Avtor |
Sporočilo
|
fischerpro3 |
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Dex....tako kot včasih na Motosvetu....kokice , pa hladen pir in kaj še češ lepšega....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 2:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
nekdoze je napisal/a: |
ti pa si očitno pametnjakovič tega foruma...
uživaj |
jap, razkrinkal si me...
P.S: Dilce so že doma? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
fischerpro3 je napisal/a: | Dex....tako kot včasih na Motosvetu....kokice , pa hladen pir in kaj še češ lepšega....  |
Tako nekako ja  _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cvajs |
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02 Prispevkov: 56
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nekdoze |
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 13:35 Prispevkov: 5
|
lihkar prišle  _________________ LP Matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iga10 |
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 10:10 Prispevkov: 117
|
Tudi meni je zanimiva tale hervisova ponudba... Ve kdo, kakšna je razlika med to (hervisovo smučko) oziroma smučko kupljeno v Elanu?
Sama smučka je verjetno enaka...? Nekje sem zasledil, da je vez en razred slabša? Ve kdo kaj bolj natančno tem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cvajs |
Objavljeno: Sob Feb 01, 2014 3:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02 Prispevkov: 56
|
iga10 je napisal/a: | Tudi meni je zanimiva tale hervisova ponudba... Ve kdo, kakšna je razlika med to (hervisovo smučko) oziroma smučko kupljeno v Elanu?
Sama smučka je verjetno enaka...? Nekje sem zasledil, da je vez en razred slabša? Ve kdo kaj bolj natančno tem? |
Za Amphibio 12 in 14 so napisane enake vezi kot na Elanovi spletni strani http://www.elanskis.com/sl/product/amphibio-14-fusion.html, torej ELX 11 in ELX 12, tako da pomoje je to kar v redu ponudba , ki pa velja samo še danes. Če pa slučajno pošlejo kaj drugega, lahko brez obrazložitve v 15 dneh vrneš nazaj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Johan |
Objavljeno: Ned Feb 02, 2014 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35 Prispevkov: 49 Kraj: Ljubljana
|
Bronco je napisal/a: | Zmeraj se nasmejim, ko berem kako si "super odlični" smučarji ne znajo sami izbrati pravšnjih smuči
 |
Pol mu pa pomagaj, ne pa da "podjeb...š", nato pa persene limaš. Me prav zanima, če bi tebi kdo spustil tak odgovor, kot si ga ti?! Verjetno ti cel sod persene ne bi pomagal.
Bravo! A delaš v Leku? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pon Feb 03, 2014 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Johan je napisal/a: |
Pol mu pa pomagaj, ne pa da "podjeb...š", nato pa persene limaš. Me prav zanima, če bi tebi kdo spustil tak odgovor, kot si ga ti?! Verjetno ti cel sod persene ne bi pomagal.
Bravo! A delaš v Leku? |
Bravo Johan, po treh letih si nazaj, vidno razpištoljen... A je žled kriv?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Johan |
Objavljeno: Tor Feb 04, 2014 12:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35 Prispevkov: 49 Kraj: Ljubljana
|
Bronco je napisal/a: | Bravo Johan, po treh letih si nazaj, vidno razpištoljen... A je žled kriv?  |
A si že slišu za un vic, k je tamau šele pr 6 letih spregovoru?! Zakua? K je blo du takrat vse u redu!
Saj je vseeno, če sem nazaj po 3 letih. Tak način "podhebavanja" je zrel za akcijo zmeraj!
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_SilverArrow_ |
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Feb 2014 12:10 Prispevkov: 1
|
Zdravo sem nov na forumu in upam da sem pisal v pravo temo. Mene me zanima katere smucke mi priporocaste, velik sem 176 cm, tezek 90 kg, sem pa bolj zacetnik 10x bil na smuceh. Cena pa max 200 eurov....
p.s. Zahvaljujem se v naprej za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Rabljene speedwave 10, dolžine 160/168 cm za 150 eur.
In seveda karkoli primerljivega drugih proizvajalcev, ampak ti težko tako konkretno povem konkretne modele, ker jih ne poznam tako dobro. Se bo še kdo drug oglasil.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pon Feb 10, 2014 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kamal |
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 17:46 Prispevkov: 34
|
Kupujem nove smuči in me zanima nekaj stvari. Moje dimenzije so: 186cm, 84kg, 30 let. Sem rekreativen smučar s povprečnim znanjem.
Sedaj imam Fischer Cool Heat RX (zeleno črna poslikava) 117-76-103. Pri 160cm ima radij 14m. Smuča je v bistvu za vse pogoje.
Imel sem priložnost testirati Elan Amphibio 14, 168cm (sem si jo sposodil) in sem bil navdušen. Smuča gre v bistvu po lažjih terenih kar sama. Dejstvo je, da sem jo testiral na Voglu, kjer te še najbolj zmatrajo strmine pred vlečnicami.
Smuči so lažje od mojih že po teži. Zanima me predvsem razlika med 12 in 14. Večina tudi pravi, da se razlika med njima opazi šele na trdi in strmi podlagi. To sprašujem, ker sem hotel pred testom kupiti 12, kar so mi tudi vsi svetovali. _________________ Se vidimo, ko se zagledamo.
Sezona 2014/2015: 3x Sillian, 2x St.Jakob im Defreggen, 1x Katschberg, 1x Stari vrh, 1x Vogel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Po lahkih terenih razlike med smučmi načeloma niso tako očitne.. Še najbolj je čutiti različne dolžine in radije, trdoto ne tako..
Za strmo in ledeno pa so trše smuči bistveno boljše. Ampak tudi bolj zahtevne v smislu da jih moraš znat pravilno obremenit, da sploh dajo kaj od sebe in da ne delaš preveč napak, ker agresivna trda smučka te bolj kaznuje kakor kakšna mehkejša in si lahko hitro na hrbtu..
Malce off topic ampak brat od punce prodaja praktično nove (enkrat vožene) Fischer Progressor 800 (letošnje z rockerjem), ki so že drugo leto zapored v allaround kategoriji gladko premagale vso konkurenco, med drugim tudi Elan Amphibio 12, ki so bile z znatno slabšimi ocenami šele na 8. mestu.
http://www.worldskitest.com/index.php?option=com_zoo&view=category&layout=category&Itemid=633&lang=en
Če te zanima pošlji PM.
Glede dolžine jaz pri najini višini (tudi sam imam 186cm) nikakor ne bi šel pod 175 oz 176cm pri takšnih smučeh. Krajše bi gledal samo slalomke. _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|