Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 1:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

tomi je napisal/a:
Bom kar jaz povedal, všeč ji niso občutki pri smučanju. In ji tudi na nobenih turističnih smučeh ne bodo.

Testiral sem obe zgoraj omenjeni smučki. Nad mladinsko slalomko 150cm sem bil navdušen (sicer sem potem ostal na podobnih Fischercah, ki sem jih dopolnil z žensko izvedbo). GSX 155cm pa je skoraj bolj vozila mene, kot jaz njo, imam 65kg in 175cm. No, kakšno uro na dan bi jo bil že sposoben nadzirati tako kot je treba.

Predlagam ženske tekmovalne slalomke dolžine največ 155cm in to bolj mehko varianto.
Glede na to, da je ona ženska, bodo ženske tekmovalne zanjo mogoče še vedno trde. Kaj pa otroške tekmovalne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borci
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 4:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37

Nehajte že utrujat z otroškimi tekmovalnimi smučmi,ki so narejene za otroško težo.
Mogoče bi se prej reklo mladinske smuči..
Za mlajše kategorije so smuči od 12-13let 14-15let in pa 16 in starejši!!

Sicer mi pa povej kje boš to v trgovini dobil.Jih ni !!
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 5:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Ja, mislil sem mladinske, ne tiste Milka otroške smučke. Jaz poznam več ljudi ki smučajo z otroškimi tekmovalnimi (mladinskimi) in ja videl sem jih tudi v trgovini. Za eno majhno lahko žensko (ali pa moškega) je to lahko dobra izbira. Mislim, da jih ima tudi eden na temle forumu.
Nazaj na vrh
majti
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 7:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2014 19:18

Živjo, glede na to da ste že veliko ljudem svetovali, upam da boste lahko tudi meni. V glavnem velik sem 185cm in težak 93kg. Lansko sezono sem stal na smučkah prvič po 12 letih (trenutno star 29 let), smučke sem si seveda sposodil, ker nisem vedel ali bom vztrajal pri smučanju ali ne.
Za en dan sem si na Voglu sposodil ene Fischer, ki so se mi zdele premehke, ne vem točnega modela, na spletni strani pa ne piše točno kaj izposojajo. Potem pa sem si sposodil za en teden še Salomon BBR 8.9, ki pa so se mi zdele nekako okorne predvsem pri poskusu kratkega zavoja.
Kar se tiče znanja med 1 do 10, nekje na eni 4-ki, prav tako nisem ne ljubitelj hitrosti in vratolomnega smučanja, sploh glede na to da trenutno še nisem prepričan v svoje smučanje, seveda pa bi rad izboljšal tehniko.
Opazil sem ugodno ceno v Intersportu za Elan Amphibio 11 (kolikor sem uspel dognat gre za isto zadevo kot Amphibio 10), pa me zanima kakšno je vaše mnenje ali bi moral imeti že zaradi teže tršo smučko oz. kakšne bi bile ustrezne smučke glede na ta opis.
Sicer bom skušal iti letos na kakšen preizkus smučk, če bom uspel, vendar bi rad vedel, katere smučke naj sploh preizkusim.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 8:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

marko je napisal/a:
Ja, mislil sem mladinske, ne tiste Milka otroške smučke. Jaz poznam več ljudi ki smučajo z otroškimi tekmovalnimi (mladinskimi) in ja videl sem jih tudi v trgovini. Za eno majhno lahko žensko (ali pa moškega) je to lahko dobra izbira. Mislim, da jih ima tudi eden na temle forumu.

Moja žena ima sinove šenkane mladinske tekmovalne smuči (BTW pravi da ja z njimi prezadovoljna)....sam pa vozim ženske in masters FIS wc smuči...vse tri pare se ni dalo kupit v trgovini, temveč edino pri uvozniku....
Nazaj na vrh
sarimari
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2014 10:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2012 18:52
Kraj: celje

Natassa je napisal/a:
Pozdravljeni!

Kupujem smuči za 17 letno hči. Težka je 56 kg, visoka 170 cm. Do sedaj je vozila 150 cm otroško tekmovalno smučko Elan RSC RACE. Sedaj gledamo Elan SLX http://www.elanskis.com/sl/product/SLX-race.html. Ženskih variant ne želi. Bi bila dolžina 155 cm ok, ali je bolje vzeti 160 cm?

Hvala za pomoč in lep pozdrav

Od lani vozim speed magic fusion dilce dolžine 155 cm in sem izredno zadovoljna, fant ima slx 160 cm. Sicer sem rabila kakšen, dan da sem se navadla na smučke, vendar jih sedaj ne zamenjam. Probala sem slx 160 cm in mi skoraj boljše ležijo, vendar je pa treba kar več delati kot na ženski različici. Tako, da ženska verzija nebi smela biti napačna izpira, ker so smučke zlo vodljive, se da kr konkretno smučati par urc, smučke dopuščajo ogromno različnih zavojev. Edino kar bi pri naslednjem nakupu naredila, bi kupila 165 cm dolžine, ker rada vozim slalom in večkrat rada spustim smučke in mi manjka včasih par cm pri stabilnosti. Sem pa na fantovih smučah imela več nadzora pri višjih hitrosti. Imam pa 170 cm, tako kot vaša hčerka.
lp

2013/2014 Molltaler 1X, 1x Golte, 15xRogla, 1xNassveld, Cerkno 2x

2014/2015 Rogla x
Nazaj na vrh
rokkk123
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2014 10:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2014 22:19

Živjo, iščem nasvet za nakup smuči. rad vozim hitro in dolge zavoje z ostrim nagibom (189 cm, 88 kg, znanje cca 7/10).

Trenutno imam cca 5 let stare elan speedwave 8 (mislim da 178 cm). všeč mi je radij in kot pri zavoju s to smučko, bi pa raje imel smučko, ki bi lažje šla iz zavoja ven, se mi zdi da je treba kar nekako "vleči" to smučo ven. ko pa sem testiral kolegove speedwave 10, se mi je pa zdelo, da "prehitro" zavijajo in ne pustijo takšnih dolgih zavojev, kot 8. skratka iščem neko amatersko smučko, ki omogoča hitre in dolge zavoje na malo lažji način, kot sw8.

Hvala za nasvete, lp
Nazaj na vrh
Panikuc
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2014 5:10 pm    Naslov sporočila: Izbira smuči Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2014 17:04

Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje, in sicer nemorem se odločiti glede nakupa smučk... namreč do sedaj sem vedno smučal na otroški tekmovalnih veleslalomskih smučeh (rekreativno), moje zadnje smuči so imele radij 15.2. , vendar je problem ta da sem sedaj nekoliko večji in otroške Gs smuči ne pridejo več v poštev, zato se nemorem odločiti ali naj kupim trgovinske veleslalomske smulči (R- okoli 17) ali slalomske smuči (R-okoli 13). Prosil bi vas da mi svetujete... rad pa smučam zelo raznoliko, tako z kratkimi zavoji kot tudi daljšimi...
Hvala za pomoč !
Nazaj na vrh
RR07
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2014 9:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2014 15:46
Kraj: Gorenjska

Pri Fischer RC4 WC SC (12/13) sem opazil, da ima podložna plošča vezi na zadnji strani nekaj zračnosti gor-dol in me zanima, če je to normalno? Vijaki so zategnjeni. Smuči imajo cca 5 dni.

Kakšna logična razlaga za to?
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2014 9:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Katera plosca pa je gor? Ce je Fischer/Tyrolia race plate (nekaj v tem stilu: http://tinyurl.com/mhf3ub4) potem ni panike, ce se premika tisti zgornji del plosce, ki je na sliki narebricen. Ce so pa kaksne druge bolj low-end plosce pa ne bom prav veliko v pomoc, ker jih ne poznam.
Nazaj na vrh
mitja1303
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 8:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Nov 2014 8:04

Pozdravljeni! Rad bi kupil veleslalomske smuči, najbolj se nagibam k Elan GSX ali GS. Zanima me kakšna smučka pa je Elan RCG v primerjavi z zgornjima dvema? Vem da je mladinska oziroma otroška, vendar to me ne moti.
Nazaj na vrh
RR07
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 8:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2014 15:46
Kraj: Gorenjska

pj je napisal/a:
Katera plosca pa je gor? Ce je Fischer/Tyrolia race plate (nekaj v tem stilu: http://tinyurl.com/mhf3ub4) potem ni panike, ce se premika tisti zgornji del plosce, ki je na sliki narebricen. Ce so pa kaksne druge bolj low-end plosce pa ne bom prav veliko v pomoc, ker jih ne poznam.

Ali gre v tem primeru za ti. racetrack sistem? Ali to po daljšem času uporabe dobi kaj (pre)več zračnosti?

Še nekaj slik...

Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2014 8:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Tole ni tista plosca o kateri sem jaz govoril. Kolikor sem imel priloznost videti teh rail sistemov (ne prav veliko), ni bilo nobenega, kjer bi okovje hudo trdno stalo gor, tako da mozno da je tvoja "zracnost" nekaj cisto normalnega, lahko pa tudi ne. Tako da bo ziher, raje pocakaj na odgovor nekoga, ki ima vec izkusenj s temi raili... jaz imam na zalost vecino izkusenj s tekmovalnimi smucami, ki imajo pa tiste plosce, katere sem omenil v prejsnem postu.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2014 10:50 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

smo že lani ugotavljal, da so novi avtomati bistveno bolj "zračni" kot pred desetimi leti praktično pri vseh znamkah. kar sem opazil tudi pri servisu. na desetlet starih izorkah so avtomati še "rock hard". pri novejših pa vedno bolj vse leta. je pa res, da so novejši tudi precej lažji.
Nazaj na vrh
Panikuc
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2014 3:43 pm    Naslov sporočila: GS ali SL ? Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2014 17:04

Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje, in sicer nemorem se odločiti glede nakupa smučk... namreč do sedaj sem vedno smučal na otroški tekmovalnih veleslalomskih smučeh (rekreativno), moje zadnje smuči so imele radij 15.2. , vendar je problem ta da sem sedaj nekoliko večji in otroške Gs smuči ne pridejo več v poštev, zato se nemorem odločiti ali naj kupim trgovinske veleslalomske smulči (R- okoli 17) ali slalomske smuči (R-okoli 13). Prosil bi vas da mi svetujete... rad pa smučam zelo raznoliko, tako z kratkimi zavoji kot tudi daljšimi...
Hvala za pomoč !
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 43 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net