Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2014/15

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Novosti Avstrija 2014/15 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 10:51 am    Naslov sporočila: Novosti Avstrija 2014/15 Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3452
Kraj: Maribor

Da nam prej mine poletje oziroma teh dolgih 6 tednov do začetka sezone , bom naredil en mali pregled novosti pri severnih sosedih, vsaj za tista smučišča ki so med bolj priljubljenimi med smučarji s sončne strani Alp.

Letošnja gradbena sezona je v Avstriji nekoliko pod pričakovanji, mislim da bo število novih žičnic okoli 15 (za eno ali dve se cifra še lahko spremeni navzgor). V boljših letih se je ta cifra gibala med 25 in 30.

Pregled novosti na Koroškem je zelo hiter: novih žičnic bo natančno toliko kot v Sloveniji, torej nič . Na področju koroške karte bo edina novost na Vzhodnem Tirolskem, kjer bodo v Obertilliachu čisto zares zgradili desetsedežno kabinko namesto dvosedežnice. Kakšnih slik z gradbišča še ni, na spletni strani najdeš nasledne obvestilo:
Citiram:
>>> NEU ab WEIHNACHTEN 2014: 10er Kabinenbahn <<<

Da die Doppelsesselbahn durch eine neue 10er Gondelbahn ersetzt wird, gibt es für die Sommersaison 2014 leider keinen Liftbetrieb.


Na Salzburškem bo največ novega v Skicirkusu Saalbach - Hinterglemm - Leogang, in sicer novogradnja desetsedežne kabinke Steinbergbahn (2. dostop iz Leoganga) in zamenjava fiksne štirisedežnice Polten z odklopno osemsedežnico po spremenjeni trasi. Na mestu kjer je bila stara spodnja postaja bodo v 2 sezonah, torej do jeseni 2015, zgradili veliko akumulacijo:
Citiram:
Neu ab Winter 2014/2015
Auch diesen Sommer wird wieder tatkräftig investiert um den Skiurlaub für unsere Wintersportgäste noch bequemer und komfortabler zu gestalten.

- Polten 8er
Eine moderne 8er Sesselbahn der Firma DOPPELMAYR mit Sitzheizung und Bubble ersetzt den alten Polten 4er Sessellift (? 7 Mio.)

- Speicherteich Polten
Erweiterung des Beschneiungssystems inklusive neuem Speicherteich mit einem Fassungsvermögen von rund 80.300 m?, dessen Realisierung zwei Jahre dauern wird (? 10,5 Mio.)

- Steinbergbahn
Leogang bekommt seine 2. Seilbahn vom Tal hinauf in den Skicircus in Form einer modernen 10er Gondelbahn (? 17 Mio.). Weitere Infos zur Steinbergbahn: www.leoganger-bergbahnen.at

Plan prog 2014/15 z vrisanima novima žičnicama:
http://www.saalbach.com/fileadmin/user_storage/saalbach_com/Downloads/Winterpanorama_2014_2015.pdf

Izrez:


Nekaj fotk z gradbišča:
http://www.leoganger-bergbahnen.at/de/winter/news-events/news/steinbergbahn-neubau/

http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=100&t=50877

Predvsem gondola iz Leoganga je kar velik projekt, če samo pogledam jamo v kateri bo spodnja postaja. Ob novi žičnici (ki bo imela tudi vmesno postajo) je seveda načrtovana tudi proga, za katero pa šele pridobivajo dovoljenja in za prihodnjo sezono po vsej verjetnosti še ne bo gotova; dostop do nove gondole bo - če bo naravni sneg - v prihodnji sezoni samo po Skiroute ki se odcepi od obstoječe proge.

