|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2014/15 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
andmer99 |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
Shit, če je to nivo, ki ga zmore uradna PR služba Marproma, potem sem ostal brez besed. Sem mislil, da smo pod "starimi pohorci" že doživeli vse možno, pa vidim, da sem se zelo motil. Na Pohorju očitno nikoli ne bo boljše. Tragično... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Zelo na kratko...odgovor MARPROMA je tipičen primer KAKO SE NE komunicira z javnostjo.....vzorčen primer, katerega bodo povzemali predavatelji korporacijskega komuniciranja kot primer slabe PR službe....padli so na nivo gostilniškega prepira.......izrabili so ga na najslabši možni način. Tokrat je izpadlo, da napad ni najboljša obramba...Dejstvo je, da se prekleto lovijo, komolčkajo, prenašajo krivdo eden na drugega in da na bregu marsikaj ne štima... pa saj nismo slepi po tem, ko že 40 let štamfamo toti Pohorski breg.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AngriT |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2013 17:14 Prispevkov: 19 Kraj: Utrecht
|
Podn od marproma.. Tisti "as" ki tole spisal, se pozabil podpisat? _________________ Sezona 2015/16: 10x Zillertal |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
modri mislec |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14 Prispevkov: 85 Kraj: slovenska bistrica
|
Ne razumem kakšne odgoore bi radi slišali-dolge dolgočasne ali pa da mate vse prav.V pismu ki je bilo napisano tudi vse ne drži pa se nobeden ne zgraža o krivih obtožbah.Kolko spremljam ta forum samo grajate le redki kaj tudi pohvalite!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 4:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
To so pa enake metode kot v primeru EPK, ko so se spravili na urednico turistične priloge FAZa. Pa saj ti nesposobneži se bodo še poklali do konca sezone, haha. Niti v nanjhujših sanjah si nisem mislil, da bo propadanje ŠC Pohorje tako zabavno. Ne pustite se motit!
No, preidimo k manj zabavnim temam. RTV poroča Kadri odhajajo iz NKBM-ja, za Hauca vse v redu, kjer je omenjeno da jih zapušča Anton Guzej. A bo kaj odgovarjal za dvoletno zamudo pri stečaju ŠC Pohorje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Glej mislec, en občan lahko v pisma piše bedarije in žaljivke, če se podpiše smeši samo sebe. Firma pa mora ohraniti nek nivo in se ne spuščati tako nizko, pa tudi če ima 100% prav. Žal pri nas vsak polpismeni šefek misli, da obvlada komuniciranje z javnostmi in kako dobro in domiselno je zatrl enega težaka. Resne firme ne delajo tako, pazijo, da si ne ustvarjajo sovražnikov in raje odgovorijo bolj mlačno ali pa sploh ne.
Sicer pa se mi zdi, da ste Mariborčani nekoliko preveč kritični do Pohorja. Tudi na zelo uglednih in dragih smučiščih marsikje trenutno smuka ni idealna, pa ni toliko pritoževanj kot čez Maribor, kjer si po moje vseeno zaslužijo malo podpore, da niso šli po poti Knina, Zatrnika in podobnih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Smučam, ne sicer po toliko smučiščih, kot kdo drug, pa vseeno, nekaj sveta sem že videl.
Na Pohorju lani sicer nisem bil niti enkrat, prej pa kar pogosto. No, pa v letošnji sezoni dvakraz (enkrat dnevna, enkrat nočna).
Pa lepo po vrsti:
- prej je nakup karte izgledal kot izkazovanje milosti nam, ki bi hoteli smučati, zdaj vsaj lepo pozdravijo, prijazno odgovorijo če kaj vprašaš. Je pa res, da je blondinka na spodnji postaji vzpenjače še spomladi (ko smo se bockali ob nakupu letne za bajkpark) delovala bolj muflasto (se mi zdi da je ista kot zdaj.
- priprava prog je bila včasih od super pa do ledu in grud (na par 100 m), letos, ko sem bil na otvoritvi, je sicer snega primanjkovalo, je pa bila cela Ruška v podobnem stanju. Tako da je bila smuka kar prijetna. Na nočni pred par dnevi sem bil prav presenečen, v kako dobrem stanju je bila proga cel večer, smučal sem z užitkom kot že dolgo ne.
