|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2014/15 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
medo089 |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2015 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2015 16:56 Prispevkov: 27
|
stadion je odprt,samo radvanje ne obratuje.kar pa se mi pri 5.,ki se vozijo zdi logično.tudi v avstriji so že ustavljali nekatere nižjeležeče naprave proti koncu sezone,ko ni bilo več rentabilno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
medo089 |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2015 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2015 16:56 Prispevkov: 27
|
stadion je odprt,samo radvanje ne obratuje.kar pa se mi pri 5.,ki se vozijo zdi logično.tudi v avstriji so že ustavljali nekatere nižjeležeče naprave proti koncu sezone,ko ni bilo več rentabilno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2015 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
pinosat je napisal/a: | seveda te razumem, oz. vem, kaj mi hočeš povedat....meni se le zdi, da se od teh 325-570 m preveč pričakuje, jaz se na areškem delu prav fajn navozim, ampak ne s smučmi...da pa je ogromno stvari, ki se jih da poboljšat, pa tudi jaz vem |
Za nerealna pričakovanja je odgovoren piar oddelek občine in občinskih podjetij ter življenje na puf v preteklih letih.
medo089: Če bi upoštevali rentabilnost, ne bi bilo smučarske sezone letos na Pohorju ... Je pa vsakomur (razen par Pohorcem po sili razmer) logično, da boš na nesteptani progi z ugasnjeno napravo težko naštel veliko ljudi (razen par entuziastov). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pinosat |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2015 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 21:15 Prispevkov: 29 Kraj: Maribor
|
sem bil danes pod Pohorjem...pa tu ja ne moreš ratraka gor spustit, saj pa tudi ponoči ni pod nulo, snega večinoma ni več kot 15-20 cm, to verjetno vtrga vse gor, na 10% proge je kopno...dopuščam da se motim, ampak menim, da ne kaj dosti...to nima veze z piarom, letošnja zima ja več kot 10 dni ni dopuščala zasneževanja, niti ponoči, pa takoj po parih dneh minusa ti zopet pride 14 dni po 10 stopinj z dežjem in odjugo, srečo so imeli ravno pred Lisico...še par takih zim in ko Tina neha smučat, potem bo še na Lisici prazno, če še sploh bo, pa mi lahko takrat razložiš smotrnost stadiona, oziroma, narobe sem se izrazil, pričakovat, da bo stadion porihtan celo sezono ... naj raje porihtajo najprej stvari na vrhu, imajo Bolfenk in Stolp, ki stojita, ali pa molijo, da zime zopet postanejo take kot so bile včasih, vsaj mrzle, če že snega ni več...pač moje mnenje
Nazadnje urejal/a pinosat Sob Mar 07, 2015 7:40 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2015 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Iluzorno bi bilo pričakovati dober stadion ob trenutnih temperaturah. Sam sem danes bil na Arehu. Odlično. Resda malo megle in brez sončka, toda podlaga je držala ves čas do 12h, ko sem odšel. Jutri ponovim!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Sob Mar 07, 2015 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
V bistvu jaz mikiju bolj zaupam kot komurkoli drugemu v tej temi, tako da me žal ne prepričate...
Meni dober stadion (karkoli že to pomeni po vaših kriterijih; sodeč po tej temi je bila odlična smuka na četrtini Cojzarice) nič ne pomaga, če se vsakih nekaj let prenaša po par deset milijonov na slabo banko.
Tudi boljše zime (karkoli že to pomeni po vaših kriterijih) niso garancija za karkoli na Pohorju... Malce iluzorno je pričakovati od zapufane občine, ki ima smučišče zgolj v najemu, da bo reševala dolgoletne zablode bivšega vodstva - in tako se pač ustvarjajo nerealna pričakovanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gospodk |
Objavljeno: Ned Mar 08, 2015 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51 Prispevkov: 112
|
Mariborski del dopoldan brez kupov. Primerno za kratko dopoldansko smučanje pred delom.
Največja gužva, ki sem jo doživel danes.
Proga 11 lepo steptana,trda. Za smuči z dobrimi robniki.