Od nam zanimivejših smučišč na Salzburškem je mogoče zanimiva še zamenjava dvosedežnice Gamskogel 2 v Zauchenseeju s šestsedežnico po skoraj identični trasi. Plan prog:
http://www.skigebiet-zauchensee.com/Pdf/2014-2015/Panorama_zauchensee.pdf

Sveže fotke pa na njhovi FB-strani: https://www.facebook.com/skigebiet.zauchensee

Omenjena sedežnica je istočasno tudi edina žičniška novost v celem sistemu Amade, torej od Schladminga do doline Gastein, to se mi zdi precej skromno v primerjavi s preteklimi leti. Ker novosti na smušiščih niso samo žičnice, naj omenim še 175000 kubično akumulacijo v St. Johannu (Alpendorf) ki bo po dvoletni gradnji dokončana letos jeseni; istočasno so tudi krepko razširili progo v dolino in potegnili nov sistem zasneževanja, kar pri spodnji postaji na 650m verjetno tudi nujno potrebujejo (kako že gre tista zelena laž da nikjer v Alpah ne vlagajo več v smučarijo pod 1500 metri ???): http://www.alpendorf.com/de/winter/skigebiet/aktuelles/speicherteichbau.html

Med pogojno rečeno 'manj zanimivimi' novostmi s Solnograškega naj omenim še zamenjavo dvosedežnice Riedlkarbahn (Annaberg/Dachstein West) z osemsedežno kabinko: http://www.dachstein.at/sommer/bergbahnen/bautagebuch/8-eub-donnerkogel/detail/news/detail/News/demontage-des-schleppliftes-gugglift/ in zamenjavo odklopne štirisedežnice Panoramabahn na Obertauernu s šestsedežnico (spet ena tistih vprašljivih 'novosti' ki jih polovica smučarjev niti opazila ne bo). Na katastrufalno nepregledni spletni strani se najde samo obvestilo:
Citiram:
NEU in Obertauern für die Wintersaison 2014 / 2015

Umbau und Komfortverbesserung der Panoramabahn in eine kuppelbare 6 Sesselbahn mit Sitzheizung und Wetterschutzhauben.
Pogled na gradbišče pa je možen če na spletni strani http://www.ski-obertauern.at/ klikneš Panorama Grunwaldkopf.

(se nadaljuje)
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.


Nazadnje urejal/a miki Pon Jul 21, 2014 12:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2014 11:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3452
Kraj: Maribor

Kot po navadi bo največ novega tudi letos na severnem Tirolskem. Za moj okus najpomembnejša novost je gradnja nove osemsedežne kabinke Versnig na smučišču See:
http://www.bergbahn.com/See/Home.html in
http://www.bergbahn.com/See/Blog/Blog.html

Po daljšem času je enemu od tirolskih smučišč uspela res prava novogradnja na novih terenih in s tem krepka širitev malega smučišča:


Verjetno ni naključje, da se na drugi strani grebena, tam kjer piše Glockscharte, nahaja smučišče Serfaus. In da bodo novo žičnico zgradili tako, da bo njeno zgornjo postajo (ki se sicer ne bo nahajala na grebenu, ampak slabih 300 višincev pod njim) možno čez nekaj let predelati v vmesno in zgraditi 2. odsek na greben, od koder se odprejo pobočja proti Serfausu .

Nedaleč stran veliki brat Ischgl dokončuje dvoletni projekt 3S gondole na Pardatschgrat, o kateri smo že pisali. Sicer pa se z novostjo sami hvalijo preko vseh meja dobrega okusa in limajo fotke vsakega šraufa ki so ga zategnili:

http://www.ischgl.com/de/active/skigebiet/3-s-pardatschgrat
http://www.ischgl.com/de/active/skigebiet/baublog-fakten/baublog

Kar nekaj novosti je pripravil tudi Sölden, na ne najbolj jasnem planu prog 2014/15 opazimo od spodaj navzgor:

- novo šestsedežnico Wasserkar; v primerjavi s trisedežnico ki jo pravkar podirajo bo precej podaljšana navzdol (prejšnja naprava je imela spodnjo postajo na višini vmesne postaje gondole) in bo zato dobila tudi nov odsek črne proge
- dva odseka črne proge z Gaislachkogla
- novo črno progo 41 med ledenikoma Rettenbach in Tiefenbach (spomladi je bila nekaj tednov že poskusno steptana in odprta):