- odnos osebja na napravah je tudi nekako bolj priljuden kot včasih. Včasih so izstopale kake svetle izjeme, zdaj pa se nekaterim opazi, da tega dela niso vešči, so pa vsi nekje podobno kulturnega obnašanja
- obakrat sem na progi večkrat srečal nadzornika, ki se ni "menu pametno ko pohorc" ampak je smučal pa tudi malo pogledal kako smučajo ostali in kako stoji kje kaka ograja ali kol. Koliko je to smiselno in koliko ne, po mojem mnenju mora osebje spremljati stvari malo bolj kot samo preko webcama
- webcamov je bilo včasih več, ki pa so ob neugodnih razmerah "zaštekali" ali pa je crknil senzor temperature, zdaj je živa slika in si nekako lažje ustvarim mnenje o trenutnih razmerah
Tako, da moje videnje je, da so se upravljanja lotili bolj premišljeno in racionalno. Se pa tudi vidi, da zagotavljajo delovanja v smislu rešitve sezone in smučišča, če pa bi se naj zadeva razvijala naprej, bo se morala pojaviti ekipa z izkušnjami, znanjem in voljo do dela. Po moje edino realno iz kakšnega večjega centra v tujini.
Gledam vas pa Mariborčane. Obnašate se kot prostaki, žalite vspovprek, obenem pa izgleda, kot da so vse naprave vaše in imate na njih vso pravico do upravljanja, popravljanja, koriščenja, ...
Konec je, smučarija je biznis, če se bo pojavil nekdo, ki bo s smučarijo želel in znal zaslužiti, bo Pohorje živelo dalje, v nasprotnem primeru (dokler se boste vmešavali domačini - od Vogrinca, Fištravca, pa še koga) bo pa delovanje na povuci potegni, če dela dela, če ne pa p**** m*******.
LP
Nikolaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
modri mislec |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 18:14 Prispevkov: 85 Kraj: slovenska bistrica
|
Končno se je napisalo nekaj kar je res in se popolnoma strinjam!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan18 |
Objavljeno: Pet Jan 09, 2015 6:32 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 19:04 Prispevkov: 67
|
Kako je s čopko? Bi bila lahko odprta za vikend ali primanjkuje snega oziroma mrzlih dni...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lumpek |
Objavljeno: Sob Jan 10, 2015 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 16:00 Prispevkov: 48
|
danes na arehu ze prava spomladanska smuka. proga kr, nekaj pisker niti frezajo vec ne, zgleda ni dovol snega. so pa pravi salabajzerji, da gredo na pritiske na facebooku prestavljat tope na copko en dan pred otoplitvijo. raje bi zgoraj delali zaloge snega. zdaj kot kaze, ce bo se dolgo toplo se zgoraj nebo vec za smucat.
