Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
rokxy
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 02, 2013 3:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42
Kraj: Zreče

poklical in se naročil v sredo ob 15.00. upam da najdem nekaj s prve, brez potrebnega prilagajanja. mislim pa tudi, da malenkost širjenja pri desnem mezinčku ne bi smelo vzeti veliko časa.
rokxy
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 05, 2013 10:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bil v Koali in potem ko sem pomeril ene 6-7 modelov, sem se odločil za x max 100. najbolj sem kolebal med tem in atomic hawx 120, ampak je menda salomona lažje oblikovati/širiti v kritičnih delih, zato sem se potem odločil zanj. pa tudi zelena barva atomica mi ni ravno najboljš.

prvo širjenje sem opravil na mestu, če ne bo OK, sledi nov obisk in dodatna dela.
widek
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 2:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 9:51

lep pozdrav
kupujem nove pancarje ker te trentno san marco smk 9.5 me v podplatu noga peceko ko hocem stisnt trdo na smucko. res je tudi da so ti pancarji stari cca 10 let. mislim da so mi pretrdi. katere pancarje mi kej priporocate. imam smucke elan erise 78 za zacetnike. tezak ssem 90kg. smucat znam kr dobro nimam pa rad velike hitrosti. rajsi naredim velik krakih zavojev da nedobivam na hitrosti
katere pancarje mi kej priporocate in kaksen naj bo flex?? aja imam pa bol siroko nogo in kr visok nard
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elanfan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 3:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 17:07

morš 2krat uprašat? so ti že povedal u drugi temi da pet u trgovino pa probi, fleks pa okoli 80
borci
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 4:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37

fleks 80 imajo cicibani ali pa otroci??
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 4:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pancarje boš težko kupil prek foruma

kot rečeno, nujno v kakšno bolje založeno trgovino, kjer se tudi prodajalc spozna.

jaz sem šel v koalo po čevelj, kjer sem dobil dober nasvet in tudi custom fitting. je pa res da sem dal 350 eur za en srednji višji razred bi rekel.
Sorty
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 5:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

dejstvo je, da v večini trgovin trgovci ne vedo kaj prodajajo in še vedno po starem reku ponujajo čevlje, ki morajo biti obvezno vsaj 1. št. preveliki in pa polni muck, da te v njih ne zebe. Torej če kupuješ čevelj se ne daj prepričati, da mora biti čevelj malo večji in glej, da imajo vsaj 100 flexa. Zapomni si tudi, da se čevlji med sabo zelo razlikujejo zato jih probaj kar se da veliko saj boš le tako našel vsaj približno dober čevelj zate.
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 9:44 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Glede na opis, ki ga je dal widek, so po moje tile odgovori precej neustrezni, saj ne gre za nekega wannabe tekmovalca ampak za precej povprečnega rekreativca. Ta ne rabi čevlja za 350 EUR, ampak ga bo raje kupil na kakšni Alpinini razprodaji ali Hervisovi akciji za 100 ali manj. Pancer ne sme biti pretrd, biti mora pa tudi dovolj udoben in velik. (ampakne pretiravaj, ker se pancer še raztegne in upoštevaj, da jih običajno kupujemo popoldne, ko je noga večja). V pancerju fleksa nad 100 in enake številke kot je noga, garantirano ne bo mogel udobno smučati. Rekreativec takega kova mora kupiti pancerje, v katerih ne bo trpel in mu jih ne bo treba vsakič pred žičnico odpenjati in zgoraj spet zapenjati.
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:18 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

odgovor je pač toliko dober kot je vprašanje. če napiše da ima precej visoko in široko nogo...to meni pove zelo malo. jaz imam precej široko nogo in ga ni pancarja v trgovini, ki bi bil zadosti širok, pa je lahko 150 ali pa 450 EUR.

bistveno je da najdeš pancar, ki paše na nogo. če maš standardno nogo, potem lahko vzameš praktično vse, če imaš pa bolj lopatasto, je pa kriza.

sicer se pa tud v koali dobi pancar za 250 in manj, ki ti ga še prilagodi obliki noge, kar tudi nekaj šteje. pa pancar kupuješ za 5-10 let, kar pomeni v končni fazi da 50 eur več niti ni tak strošek.

če maš 90 kil vsekakor priporočam vsaj 80 fleksa, če si res turist.
svit
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Okt 2011 21:44

No še moje izkušnje s pancarji.

Sem bil pri mojstru v Ivančni Gorici in glede zaloge, nasvetov, načina prodaje, in vzetega časa... brez pripomb in vsaka čast. Po njegovih nasvetih in dolgotrajnemu preizkuševanju sem se odločil za model pancarjev, ki so mi bili takrat v trgovini najbolj ustrezni.

Na mrazu pa je bila zgodba drugačna. Pancarji so se mi zdeli premajhni in noga je v njih nenormalno bolela. Po razširitvi pancarjev je zgodba podobna. Še vedno me pancarji bolijo (vendar ne toliko kot pred razširitvijo), tako da menim, da je nasvet o pol številki/številki večjih pancarjih ustrezen. Zdaj pancarje odpenjam po vsaki furi in na vrhu zapenjam.

Mogoče pa samo meni noga v pancarjih nenormalno zateka in se zato pancarji zdijo premajhni. Pancarje uporabljam že drugo sezono, tako da so tudi že "udelani" in niso več novi.

Če ima kdo kakšen dober nasvet kako se boriti proti bolečini v pancarjih (razen nakupa novih), kar na dan z njim.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 10:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Moj nasvet: noga se navadi na vse torture in se prilagodi premajhnim čevljem. To pomeni, da je dobro na začetku sezone nogo navaditi na (pre)majhen pancer. Torej pancer nekajkrat obuj v dnevni sobi in glej televizijo, potem pojdi prvič smučat samo za 4 ure in potem bo noga že navajena. Pred smučanjem imej pancer na toplem in zapet, ko ga obuješ še malo hodi z njim.

Drugače jaz niti približno ne morem kupiti pancarja za 10 let, ker se mi čisto preveč raztegne, na enih delih zmehča, drugje pa otrdi. Pancer kupim tako velik, da ne umiram od bolečine, za splošne pojme številko premajhnega, za tukajšnje pojme pa pol številke prevelikega. Potem prvo sezono malo trpim, delam to, kar sem opisal v prvem odstavku, odpenjam pancerje itd. Nato so pancerji sezono ali dve optimalni, potem pa že postanejo preveliki in dam not kakšen dodaten vložek ali pa še kakšno leto smučam s prevelikimi pancerji. Nazadnje sem to rešil tako, da sem po nekaj sezonah dal panceerje sinu, ki ima malo večjo nogo.
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 11:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

tu ma zdaj vsak svojo teorijo. Glede na to, da ma človek 90kg je čevelj z idexom pod 100 nesmisel. Če ima čevelj večji flex to NE pomeni, da je manj udoben ampak je trši v prepogibu. Torej 90kg pa čevelj z 80 flexa to je čigumi.Glede na to da je rekreativec ki se še spoznava z carvingom bo prišel do stopnje ko bo hotel smučo v strmini postaviti na robnik pa ne bo šlo. Potem je pa slaba volja in ni možnosti za napredovanje. Še 1X čevelj je veliko pomembnejši od smuči...Đabe tebi najboljša smuča za 900e če je z neprimernim,premehkim, čevljem ne moreš pravilno obremeniti in nastaviti.
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 11:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Nekateri očitno radi trpite, tudi sam sem imel težave z bolečinami pri zapetih pancerjih in sem jih vedno na napravah odpenjal, pa tudi z vstavljanjem noge v tekmovalne pancerje sem imel težave, potem pa sem le ugotovil, da nisem Tina Maze in da je v smučanju treba uživati.

Težave sem imel zaradi široke noge, zato sem se sistematično lotil pomerjanja pancerjev in sem posamezni model imel na nogi tudi po pol ure in več, končni zmagovalec je bil Atomic, s katerem zdaj nimam nobenih težav in smučanje je postalo užitek.

