Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 12, 2017 1:22 am    Naslov sporočila: Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi Odgovori s citatom

Vadi osnovno vijuganje
Vadi osnovno vijuganje

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 52


Obnova hotela Kanin na polovici, stala bo šest milijonov

Hotel z novim imenom Cubo Alp Resort s štirimi zvezdicami naj bi vrata odprl najpozneje prihodnje poletje.
11. maj 2017 ob 10:55,
zadnji poseg: 11. maj 2017 ob 10:58
Kanin - MMC RTV SLO

Bovški hotel Kanin, ki so ga pred skoraj dvema letoma kupili solastniki ljubljanskega hotela Cubo, počasi dobiva končno zunanjo podobo. Upajo, da bo hotel z novim imenom Cubo Alp Resort s štirimi zvezdicami vrata odprl najpozneje prihodnje poletje.

Hotel Kanin, za katerega je arhitekt Janez Lajovic leta 1973 dobil nagrado za najboljšo arhitekturno rešitev tistega leta v Jugoslaviji, je julija 2015 kupila koprska družba Alpe Adria Hoteli. Njen 50-odstotni lastnik je Rus Sergej Vorožejkin, ki je tudi solastnik butičnega hotela Cubo z nekaj več kot 20 sobami v Ljubljani. Za bovški hotel so na javni dražbi po stečaju družbe HIT Bovec odšteli 1,3 milijona evrov, vsaj 6 milijonov evrov naj bi jih stala obnova.

Začeli so popravljati zunanjost
Doslej so zamenjali streho in okna, popravili so slabosti hotela, kot so bili denimo alpskemu podnebju ne najprimerneje zasnovani balkoni. Ker so za obnovo morali pridobiti kulturnovarstveno soglasje, zunanjosti niso mogli spreminjati. Na balkonih so zato uredili talno ogrevanje in odvodnjavanje, da zastajanje snega in zamakanje ne bo povzročalo več težav.

Lastniki sicer doslej novinarjem nikoli niso želeli podrobno komentirati prenove, najverjetneje tudi zaradi informacij, ki so se pojavljale v javnosti, da gre za slamnata podjetja z neznanim izvorom denarja, kar pa so vedno zanikali. Tudi tokrat so bili redkobesedni. "Smo približno na polovici poti, do konca imamo še krepko leto dni. Še za kakšna dva meseca imamo večjih gradbenih del, čaka nas še nekaj popravkov okoli oken, obrobe na strehi, preobleka dimnika, čakamo še na lesena okna v pritličju, nato se lotimo notranjosti, ki je že skrbno načrtovana."

Energetska sanacija bo znižala stroške
"Poskrbeli smo za energetsko sanacijo, saj je prej samo kurjava stala 130.000 evrov letno, dogovarjamo se tudi, da bi se – ko bo občina uredila daljinsko ogrevanje na lesno biomaso – priključili," nam je ob razkazovanju treh različnih tipov sob v še surovem stanju – teh bo 101, ležišč pa več kot 250 – pripovedoval Mladen Stojiljković, prokurist hotela Cubo in direktor lastniško povezane družbe Adria Produkt. Ta je v začetku leta kupila tudi elitno zemljišče v Bovcu – Žaršče, ki pa je, kot redkobesedno pove, njihova dolgoročna turistična naložba. Ruske lastnike je sicer pred kratkim dobil tudi bar na spodnji postaji kaninske krožnokabinske žičnice, ki se je iz Skripi puba preimenoval v Kaninske legende, upravlja jih pa najemnik – javni zavod Sončni Kanin.

"Glede na to, da je v Posočju premalo hotelov, bo to vsekakor dobrodošla pridobitev in pravzaprav prva prava dovolj velika hotelska ponudba," obnovo pozdravlja direktor LTO Bovec Janko Humar. Prepričan je, da bo oživitev hotela pripomogla k dvigu kakovosti turistične ponudbe v zgornjem Posočju, ki ga je lani obiskalo slabega pol milijona turistov. V celotni dolini je namreč več kot 9000 nočitvenih zmogljivosti, a so te razpršene po manjših hotelih, zasebnih apartmajih in sobah ter kampih. Humar si obeta tudi možnosti za kongresni turizem, saj bo imel obnovljeni hotel tri kongresne dvorane, odprt bo celo leto.

