Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
carver
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 3:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2014 23:52

Ja trenutno vozim rosignol oversize 9sti z titanovim vložkom, pa mi je res premehka smučka oziroma bi rajši imel tršo dilo. Na teh smučam od 9.00 do 16.00 z polurno pavzo brez problemov tako da se mi zdi da kondicija ne predstavlja nekega problema. Sem pa ko sem bil mlajši vozil na fis slalom fischerkah in mi ni bilo zabavno ker nisem dovolj obvladah tehnike, do zdaj sem pa konkretno napredoval tudi v tem, in me zanima samo ali je za to smučko potrebno znanje naprimer Sandija Murovca ali je to tudi dila za dobre rekreativce?
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 11:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

koliko si pa kaj težak? in koliko imaš kaj dni na snegu na sezono?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
carver
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 4:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

180cm višine, teža pa je med letom 72kg, pozimi pa do max 75kg. Glede smučarskih dni je pa popolnoma odvisno od zaposlenosti z raznimi pomembnejšimi dejavniki od smučanja. Lansko leto naprimer sem imel samo 10 smučarskih dni ker sem bil preobremenjen z šolo in podobnimi zadevami. Tako da to pri meni gotovo ni konstanta.
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 9:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

mogoče bi bilo še fajn, da poveš zakaj misliš da je rosignolka premehka.
Nazaj na vrh
carver
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 9:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Tole moje uprašanje se že malo vleče, ampak naj bo. - Kot že prej napisano sem ljubitelj carving tehnike z agresivnim pridihom. Vozim SAMO kratke rdeče ali črne proge (naprimer na voglu: storeč,kratki plaz in konta), na katerih lahko smučam "napadalno" in eksplozivno. Ne vidim fore v progah na katerih se rabiš tudi ob "laganem" tempu 5-krat ustavit. In ob takem smučanju hitro vidim da smučka ni dovolj odzivna (trda) ko bi si to želel. Sicer je tudi rosignolka super ampak navsezadnje pa, težje uteži kot dviguješ ( v tem primeru tršo smučko kot voziš) bolj se natreniraš in izpiliš tehniko. Vem pa da nesmeš pretiravati, zato sem tudi zastavil prvotno vprašanje na katerega pa še vedno nisem dobil utemeljenega odgovora.
pj
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 10:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Odgovor si ze dobil, samo imam obcutek da ti ni vsec Ce ti ni vsec, jih pac vzemi. Konec koncev jih bos kupil ti, in z njimi bos smucal ti, ne glede na to kaj si o tem mislim jaz. Osebno pa sem se vedno mnenja, da ce si sposoben voziti FIS dilo, potem ves kako smucas in kaj ta dila zahteva od tebe in o tem ne rabis sprasevati ljudi po forumu. Ce tega ne ves in rabis pomoc ljudi po forumih, potem sem skoraj 100% preprican, da te dile nisi sposoben voziti. Ampak odlocitev je na koncu tvoja. Tvoj denar, tvoje smuci in tvoje smucanje
Nazaj na vrh
miha7
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 12:45 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 0:53
Kraj: Slovenj Gradec

Fantje pozdravljeni,

Na kratko;
- višina 193 cm
- teža 87 kg,
- noga 47,

Do danes in še vedno vozim hard-snowboard, torej na pancarje, obožujem carving in vožnjo po robniku, deloma tudi rad grem v "cevc" z bootsi bordom.
Lani na smučanju v dolomitih pa sem rental neko random smučarsko opremo in se .

Skratka rad bi letošnjo zimo presedlal na smuči ter se vpisal v tečaj da izpilim vsaj tiste začetniške napake, da ne bom potem kot planinski orel opletal z rokami in štrlečo ritjo kot da bi sral na školjki.
Kolikor sem takrat poizkušal sem na lepih širokih rdečih progal vozil čez cele širine po robnikih.

Kaj mi priporočate? Kje kupiti? Ne bi rad šel v nakup nove opreme, bom zadovoljen tudi s solidno rabljeno opremo, mogoče tudi kakšen razred manj da le to prvo 100% izkoristimo in v prihodnje več investiramo.
Nazaj na vrh
Jerc
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 2:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2015 14:30

Zdravo
Ima kdo izkušnje z letošnjim modelom ELAN AMPHIBIO 78TI? Hervis ponuja dokaj ugodno ceno vendar imam pomisleke, ker enakih smučk ne najdem v nobeni drugi trgovini.
Testiral sem predlanski model istih smuč in bil nad njimi navdušen.
Ima kdo kak nasvet?
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 3:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

A so to slučajno iste kot te? http://www.elanshop.si/smuci/alpske/4480-alpske-smuci-elan-amphibio-78-fusion.html
Nazaj na vrh
Jerc
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 3:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2015 14:30

Ki9 ne te so brez titanove ojačitve.
Mene nakup v hervisu skrbi predvsem, zato ker se je pred leti govorilo, da Elan dela posebne serije cenejših in slabših smučk za njih.
Nazaj na vrh
NoriSnezak
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 4:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25

Tiste brezvezne so amphibio 13, če me spomin ne moti...
Amphibo 12/14 = good
Amphibio 13 = za rajo

"Edit admin: prosim, ne citiraj."
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 5:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

carver je napisal/a:
Tole moje uprašanje se že malo vleče, ampak naj bo. - Kot že prej napisano sem ljubitelj carving tehnike z agresivnim pridihom. Vozim SAMO kratke rdeče ali črne proge (naprimer na voglu: storeč,kratki plaz in konta), na katerih lahko smučam "napadalno" in eksplozivno. Ne vidim fore v progah na katerih se rabiš tudi ob "laganem" tempu 5-krat ustavit. In ob takem smučanju hitro vidim da smučka ni dovolj odzivna (trda) ko bi si to želel. Sicer je tudi rosignolka super ampak navsezadnje pa, težje uteži kot dviguješ ( v tem primeru tršo smučko kot voziš) bolj se natreniraš in izpiliš tehniko. Vem pa da nesmeš pretiravati, zato sem tudi zastavil prvotno vprašanje na katerega pa še vedno nisem dobil utemeljenega odgovora.

Ne vem, če je odzivnost smuče pogojena z trdoto, prej obratno. Najd enga mojstra ki se spozna na smučarijo pa naj te presodi. Saj so demo teami precej po smučiščih in kar obvladajo zadeve.
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 02, 2015 9:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Kraj: Maribor

fischerpro3 je napisal/a:
(drugače pa furam po novem progressor 900), )

In kako si zadovoljen? in če lahko malo opišeš lastnosti in občutke na teh smučeh oz kako bi jih ocenil? Že nekaj časa so v mojem ožjem izboru. Lani bi jih skoraj nabavil, pa sem se potem odločil za Dynastarjevo slalomko...
Nazaj na vrh
carver
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 04, 2015 11:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

junche je napisal/a:
carver je napisal/a:

Ne vem, če je odzivnost smuče pogojena z trdoto, prej obratno. Najd enga mojstra ki se spozna na smučarijo pa naj te presodi. Saj so demo teami precej po smučiščih in kar obvladajo zadeve.

Seveda da je- lahko bi se razpisal ampak na kratko, pri vsem skupaj gre za "prenašanje" in "požiranje" vibracij ki prihajajo iz površine(snega). Torej trša ko je smučka, manj vibracij absorbira ter jih več in hitreje prenese na pancar ter posledično na naše noge. Zato je ob trših smučeh logično imeti tudi trše pancarje za hitrejši prenos teh vibracij na noge. (primer podobnih vibracij je nihanje strune na kitari-bolj ko jo zategneš, hitreje niha). Posledično je trša smučka tudi bolj odzivna saj je tako vertikalno kot horizontalno manj upogljiva, vendar pa zahteva večjo moč, eksplozivnost in znanje. Jah te demo teami so večinoma po teh, bomo rekli obljudenih "mainstream" smučiščih ala krvavec in cerkno. Sam pa večinoma smučam na voglu. Bom pa probal nekaj narediti v tej smeri.
bdamjan
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 4:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2015 15:52

Še en novinec na forumu.
Treba bo zamenjat smuče, pa ne vem kaj, kako, v katero smer.
Trenutno imam Fischer RX6 (152cm), ki so mi malce premehke, saj začnejo hitro vibrirat, in po prebranem tu gor iz istega razloga ne primejo na poledenelih delih smučišč.
Sem bolj majhen in lahek (165/55kg), tko da je tu vedno problem z vsem kar je povezano s športom.
Mika me Progressor 800, pa cvikam da mi bo smuča pretrda (RX8 mi je bila prehuda, zato sem takrat vzel RX6), je pa res da je od takrat tudi znanje šlo na boljše.
Kako smučam?
Za moje pojme počasi, imam pa rad krajše zavoje, zato mi je RX6 kul, ker ima radij 10,5 m.

Kot vidite, zmeda okrog vsega skupaj, zato v naprej hvala vsem za nasvete.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 46, 47, 48 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 47 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net