Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 28, 29, 30  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 01, 2014 5:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28

Kaj je bil kdo gor? Kakšno je stanje glede vremena? Dež?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RokSiEu
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 5:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11

Če boš vsaki dan spraševal kak je gori potem ne boš nikol šel gor. Razmere pa se (kot vidiš sam) spreminjajo iz ure v uro oz. iz dnevva v dan tak, da ti poročilo na forumu ne bo kaj dosti koristlo.

Idi gor, sprobaj pa je to to. Lahko pa ti pamet kaže, da če dežuje da so proge mehke.

Je pa tud tak, da je zdaj že drugi dan zaprto zaradi žleda, kar je razumljivo.
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 02, 2014 7:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Kaj pa je narobe če vprašam 1 uro pred nočno kako je stanje gori in se na podlagi tega odločim če grem ali ne?
Drugač pa je res da je zaprto spet ja, prvo smo meli probleme z pomankanjem snega zdaj ko pa je sneg pa je spet ta problem, letos nam res ni usojeno.
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 10:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Zdaj pa eno resno vprašanje.
Mi lahko nekdo razloži kaj razmišljajo sploh na pohorju?
Nebom omenjal decembra kjer vsi vemo kakšni pogoji so bli nekaj časa za zasneževanje in niso pohorci mignili.. ampak zdaj je nekak podobna situacija ko takrat, vsaj do neke mere..
Danes je na pohorju kr fajn minus, -5, -6, polek tega ni smučarjev kar je še bolše.
Tudi v prejšnih dneh je bilo kar nekaj dni takih pod krepkim minusom, a so nehali zasneževat zelo hitro, in zdaj od takrat ne duha ne sluha o tem. A so zadovoljni z to količino snega ki so ga naredili? Namreč niti približno ga ni dovol kot je potrebno, in če bo ta odjuga ki prihaja vztrajala bo ga hitro odneslo.
In ta sklep prihaja od nekoga ki ni glih doma v tem, na pohorju pa bi naj bli za to eksperti, saj v tem živijo.
Zdaj je že 4.februar pa so do zdaj imeli 46 smučarskih dni, kako nameravajo zagotoviti 100? Mislim da ne razumem prav dobro njihove logike.

Vsaka čast kako so se borili da so zdržali do 18. januarja v tej sezoni, ampak mislim da bi morali na to misliti že vnaprej in ne potem ko je prepozno.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 10:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Zdaj pa en čist resen odgovor:
-kje si ti prebral, da v tej sezoni zagotavljajo 100 dni??
-a si ti mogoče znaš predstavljat kake razmere so trenutno v gozdovih na Pohorju (ali se na Pohorje vedno lepo pripelješ po asfaltirani cesti iz Hoč?) Mislim na podrta drevesa, izpade elektrike (skoraj celotno Pohorje)? Že če bi ta dva vprašanja razumel , bi ti bilo marsikaj jasno in ne bi spraševal neumnosti.....

Po mojem trenutno razmišljajo o vsem drugem, kot pa zasneževanju.....tako, da upam da sem ti odgovoril....do naslednjega butastega vprašanja po katerih si že skoraj legenda.....
Nazaj na vrh
Bronco
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 11:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Kraj: Maribor

Nekak se mi močno zdi, da letos teh 100 dni niso nikjer omenjali...
Nazaj na vrh
jerman
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 11:46 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06
Kraj: Maribor

Zgleda zelo lepo na vrhu

Verjetno jutri ali v četrtek bodo že odprli. Tisti, ki pa niste izkoristili priložnosti v soboto, ko je blo celotno smučišče odprto pa niste dosti zamudili. Ledu bilo več kot snega vsaj na MB strani.....
Preskok
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 11:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 14:24

iLoveSkiing je definitivno legenda glede na število postov in takšnih in drugačnih vprašanje v letošnji sezoni
Jasno in glasno je bilo povedano, da letos ŠC Pohorje ni dal nobene garancije s 100 dnevi smuke (tudi izjava o tem je bila v Večeru). Letos ni to bilo omenjeno nikjer in tudi oglaševali niso tega.
Glede zasneževanja pa je logično, da so bile vremenske razmere v zadnjih 5 dneh takšne, da je bila zadnja skrb delovanje snežnih topov. Žled je namreč naredil toliko škode tako na napravah, električnem omrežju,...
Sam tudi pričakujem, da se določene proge ne bodo odprle dokler se vsaj malo ne otopli, ker trenutno je na nekaterih progah čista drsalnica in se lahko hitro zgodi kakšna nezgoda.
Z domačega kavča pa je lahko biti general
Nazaj na vrh
RokSiEu
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Res si tečn, kdaj pa te niso zasneževali ? Ko so bile možnosti so cel čas zasneževali, z vsemi topovi!