Poudarek bo na dejavnih počitnicah in pestri kulinarični ponudbi, z masažnimi sobami bodo razširili tudi center dobrega počutja. Bazen ostaja enak, popravili bodo le premično streho, tako da bo lahko poleti delno odprt, in prostore olepšali. Stojiljković predvideva, da bodo morali zaposliti vsaj 40 ljudi.

Hotel bo dobil novo ime
Novo ime hotela bo Cubo Alp Resort. "Želja vseh lastnikov je narediti slovensko verigo, ki se bo imenovala Cubo skupina," napoveduje Stojiljković in dodaja, da je obnova hotela Kanin ena njihovih največjih in najdražjih naložb, ki pa je ne obžalujejo, saj menijo, da lahko Bovcu prinese nadaljnji razvoj. "Bovec je mesto, kjer je mogočih največ dejavnosti v Sloveniji – od vodnih športov, konjeništva, letalstva … ima ogromen potencial." Prepričan je, da lahko zgodbo in izkušnje iz Ljubljane preselijo tudi v Posočje.

Ko je poleti 2015 družba Alpe Adria Hoteli s sedežem v Kopru za 1,3 milijona kupila hotel Kanin, je šla celotna kupnina Novi KBM, 20 nekdanjih delavcev družbe HIT Bovec v stečaju pa je ostalo praznik rok. Te bodo prav te dni delno poplačali; skupno pa so dobili manj kot polovico prijavljenih terjatev – 47.000 evrov. Ker je prodano vse premoženje, delavci ne bodo poplačani v celoti, prav tako denarja ne bodo videli niti navadni upniki, saj se stečajni postopek končuje.

Vir
http://www.rtvslo.si/tureavanture/podobe-slovenije/foto-obnova-hotela-kanin-na-polovici-stala-bo-sest-milijonov/422013
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 12, 2017 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vadi vijuganje v ožjem hodniku
Vadi vijuganje v ožjem hodniku

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09
Prispevkov: 301


In kaj je bilo narobe z imenom hotela Kanin?
En hotel Alp v Bovcu je že, ali je bil, če ga niso preimenovali in vsaj meni se bo težko privaditi na drugačno ime stavbe, tudi za hotel Kanin.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 12, 2017 7:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vadi vijuganje v ožjem hodniku
Vadi vijuganje v ožjem hodniku

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 210


Cubo Alp Resort

Ali moramo res počasi že vse imenovati v tujih jezikih.
Ajoj kam smo zabredli.[/b]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Sob Maj 13, 2017 9:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vadi vijuganje v širšem hodniku
Vadi vijuganje v širšem hodniku

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 101


Nenavadno je tudi to, da bo obnova trajala kar dve leti. V tujini običajno nov hotel zraste "iz nič" med eno in drugo zimsko sezono. Da le ne bomo spet davkoplačevalci tisti, ki bomo plačali dokončanje obnove, seveda spet z utemeljitvijo, da se vsak vložen evro v turistično infrastrukturo sedemkratno povrne
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 02, 2017 12:08 am    Naslov sporočila: Letališče letos v višji prestavi Odgovori s citatom

Vadi osnovno vijuganje
Vadi osnovno vijuganje

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 52


Letališče letos v višji prestavi

Od konca minulega leta je nov upravljalec Letališča Bovec, podjetje za prevoz padalcev Aviofun, v urejanje, opremo in nakup letala vložil skoraj 75.000 evrov, ima pa še veliko načrtov. Med najbolj nujnimi nalogami izpostavlja ureditev črpališča za gorivo in zaposlitev upravnika za celoletno delovanje. Predlaga gradnjo jezerca, ki bi naredilo letališče še bolj atraktivno.

Aviofun resno vlaga v letališče in objekte na njem. Letos pričakujejo več kot 12.000 padalcev, z napisom pa bo letališče tudi bolj prepoznavno.

Že prvi organizirani skoki s padali iz letal so letos na bovško za več dni privabili številne padalce od vsepovsod, prevladovali pa so avstrijski in ruski gostje. Seveda so ti gostje prebivali v hotelih in nekaterih drugih zasebnih nastanitvah, obiskovali bovške restavracije in se odločali za različne druge športne aktivnosti, tako da lahko z lahkoto zatrdimo, da bovško športno letališče že sedaj pomeni pomembno dodano vrednost v skupni turistični malhi.

Upravljavec letališča AVIOFUN d.o.o. oziroma direktor Damijan Cehnar napoveduje še bolj pestro poletno dogajanje, po njegovih besedah pa je zadovoljstvo gostov, ki so že obiskali Bovško, izjemno in se radi vračajo v naše kraje.

vir
http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Letalisce-letos-v-visji-prestavi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trops
PrispevekObjavljeno: Sob Jun 17, 2017 9:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vadi vijuganje v širšem hodniku
Vadi vijuganje v širšem hodniku

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 163
Kraj: Dol pri Ljubljani

V Bovcu je odprl vrata Garni hotel: ČEZ LETO KANIN

16. 6. 2017

Češki lastnik Jaroslav Rygl je od občine Bovec avgusta 2015 odkupil starejšo stavbo, ki je bila pri zadnjem potresu poškodovana in potrebna obnove in jo preuredil v hotel z enajstimi apartmaji, v katerih lahko nastanijo 48 gostov.

Stavba, v kateri je novi hotel, je bila že pred potresom v lasti bovške občine, ki je želela obnoviti vse stare hiše v središču Bovca. Ob popotresni prenovi je načrtovala, da bo v njej uredila mladinski hotel, vendar se je kasneje odločila za prodajo.

V prvi polovici tega meseca je Garni hotel že sprejel prve turiste, ki večinoma prihajajo iz tujine. V hotelu ponujajo zajtrke, za ostalo hrano pa bodo lahko poskrbeli gostje sami, saj so v apartmajih tudi manjše kuhinje. Obiskovalcem bodo ponujali vsa športna, rekreativna in druga doživetja na Bovškem.

V bovški občini je turistom na voljo preko 2000 hotelskih in privatnih nastanitev, skupaj s kampi pa kar okrog 5000 nastanitev. Ob vse večjem številu turistov težko pričakujejo tudi odprtje prenovljenega hotela Kanin, ki naj bi prve goste dočakal sredi leta 2018. Julija 2015 je hotel za 1,3 milijona evrov kupila družba Alpe Adria Hoteli iz Kopra, prenova v hotel s štirimi zvezdicami pa bo stala okrog šest milijonov evrov.

Občina Bovec še vedno prodaja hotel Alpine v Logu pod Mangartom, ki pa je trenutno v najemu. Bovške goste sprejemajo tudi vse ostale privatne nastanitve in večji hotel Alp sredi Bovca, ki ga ima v dolgoročnem najemu mariborska družba Žnider Saba, sicer tudi lastnik in upravljavec bovškega Hotela Mangart.

Uredništvo

Vir: http://go-portal.si/v-bovcu-je-odprl-vrata-garni-hotel-cez-leto-kanin/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2017 4:56 am    Naslov sporočila: HOTEL ALPINE V LOGU POD MANGARTOM PRODAN Odgovori s citatom

Vadi osnovno vijuganje
Vadi osnovno vijuganje

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 52


HOTEL ALPINE V LOGU POD MANGARTOM PRODAN

Danes je bila v županovi pisarni Občine Bovec dokončno podpisana kupoprodajna pogodba o prodaji Hotela Alpine v Logu pod Mangartom. Kupec je dosedanji najemnik družba MRKEURO d.o.o., v kateri so s poslovanjem hotela očitno zadovoljni.

Spomnimo, da je aprila 2015 župan Občine Bovec Valter Mlekuž podpisal najemno pogodbo za najem takratnega Hotela Šola v Logu pod Mangartom z najemnikom MRKEURO d.o.o., ki je bil izbran na razpisu Občine Bovec. Najemnik je Občini Bovec že takrat vnaprej plačal najemnino za dve leti. Kot pravi direktor podjetja MRKEURO d.o.o. Rostyslav Mikhnevych, pa je bil z odnosi med Občino Bovec in županom Mlekužem ter njimi ves čas zelo zadovoljen. Hotel so uredili in v spodnjih prostorih odprli picerijo, ki je kmalu zaslovela daleč naokoli, uredili so pokrit zimski vrt in nadgradili poletnega, kmalu pa so picam dodali še drugo hrano.

