Avtor |
Sporočilo
|
marko |
Objavljeno: Pet Dec 02, 2016 9:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2901 Kraj: Ljubljana
|
Podatki o odprtih progah.
30. 11. 39 % prog
1. 12. 44 % prog
Ko greš gledat na seznam odprtih prog, se pa ta ni spremenil. Zanimivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lukke |
Objavljeno: Pet Dec 02, 2016 3:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 16:20 Prispevkov: 91
|
Danes je spet 35%.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Dec 02, 2016 6:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Tole kar si ti objavil so žičnice in ne proge, ampak moraš imeti neosveženo stran, ker jih dela v resnici 56%. Če sem prav videl so tudi umaknili 3 proge, katere naj bi odprli jutri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lukke |
Objavljeno: Pet Dec 02, 2016 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Sep 2010 16:20 Prispevkov: 91
|
Sveže naložena je bila. Nekaj jih očitno 'heca'  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
udi |
Objavljeno: Pon Dec 05, 2016 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 11:49 Prispevkov: 107
|
Mogoče jih res kaj heca na spletni strani, v realnosti jim je pa vse jasno.
Dela praktično vse, kar je pomembno, sneg in priprava prog sta tako, kot je to običajno za Kronplac vrhunska.
Kar pa je neobičajno za Kronplac, pa je čista praznina na smučišču. Tudi včeraj v nedeljo je bilo popolnoma prazno, tako da zna bit še cel naslednji teden kičast in da je folk pač prestavljal otvoritve.
Širina prog seveda še ni polno zasnežena, kar pa je bilo v tej silni gužvi povsem nemoteče.
Bojim se, da je bil tole kar najboljši smučarski vikend te sezone. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Dec 07, 2016 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Tudi na Kronplatzu je pri progah višja matematika. Če gledaš žičnice, jih obratuje 26, 9 pa ne. Kako so iz tega naračunali 97 %, mi ni jasno. Tudi če bi štel samo osrednji Kronplatz, je še vedno razmerje 25/27= 92,5%. Tudi pri progah naj bi jih bilo odprtih 90%, ampak od deklariranih 116 km že samo Herrnegg in Ried odneseta več kot 10 %, zaprtih pa je še vedno 12 prog. Jim pa drugače lahko samo čestitamo za pripravo prog. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zeko |
Objavljeno: Pon Dec 12, 2016 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2016 13:54 Prispevkov: 135
|
A je bil kdo te dni gor? Kakšno je stanje prog ali so ledene plašče? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokR |
Objavljeno: Pon Dec 12, 2016 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 11:53 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
Za podaljšan konec tedna sem bil na Kronplatzu. Ljudi je bilo za začetek decembra kar precej, ker je bil v Italiji v četrtek praznik.
Proge se odlično pripravljene, ledene so samo, ko se zdrsajo popoldne, pa še to le vrhu (zgornji skrajno levi del Olanga 2 in Platoja). Za vse ostale proge nimam pripomb.
Nova proga na desni strani Belvederja in Marchnerja je prava avtocesta, odlična za hitro zavoje. Vidi se, da je zasneževanje na novejših progah zelo dobro, saj so zasnežene v celtni površini in tudi zelo na debelo. V 4 dneh smučanja nisem naletel niti na malo trave, kamenja ali zemlje.
Za vikend so odprli tudi Picolin in Hernegg, prav tako dobro pripravljena. Manjka samo Ried, ki pa mislim, da mu tudi ne manjka dosti. Vidi se, da kar se zasneževanja ne taktizirajo.
Kar se mene tiče je Kronplatz najboljša izbira za ski-opening  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zeko |
Objavljeno: Tor Dec 13, 2016 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Hvala za info. Gremo probat terene upam da ne bo preveč folka.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
oja |
Objavljeno: Čet Dec 15, 2016 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Apr 2014 12:48 Prispevkov: 57
|
zeko je napisal/a: | Hvala za info. Gremo probat terene upam da ne bo preveč folka.  |
Ne boš razočaran. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zeko |
Objavljeno: Ned Dec 18, 2016 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Ja smučarija je bila super tudi za carvanje. Sem pa bil presenečen, bilo je vsaj 15000 slovencev, ki so prevladovali, za njimi veliko Čehov, Poljakov, Hrvatov ter tudi Srbov eden bi se kmalu zaletel v mojo ženo, potem se je opravičeval v angleščini, žena pa mu je po srbsko odgovorila z njihovo kletvico. Skratka samo na Kronplatcu so slovenci pustili za ta ski open cca 6 mil. evrov za eno sedežnico, če pa računam, da jih je bilo tudi na drugih smučiščih jih je bilo cca 200000, kar znese 60mil. evrov - to je eno mega smučišče v Sloveniji. Dejstvo je, da slovenci imajo za smučarijo in da bi ostali doma bi jim morali ponuditi zares mega smučišče - povezava Cerkno - soriška planina - kobla cca 100 km prog.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Ned Dec 18, 2016 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39 Prispevkov: 197 Kraj: Ljubljana
|
15000?? A zato ni nikjer nobenega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zeko |
Objavljeno: Ned Dec 18, 2016 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Ja vsi so gor družine, smučarski navdušenci so jih kar z avtobusi vozili, slovenci imajo zakupljene cele hotele - seehof pri jezeru. Tudi kjer sem bil almhotel lenz za 50 oseb je bilo polovico Slovencev. Z vsako drugo gondolo sem se peljel v družbi slovencev torej po statistični metodi naključnih števil je bilo vsaj 15000 slovencev z natančnostjo 95%. Skratka gor jih je bilo za ene 6 krvavcev - ker je tudi prog približno toliko več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Ned Dec 18, 2016 12:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
a ti sploh veš koliko je 15000? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MSIN |
Objavljeno: Ned Dec 18, 2016 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39 Prispevkov: 197 Kraj: Ljubljana
|
Mislim da po tem opisanem izračunu ne ve z gotovostjo kaj je 15000. Jaz se tudi vsakič k grem smučat skoz vozim s samimi Slovenci v gondoli. Res neverjetno, noro koliko nas je. Aja to so sam moji prijatelji k smo šli skupaj smučat. Dobr ste ga sral, si ti vse dvojno videl pa trojno štel  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|