fotke od danes:
slika1
slika2 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Sob Jan 10, 2015 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11 Prispevkov: 114
|
Ne vem, če je že bilo omenjeno ampak pojavila se je nova kamera
http://www.mariborskopohorje.si/spletna-kamera
Če pa kaj, pa je ta veter res pobral ogromno snega
Nikolaj kar pa se tiče tvojega zadnjega odstavka pa vse pove komentar iz facebooka (pohorje je zakon)
Citiram: | »Le čevlje sodi naj kopitar«, je rekel avtobusar (ki upravlja smučišče) smučarju, ki mu je napisal odprto pismo o svojem videnju kakovosti storitev na smučišču. In sem prasnil v smeh. Odgovor Marproma pa me je razočaral, ker je popolnoma nestrokoven in ne vsebuje niti osnovnih pravil korporacijskega komuniciranja. To pa je že problem. Od korporacije se namreč pričakuje, da ima kompetenco za komuniciranje z javnostjo in če sodim iz pomanjkanja le-te tudi na morebitno pomanjkanje drugih kompetenc, me je strah za dolgoročen obstoj smučišča na Pohorju. Marprom je imel enkratno priložnost, da nekatere stvari pojasni, pa se je spustil na osebno, gostilniško raven, kar je že stalnica v naši poslovni okolici hirajočih podjetij. Mar bi Mateja na »pir« povabili in se tam z njim slikali! Strokovnjak Marproma za komuniciranje z javnostjo je bil osebno prizadet, verjetno se je zato sestala kar skupina, da bi bil odgovor še bolj našpičen. Čisto jih je »odpelalo«. Če si jih, Matej, hotel imeti tako razgaljene, »svaka ti čast (!) «, ker ti je »ratalo« in zato se danes režim. Hkrati pa sem jezen, ker vem, da v deželi Debele Berte, upravnik smučišča NITI SLUČAJNO ne bi odgovoril na tak način. In potem razmišljam, ali ni to morda povezano tudi s tem, da ima lahko sosed boljšo infrastrukturo in višje cene. Komunicirat namreč zna, … Da pa ne bom zgledal nergač. Fantje in dekleta, ki se trudite s Pohorjem, vem, da letos tole ni bilo lahko, in da je bilo nujno precej improvizirati. Upam samo, da vam je jasno, da na 1.000 m ne boste preživeli samo s prodajanjem zime. |
Vsi vemo da razmere niso idealne, tako iz vidika financ kot narave so v bistvu daleč od idealnih ampak ne moreš pa Mariborčanom oz. prostakom prodajat zime (megle), če je ni. In komunikacija Pohorja (marproma) z javnostjo je "kr neki".
Grude na piskru bi lahko pojasnili s pokvarjenim ratrakom, ki je stal ob strani.
Glede stadiona bi lahko rekli, da se tja ne vlaga, ker je prenizko, ni sredstev, ni sedežnice in je to to. Ne pa da reče da imajo dva kupa (kao "sej bo"), stavek prej pa pojasnjuje kako Pisker stane 200k€. Če nimaš denarja za najvišjo progo, potem niti ne poskušaj na najnižji.
Pa da se ne bo kdo vpiknil v čopko, ker je to čist drugi svet glede zasneževanje in vzdrževanja.
Kar se tiče zamud(če so dejansko bile!) pri zagonu naprav ali prodaji vozovnic naj tudi povejo, da imajo težave s sistemom, da je Micki zamrznila nafta in da se opravičujejo ter da bo v prihodnje bolje poskrbljeno za te stvari.
Tudi odgovor glede parka je zgrešen, kaj bluziš o 25cm, če reklamiraš da imaš 40cm? Zakaj za park potrebuješ 100cm snega? Zato ker si videl park samo še na eurošportu.
Je res problem postavit pet railov? Glede nato, da je lastnik Marprom, ki ima vso potrebno znanje in opremo za varjenje res ne vidim problema.
Nekaj metrov železnih cevi, mojstra in je to to.
Ja, da narediš kickerje potrebuješ sneg, ampak sej nismo Aspen, da rabimo big aire, narediš nekaj malih in je to to. Ko ti na progi zmanjka snega jih pač razdreš. Da se o tem, da lahko za podlago uporabiš bale sena in tako prišparaš sneg ne menimo.
Dober primer parka je Krvavec. Ima vse kar navadna raja potrebuje in ni nobenega preseravanja. Ja, na koncu imajo par velikih kickerjev ampak to je pa tudi vse.
Ampak spet, tukaj bi mogli reskirat 5-10 sezonskih kart in naredit razpis za postavitev enostavnega parka pa je to to. Glede nato, da se dosti bikeparka na pohorju na tak način razvija ne vem zakaj se ne bi moral zimski. Ampak valda, 5-10 sezonskih pomeni jurja vstran vrženega denarja. Zadovoljstva 100 ih obiskovalcev pa tak nihče ne šteje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Ned Jan 11, 2015 4:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11 Prispevkov: 114
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Bedaki so in na Marpromu pa tudi ta Špendl nabija v tri krasne.
In ko se kregata dva idiota, kaj dobiš? Pametnega sigurno nič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Pon Jan 12, 2015 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Je bil kdo na nočni v četrtek?
Je gužva ali se da smučati?
LP
Nikolaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|