»Vesel sem, da se nisem zmotil. Ob oddaji v najem sem dejal, da verjamem, da smo imeli tokrat srečno roko in bo Hotel Šola končno zaživel, z njim pa tudi za sam Log pod Mangartom. Res smo od najemnika morda veliko zahtevali, vendar menim, da je njegova odločitev za prevzem v najem pod takimi pogoji že takrat pomenila tudi, da se bo upravljanja lotil resno in odgovorno. Danes vidimo, da je bilo res tako, saj Hotel Alpine deluje dobro in nam ga je zato uspelo tudi prodati,« se je ob podpisu kupoprodajne pogodbe spomnil župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je prepričan tudi, da se je zanimanje za nakupe nepremičnin na Bovškem začel ponovnim zagonom smučišča Kanin.

Občina Bovec je bila dvotretjinska, Zadruga Mangart pa tretjinska lastnica objekta in opreme. Zato so danes podpisali tripartitno kupoprodajno pogodbo: v imenu Občine Bovec župan Valter Mlekuž, v imenu Razvojne zadruge Mangart z.o.o. njen predsednik Branko Vidmar in v imenu kupca direktor podjetja MRKEURO d.o.o. Rostyslav Mikhnevych. S tem pa je Hotel Alpine tudi uradno prodan.

Vir
http://obcina.bovec.si/2017/06/19/hotel-alpine-v-logu-pod-mangartom-prodan/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2017 5:03 am    Naslov sporočila: POSKUS UVEDBE NOVE AVTOBUSNE LINIJE Odgovori s citatom

Vadi osnovno vijuganje
Vadi osnovno vijuganje

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 52


POSKUS UVEDBE NOVE AVTOBUSNE LINIJE

Občina Bovec si skupaj z avtobusnim prevoznikom Arriva iz Kopra prizadeva za uvedbo nove mednarodne avtobusne linije iz Ljubljane, prek Kranjske Gore, Rateč, Trbiža, Rablja do Bovca in nazaj.

V ta namen so se v županovi pisarni Občine Bovec pred kratkim sestali predstavniki Občine Bovec z županom Valterjem Mlekužem na čelu, predstavniki LTO Bovec in odgovorna iz družbe Arriva Drago Korošec in David Glavina. Beseda je tekla v smislu čimprejšnje zagotovitve te mednarodne linije v poletni sezoni, seveda pa je za to treba pridobiti soglasja in dovoljenja italijanskih oblasti oziroma resornega ministrstva, zato dinamika razvoja dogodkov ni odvisna zgolj od slovenskega prevoznika in slovenskih soglasodajalcev.

Za začetek naj bi avtobus vozil vsak dan dopoldne (med tednom) iz Ljubljane do Bovca s postankom na registriranem mednarodnem postajališču na Trbižu, se potem še enkrat vrnil na Trbiž in nazaj v Bovec, popoldne pa po isti poti zopet v Ljubljano.

Seveda pa so želje veliko večje, saj bi bilo po mnenju vseh prisotnih smiselno vzpostaviti postanek vsaj še na železniški postaji Boscoverde na Trbižu, v Rablju, ob Rabeljskem jezeru, na Predelu, pri Mlinču,v Strmcu in v Logu Pod Mangartom. Dolgoročno pa bi morali zagotoviti tudi krožni promet K. Gora, Vršič, Bovec, Trbiž, K. Gora in v obratni smeri, vse pa na način »sestopi in ponovno vstopi«.

Občina Bovec je za omenjenega avtobusnega prevoznika za postanek pri Rabeljskem jezeru že pridobila soglasje lastnika privatnega parkirišča pri lokalu »Chaletal Lago«, kar pomeni, da se bo tam lahko avtobus ustavil že takoj ob vzpostavitvi mednarodne linije. Vloga je bila s strani avtobusnega prevoznika že oddana na resorno italijanski ministrstvo.

