|
Turracher Höhe 2015/16 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Ki9 |
Objavljeno: Tor Dec 22, 2015 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52 Prispevkov: 460
|
Je bil kdo v zadnjih dneh kaj na Turrachu? Kakšno je stanje prog? Glede na podatke bergfexa je odprto skoraj vse.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vilazala |
Objavljeno: Tor Dec 29, 2015 7:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Dec 2014 9:51 Prispevkov: 4
|
Mi smo bili tri dni od božičnega petka do nedelje. V petek je bilo prazno, temu primerne so bile tudi proge v odličnem stanju. Delajo vse naprave razen vlečnice Weitental lift. V soboto je bilo že več ljudi, v nedeljo je bila pa gužva, veliko ljudi na progah in so se na strmejših delih naredili kupi. Proge so veliko bolje pripravljene kot v začetku decembra, grud ni več, kamnov tudi ne. Nam je bilo (spet) super, smo pa družina s štirimi otroki, tako da je naša smučarija bolj družinska, čeprav sem jaz že najšibkejši člen:). Letos je sine (5,5 let) čisto razočaran, ker na nobenem smučišču ni gozdnih potk in skakalnic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2016 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Današnje sončne napovedi so prepričale kar precejšno število slovenskih smučarjev, ki so bili danes tukaj. Vreme je bilo dopoldne med soncem in oblačnostjo, popoldne pa se je zaprlo, vidljivost pa precej zmanjšala. Snežne razmere so od mojega zadnjega obiska precej boljše. Zjutraj sva začela na Kornocku in 'Ovci', dokler se ni nabralo preveč obiskovalcev, potem pa sva mahnila na drugo stran, kjer pa ni bilo do kosila, ki sva ga imela ob 12:30, prav veliko smučarjev. Na Turrachbahnu, Wietentalliftu in Sonnenbahnu midva nisva zaznala nobenih vrst ali gneče na progah. Ker se je popoldne zaprlo nebo z oblaki sva midva popoldne smučala kar na Kornocku in Schafalmu, kjer imata sedežnici ritne grelce. Vsaj midva sva bila z današnjo smuko zelo zadovoljna.
Še obvezna slikovna predstavitev:
Na Kornocku zjutraj
Del proge še ni urejen. Začeli so z izgradnjo Snowparka in otroškega parka.
Pa še nova Schlafalm, levi del, ki ob mojem prvem obisku še ni bil odprt, zgornji del
Potem se na koncu ravnine razdeli na desni del, kjer je kratka črna proga
Naprej po grebeni in potem desno v dolino pa malo daljša rdeča proga.
Iz druge strani, kjer gre plava proga, pa se odlepi v levo kratek krak rdeče proge, ki se v dolini združi iz druge strani z črno, kot rdečo progo.
Do spodnje postaje pelje ena relativno dovolj široka proga, ki se v ravnini pridruži z desne še plava proga.
Iz zgornje postaje Turrachbahna, tri zgornje postaje sedežnic Zirbenwald, Kornock in Schlafalm.
Progi na Turrachbahnu obe odlični, spodnji desni strmi del še ni zasnežen, strmina na levi progi pa je bila že zjutraj na nekaterih mestih ledena.
Na Wietentallifu
Še pogled iz zgornje postaje vlečnice
Proga na Sonnenbahnu
Ski taxi in urejena proga za drsalce na jezeru
Strmejša proga na Zirbenwaldu, danes je bila za razliko od mojega zadnjega obiska precej bolje pripravljena
Še posnetek ob moji zadnji vožnji, oblak se vsedel na Kornock, smučanje pa nama ni bilo preveč moteče ob taki vidljivosti
Lep pozdrav
p.s.: Ob prihodu na južno stran Alp pa dež in megla
Nazadnje urejal/a Age Ned Jan 10, 2016 4:23 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gas |
Objavljeno: Sob Jan 09, 2016 11:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 12:26 Prispevkov: 197 Kraj: Jesenice
|
Se kar strinjam, edino moti me kamenje na vrhu Kornocka...takoj ko prides iz sedeznice.. letos smo bili ze 7x gor, pa zmeraj je isto
Drugace so pa take snezne razmere sedaj ze kar en cas,.. zato mi drugam skoraj ne hodimo  _________________ 2010/2011: 12x
2011/2012: 32x
2012/2013: 34x
2014/2015: 33
2015/2016 34x
2016/2017: 1x Moeltall, 1xKatchi, 1x Turrach, 2x Nassfeld |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sneg100 |
Objavljeno: Ned Jan 10, 2016 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2015 18:38 Prispevkov: 81 Kraj: Lj
|
Vau fajn slike!
Tud jaz si želim enkrat spet smučat it sam je tolk dela za šolo pa
drugih piz... . Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Milko |
Objavljeno: Pon Jan 25, 2016 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26 Prispevkov: 230 Kraj: Radovljica
|
Včeraj, Turracher Höhe, vremenska napoved je bila zjutraj oblačno, potem pa vedno več sonca.
Pa je bila malo napačna, že zjutraj je bilo sonce in prijetnih -2, -3 stopinje.
Ob 8.30h je bilo parkirišče ob Kornnock-u polno zasedeno, veliko SLO...ja SPAR akcija kart.
Razmere; Kornnock na vrhu spihan, se trudijo pri tej malenkosti snega obdržati proge v dobrem stanju.
Schafalm... vse proge cel dan tip top, mogoče kje zdrsane, ja pač bordarji.
Turacher in Zirbenwald...tudi zelo dobro.
Sredi dneva, okoli 13h se je navlekla neka visoka oblačnost, sonce si samo slutil, posledično slabša vidljivost...
Ob 15h se je zopet pokazal sonček.. _________________ Vsakdo ima svojo mantro...jaz pa Volkl Mantro..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Jan 30, 2016 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3669 Kraj: Maribor
|
Današnjo soboto sva preživela na Turrachu, skoraj dva meseca je minilo od najinega prvega obiska v tej sezoni. Naravnega snega v primerjavi s koncem novembra ni nič več, seveda so odprte praktično vse proge, je pa tudi neprimerljivo več ljudi.
Danes sva bila za najine razmere res zgodnja, ob 8:44 sva stopila skozi čitalce kart na Kornocku, kjer se je takrat že začela delati vrsta (!!). Dve hitri furi po speglani progi sta se še izšli ... :
... že nekaj minut čez deveto smo čakali 5 minut, zato sva pobegnila na ovčjo planino in preizkusila proge ki novembra še niso bile odprte. Na sedežnici se je sicer ob pol desetih tudi nabrala vrsta, ampak ni presegala 2 - 3 minut:
Vmes sva se občasno spustila tudi do Kornocka (kjer vrsta k sreči ni več naraščala), simpatični sta bili predvsem obe levi progi, Pauli in še posebej Mapaki:
Pa spet na Schafalm:
Okoli enajstih sva pred invazijo pobegnila na Panoramabahn, saj tista kratka proga mi ni ravno nek presežnik, ampak bila je lepo sončna, rahlo ojužena in predvsem nobene gneče, ne na progi in ne na žičnici:
Ob Englanderliftu navzdol ... :
Modra na Zirbenwaldbahn-u, lepo sončna in brez gneče (tudi na žičnici ne), ampak hudo trda do ledena:
Ob dvanajstih sva se prestavila na Turrachbahn, odprti sta obe progi (FIS in Eisenhut, slednja v polni dolžini, torej tudi zadnja strmina), zaprta pa je 'Skiroute' pod sedežnico, ki je niso še nič zasneževali. Za progi velja isto kot za tisto na Zirbenwaldu: trrdo/ledeno, za moj okus preveč plošč in premalo kup(čk)ov 'cukra' po katerih se je edino dalo vijugat. Preden me kdo pošilja na brušenje robnikov: na teh ploščah bi mogoče prijele samo Hirscherjeve smučke, sveže izpod rok tovarniškega serviserja, ampak še te samo v kombinacijo s Hirscherjevo živalsko močjo. Ne hvala, potem pač raje iščem kupčke cukra:
Lepo ojužena proga ob Seitensprungliftu:
Slik z Weitentallifta ni, proga (odprta je samo leva Schwarzseeabfahrt) podobno ledena kot na Turrachbahnu pa še senčna. Desna proga sicer na odsekih ki se jih vidi z vlečnice zgleda že pripravljena, je pa še zaprta, torej nekje vmes očitno še manjka snega. Lepa pa je bila proga na Sonnenbahnu, sončna in rahlo ojužena:
Še boljša je bila ob treh tudi proga ob Wildkopfliftu, tako da sva se celo nekajkrat še peljala z vlečnico:
Za konec pa še za pol ure nazaj na ovčjo planino ... :
... modra Lampelabfahrt je zdaj tudi še ob pol štirih sončna skoraj do konca:
Pod črto: lep dan s sončnim vremenom v lepem okolju, razmere na progah pač primerne razmeram (skoraj nič naravnega snega, vode za zasneževanje je zmanjkalo, folka pa dosti). BTW, počitnice so začeli Dunajčani, danes ko sva se vračala so se proti Badu in Turrachu valile konkretne kolone z dunajskimi, češkimi in poljskimi oznakami. Naslednji mesec se bo treba skrivati po 'vaških' smučiščih ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 31, 2016 8:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
Žalosten dodatek k včerajšnjemu poročilu :
http://www.kleinezeitung.at/s/steiermark/murtal/4915621/Turrach_Todlicher-Skiunfall-auf-der-Turrach
Zadevo sem s sedežnice dobro videl (ne same nesreče, ampak vse kar je sledilo), očitno je nesrečnež - brez tuje krivde - na zadnji strmini zapeljal na levi strani s proge na kopni predel pod sedežnico. Proga je na tem odseku zasnežena v polni širini, trda do ledena, sicer ne bolj kot druge proge na Turrachbahnu, seveda pa je od trenutno odprtih najbolj strma (da takoj razložim: fotografiral sem preden se je zgodila nesreča, okoli ponesrečencev niti slučajno ne hodim s fotoaparatom):
Je pa res bil kar hud dan, poleg omenjenega posredovanja pod Turrachbahnom ... :
... je malo do štirih prišlo (vsaj) še do pristanka na spodnji postaji Kornocka:
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Luzar |
Objavljeno: Pon Feb 01, 2016 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2015 13:57 Prispevkov: 62 Kraj: Šentjernej, LJ, NM
|
hmm, miki, malo čudno dojemam pomen teh trdih/do ledenih prog o katerih govoriš.
Meni zgledajo one, ki jih ti opisuješ pod trde/ledene idealne, tiste ki pa si jim nadel ime "lepo ojužene" pa so ubistvu za moj okus slabe/premehke...
Smučke načeloma na trdem 3x bolje držijo, kakor pa na ojuženi podlagi? _________________ Rossi Radical RX WC, Elan GSX WC, Elan SLX WC, Stockli Laser GS, Fischer WC SG, Rossignol Radical WC ZB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Feb 01, 2016 9:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
@Alen: je že tako da imajo vsake oči svojega malarja. Jaz sem pač očitno eden od redkih slovenskih forumašev, ki mu 'trda proga, ki zdrži do konca' ne predstavlja sinonoma za dobro smuko. Pač spadam med 'mehkoljube', tudi taki moramo živeti. Žal sobotno dogajanje potrjuje moje prepričanje, da so 'odlične trde proge', ki 'zdržijo do konca', bolj nevarne od mehkih grbin. V južnem snegu se občasno lomijo noge in trgajo kolenske vezi, usodnejših nesreč pa zaradi nizke hitrosti navadno ni. Na gladkih in ledenih progah, ki omogočajo velike hitrosti, pa je zgodba drugačna. V soboto sem s sedežnice gledal kar nekaj takih 'uživačev', ki so - očitno z bolj nabrušenimi robniki od mojih in z večjo močjo - vlekli dolge in hitre 'super - G' zavoje po tistem ledu ob Turrachbahnu ... dokler niso pri desetem, ali dvajsetem zavoju naleteli na tako pravo rumenkasto ledeno ploščo, kjer tudi njihov robnik ni več prijel. Potem pa je sledilo nekontrolirano kriljenje povprek po progi. Ne hvala, nekaj hitrih zavojev sem naredil samo zjutraj ko so bile proge še prazne in na njih 'rebrca' od ratraka, ko pa se pokažejo plošče pa raje ostanem pri kratkih zavojih v kupčkih . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pon Feb 01, 2016 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
bravo @miki!!! odlično napisano. se povsem strinjam s teboj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitjaz |
Objavljeno: Pon Feb 01, 2016 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 8:18 Prispevkov: 216
|
@miki: še eden, ki se strinja, pa čeprav imam ali ravno zaradi tega, samo en robnik, ki pritiska na podlago.
Bi pa upal trditi, da imamo "mi" več somišljenikov, kot Alen Luzar ... pa niti ni pomembno, važno, da znamo odgovorno uživat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Pon Feb 01, 2016 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/padec-na-avstrijskem-smuciscu-usoden-za-slovenskega-smucarja/384743
Padec na avstrijskem smučišču usoden za slovenskega smučarja
Oživljanje je bilo neuspešno
31. januar 2016 ob 19:13,
zadnji poseg: 31. januar 2016 ob 19:30
Celovec - MMC RTV SLO
Na avstrijskem smučišču Turracher Höhe je v soboto umrl slovenski smučar. Nenadoma je zapeljal s proge in z obrazom naprej padel po pobočju. Sprva je še bil pri zavesti, nato pa nenadoma prenehal dihati.
Nesreča se je zgodila v soboto okoli 13.00 na eni težjih prog na smučišču, ki leži med Koroško in Štajersko. Kot poročajo avstrijski časopisi, je alpski smučar nenadoma zavil levo s smučišča in z glavo padel v sneg. Nosil je čelado.
Ko so do njega prišli reševalci, je bil pri zavesti in je še lahko govoril. Povedal jim je, da ga močno stiska v prsih, imel je tudi težave z dihanjem, zato je lahko govoril le v kratkih stavkih.
Ponj so poslali reševalni helikopter, da bi ga prepeljali v bolnišnico v Celovcu, vendar je ponesrečenec nenadoma prenehal dihati. Oživljali so ga in ga nato vseeno prepeljali v bolnišnico, kjer pa so lahko le še potrdili njegovo smrt.
Na smučiščih na avstrijskem Štajerskem se je v soboto sicer zgodilo kar šest nesreč. Kot je dejal predstavnik policijske uprave na Koroškem, je vzrok za to tudi pomanjkanje snega, zato lahko vsak padec pusti hude posledice. Resneje sta se poškodovala enajstletni Avstrijec in 35-letni Nemec.
A. P. J. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Feb 01, 2016 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
mitjaz je napisal/a: | @miki: še eden, ki se strinja, pa čeprav imam ali ravno zaradi tega, samo en robnik, ki pritiska na podlago.
Bi pa upal trditi, da imamo "mi" več somišljenikov, kot Alen Luzar ... pa niti ni pomembno, važno, da znamo odgovorno uživat. |
Aha, vi torej znate odgovorno uživat, ljubitelji trdaka pa ne? zanimiv zaključek... BTW nisem Alen Luzar fan....ga pa razumem... 
Nazadnje urejal/a fischerpro3 Pon Feb 01, 2016 11:27 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Feb 01, 2016 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
miki je napisal/a: | @Alen: je že tako da imajo vsake oči svojega malarja. Jaz sem pač očitno eden od redkih slovenskih forumašev, ki mu 'trda proga, ki zdrži do konca' ne predstavlja sinonoma za dobro smuko. Pač spadam med 'mehkoljube', tudi taki moramo živeti. Žal sobotno dogajanje potrjuje moje prepričanje, da so 'odlične trde proge', ki 'zdržijo do konca', bolj nevarne od mehkih grbin. V južnem snegu se občasno lomijo noge in trgajo kolenske vezi, usodnejših nesreč pa zaradi nizke hitrosti navadno ni. Na gladkih in ledenih progah, ki omogočajo velike hitrosti, pa je zgodba drugačna. V soboto sem s sedežnice gledal kar nekaj takih 'uživačev', ki so - očitno z bolj nabrušenimi robniki od mojih in z večjo močjo - vlekli dolge in hitre 'super - G' zavoje po tistem ledu ob Turrachbahnu ... dokler niso pri desetem, ali dvajsetem zavoju naleteli na tako pravo rumenkasto ledeno ploščo, kjer tudi njihov robnik ni več prijel. Potem pa je sledilo nekontrolirano kriljenje povprek po progi. Ne hvala, nekaj hitrih zavojev sem naredil samo zjutraj ko so bile proge še prazne in na njih 'rebrca' od ratraka, ko pa se pokažejo plošče pa raje ostanem pri kratkih zavojih v kupčkih . |
Če je krilil in opletal, ker ga je plata presenetila, se ne zna po spodnji pelat, lahko pa ima za en drek porihtane robnike.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|