Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2015/16

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 Novosti Avstrija 2015/16 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2014 11:45 pm    Naslov sporočila: Novosti Avstrija 2015/16 Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Vem da je še malo zgodaj, saj se niti sezona 2014/15 ni prav začela, ampak v Kleine Zeitung so objavili dva zanimiva prispevka:

http://www.kleinezeitung.at/kaernten/spittal/3777039/neue-attraktionen-kaerntens-pisten.story in
http://www.kleinezeitung.at/kaernten/spittal/3777039/neue-attraktionen-kaerntens-pisten.story?seite=2.

Povzetek: letos na Koroškem ne bo omembe vrednih novosti, vzeli si bodo 'predah' pred investicijami ki sledijo v letu 2015 (moje skromno mnenje: ta predah na Koroškem že kar predolgo traja):

- šestsedžnica s kupolami in gretjem na Mokrinah (nič novega)
- šestsedežnica s kupolami in gretjem na Osojščici kot zamenjava za dvosedežnico (to pa je vsaj zame novo)
- investicije bodo tudi v Heiligenblutu, na Katschbergu in Turrachu; na slednjem bodo prihodnje leto zamenjali vlečnico (nič ne piše katero) s sedežnico
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2014 4:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

šestsedežnica s kupolami in gretjem na Osojščici kot zamenjava za dvosedežnico (to pa je vsaj zame novo)

Tole je pa zanimivo. Močno upam, da to ne bo Mosernbahn ali Bergerbahn. Torej ostaja še Pöllingerbahn. Kar pa sploh ne bi bilo slabo, če bi jo podaljšali do vrha. Mogoče celo boljša varianta kot osemsedežna zamenjava za Gipfhelbahn, o kateri je bilo govora pred leti.
Na Turrachu bi bila logična izbira Weitentallift, a mogoče prej celo v zadnjih letih upokojeni Paulilift. Na ta način bi se izognili izpostavljenemu vrhu Kornocka.
Prav pri vseh možnostih pa bi bilo potem nujno razširiti obstoječe proge.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2014 8:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Prispevkov: 264
Kraj: NSK Staat Maribor

V članku piše, da bodo potegnili šestsedo do Feuerberg Resorta, kar pomeni, da nameravajo zamenjati Bergerbahn. Jaz sem upal, da bodo na tej strani zamenjali Bergerbahn in Birkenhoflift z eno napravo, pa ne bo očitno nič iz tega. V bistvu bi bil še bolj vesel zamenjave Gipfelbahna... Bo pač treba še vedno cele dneve preživeti na Klösterleju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2015 5:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Kar nekaj mesecev je minilo odkar smo nazadnje pisali v to temo, pa da malo aktualiziram:

Mokrine: nova žičnica je vrisana že v letošnji plan prog:


Reklamni sedež tudi mislim da vsi poznamo:


Mislim pa, da je črtkana linija na planu prog vrisana nekoliko narobe. Če bi novo sedežnico res postavili kot je tukaj vrisana, bi bila zgornja postaja celo pod progo oz. povezovalno cesto ki vodi od zgornje postaje Trogkofla proti Rudniku. Poleg tega da bi bil tak potek nelogičen, se tudi ne sklada s situacijo na terenu, kjer so količki postavljeni nad omenjeno progo (slika od decembra):


In od konca marca:


Če bi žičnica res potekala kot je vrisana na planu prog, bi šla nekje po črni liniji. Verjetneje pa bo potekala nekje med modro in vijolično traso:


Osojščica:
Tu ni kaj dosti za filozofirat, na reklamnem sedežu so vse pomembne informacije:


Glede na to da napovedujejo podaljšanje za 250 m bo potek približno tak:


Tudi količki na terenu ustrezajo takšnemu poteku, eden je skoraj natančno pri zgornji postaji vlečnice Seitensprunglift. V mailu (kjer sem jih spraševal kaj je bilo to sezono z Birkenhofliftom) so mi zapisali, da bodo omenjeno vlečnico zgoraj ustrezno skrajšali.