Vir
http://obcina.bovec.si/2017/06/16/poskus-uvedbe-nove-avtobusne-linije/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 22, 2017 9:47 pm    Naslov sporočila: Bovec bogatejši za nov adrenalinski park Odgovori s citatom

Vadi osnovno vijuganje
Vadi osnovno vijuganje

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 52


Bovec bogatejši za nov adrenalinski park

V Bovcu so odprli nov pustolovski park, ki je na območju vhodne postaje krožne kabinske žičnice na Kanin, gre pa za zanimivo in dodatno turistično ponudbo tamkajšnje športne agencije.

Po zagotovilih graditeljev je pustolovski park postavljen po najvišjih evropskih varnostnih standardih, še vedno pa poudarjajo, da morajo udeleženci upoštevati varnostne zahteve, saj je kljub vsemu vsak na ovirah, ki so dvanajst metrov nad tlemi, sam.

Vsi udeleženci se najprej seznanijo z varnostnimi zahtevami. "Ko vodnik vidi, da znajo pravilno in varno uporabljati opremo, ga spustijo v park in nadaljuje sam," je za TV Slovenija pojasnil Filip Horvat iz bovškega športnega centra.

"Vedno je treba biti pripet z dvema karabinoma ter delati z glavo," še dodajajo. Pustolovski park ima sicer trideset odsekov - dvajset za odrasle, deset pa jih je bolj pri tleh in so namenjeni tudi za otroke. "Gre za samogradnjo, ampak smo jo izvajali v skladu z evropskim standardom za gradnjo tovrstnih naprav in je podprta z dokumentacijo."

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku.
http://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174478375

vir
https://www.rtvslo.si/tureavanture/podobe-slovenije/video-bovec-bogatejsi-za-nov-adrenalinski-park/425667

Pa še prispevek iz radia Koper:
https://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/novice/nov-pustolovski-park-v-bovcu/425657

Na Bovškem poleg dveh "zipline" parkov, v dolini Krnica pod Kaninom in v soteski Učje, ter parka pustolovskih doživetij ob potoku Gljun in slapu Virje odslej ponujajo še pustolovski park, namenjen tako najmlajšim kot tudi zahtevnejšim adrenalinskim navdušencem. Ponuja 30 različnih ovir in preprek, ki jih bo običajen obiskovalec premagal v uri in pol, prihodnje leto bodo dodali še 10 novih.

Po več kot treh letih trdega dela sta Maja in Filip Hrovat iz podjetja Bovec šport center v nekdanji neurejeni grapi, zdaj pa ličnem gozdu tik pod kaninskim parkiriščem odprla nov pustolovski park s 24 preprekami in 6 "zipline" jeklenicami. "Zdaj je narejen otroški del parka, ki je na višini do največ enega metra in gredo lahko vanj otroci od treh let naprej, in dve malo bolj zahtevni progi, ki sta namenjeni tudi največjim 'adrenalincem'. Za naslednjo sezono računamo še na deset dodatnih postaj za najstnike, od 10 do 15 let starosti," je povedal Filip.

Povprečnemu obiskovalcu bo težavo predstavljala že višina – elementi za odrasle so postavljeni na najmanj 8 in največ 12 metrih. Pomembno je ravnotežje, pravi obiskovalec Jakob: "Najtežje so vrvice, ker so težke, ker moraš plezati in se ves čas gugajo sem in tja. Težko je hoditi po njih. Zabavno je bilo." Ana je dodala: "Sodelujejo ne samo roke, tudi ramenski obroč, hrbet in tudi noge, v bistvu povezava celega telesa. Vedno je treba biti pripet z dvema karabinoma oziroma popkovinama, treba je delati z glavo, ker se tako kot pri vsakem športu lahko tudi tukaj kaj zalomi''

Zato je bila varnost že pri gradnji na prvem mestu, dodaja Filip: "Ta park je zgrajen po evropskem standardu in temu primerno smo tudi nabavljali material, z vsemi zahtevanimi atesti in na zahtevani način smo ga tudi montirali. Na koncu seveda sledi tehnični prevzem s strani akreditiranega podjetja iz tujine, ker pri nas takšnih akreditacij nima nihče."

Odrasli bodo morali za uro in pol dolgo doživetje odšteti 25, za otroke pa 15 evrov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi
Pojdi na:  Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB