Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 8:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

To preprosto povedano pomeni, da niso zate Ne glede na to kako se slisi, ampak tisti, ki je te smuci sposoben vozit, ne rabi sprasevati po forumu, ali so smuci primerna zanj ali ne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NoriSnezak
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 10:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25

pj je napisal/a:
To preprosto povedano pomeni, da niso zate Ne glede na to kako se slisi, ampak tisti, ki je te smuci sposoben vozit, ne rabi sprasevati po forumu, ali so smuci primerna zanj ali ne.

Word. Pa take smuči niso za rekreacijo, četudi si Kjetil Jansrud, saj te kar hitro utrudijo.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 10:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Kaj pa vem... odvisno. Osebno se vedno najraje smucam z GS smucmi (trenutno aktualne Rossi GS... 195cm, r>35m). Je pa res, da medtem, ko z GS smucmi lahko brez problema smucam cel dan, s slalomskimi nisem sposoben smucati vec kot 2-3h... vsaj ce normalno pritisnes dilo, ne da te smuci prevazajo naokoli. Pa sem, kar se moci in pripravljenosti tice, verjetno krepko krepko nad povprecnim smucarjem
Nazaj na vrh
NoriSnezak
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 10:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25

FIS dile? Potem si dober, da jih cel dan krotiš. Osebno se mi zdijo za cel dan še npr. waveflex 14 prehude, pa nisem med najlažjimi/najšibkejšimi.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 12:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

Plus tega so takšne dile za narit sneg čista smrt. Celo za mehak sneg ne nudijo takšnega užitka kot kaj mehkejšega. To so dile za beton, pa še konj mora stati na njih.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 1:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Vse to je res Junche... takoj ko je mehko (pa mehko za vecino verjetno pomeni fejst trdo ) lahko bolj kot ne pozabis na resno smucanje, ampak se zgolj prevazas naokoli. Ce zelis to dilo nagniti in upogniti rabis mocno pritisnit nanjo, kar pa po mehkem in pri majhnih hitrostih ni ravno mogoce.
NoriSnezak ja FIS dile. Te so edine, ki jih lahko vsako leto znova dobim zastonj Pa zares, ce realno pogledam, so mi, kljub omejeni uporabnosti, zares fejst vsec... pac uzivam, ce se vse skupaj dogaja malo hitreje, pa ce je stvar cim bolj ledena. Ko pa ni, pa ko je veliko ljudi na smuciscih, pa grem raje na tekaske Tako, da tudi ce bi lahko dobil kaj mehkejsega, bi verjetno se vseeno izbral to kar imam sedaj.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 3:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

No, tele race SLX niso tak bav-bav, (če seveda mislim na prave, ker te oznake so si tako podobno, da upam, da govorim o istih), čeprav jih tudi jaz ne bi kupoval. Meni je sicer veliko lažje voziti slalomke, čeprav so ta zaresne zame toliko zahtevne, da se jih po parih vožnjah naveličam, pol dneva pa ne vem, če bi sploh zdržal z njimi. Z veleslalomkami sem imel pa jaz vedno probleme. Razen par dolgih zavojev pri veliki hitrosti lahko jaz z njimi vozim le v suličarski tehniki. Saj za laika še vedno dobro zgleda, ampak če sam veš, da to ni to ...
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 3:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

ja ampak povečini proge niso niti zadosti trde, če so pa že je pa na njih precej preveč ljudi glede na hitrosti pri katerih vse skupaj špila. za tekme ne zaprejo zastonj smučišča.
Večkrat najdem perfekten steptan svež sneg pa nikjer nikogar kot pa beton pod čevlji in prazno progo. oz sem se nekako odločil, da če res ni kak resen kiks od vremenarjev se na pretrdo niti ne silim.
da pa mehka dila na snežniŽ(neledeni podlagi) podobne užitke kot, race konfiguracije. hitrosti so nekoliko manjše so pa radiji lahko toliko bolj ostri, brez skrbi kdaj te bo odneslo. pa še ob prehodih front znajo biti smučišča zrihtana ljudi pa malo.
pršič je pa itak zgodba zase.

govorim pa strogo iz rekreativnega stališča.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 4:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

hm....zanimive izkušnje s FIS dilo....no, meni je najbolj sedla ženska FIS dila r 23, pa sem si zato kupil še master r 25....za ziher, če je slučajno kdaj zjutraj fraj smučišče (drugače pa furam po novem progressor 900), ......ne vem, zmatran nisem nikol...zdaj če sem konj...sem in to 90 kg.....a če sem pripravljen? sem za kar pa delam celo leto....
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 4:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

fischerpro3 je napisal/a:
hm....zanimive izkušnje s FIS dilo....no, meni je najbolj sedla ženska FIS dila r 23

a nima ženska GS smučka min 30m radiusa ?
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 5:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

smuči kupljene pred to spremembo pravil (veljalo ženske r:23, moški r:27)...
drugač pa to še nekak gre, te ta nove bi peljal, ampak če sem sam na progi....drugače raje ne, lahko hitro tresne...
Nazaj na vrh
Stane60
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 5:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18
Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)

Ne vem, meni so pa kot po moji meri padle smuči Elan Waveflex 14, ko so prišle ven. Potem sem jih nadgradil s smučmi Elan Amphibio 14 in moram reči, da precej manj garam kot včasih s veleslalomkami višjega ranga (GS). So pa odlične za vse terene in SO kakor naročene zame, pa čeprav imam vedno dnevno vsaj 5 ur smučanja saj smatram, da kupim karto za smučanje na pa za ležanje in popivanje . Seveda, pa niso tako fensi ko tiste na katerih piše RACE !?
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 7:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Fischerpro zares med prejsno 27m in sedanjo 35m (zenskih zares nisem nikoli prav veliko vozil, tako da po pravici povedano za zenske ne vem, dvomim pa da je dosti drugace) ni tako hudo velikih razlik kot bi si mislil samo na podlagi stevilk. Smuci so narejene drugace in se peljejo precej bolj podobno ko kazejo stevilke... konec koncev so tudi postavitve na tekmah zelo podobne tistim pred spremembami (beri: cca. 22-25m), kar bi bilo zares bolj ali manj nemogoce odpeljati ce bi se 35m dila peljala enako kot 27m, samo da bi imela 8m vecji radius.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 31, 2014 11:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

saj pravim...morm probat.....pol bom pa lahko kaj pokomentiral....
Fancy dila z napisom RACE? ja kak se vzame, ne.....može bit, al ne mora da znači...
Nazaj na vrh
carver
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 01, 2015 3:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2014 23:52

Ja trenutno vozim rosignol oversize 9sti z titanovim vložkom, pa mi je res premehka smučka oziroma bi rajši imel tršo dilo. Na teh smučam od 9.00 do 16.00 z polurno pavzo brez problemov tako da se mi zdi da kondicija ne predstavlja nekega problema. Sem pa ko sem bil mlajši vozil na fis slalom fischerkah in mi ni bilo zabavno ker nisem dovolj obvladah tehnike, do zdaj sem pa konkretno napredoval tudi v tem, in me zanima samo ali je za to smučko potrebno znanje naprimer Sandija Murovca ali je to tudi dila za dobre rekreativce?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 46 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net