|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Bronco |
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Super vikend smučarija na Arehu. Vreme izjemno, sonček, danes še celo bolj kot včeraj, podlaga pa tudi dokaj dobra. Zjutraj dokaj trdo, proti 11h spusti, vendar ni pretirano mehko, tudi kupov ni ipd, na splošno ocena zelo dobro. Še en taki vikend, pa imam dovolj za letos  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zlatko83 |
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29 Prispevkov: 168
|
Bil na Kopah in že cel vikend startajo ob 8 uri. Ne vem, ampak kolk se spomnim, so Kope in Maribor vedno istočasno prešli na 8 uro???
Res je neumno pustit čakat smučarje na 9 uro, ko ob 11 uri že vse teče. Malo organizacije in volje, pa bi gotovo šlo pognat prej.
Danes sem do 9 ure na Kopah že imel 5 fur po deviškem Kaštivniku  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pon Mar 10, 2014 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Novice
Obratovanje naprav
09.03.2014
Od ponedeljka, 10.03.2014 bodo naprave na Mariborskem in Areškem Pohorju obratovale med 08.00 in 15.00 uro.
Smučarski avtobus vozi po voznem redu.
Videc in Partizanka sta se pa očitno poslovila za leto... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
metallicaslo |
Objavljeno: Pon Mar 10, 2014 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 9:32 Prispevkov: 34
|
Bronco je napisal/a: |
Videc in Partizanka sta se pa očitno poslovila za leto... |
Tako je, že včeraj so delavci pri vlečnicah informirali smučarje, da je konec za letos na sektorju Bolfenk.
Roko na srce, Videc je bil včeraj na nekaterih delih res sama zemlja in tudi povezava med Ruško ter Partizanko je bila na dobrih 100m res komajda še prevozna po obeh smučkah.
Je bila pa res fantastična smuka včeraj, predvsem zaradi hladne noči in jutra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Danes zjutraj na Pisku popolna smuka. Vsi s katerimi sem danes govoril na sedežnici so se strinjali, da je danes najboljša smuka v sezoni. Proge trde (brez ledu), zjutraj z reberci, temperatura okoli nule, sončno vreme, ljudi kar nekaj, vendar brez čakanja.
Prepričan sem, da bo ves ta teden še naprej fenomenalna smuka.
Jutranjo smuko toplo priporočam (proge vzdržijo vsaj do 11.00 ure). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Faraonka |
Objavljeno: Tor Mar 11, 2014 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 18:39 Prispevkov: 53
|
Jaz sem danes tudi bila na Piskru..Amerika bi se reklo temu. Prava uživancija..tako kot je napisal volki..proge trde, prelepo vreme, kaj hočeš lepšega Treba izkoristiti še te dni oz. jutra. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Mar 13, 2014 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Da ne bomo ostali samo pri besedah :
 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Čet Mar 13, 2014 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Ali so slike od danes?
Včeraj zjutraj za razliko od torka, je bilo že kar hitro južno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Mar 13, 2014 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Ne, od včeraj. S tem da včeraj ni bilo čisto tako idealno kot ste poročali za torek, pogovarjal sem se s penzionisti ki so na Arehu dobesedno vsak dan, pa so se strinjali da je bilo včeraj slabše kot v torek. Nočem se delati strokovnjaka za preparacijo, ampak zdelo se mi je da so proge v torek poteptali prepozno, ko je že zmrzovalo, zato je bilo zjutraj dosti drobnih grud in 'cukra'. Pač, netipične razmere za pomlad - bolj bi pričakoval jutranji 'beton' ki bi nato lepo postopno popuščal, ne pa nesprijetega snega, ki se je narinil na kupe še preden se bi uspel ojužit.
Osebno mi ta finta z obratovanjem od 8. dalje sicer čisto nič ni všeč, ampak očitno že mora biti tako - če berem mnenja tukaj na forumu in poslušam komentarje smučarjev na Pohorju, bi večini bilo najbolj všeč če bi pognali žičnice recimo ob 6. zjutraj in jih ugasnili ob 11. uri (takrat ko je meni včeraj šele postalo prav všeč ...). Ampak pustimo to. Bolj zanimivo je vprašanje kako dolgo bo Areh še zdržal. Tam okoli prelomnice na Piskru se mi zdi snežna odeja precej tanka, včeraj se je tam prikazalo nekaj grdih kamnov (zelo zahrbtno, okoli ni nič rjavo, vse je lepo belo, na sredi pa za pest debeli kamni ). Tisti rjavi 'fleki' ob robu zahodne Cojzarice se mi ne zdijo problem, prvič se že od daleč vidijo, drugič pa je proga tam zelo široka - če bo 'crknil' levi rob, se bo še vedno dalo uredit ustrezno ožjo progo bližje vlečnicam.
Mi je pa všeč kako Pohorci skrbijo, da ljudem v današnjem času, ko se vsem nekam mudi, dajo priložnost za druženje in pogovor . Včeraj sem celo jutro opazoval vrsto na krogcih na Cojzarici, pa kljub temu niso pognali sider. Prav tako je bila ob 11. (krajša) vrsta na Ruški, pa je tudi obratovala samo desna vlečnica. Res lepa gesta . Da bom fer: na Piskru so obratovali z vsemi sedeži in čakanja praktično ni bilo. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Pet Mar 14, 2014 8:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 10:24 Prispevkov: 219
|
Ima kdo kakšno informacijo s terena, če otroški poligon s trakom na Bellevueju (med vlečnico in sedežnico Sleme) še deluje, ter koliko je kaj tam še snega? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Sob Mar 15, 2014 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
andmer99 je napisal/a: | Ima kdo kakšno informacijo s terena, če otroški poligon s trakom na Bellevueju (med vlečnico in sedežnico Sleme) še deluje, ter koliko je kaj tam še snega? |
Da ne bo še kdo zastonj hodil na Bellevue - otroški poligon s trakom od sobote dalje ne dela več.
Pravzaprav mi ni jasno, zakaj je na spletni strani od Pohorje na seznamu naprav samo otroški poligon na Arehu, tisti na Bellevueju in spodaj pri gondoli pa manjkata. A ne bi mogli dodati še teh dveh, da ne bi bili smučarji v dvomih, ali delata ali ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andmer99 |
Objavljeno: Tor Mar 18, 2014 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Pohorcem spet ratuje, se vidi, da gre sezona h koncu. D)anes zjutraj ob 7:45 je na spletni strani bila veselo informacija, da sedežnica Pisker deluje. Ob 8:30 na mestu zločina o tem niso nič vedeli, Pisker je zadnjič obratoval v ponedeljek, danes pa je veselo stal!
Ker imam občutek, da kdo od Pohorcev celo to bere - prekleto, če imate spletno stran, dajte skrbeti za njo, kot se spodobi! Če poženete ob 8:00 me ob 7:45 novica o savnjanju pri polni luni briga toliko kot pohorski meter lanskega snega! Bistvena informacija je katere naprave delajo, katere pa ne!
In še splošni info - stvar gre h koncu: Pisker je zaprt, zahodna Cojzerica uradno prav tako, na vstopu na Cojzerico že veselo lopatajo sneg, povezavi z Žigarta proti hotelu dam še največ kakšen dan, dva. Danes ljudi presenetljivo dosti (torkova Večerovka), par krat smo pri obeh delujočih Cojzaricah stali na zunanjo stran avtomatov.
Sicer pa tako brezveze pomladanska smuka, da rajši ne bi    |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janaj_207 |
Objavljeno: Sob Mar 22, 2014 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Mar 2008 21:45 Prispevkov: 53
|
ena off topic! A ma kdo kak kontakt od njihovih blagajn? Ker telefonske, ki jih imajo navedene, nobena ne dela oz ne obstaja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
magic |
Objavljeno: Sob Mar 22, 2014 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Mar 2014 20:08 Prispevkov: 1
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Pon Mar 24, 2014 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2535
|
Od 24.3.2014 od 8.00 do 15.00 ure obratuje samo še vl. Areh. Smučarski avtobus ne vozi. Gondola obratuje od 8.00 do 20.00 vsako polno uro ter zadnja vožnja ob 22.00 uri. _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|