Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 65, 66, 67  Naslednja
 Kronplatz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 08, 2016 1:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Saj Plateau je mirno lahko sedežnica, se vsaj "sezuvati" ni treba. Včasih gledam začetnike, kako vlačijo smuči na kabinko Olang 2 in se sprašujem kako, da se raje ne peljejo s Plateaujem na vrh, saj je precej lažje . Tisto z višino jim je pa zagotovo ušlo-bi morali narediti kar visoko konstrukcijo za kaj takega. No ja, res pa je, da tudi sam, ki sem dolgoleten "dopustnik" na Kronplatzu ne razumem čisto kako bo ta proga potekala. Po sliki sem najprej mislil, da bo proga šla do dna Marchnerja nato pa prebral, da temu ni tako. Saj bomo videli...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2016 11:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Meni se zdi, da je proga narisana levo od Alpna in ne od Marchnerja, kot piše tam. Z višino je res nekaj čudno, saj ni samo zgornja točka previsoko, ampak po moje tudi spodnja. Tudi naklon in višinska razlika sta izračunana, kot da je Kronplatz toliko višji.

Sem šel pogledat še stran od Kronplatza. New piše levo od Alpna, desno od Marchnerja in na vrhu ob Kronplatzu 2000. Nisem še uspel ugotoviti, kaj je res novega.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2016 11:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Na Kronplatzovi strani že tretja lokacija iste proge:
Am Kronplatz wird eine neue Skipiste mit dem Namen „Hinterberg“ realisiert. Sie ist 2,9km lang und wird als einfache Piste eingestuft. Die Piste beginnt auf dem Gipfel und verläuft talwärts gesehen auf der rechten Seite der Belvedere Bergstation.
Nazaj na vrh
-_m4tj4z_-
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2016 1:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 12:11

Proga je vrisana ob belvederu in marchnerju. Kjer je nekoc bil v zgornem delu ski/bord park.
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 15, 2016 2:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bo kar držalo. Če gledaš z vrha Kronplatza je proga vrisana desno od Belvedera/Marchnerja proti Sonennu in bi potekala desno od proge Marchner. Ne vem zakaj je bilo na začetku govora o Platoueju, ki je pravzaprav kar precej oddaljen od nove proge. Bo pa bolj plava, podobna Marchnerju, edino na začetku bo po moje malo užitka z dolgimi karving zavoji . Bomo videli!
Nazaj na vrh
Pončo
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2016 12:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 8:04

Eno vprašanje glede poti na Kronplatz: vsi govorite o relaciji LJ-Karavanke-Spittal-Lendorf-Lienz-Sillian-Olang/Bruneck (v redu, verjamem, da je najhitrejša in najeostavnejša.)
V primeru izogiba AUT vinjeti in plačilu Karavanktunela, pa je opcija:
Jesenice-KG-Trbiž-Arnoldstein-Hermagor-Kotschach/Mauthen...potem pa kam?
A) Čez prelaz na Oberdrauburg in naprej za Lienz?

ali

B) naravnost mimo Obertilliacha na Sillian? Ali je cesta toliko slabša?

Ker je pred Karavankami zadnje čase precej kolon, resno razmišljam o opciji B.
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 25, 2016 6:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Zadnjič sem peljal (sicer nazaj domov) opcijo B. Cesta ni za nikamor.

Od Kötschach-Mauthen do avtoceste A2 še je nekako vozno, kako pa je do Oberdrauburga pa ne vem (glede na serpentine na zemljevidu po moje ne preveč tekoče).

Jaz se po teh dveh cestah ne bom več vozil.

LP

Nikolaj
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2016 8:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Jaz sem letos poleti po dolgih letih sel (nazaj grede) mimo Weissensee (Greifenburg-Weissensee-Hermagor). Ce imas cas in se ti nikamor ne mudi, ter ce na cesti ni snega, je cisto ok opcija, ce pa se ti ne da ravno uro dlje (pri 40km/h) vozit, predvsem pa ce je po cesti se malo snega, se pa definitivno ne splaca ravno tako hudo sparat pri avstrijski vinjeti
Kar se pa tunela tice pa ce je normalnih 30min cakanja (se skoraj ne spomnim, kdaj sem se peljal cez Karavanke pa da ne bi bile zaprte), je cakanje se vedno hitrejse kot obvozi cez Koren ali Ljubelj. Drugo so pa seveda 5km zastoji pred tunelom, ampak glede na to, da je konec poletja, je realno tudi konec zastojev. Zadnji teden ali 14dni jih ze ni vec
Nazaj na vrh
user
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2016 10:08 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53

Po mojem mnenju je opcija A veliko boljša. Sam sem jo uporabil mnogokrat in je časovno tam tam z avtocesto. Sam prelaz od Kotschacha do Oberdrauburga pa ni problematičen, odsek je relativno kratek, cesta pa zelo solidna, čas vožnje je max 15 min.
udi
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2016 12:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 11:49

Tudi jaz vsekakor priporočam opcijo A.
Odsek Oberdrauburg - Kotschah Mauthen je zelo dobra cesta, tudi v primeru sneženja je naklon ceste tak, da ne bi smel biti problem. Zanimivo je tudi to, da ravno v tem predelu (ne prej, ne kasneje) lovi VAL 202.
Dobra stran je tudi ta, da je potem odsek Oberdrauburg - Lienz spet zelo dobra cesta z omejitvami na min 70km/h in nimaš tistega jajcanja z radarji in omejitvami na 50 km/h.
Opcija B je pa polom. Scensko, pa nič več kot to.
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2016 7:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25

Kot na fronti: http://www.kronplatz.com/de/planen-buchen/webcams
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2016 8:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, o tem pa pri nas res lahko samo sanjamo. Ni naravnih danosti in tudi denarja za tako smučišče ne. A vseeno jih občudujem .....

Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2016 8:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

Stane60 je napisal/a:
Ja, o tem pa pri nas res lahko samo sanjamo. Ni naravnih danosti in tudi denarja za tako smučišče ne. A vseeno jih občudujem .....

Predvsem pa nam manjka strategija in plan, kaj sploh hočemo. Ampak to je v naši Sloveniji prisotno na vseh področjih. Žal..
Nazaj na vrh
zeko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 09, 2016 3:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2016 13:54

V sloveniji je načrt Čokla za smučišče 2864 Bohinj idealen, tereni za smučarijo odlični, vode za zasneževanje dovolj, višina zadovoljiva. Samo na ministrstvih ni pravih ljudi, ki bi zimski turizem podprli z infrastrukturo. Pomembne so jim toplice, smučarija jim je pa neznana in nimajo ne strategije ne jajc za investiranje.Skratka v politiki ni človeka, ki bi se zavzel za formulo ulaganja v smučarsko infrastrukturo.
Nazaj na vrh
user
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 13, 2016 6:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53

zeko je napisal/a:
V sloveniji je načrt Čokla za smučišče 2864 Bohinj idealen

predvsem za njega .. daj no, lepo te prosim
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 65, 66, 67  Naslednja Stran 47 od 67

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net