Omembe vredna je morda še šestsedežnica Kammerkör s podaljšano traso na Steinplatte(Waidring) namesto trisedežnice ... :
http://www.steinplatte.co.at/de/die-neue-6-sb-kammerkoer.html



... in zamenjava odklopne štirisedežnice v Scheffauu (Skiwelt) z osemsedežnico:
http://www.skiwelt.at/de/bergbahn-scheffau-1.html

Pa še ena novost brez nove žičnice, in sicer nova črna proga na ledeniku Kaunertal z višinsko razliko skoraj 1000m. Teren so do sedaj uporabljali freeriderji po kratkem vzponu, zdaj pa bodo za prehod na drugo stran grebena zvrtali predor dolžine 140 (ali po drugi verziji 160) m:
http://www.kaunertaler-gletscher.at/de/service/news/neuer-skitunnel-ab-herbst-2014_1015
Citiram:
Im Sommer 2014 entsteht der ca. 140 Meter lange, beleuchtete Skitunnel ?Wiesejaggl?. Für die optimale Pistenanbindung sorgt eine 12m breite Skibrücke für die Querung der Gletscherstraße. Die neue schwazre Piste Nummer 6 beginnt bei der Bergstation Karlesjochbahn hat eine Gesamtlänge von 2,2km und endet bei der Talstation Sessellift Ochsenalm II.

O gradnji s fotkami poroča tudi Tiroler Tageszeitung, plan prog pa bo po novem izgledal tako:

_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 10:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

Še malo iz Koroške in sicer na Mokrinah naj bi naslednje leto končno zamenjali sidri na Rudnigsattel z 6 sedežnico.
_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2014 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3452
Kraj: Maribor

Tudi pri naslednji novosti še ne gre za letošnje leto, ampak bolj za srednjeročne načrte:



Če na Hauser Kaiblingu oz. na parkirišču pod njim razstavljajo kabino 10 (ali 8-) sedežne žičnice in sedež osemsedežnice (ki je do sedaj tam še nimajo), zraven pa piše Vision, to zagotovo nekaj pomeni . Neuradno se govori o novi kabinski žičnici ki bi zamenjala staro nihalko iz centra vasi, menda pa še iščejo najprimernejšo traso. Kje naj bi stala osemsedežnica pa lahko samo skupaj ugibamo ...
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2014 7:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Prispevkov: 264
Kraj: NSK Staat Maribor

Osemsedežnica je skoraj sigurno (mislim, da celo piše na njej, ampak se ne vidi dobro) zamenjava za dozdajšnjo štirisedežnico Quattralpina, ki je letnik 1992. Em, ne bi pa imel nič proti, če bi starosto premaknili na črno fisko, kjer tudi že nekaj časa razmišljajo o sedežnici.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
udi
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2014 10:01 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Sep 2011 11:49
Prispevkov: 107


Uf, 8-seda na Quattralpini bi sedla k kruh do desetih zjutri, da se vsa masa na Planai odpelje.
Če bo pa nova gondola na TauernBahnu, bodo pa valda tud kej sekal, k iz fiske se najbrž bl porivaš pol do gondole kukr kej druzga.

Kaj pa Gamskogel 2 v ZauchenSeeju, to bo tud kr dobrodošla novost namest tiste uber počasne 2-sede.
https://www.flickr.com/photos/skigebiet-zauchensee/sets/72157645461200945/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Jul 25, 2014 11:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3452
Kraj: Maribor

Citiram:
Če bo pa nova gondola na TauernBahnu, bodo pa valda tud kej sekal, k iz fiske se najbrž bl porivaš pol do gondole kukr kej druzga.