Pa še moje mnenje glede flexa, zdi se mi malo pretiravanje to glede fleksa (npr. ne kupiti pod 120), pomeril sem dosti pancerjev med 90 in 130 in med modeli so velike razlike v trdoti ne glede na označen flex, sploh pa je neumno kupiti 130 in potem voziti s slabo zaprtim pancerjem (ker boli) potem je bolje kupiti pancer z manj fleksa, ki dobro sede na nogo. Sedaj imam pancarje z 90 fleksa, ki mi optimalno sedejo na nogo in jih lahko imam dobro zaprte in lahko z njimi odlično smučam tudi z tršimi smučmi (Elan SLX).
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 3:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malo mešate zadeve. kot je že sorty rekel, flex sam po sebi nima nobene veze z udobnostjo. imaš lahko tudi 130 flexa in bo udoben, če imaš luft na vseh straneh, je pa res da ne bo kontrole. po drugi strani flex 80 še ne garantira udobja.

zato je bistveno da najdeš obliko, ki ustreza nogi in potem izbereš še flex, če imaš možnost.

pri koali je pa tako, da imaš malo več možnosti, ker ti lahko prilagodi obstoječe modele. moj je tud preozek po prvem širjenju in bom šel verjetno še nazaj. kot je rekel, lahko razširi več kot en cm, kar pa mora biti dovolj. seveda pa ni to s prve naredil, ker ožat se pač ne da več.

svit: pojdi tja, naj še dodatno razširi, lahko jih tudi po dolžini. seveda pa je problem, če noga "spreminja" velikost med smučanjem.

si pa jaz seveda vedno odpenjam čevelj na vlečnici, to sploh ni debate.
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 11, 2013 4:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

rokxy:
Bi rekel, da ne mešajo. Stvari so povsem povezane. Ti ne moreš kupiti tekmovalnega pancarja, ki bi bil udoben s puhkom in lahek za obuvanje in ne moreš kupiti neudobnega rekreativnega pancarja. Pancarji z nižjim flexom so tudi znotraj mehki in bolj ko fleks narašča, bolj je tudi notranji čevelj trd in neudoben. Tudi udobnost ni povezana samo z luftom. Dokler sediš v gostilni že, ko pa ti med smučanjem začne noga plesati in zadevati v trde dele čevlja, ugotoviš, da to ni udobje. Nasprotno, pancer mora nogo držati iz vseh strani. Za udobnost je pomembno, daje pancer oblikovan po nogi in da je notranji čevelj mehak. Pri tekmovalnih ali skoraj tekmovalnih pancerjih tudi odpenjanje klipsen ne pomaga prav veliko, ker že sam pancer tako stiska nogo. Meni se je že zgodilo, da sem prevozil pol proge z odpetimi pancerji, ko sem šele opazil, da nekaj ni v redu. Pa tudi v SP so se že uvrščali med 10 z odpetimi pancarji.

kotulc:
Jaz podobno razmišljam. Sem imel prej pancer 120 (ali 110?) flexa, nato pa sem kupil isti model s 130, pa je bilo do letos v redu, letos pa ugotavljam, da bi moral poleti narediti malo več počepov za tako trd pancer. Aja, pa Tina Maze je vendar punčka (šibkejši spol). Ti se moraš primerjati vsaj s kakim Svindalom.

Sorty: 90 so lahko že kar trdi pancerji in e-rise je precej mehka smučka. Pomembno je tudi, ali je tistih 90 kg kakšen nabit športnik ali bolj couch-potato. Ne vem, s kakšno tehniko vi smučate, da smučke z mehkim pancarjem ne morete postaviti na robnik. Mene bolj skrbi obratno. Pretrd pancer onemogoča pomikanje kolen naprej in potem se smučar nauči sedalne tehnike (kolena upogiba kot bi sedel na WC, ne pa naprej). Hkrati je problem, če so smučke mehke, pancer pa trd, ker boš moral za upogib pancerja tako pritisniti naprej, da bo smučka že ukrivljena kot sod.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 45 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net