Turrach:
Tu je situacija bolj skrivnostna. Da spomnim: oktobra lani je Kleine Zeitung pisal da bodo na Turrachu v letu 2015 'zamenjali eno od vlečnic s sedežnico'. Ker mi radovednost ni dala miru, sem jim pisal mail in decembra dobil odgovor da 'Der Wildkopflift soll durch einen 6er Sessellift ersetzt werden (...) nähere Infos gibt es im Frühjahr'. OK, ta menjava je napovedana že nekaj let, ni pa ravno nekaj posebnega. Potem pa je projektantsko podjetje Melzer-Hopfner konec februarja objavilo povsem drug projekt in sicer šestsedežnico Schafalmbahn. Planina s tem imenom se nahaja severno od Kornocka. Kolegi z Alpinforuma so izvohali, da gre za sedežnico dolžine 1500 m s 3 progami v obsegu 20 hA (!), verjetnost realizacije v tem letu je velika, ne pa še 100%. Zelo približen potek nove sedežnice:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2015 6:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Da malo pogledam še 'čez planke', torej izven Koroške: zagotovo največje žičniško - smučarsko gradbišče poletja 2015 bo v dolini Glemmtal. Za začetek bo letos zgrajena povezava med Hinterglemmom in sosednjim Fieberbrunnom, informacije se najdejo na spletnih straneh obeh udeleženih smučišč (več jih je na strani Fieberbrunna: https://www.bergbahnen-fieberbrunn.at/zusammenschluss-fieberbrunn-skicircus-saalbach-hinterglemm-leogang). Tam se najde tudi 'začasni plan prog 2015/16': https://www.bergbahnen-fieberbrunn.at/sites/default/files/private_downloads/T_Fieberbrunn_SaalbachMITFieberbrunn_PAWIWinter_NEU_27_01_E9.pdf

Izrez iz zgornjega plana, vidita se dve novi kabinki s progami:


Zakaj začasni plan? Ker verjtno resnični plan ne bo izgledal tako, na plan 2014/15 so pač vrisali obe novi žičnici in progi brez drugih sprememb. Spremembe pa bodo. Za začetek bodo (končno) zamenjali zadnjo dvojno vlečnico Bernkogel s šestsedežnico, sedež na spodnji postaji vlečnic je fotografiral eden od kolegov z AF:
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=792&hilit=saalbach&start=3350

Pred kratkim so na spletni strani sosedne Schmittenhohe objavili novost, in sicer začetek gradnje proge in kabinske žičnice med Viehhofnom v Glemmtalu in vrhom Schmittenhohe: http://www.meinbezirk.at/zell-am-see/wirtschaft/vom-glemmtal-auf-die-schmitten-behoerdliche-genehmigung-d1292398.html


V prvi fazi (iz članka se ne da razbrati če bo to že letos) bodo naredili samo zgornji odsek gondole s progo, torej bo to zaenkrat samo širitev smučišča Schmittenhohe. Ko pa bo zgrajen prvi odsek, bo gondola povezovala Viehhofen v dolini s Schmittenhohe.

Danes pa je prišla še dobra novica in Leoganga, da namreč računajo da bodo letos lahko zgradili progo pod lani zgrajeno novo kabinsko žičnico. Dobili so odločbo da študija vpliva na okolje (UVP) ni potrebna: http://salzburg.orf.at/news/stories/2703491/

Z nekaj sreče bo torej dolina čez leto ali dve izgledala tako:


Zgoraj (vijolično): nova povezava. Pod njo (modro): nova šestsedežnica. Oba projekta sta potrjena. Spodaj levo (rumeno - zeleno): kabinka in proga s Schmittenhohe v Viehhofen (2015 ali 2016). Spodaj desno (rdeče): nova proga v Leogang, najverjetneje letos. Ni treba biti ravno prerok ali megaloman, da vidiš kaj sledi: samo še ena kabinka s Viehhofna proti Saalbachu oz. Leogangu, modra proga že obstaja, pa bo tam nastalo povezano megasmučišče, verjetno največje v Avstriji. In to res povezano, torej s progami, ne samo z nekimi nebodijihtreba nihalkami ved vrhovi .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojan
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2015 8:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Maj 2011 15:22
Prispevkov: 7


Letos bili prav v Leogangu tik nad spodnjo postajo novega Steinbergbahna v Rainu. Že letos je bila proga ali skiroute do našega apartmaja urejena tako da smo se prismučali prav do konca. Prav tako je na tej Skiroute bilo urejeno zasneževanje z nekakšnimi mobilnimi topovi na gosenicah. Drugo leto se spet vračamo prav zaradi omenjene nove proge ter povezave do Fieberbruna. zelo priporočam apartmaje v tem kraju Rain med Leogangom in Hüttenom. Zelo mirna lokacija ter ski in ter ski out, ter ugodne cene apartmajev še zaenkrat! Mogoče dodam kakšno sliko ko bom imel več časa.

lp
_________________
Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iga10
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2015 4:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10
Prispevkov: 117


Hvala Miki za tvoj trud in vse koristne informacije, ki jih nalagaš na forum. S svojimi članki mu dobesedno višaš dodano vrednost.

Ja, Saalbach z okolico ima res vse možnosti, da se zavihti na sam vrh (če že ni...), ne samo v Avstriji, ampak tudi širše.
Za moj okus mu sicer manjka malo visokogorskega filinga, kar se pa tiče kvalitete prog in samega smučanja pa je zame v AUT že sedaj št. 1.

Me pa po drugi strani tudi malo skrbi, kaj bo prinesla povezava s Zell am See, ki je menda nekoliko bolj namenjeno "wannabe" smučarjem z globoko denarnico...
No, morda je pa to zgolj sloves iz 90-ih in je skrb odveč...?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 17, 2015 2:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Še ena novost v zvezi s smučišči Saalbach - Hinterglemm - Fieberbrunn: http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20150416_OTS0223/technoalpin-austria-erhaelt-8-millionen-euro-auftrag-bild

Poleg vseh novih žičnic in prog o katerih sem se razpisal v prejšnjem postu, bodo 'mimogrede' investirali še 8 milijonov v zasneževanje:
Citiram:
Die TechnoAlpin Austria GmbH mit Sitz in Innsbruck hat vom Skicircus Saalbach Hinterglemm und den Bergbahnen Fieberbrunn einen Großauftrag mit einem Gesamtvolumen von rund acht Millionen Euro erhalten. Fünf Mio. Euro davon entfallen auf einen weiteren Ausbau der Beschneiungsanlagen im Skigebiet Saalbach Hinterglemm. Drei Mio. Euro investieren die Bergbahnen Fieberbrunn in die Realisierung der Skiverbindung mit dem Skicircus Saalbach Hinterglemm. (...) Mit der geplanten Erweiterung kommen noch einmal 250 Schneeerzeuger dazu.
Tri milijone bodo torej investirali v zasneževanje prog na novi povezavi s Fieberbrunnom, 5 milijonov pa v zasneževanje obstoječih prog v Saalbachu in Hinterglemmu . Potrjeno je, da bo zasneževanje dobila proga v dolino ob gondoli Schönleiten (tista kabinka s stoječimi kabinami iz Vorderglemma desno gor, tam je dolga leta izgradnjo zasneževanja blokiral en solnograški Bedanec), ampak 250 topov je za omenjeno progo + povezavo s Fieberbrunnom preveč, tako da bodo nove topove zagotovo dobile še druge proge - katere natančno, ne vedo niti dobro informirani fantje na AF .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
udi
PrispevekObjavljeno: Pet Apr 17, 2015 3:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 11:49
Prispevkov: 107


Če še mal čez hrib pogledaš do Tirolcev, ki pa so v Salzburg karti, bo tole tudi kar dobrodošla novost. Sicer se pustimo presenetiti, koliko široke piste bodo uspeli naradirati, ampak številka v Ojrih obeta
http://www.seilbahn.net/sn/index.php?i=21&j=1&news=6260&zurueck=2

Slika novih prog je sicer slaba, ampak nekje po logiki se boš iz Steinbergkogla oziroma Pengelsteina odpeljal v dolino.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MSIN
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2015 12:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39
Prispevkov: 197
Kraj: Ljubljana

Evo, baje naj bi letos le zaceli na Katschbergu gradit SilverJet 1?? Namesto dvosede.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2015 8:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

@MSIN: to pa je res super novica. Glede na to da omenjeno novost po malem 'obljubljajo' že od leta 2013, me zanima iz kakšnega oz. kako zanesljivega vira imaš informacijo da naj bi začeli graditi letos?
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dolenc
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2015 12:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29
Prispevkov: 762
Kraj: Stari vrh

A je v načrtu običajna gondola? Precej raje bi videl kombinirano zadevo (sedeži + kabine), ker odpenjanje smuč na Katschiju res najeda.
_________________
www.tdstarivrh.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MSIN
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2015 11:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39
Prispevkov: 197
Kraj: Ljubljana

Glede gondole Silverjet 1(Katschberg) je vse se neuradno, ker je odvisno od poslovne uspesnosti letosnje zimske sezone. Kar pomeni, da ce bo dovolj prihodkov in da bodo sklepcni, naj bi poleti oz. junija zaceli z gradbenimi deli. Vir je avstrijski znanec.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MSIN
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2015 11:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 11:39
Prispevkov: 197
Kraj: Ljubljana

@dolenc makismalno bo treba na Katschiju 3 odpet smuci razen ce bodo zdruzil Silverjet1 in 2 z vmesno postajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2015 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

Trenutna spodnja postaja Silverjet 2 bo postala vmesna postaja.
_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja Stran 1 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2015/16
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB