Avtor |
Sporočilo
|
borci |
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37 Prispevkov: 134
|
glede na kupno moč prebivalstva in na kot kaže december "zeleno zimo" bodo morali spustit ceno če bodo hoteli sploh kaj prodat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gogocak |
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 13:18 Prispevkov: 62
|
Ker lani nisem kupoval smuči, me prav zanima če lahko kdo napiše za koliko so bile znižane v času zimske razprodaje? Več kot 30% ali manj? Škoda bi bilo se zahebat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elanfan |
Objavljeno: Ned Dec 22, 2013 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 17:07 Prispevkov: 113
|
elan vem da je imel v njihovi spletni trgovini od 30-40%, odvisno od modela _________________ Sezona 2016/17: 34x Topskipass Karnten
Sezona 2015/16: 45x Topskipass Karnten |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Pon Dec 23, 2013 12:43 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
gogocak je napisal/a: | DeX je napisal/a: | Sej se zavedaš, da bo takoj po novem letu začetek razprodaj, kjer bodo znižane tudi vse smuči? Če dobiš kakšen konkreten popust že sedaj po božiču ok, drugače je pa veliko bolje z nakupom počakati še en teden in vmes smuči dejansko stestirati na kateremu izmed free testov. |
30 % je zadosti z mojega vidika, smuče pa dvomim da bodo na razprodajah prilezle sploh do teh 30%, še lanskih modelov ne prodajajo z več kot 30-40%, torej nima smisla čakat ali? |
V začetku januarja bodo vsi letošnji modeli postali "lanski"
Kar se mene tiče se splača smuči kupit v dveh terminih:
- pred sezono, pa to ne v konec novembra ali začetek decembra, ampak že oktobra (v primeru elana še prej), ko je dejansko še kaj izbire od pravih lanskih modelov in ne samo še krš. To narediš, če imaš namen smučat že pred novim letom in smuči rabiš
- sicer pa počakaš na zimske razprodaje januarja in kupiš letošnje smuče po isti ceni kot se bodo prodajale na začetku naslednje sezone čez 8 mesecev, le da boš imel sedaj bistveno večjo izbiro kot takrat Pa še v tej sezoni jih boš lahko že vozil.
Je pa res, da kdaj pridejo že decembra razne akcije in se lahko splača kupit že sedaj (npr razne hervisove zadeve 3 za 2, vikend z -30 na vse smuči po rednih cenah, etc..)
Za Elan načeloma velja, da so na razprodaji boljši modeli znižani za -30%. Kakšen lahko tudi več. Pri ostalih proizvajalcih je podobno. Kar je boljšega je ponavadi znižano -30 ali -40%. Se pa najde kdaj tut kakšna ponudba z -50.. Samo malo je treba pogledat po različnih trgovinah  _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cviček |
Objavljeno: Pon Dec 23, 2013 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Okt 2009 15:50 Prispevkov: 137
|
Elan Amphibio 14 so bile v spletni prodaji (mislim da meseca maja) 350 ?. Tisti prvi model. Prodajal se je seveda kot lanjski model. Če komu slučajno pomaga informacija. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grady10 |
Objavljeno: Pon Dec 23, 2013 11:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2013 19:48 Prispevkov: 26
|
V Avstriji se razprodaje začnejo 27.12. Mogoče pa tam dobiš smuči, ki jih želiš.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ki9 |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52 Prispevkov: 460
|
elanfan je napisal/a: | elan vem da je imel v njihovi spletni trgovini od 30-40%, odvisno od modela |
Lahko da, samo katere modele bodo pa še imeli je pa druga pesem. Ravno danes sem s prodajalcem v Begunjah govoril in mi je povedal da so dobili že zadnjo pošiljo SLX 165cm. Paket 20 parov te velikosti, od tega jih imajo še 15. Tako da kdor hoče SLX 165 bo moral v Elan kar hitro. Je pa trenutno na smuče popusta 20%, za ostalo pa je vsaj 20% in kakšna stvar tudi več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gogocak |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Smesnica, danes mi je strokovni prodajalec v hervisu razlozil, da je njihova amphibio wf78 izredno mehka v rangu 7-8 gleda wavefleksa. Jaz ga debelo gledam, pa mi zacne da je lesna sredica samo ob strani ne pa na sredini kot pri ostalih. Pa vprasam saj je ojacana z litijem, on pa da je to bolj tako tako in nima pomena. Svastaaa :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Power woodcore tehnologija pri Elanu je tole:
Litij pa tudi po mojem mnenju, glede na njegove lastnosti, ni neka huda ojačitev..
Tako, da čisto mimo ni bil.. Verjamem pa, da prodajalci tam nimajo pojma  _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gogocak |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Sam sedaj eni ga biksajo da jr malenkost mehkejsa od 12-ke, drugi pa da je mehkejsa celo od 8? Sploh obstaja 8? Lp
Bom pa za vikend skocil v Graz da vidim kaj imajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
capricorno |
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Okt 2013 12:00 Prispevkov: 13
|
Hervis in intersport imata v svoji ponudbi tudi neke izvenserijske modele namenjene za njihovo prodajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 12:33 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
gogocak je napisal/a: | Sam sedaj eni ga biksajo da jr malenkost mehkejsa od 12-ke, drugi pa da je mehkejsa celo od 8? Sploh obstaja 8? Lp
Bom pa za vikend skocil v Graz da vidim kaj imajo. |
Seveda obstaja 8, ampak mislim, da je ne delajo več.
Včasih je šlo tako
8 - brez ojačitev
10 - ojačitev z litijem
12 - enojni titan
14 - dvojni titan
Amphibio 78 obstaja v treh variantah
- navadna 78 (litij)
- 78 ti (enojni titan)
- 78 carbon (karbonska ojačitev)
Po temu sodeč bi rekel, da je 78 nekje v rangu desetke, 78ti pa v rangu dvanajstke.. Za 78 carbon pa pojma nimam kam bi jo dal.. Nisem pa probal, tako da mogoče tudi ni tako.. _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Cash |
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2013 18:02 Prispevkov: 3
|
Odvisno tudi, koliko je katerega materiala noter. Lahko, da je v 78 navadni z litijem manj litija noter, kot v 10, ko ima več litija (če ga ima več, ne vem) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 1:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Tudi SW8 je imela litij...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
Obstaja kakšna trgovina v sloveniji ali pa malo čez mejo ki ima veliko izbiro head smuči? Kolikor sem gledal po naših trgovinah nekak prevladujeta elan pa rossignol, atomic recimo je zelo redki heada pa sploh nikjer ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|