bilo prvič)...
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 13, 2017 11:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Hm, nekako ne poznam katero izmed smučišč, ki bi samo vodilo svojo spletno stran. Dokler je še bil odzadaj za Pohorjem Rikom je še nekako šlo kar se tiče ažurnosti spletne strani, če ni bila kar najbolj ažurna med vsemi smučišči daleč naokoli. Problem je morda v tem, da se podatki o obratovanju objavljajo dokaj zgodaj (še pred 6 uro), ali pa dan prej v poznih urah, tako pa rabiš nekoga, ki bi stal zraven in to aktualiziral. Kdo in kako je to v preteklosti počel ne vem, kako imajo zdaj urejeno s stranmi, ki se ukvarjajo s podatki o smučiščih (snežni telefon) pa tudi nimam pojma. Tako pa se vidi da je še najbolj ažurno spremljati facebook stran.

Sam bi težko dejal ali je za snetje zajle tisti dan bila kriva smučarjeva krivda, kanček nesreče ali malomarnost. Pomojem skupek vsega po malem, saj je čudno da je lahko v soboto obratovala vlečnica BP, naslednji dan pa tole. Če bi bila edino malomarnost pri namestitvi zajle, bi se že to moglo izkazati kar ob prvem zagonu z novo zajlo.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 14, 2017 7:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Po namestitvi zajle bi baje ta morala 24 ur nemoteno delovat (da se uleže, kar pa se seveda ni) ....v soboto zagon po sistemu "saj te mora it"...v nedelljo pešaka v breg.....ja, lenko jaz res KOMAJ čakam, da jim gre kaj narobe...RES ...namerno se spravim v slabo voljo pri stvari, pri kateri (če je vse OK) neizmerno uživam....res nam je to prišlo ful prav.....al je že kar nekaj let marsikaj narobe na Pohorju in se "bogim revežem" vrstijo napake (upam,da bo dežurni lektor popravil vse slovnične napake )
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 14, 2017 10:08 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Bom po vrsti:

Kje citiram VP (Visit Pohorje) sem jasno označil. "Proslava" kjer nastopajo politiki, ki z "bregom" nimajo blage veze je zame to kar sem napisal! Kar me veseli je, da precej natančno berete zapise. In ja res bi si želel, da je na stari zgornji postaji vzpenjače muzej slovenskega žičničarstva, spodaj na novem trgu pa table z osnovno zgodovino vzpenjače in Pohorja nasploh - enako kot bi si želel v ciljni areni "Lisice" tablo z vsemi zmagovalkami SL, VSL in Zlate lisice.

Spletna stran: od prevzema Pohorja s strani Marproma/Pauko štiri leta nazaj in nepripravljenosti obeh (bivši in sedanji) upravljalcev po dogovoru o prevzemu spletne strani Pohorje.org je vse skupaj kot pač je. Menda stran delajo tisti, ki se na to spoznajo in se naj laiki ne vpletamo v njihovo delo (tako mi je bilo osebno pojasnjeno). Ker je obveznost upravljalca tudi promptno poročanje o stanju na smučišču (predvsem v primeru zastojev naprav) sem jim predlagal, da naj podatke o obratovanju vpisuje vodja smučišča online pa ni naletelo na plodna tla. Meni je pač stran taka kot je slaba. Kar se FB tiče pa je moje mnenje, da mora biti komunikacija smučišča preko kvalitetne internetne strani in ne FB, ki se poleg vsega še slabo moderira in se mi res zdi čudno, da pustijo neodgovorjena vprašanja po več dni (sicer off the record trdijo, da jim odgovorijo na zasebno), poleg tega pa ne pobrišejo pluvanja. Poznam recimo kar nekaj večjih evropskih smučišč, pa imajo vsa to drugače urejeno. FB demokracija je fajn, ni pa za korporativno komunikacijo.

Cojzarica: bom vzel v bran delavce (predvidevam, da je bil Dorč glavni) in predvidevam, da so v četrtek svoje delo opravili kot je treba. Ne bom ugibal ali so zajlo dovolj dolgo utekali, ker so informacije zelo različne: od parkrat po par minut, pa do dejstva, da je v soboto laufala brez težav. Zakaj je prišlo do napake na spodnjem povratnem kolesu mi ni čisto jasno (pa sem bil tam). Dejstva: zajla se je še raztegovala - v soboto je bila opoldan utež skoraj na tleh, v nedeljo zjutraj je bila dvignjena; od začetka nedeljskega obratovanja je bila težava z vlečkami, ki niso lepo drsele po tračnici; tik pred padcem zajle so na spodnji postaji med obratovanjem menjavali eno vlečko; nikakor ne drži, da je za padec kriv kdo od smučarjev, ki naj bi zajlo snel (dokaz je tudi slika v tej temi, kjer je zajla gor grede tam kjer mora bit!) - pa tudi če bi so zame edini krivci takega dogodka "strežniki" na spodnji postaji, ki so se mi zdeli milo rečeno zmedeni ob jutranjih dogodkih. Ko nekdo vijuga, je tam pač magični rdeč gumb!

In nenazadnje: nekaj teh, ki tukaj "pluvamo" po našem bregu, vas poznam in globoko verjamem, da vsi mislimo dobro z našimi pripombami. Včasih pač lažje kritiziraš kot pohvališ (zato sem tudi pohvalil preteklo nedeljo). Sam dejansko upam in si želim, da bo v bližnji prihodnosti nekdo naredil preboj in potegnil MB Pohorje spet tja kamor si zasluži - na prvo mesto slovenskih smučišč.
Nazaj na vrh
ynwalen
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2017 10:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Nov 2016 13:18

res nevem kaj se caka z zasnezevanjem stadiona, glede na ti da delajo samo do adroga kljub temu da bo danasnja noc ena najhladnjesih do 28.12.. vsaka minuta steje
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 31, 32, 33  Naslednja Stran 7 od 33

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje-aktualne informacije 2017/2018
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net