Povezave ter Areh odlično. Vreme bo še naprej tako odlično kot je bilo danes.
Iz FB
Od ponedeljka, 9.3. naprej se spreminja obratovalni čas. Smučišča bodo odprta od 8. do 15. ure., z izjemo Piskra, ki bo pričel obratovati ob 8.30. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrjohn |
Objavljeno: Pet Mar 13, 2015 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 12:45 Prispevkov: 3
|
Samo eno vprašanje.
Je smučarska povezava Bolfenk - Areh še mogoča?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Sob Mar 14, 2015 7:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Da, je. Danes in jutri še! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Pon Mar 16, 2015 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2531
|
Od jutri, 17.3.2015, pa vse do konca smučarske sezone veljajo posebne akcijske cene smučarskih vozovnic. Enotna cena dnevne smučarske vozovnice za otoke bo 10 €, za odrasle in mladino pa 15 €. - See more at: http://www.mariborskopohorje.si/akcijske-cene-smucarskih-vozovnic#sthash.6LJ4bnTU.dpuf _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Pon Mar 16, 2015 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Za vikend mogoče poženejo še Videc in Partizanko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Mar 21, 2015 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Žal ni bilo nič z Videcom in Partizanko, čeprav je snega še več kot dovolj. Zato pa je bilo na Piskru zelo solidno in proti pričakovanjem kar polno. Uspelo mi je priti celo pred pol deveto, tako da sem moral celo enkrat na Cojzarico ... :
... preden so ob pol devetih odprli Pisker:
Sneg pa ni bil povsem to kar sem pričakoval. Mislil sem da bo zjutraj gladek beton, ki bo postopno spuščal. Tako je tudi bilo, ampak samo na položnih odsekih, recimo okoli spodnje postaje Cojzarice in zadnja ravnina proti spodnji postaji Piskra. Strmine (predvsem tista na Piskru) pa so bile precej grudasto - cukraste, in ko se je cukr zvozil, so ostali kupi in trde plošče. Potem pa so kupi seveda začeli spuščat, plošče pa popolnoma nič. Tako da je bilo najbolje prvi dve furi po rebrcih, potem pa spet po pol enajsti ko se je sneg lepo ojužil. Najslabša smuka za moj okus pa je bila ravno med 9. in 10., ko ni bil sneg 'ne tič ne miš'.
Drugače pa sonček, nič vetra, pravi solarij na sedežnici :
Tudi na Ruški je snega še več kot dovolj:
Za konec sem seveda odsmučal še v dolino, ampak glede na to da je pol foruma mnenja da se na 325 m pač ne moreš iti smučarije, da so nekateri že pred 14 dnevi videli da je 10% stadiona kopnega ko sem jaz videl točno 2 kvadratna metra veliko kopnino, da so nekateri takrat pisali kako ponoči ni pod nulo, ko sem jaz hodil po ledeno pomznjenem stadionu, pač ne bom dal sličic. Ne mislim se prepirat. Če ne gre, pač ne gre ... _________________ Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alioth |
Objavljeno: Sob Mar 21, 2015 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 17:02 Prispevkov: 131
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Ned Mar 22, 2015 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Mar 23, 2015 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Aha, saj bi si lahko mislil da so samo člani forumov tako zmešani da se ob takih razmerah še smučajo v dolino . Tistega tipa z modro bundo na predzadnji sliki vidim vsak dan v ogledalu .
Vseeno bom prilimal še par mojih ... še na istih mestih sva slikala:
@Alioth: sem morda na tej fotki ovekovečil tebe?
No, jaz sem zgoraj nekajkrat nekaj korakov 'preštamfal' po travi, spodaj - od tam kjer sem naredil zadnjo fotko - sem šel dobrih 100 metrov peš. Za smučke je taka pustolovščina mnogo manj nevarna kot kak 'perfektni decemberski dan' v visokogorju s skalami pod 50 cm pršiča, sploh na Stadionu kjer skoraj ni kamenja. Skoraj sem zadevo ponovil in resno razmišljal da bi še enkrat zavil na vzpenjačo. Premislil sem si samo zato ker mi je bilo prevroče . _________________ Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|