V četrtek na nočni so bili vklopljeni vsi topovi na progi belvi-vzpenjača (mislim da samo en nad trikotno ni laufal). Tudi na belviju sta bila postavljena dva topova (eden pri bejbiki, drugi pri znameniti ograji), oba sta bila obrnjena tako da nista motila nas ki smo izkoristli dobre pogoje.

In potem si ti, ki še letos očitno nisi bil gori, upaš trdit da ne zasnežujejo? Od petka naprej je pohorje pokrito z žledom, od sobote naprej so brez elektrike...

Kdaj torej niso zasneževali, seveda povej datum ko so bili pogoji med 0 in minusom.
In kako naj danes zasnežujejo, ko pa še jih zmeraj jebe žled? Misliš da so topovi "preživeli" ledeni dež?
Pa še to, ta teden ne rini gor, ker je vse skupaj eno drsališče, ker res nočemo da prideš na forum in pizdiš kako zanič so proge (vemo da so, ampak trenutno pač ni drugih opcij).
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 12:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Kdaj niso? Malo se vprašaj kdaj so nehali zasneževat na arehu pa ti bo kmalu jasno.
Na Mariborskem delu so zasneževali še dolgo zatem, to ne zanikam.
Nazaj na vrh
RokSiEu
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 12:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Na Arehu so lep cajt zasneževali, dokler jim ni zmanjkalo vode. Tega nisi vkalkuliral a?

P.S.
Glede nato, da nimaš sezonske nevem kaj se buniš, idi na Roglo al pa Ribniško Pohorje. Tistih 60km benza pa te pride 7?, kar je tri pire oz. dve škatli čikov manj.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 12:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

iLoveSkiing je napisal/a:
Kdaj niso? Malo se vprašaj kdaj so nehali zasneževat na arehu pa ti bo kmalu jasno.
Na Mariborskem delu so zasneževali še dolgo zatem, to ne zanikam.

ILoveShiting pa ti si nenadjebliv smučar, sploh glede nato da še smučarskih hlač nimaš.
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 2:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Ampak se mi pa zdi zelo zanimivo dejstvo da sem jaz tisti ki piše "butaste" stvari z tem ko sprašujem stvari za katere je forum tudi namenjen med drugimi, za deljenje mnenja, informacije, debate itd..
Primer: Razmišljam če bi šel na nočno in vprašam na forumu če je slučajno bil kdo gor in mi lahko pove kakšne so razmere.
Na vsakem normalnem forumu bi mi nek uporabnik napisal informativno kakšno je stanje, če bi seveda bil z njim seznanjen, in verjemi da sem na mnogo forumih, čeprav večina je tujih (kar dejansko potrjuje dejstvo ki je itak že dokaj splošno znano, da so slovenci zagrenjeni, nevoščljivi narod, pa še kaj bi se najdlo dodat k temu).
Na tem forumu pa dobim odgovor: Idi gor pa boš videl kakšno je stanje.

Potem pa še kot primer par takih stvari kot zadnji post, in pa post pred tem kjer mi nek neznanec prek neta govori da jaz nimam sezonske ker on pač ima jedi supermoči z kerimi to zaznava ( zgleda da zelo slabe ).

Nebom se niti vračal na prejšne strani oz. v celo temo letos o pohorju ker bi se najdlo marsikaj..

In pol kao jaz pišem butaste, svašta res ...

Malo se raje pri sebi zamisli predno pišeš take bedarije ali pa stvari ki nimajo popolnoma nobene veze z ničemer kot recimo zadnji post, če pa te moti kaj kdo napiše pa sploh ne odgovarjaj pa piši nič, noben te ne sili.
Nazaj na vrh
RokSiEu
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 2:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Če bi imel sezonsko bi se sam sprehodil do pohorja in probal kake so proge, tudi če bi bile čisto zanič se pač spustiš nazaj v dolino.

Glede nato, da pa skoraj vsakič sprašuješ za kvaliteto prog oz. razmer pa se mi zdi, da se bojiš za tistih 15-30? kolikor stane karta. V tem primeru te popolnoma razumem, ker sem sam na istem. Ampak meni je jasno, da (so) razmere spreminjale iz dneva v dan (če že ne iz ure v uro). In če ti podam sliko ter podatek kak je bilo v četrtek na nočni, to ne pomeni da bo v petek podobno, ker je lahko popolnoma drugače.

Glede tega, da pa potem komentiraš glede zasneževanja pa nam je tudi jasno, da se nisi kaj dosti sprehajal po Pohorju, ker bi vedel da so zasneževali koliko se je dalo, dokler ni zmanjkalo vode oz. do sedaj ko jih je dobil žled ter so ostali brez elektrike in z opremo prekrito z ledom.

In še enkrat, dobil si vse možne informacije iz terena ampak si začel tolčt čez pohorce, ker kao ne zasnežujejo pri -5 . Medtem ko je četrt slovenije prekrite z ledom, brez elektrike, povsod ležijo podrta drevesa, marsikatera še bodo padla oz. jih bodo morali podreti tebe najbolj moti to da pohorci kao poležavajo.

P.S.
Si upaš prevzet odgovornost, v primeru da se smučarjem kaj zgodi, če drevo pade na sedežnico ali bog ne daj direktno na smučarje (vse vlečnice gredo skozi gozd), vse proge so obdane z drevesi).

Čopova, belvi,povezave, ruška,cojzerca... kdo si pa upa igrat s smrtjo?
Težki časi so, sprijazni se.
Nazaj na vrh
iLoveSkiing
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 04, 2014 2:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

RokSiEu je napisal/a:
Če bi imel sezonsko bi se sam sprehodil do pohorja in probal kake so proge, tudi če bi bile čisto zanič se pač spustiš nazaj v dolino.

Glede nato, da pa skoraj vsakič sprašuješ za kvaliteto prog oz. razmer pa se mi zdi, da se bojiš za tistih 15-30? kolikor stane karta. V tem primeru te popolnoma razumem, ker sem sam na istem. Ampak meni je jasno, da (so) razmere spreminjale iz dneva v dan (če že ne iz ure v uro). In če ti podam sliko ter podatek kak je bilo v četrtek na nočni, to ne pomeni da bo v petek podobno, ker je lahko popolnoma drugače.

Glede tega, da pa potem komentiraš glede zasneževanja pa nam je tudi jasno, da se nisi kaj dosti sprehajal po Pohorju, ker bi vedel da so zasneževali koliko se je dalo, dokler ni zmanjkalo vode oz. do sedaj ko jih je dobil žled ter so ostali brez elektrike in z opremo prekrito z ledom.

In še enkrat, dobil si vse možne informacije iz terena ampak si začel tolčt čez pohorce, ker kao ne zasnežujejo pri -5 . Medtem ko je četrt slovenije prekrite z ledom, brez elektrike, povsod ležijo podrta drevesa, marsikatera še bodo padla oz. jih bodo morali podreti tebe najbolj moti to da pohorci kao poležavajo.

P.S.
Si upaš prevzet odgovornost, v primeru da se smučarjem kaj zgodi, če drevo pade na sedežnico ali bog ne daj direktno na smučarje (vse vlečnice gredo skozi gozd), vse proge so obdane z drevesi).

Čopova, belvi,povezave, ruška,cojzerca... kdo si pa upa igrat s smrtjo?
Težki časi so, sprijazni se.

Sprehodil se nebi ker nisem tako blizu, peljal ja, ampak zakaj bi zapravljal čas in bencin za brezveze če pa je možno da je kdo bil prej gor in lahko pove če se sploh splača hodit, kaj je pol narobe če to vprašam?

Drugač pa se mi je samo čudno zdelo da so tako hitro nehali zasneževat na arehu, sem mislil da imajo na voljo več vode, drugih možnosti za več vode sploh ni?

Pa nisem tolkel po pohorcih, samo spraševal sem se pa hotel razumet bolje situacijo, nikjer neboš zasledil da sem kje direktno koga od pohorcev užalil čeprav je mogoče zvenelo malo "napadalno" ampak v bistvu ni bilo, bol začudeno in v upanju da kdo z več znanjem in kateri je bol seznanjen z situacijo komentira zakaj niso več zasneževali po določenem času na arehu. Zakaj pa se ne zasnežuje zdaj pa je mogoče res bilo malo samoumevno čeprav kolikor sem seznanjen je ponavadi žled najbolj dejaven med 400-900m, tako da nisem bil niti prepričan če je na arehu ki je nad to višino dejansko tudi kritično stanje kar se tega tiče.

Z zadnjim delom se pa strinjam, brezveze se igrat z človeškimi življenji če je preveč nevarno, težko je ampak bo že..

Pa še to, včasih mogoče res pretiravam tu gori ko je situacija slaba za smučanje, ampak imam veliko strast za smučanje in vlko frustracijo ko je situacija takšna da ni za smučat, ali ko mogoče se sprašujem če bi lahko naredili več da bi bilo bol obstojno smučanje na dolgi rok ( za december še zdaj trdim da so se slabo spravli k temu, pa nevem kaj vi mislite o tem? ). Ampak verjamem da je tudi tu dosti takih ki imajo isto strast in razumejo kaka frustracija je to.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 28, 29, 30  Naslednja Stran 20 od 30

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2013/14
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net