Kot se neuradno sliši, bodo verjetno res sekal , obstoječa trasa je za sodobno gondolo povsem neprimerna: da prideš do spodnje postaje Tauernbahna moraš peljati skozi celo vas, na koncu še malo v hrib, parkirnih mest je preko palca maksimalno 100. Proga s fiske do stare gondole je bolj cesta kot prava proga, pa še malenkost pod spodnjo postajo se konča. Tako se je pač gradilo v 50ih. Menda optimalno traso še iščejo: žičniško podjetje bi imelo spodnjo postajo nekje ob glavni cesti, kjer je dostop lahek in prostor za veliko parkirišče, lastniki prenočišč v Hausu pa menda ne bi radi da je postaja preveč oddaljena od njihovih hotelčkov, kar je tudi razumljivo. Se bodo že zmenili ...
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Jul 27, 2014 5:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3452
Kraj: Maribor

Velike novosti se z letom 2015 obetajo tudi na Kaprunu: http://www.seilbahn.net/sn/index.php?i=60&kat=22&news=5711&titel=Kitzsteinhorn:%20Neue%20Bahnen%20Alpincenter%20bis%20Gipfelbereich%20ab%202015.

Na kratko: nova Kombibahn (10sedežne kabine + 8sedežnica) bo zamenjala Gratbahn, dalje na vrh ledenika pa bo peljala 10sedežna kabinka. Letos minirajo, kopljejo in betonirajo, prihodnje leto montirajo. Pri tem bodo podrli vse 3 ledeniške vlečnice Kitzlifte in Keeslift in postavili 2 od njih po spremenjeni trasi, prestavili pa bodo tudi Magnetkopfllifte. Torej na ledeniku 1 vlečnica manj, zato pa ena kabinka s kapaciteto 2700- 3200 več.
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smrko
PrispevekObjavljeno: Pet Avg 01, 2014 12:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 14:14
Prispevkov: 46
Kraj: Maribor

Na tej povezavi za boljšo predstavo
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=146&start=675
_________________
2008/2009: Stubaier Gletscher
2009/2010: Madonna di Campiglio, Tonale, Peio
2010/2011: Pohorje, Gastein, Alpendorf, Flachau, Wagrain, Zauchensee, Kaprun, Schladming, Mölltaler Gletscher;
2011/2012: Pohorje, Gastein, Schladming;
2012/2013: Rogla, 5x Mariborsko Pohorje;
2013/2014: Obertauern, Schaldming, Dorfgastein, Hofgastein, Badgastein, Pohorje
2014/2015: Mölltaler Gletscher
2023/2024: MB Pohorje, Trije kralji, Weinebene, Cervinia, Zermatt, Nassfeld
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Avg 08, 2014 12:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

miki je napisal/a:
Za moj okus najpomembnejša novost je gradnja nove osemsedežne kabinke Versnig na smučišču See:
http://www.bergbahn.com/See/Home.html in
http://www.bergbahn.com/See/Blog/Blog.html

Po daljšem času je enemu od tirolskih smučišč uspela res prava novogradnja na novih terenih in s tem krepka širitev malega smučišča:

Verjetno ni naključje, da se na drugi strani grebena, tam kjer piše Glockscharte, nahaja smučišče Serfaus. In da bodo novo žičnico zgradili tako, da bo njeno zgornjo postajo (ki se sicer ne bo nahajala na grebenu, ampak slabih 300 višincev pod njim) možno čez nekaj let predelati v vmesno in zgraditi 2. odsek na greben, od koder se odprejo pobočja proti Serfausu .

Glede na to, da je najvljena tudi gradnja povezave med Kapplom in St. Antonom. http://arlberg-friends.com/neue-geplante-lifte-2011-arlberg-bergbahnen/
bomo dobili tako praktično iz enega mesta dostop do Ischgla, SFL in St. Antona. Če to ni že preveč dobrega na kupu! Po drugi strani pa ne vem, če mi ni že kar malo žal teh malih vaških smučišč, v katere si se umaknil za kak dan, ko si se naveličal gneče v Ischglu. S povezavami z velikimi izgubijo del svoje duše, čeprav dvomim, da bi smučarji iz St. Antona množično rinili v Kappl in iz Serfausa v See. V tej dolini ostane med majhnimi le še Galtur. Menda ne bodo pa tega povezali z Montafonom. To bi bilo pa res že preveč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 21, 2014 2:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Prispevkov: 264
Kraj: NSK Staat Maribor

Mogoče dve malce manj zanimivi novički, ampak gre vseeno za konkretne investicije.

