Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Alen Luzar
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 1:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2015 13:57
Kraj: Šentjernej, LJ, NM

Citiram:
NoriSnezak
Stara 12 = nova 14. Če ti ni dovolj, vzemi 16, vendar ne jamraj, če boš do poldneva že fertik.

Ni tako grozno, moja mati je stara skoraj 50, pa se že 2 leti vozi na amphibio 14(ta beli), pa normalno zdrži/uživa v smuki, tudi na tedenskih dopustih.
Vzemi 16, oz če si agresiven smučar testiraj še kaj tršega če imaš možnost
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 2:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

Alen Luzar je napisal/a:
Citiram:

NoriSnezak

Govoriš bedarije, amphibio je (dobra) tehnologija, po kateri je narejeno mnogo Elanovih smučk, tudi trše.

Recimo da sem malce narobe izrazil SVOJE mnenje. Odvisno je seveda kaj bi od dilce rad. Zame je extremni rocker profil oziroma filozofija rockerja največji kriminal, za nekoga ki potrebuje lahkotno dilco za varno/lažje smučanje/drsenje pa verjetno zadetek v polno. V bistvu sem z "zmazkom" ciljal bolj na amphibio 10/11/12/13/78/84 za €€€...

Še anekdota: Bratranček ima narejen vaditelj 2, smuča na amphibiu 14, pa "pojamra" da mu smuče slabo primejo na z vodo prepariranem podkorenu. Mu posodim svoje 12let stare elan gsx wc (model se odpelje LIKE A PRO) in ne more verjeti
da je 50€ vredna, 12 let stara smuča 2 razreda boljša od njegove nove 500+€ amphibio...

Boljša? Odvisno kje. Pel ti te tvoje superduper tekmovalne dile mal iz proge. Al pa med kuclji. Muka, muka in še enkrat muka. Ni glih vsem wc alfa in omega smučanja. Se da počet še kaj drugega na smučah.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Alen Luzar
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 2:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

se strinjam s tabo junche...za po celcu je amphibio 14 super! jaz se pač nikoli oz zelo redko "afnam" po kucljih, robovih smučišč, ker mi ni neko veselje. In tudi ostalih 95% smučarjev smuča po urejenih smučiščih.

To debato sem dal z parimi ljudmi že čez... Ljudje smo različni, enim je užitek da se samo cel dan zabavajo/vozijo/afnajo po kucljih s prijatelji, meni je pač užitek na trdem vleči pol tekmovalne zavoje in napredovati z tehniko,naklonom etc... Mi je še ostalo od mladih let, ko je foter--> učitelj smučanja, kričal vedno za mano: KOOOOLENA K BREGU, KOOOOLENA NAPREJ, NAAA KOOOL!!!!!
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 2:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ni problema. Smuča je men kt baba, sej urihtana pa skondicionirana je fajn sam učas pa tud kaka žmohtna zapaše. In ni je in je ne bo ene ki bi vsemu kr pade človeku na bolni um ustregla. Če pa bo se je pa naveličaš.
Amfibio 14 pa ja no.. fajn smuča baje za celc pa glih ni vsaj mal globjega ne.za offpiste pa za mojo težo spet pre trda dila. Za urejena smučišča z naravnim snegom pa super kolkr sm videl. Z rokerjem se da precej lažje stvar spravt v počasno slalomiranje, ko jo pritisneš pa še kar nekako drži. Seveda ne kot fis dile.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 2:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ni problema. Smuča je men kt baba, sej urihtana pa skondicionirana je fajn sam učas pa tud kaka žmohtna zapaše. In ni je in je ne bo ene ki bi vsemu kr pade človeku na bolni um ustregla. Če pa bo se je pa naveličaš.
Amfibio 14 pa ja no.. fajn smuča baje za celc pa glih ni vsaj mal globjega ne.za offpiste pa za mojo težo spet pre trda dila. Za urejena smučišča z naravnim snegom pa super kolkr sm videl. Z rokerjem se da precej lažje stvar spravt v počasno slalomiranje, ko jo pritisneš pa še kar nekako drži. Seveda ne kot fis dile.
Nazaj na vrh
Alen Luzar
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 2:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

no mene moti samo ta "še kar nekako drži"... Ko probaš kaj boljšega, ki dejansko drži, je težko it nazaj...
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 3:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

NoriSnezak je napisal/a:
fischerpro3 je napisal/a:
lepo si izrazil TVOJE mnenje ki ga sicer spoštujem.....strinjam se pa z njim ne... je pa treba delat, oja to pa ja....pa šunke met....

Reče se SVOJE mnenje. Si ga pa delim z razvojniki iz Elana, tako da ni iz trte izvito.

Šunke je pa za GSX res treba imet, to ti dam prav. Sem jih preizkusil v prejšnji sezoni in so odlične smuči... Vendar ne za 8 ur ležerne smuke, bolje za 2 uri agresivne vožnje, sredi sezone, ko so šunke že dovolj tolste.

lapsus linguae...se posipam s pepelom...če bi razvojnike v Elanu poslušal bi moral bit nekje na 12-ki, glede na to da nisem učitelj in bivši tekmovalec... toliko o tem in o raznih "poštenih" ski selektorjih.....vsak sebe najbolj pozna....in ja...vse je sila RELATIVNO....BTW pravkar iz stadiona V Mariboru....vozil spodnji del od trikotne jase dol....pri +9 stopinjah so dedi, ki jih poznam in imajo zrihtane dile, ter drugače znajo lepo odpeljat, imeli hude probleme odpeljat zavoje...nekak pošrek jim je šlo...moja 6 sezon zdihana FIS GS ženska dila, je razala ko puter.....tak da, ja ostnem raje pri FIS dili za to kje in koliko sam smučam....
Nazaj na vrh
zanm
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 4:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 0:44

Mi lahko nekdo pove kaj pomeni oznaka 10,12,17 na vezeh?
In kaj je funkcija freeflexa?

hvala
Nazaj na vrh
elanfan
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 5:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 17:07

maksimalen din
freeflex poskrbi da ima dila po vsej dolžini približno enak flex, pri klasični plati pa se dila pod smučarskim čevljem ne upogne tako močno kot na delu kjer ni plate
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 10:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

elanfan je napisal/a:
freeflex poskrbi da ima dila po vsej dolžini približno enak flex

V teoriji V praksi pa zgolj to (razen da je mogoce okovje se bolj togo in dela manj od tistega, kar naj bi freeflex obljubljal), da se da to okovje monitorati na normalne plate (tudi drugi proizvajalcev) oz. direktno na smuco, medtem ko za powerrail okovja rabis v smuci vgrajene raile. Seveda je freeflex in powerrail stvar Tyrolie (Head, Fischer, Elan), medtem ko imajo drugi proizvajalci svoja imena.
Nazaj na vrh
de_an
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 09, 2016 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2012 1:09

Kje v mariboru res dobro porihtajo smuci,hvala za informacije lp
sezona 2013-14 4x Schladming,2x Areh,3x Saalbach Hinterglemm
sezona 2014-15 3x Hochzillertal,3 Schladming,1 Areh
sezona 2015-16 3x Saalbach Hinterglemm,1xTrije kralji,3× Maria Alm - Hochkonig
Nazaj na vrh
djfixme
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 12, 2016 8:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2016 16:19

Preizkusil sem smuči Elan Slx amphibio in sem ekstremno zadovoljen. Malo me je bilo pred začetkom strah, a kasneje je smuča dala to kar sem od nje pričakoval. Priporočam!
Nazaj na vrh
Ficko
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2016 1:48 pm    Naslov sporočila: Katere smuči vzeti? Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Nov 2016 13:46

priporočate kakšne smuči za cca 167cm/60kg?

Vzel bi jih kar na tem sejmu v MB,

- vzdržljivost, npr. med povezavami da nese tud fajn po ravnini
- omogoča lep karving po nerazriti progi, torej zgodaj zjutraj
- ko je proga razrita da omogoča hitre ostre zavoje

- vožnja drugje kot po poteptanem smučišči: verjetno za kak svež pršič oz. kaj podobnega mora biti bolj mehka, se motim?(lahko pa za to uporabim kar stare smuči)

Zdaj sem imel karving dynastarke, ki so služila ker nekaj let a velikost več ne štima..
Sem pa sprobal malo širše, stabilne(verjetno veleslalom/smuk) a mi niso ustrezale, preferiram manjše zavoje, pri teh pa si se moral kaj namatrat, da si spravil ven kratek zavoj..

Lp
Nazaj na vrh
SiMattLe
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2016 3:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 14:35

Kupujem novi smuči, odločil sem se za Elan Amphibio, vendar sem malo zmeden ob vseh teh oznakah ... bi znal kdo na kratko povedati razliko med:

Elan Amphibio 11 ti
Elan Amphibio 11
Elan Amphibio 76

Imajo vse bolj ali manj podobne karakteristike (razen prve, ki ima verjetno titanium sredico?) ... razlika v ceni med njimi pa je skoraj 100€ ... katera je potem best buy?

lp
Matej
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2016 5:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Mogoče se bom kaj zmotil, ker je veliko sprememb in oznake so si zelo podobne. V principu je ti oznaka za ojačitev smučke s titanom, to pomeni, da imajo ti oznako trše smuči, najtrše pa ti2. Amphibio 11 ti prodaja Intersport in ima dizajn letošnje serije. Najbrž gre za malo slabšo 12-ko v drugačni barvi. V opisu na slovenski intersportovi spletni prodaji piše, da ima plast titanala, na nemški strani tega ne piše. Sklepam, da gre pri Amphibio 11 (brez ti) je gotovo model brez titanala ali/in pa je to starejši model.

Amphibio 76 je pa lanski dizajn brez titanala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 51 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net