Na Kreischbergu se še kar naprej šopirijo zaradi svetovnega prvenstva v snowboardanju in freestylu. 9 mio evrov (!) so investirali v prenovo vodnih črpalk, 25 mobilnih Lenkov serije Titan AMK (na Kreischbergu je sicer prava razstava snežnih topov - stari lenkoti, sufagi, technoalpini, žirafe, itd.) in programsko opremo za upravljanje le-teh.

No, druga novica pa se tiče Koralpe. Očitno se počasi prebujajo iz zimskega spanca - stečajni postopek je dal dokaj pozitivne rezultate. Nov lastnik, povečala se bo zmogljivost zasneževanja, prihajajo novi teptalci, govori se o novih smučarskih in poletnih projektih, itd.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
AngriT
PrispevekObjavljeno: Pet Avg 22, 2014 11:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2013 17:14
Prispevkov: 19
Kraj: Utrecht

Zanimiv projekt na Kaprunu;)
_________________
Sezona 2015/16: 10x Zillertal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2014 1:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3452
Kraj: Maribor

Da Mokrine nameravajo prihodnje leto (končno) zgraditi šestsedežnico na Rudniku po trasi nekoliko zamaknjeni v desno v primerjevi z obstoječimi vlečnicami, je znano. V enem od mailov so napisali, da bodo pripravljalna zemeljska dela začeli že letos in kot kaže, se je nekaj res premaknilo:




Slika je iz arhiva njihovega Webcama, dne 30. 8. 2014: http://panocam.skiline.cc/nassfeld. BTW, na istem arhivu se lepo vidi da so bili zgornji deli smučišča včeraj zjutraj že beli . Ampak nazaj k novostim: zanimivo bo videt, kam se bodo bagerji premikali in predvsem, kje bodo postavili zgornjo postajo sedežnice. Trenutno so naredili samo odsek ki preseka ovinke obstoječe modre proge od zgornje postaje Trogkofla proti Rudniku, ampak če nisem povsm slep eden od bagerjev rije tudi višje, levo nad obstoječo progo. Mislim da bom to jesen večkrat kliknil na zgornjo povezavo !
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mihek
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 10:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 21:52
Prispevkov: 122


Novost se obeta tudi na smučišču Ski Juwel, in sicer v Alpbachtalu, kjer bo nova šestsedežnica s pokrovi in ogrevanimi sedeži nadomestila 28 let staro trisedežnico "Gmahbahn". Nova naprava bo vodila dlje proti dolini kot dosedanja. Projekt "NEU Gmahbahn" bo zaključen do začetka decembra. Pa še nekaj podatkov v številkah

Dolžina nove šestsede: 1.350 m
Kapaciteta: 2.400 oseb/h
Trajanje vožnje: 5,2 min
Višinska razlika: 431 m

Plan smučišča z vrisano novostjo
http://skimap.skijuwel.com/
_________________
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2014 12:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2837
Kraj: Ljubljana

miki je napisal/a:
Da Mokrine nameravajo prihodnje leto (končno) zgraditi šestsedežnico na Rudniku po trasi nekoliko zamaknjeni v desno v primerjevi z obstoječimi vlečnicami, je znano. V enem od mailov so napisali, da bodo pripravljalna zemeljska dela začeli že letos in kot kaže, se je nekaj res premaknilo:
. Ampak nazaj k novostim: zanimivo bo videt, kam se bodo bagerji premikali in predvsem, kje bodo postavili zgornjo postajo sedežnice. Trenutno so naredili samo odsek ki preseka ovinke obstoječe modre proge od zgornje postaje Trogkofla proti Rudniku, ampak če nisem povsm slep eden od bagerjev rije tudi višje, levo nad obstoječo progo. Mislim da bom to jesen večkrat kliknil na zgornjo povezavo !

Miki a ni tole malo čudno? Breg tam kjer rijejo je precej strm. Če naj bi bila zgornja postaja sedežnice nad razritjem, bi se moral najprej po obstoječi modri progi (ali novi cesti) prismučati do obstoječega smučišča. Pri tem bi izgubil del lepe strmince, proga bi bila gotovo manj atraktivna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2014/15
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB