Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Bad Kleinkirchheim 2012/13

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 Bad Kleinkirchheim 2012/13 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 23, 2013 9:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Uradno je zaprta, nekaj širokohlačnikov sem videl da so tam smučali, ampak glede na stanje ovinkov na Hirschprungliftu sem se bal da bo na stari Klamerci spodaj precej šodrasto. V Badu je na splošno manj snega kot recimo v Mariboru, meni je vsekakor še premalo da bi se podal po naravnem snegu v dolino ...
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Emil
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 24, 2013 12:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 12:56

Včeraj sem tudi sam preizkusil to smučišče in se ne bi mogel bolj strinjati z vsem kar je napisal miki. Obiskal sem tudi St. Oswaldsko stran, kjer sem imel srečo, saj sem prišel ravno pravi čas, tako da sem bil večino časa v soncu, proge so bile tu nekoliko boljše kot na Kaiserburški strani, a še vedno veliki kupi in precej ledenih plošč, tako da sem se včeraj z bordom pošteno namučil.
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 2:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Ledenih plošč sedaj definitivno ni več. Če jo ravno iščeš, najdeš kakšno na spodnjem delu Sonnwiesen. Včeraj je bil en zelo lep dan.
Nazaj na vrh
JakaB
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2013 6:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 18:16

Ledenih plošč v Badu res ni, je pa bilo danes nekaj novega snega, ki je precej pokvaril smuko po progah. Nevem, če so čez noč sploh kaj teptali, v vsakem primeru pa je bil sneg precej premehak, da bi zdržal vsaj do poldneva, kaj šele cel dan. Za razliko od precej neužitne smuke po progah, se je dalo kar lepo zavijugati po celcu med macesni na oswaldski strani. Okoli pol dveh je vse skupaj postalo še precej južno in zabave je bilo, vsaj zame, resnično konec.

Gužve je bilo na progah kar precej, na napravah pa praktično nič. Že dolgo nisem videl tako nizkega nivoja splošnega smučarskega znanja kot danes - ogromno je bilo tečajnikov, otrok in ljubiteljev pluženja. Žičničarji pa so imeli tudi kar precej problemov z napravami, Kaiserburgbahn je zjutraj stal kakih 10 minut, opoldne pa se je za četrt ure ustavila še štirisedežnica na Spitzegg.

Bergfex je spet zatajil z vremensko napovedjo: ''Morning snow showers, then more and more sunshine during the day'' in 9 ur sonca. O soncu seveda ni bilo ne duha ne sluha. Karavanke pa še vedno ''popravljajo'', promet je izmeničen.
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 11:49 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Včeraj prav lep smučarski dan v BKKju. Ljudi zelo malo (največ čakanja 2 minutki), na Kaiserburgu je bilo že zjutraj sončno, kasneje se je odprlo še drugje, proge trde a ne ledene, od poldneva naprej se je na južnih pobočjih (Oswald) sneg močno ujužil in naredili so se kupi.

Prihod na smučišče, na vrhu je bilo že sončno:

Megleno morje:

K70, na prelomnicah in na ovinkih na cesti je že nekaj kamenčkov in ledu

Klamerca

Nockalm:

St. Oswald

Škoda za počasne/stare naprave, drgače bi bil še kakšen višinc več namesto 12000 kolikor sem jih zmogel.

PS: Kje točno bo ta nova 4seda, ki jo letos načrtujejo?
mihek
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 12:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 21:52

Včeraj od 11h (smo bili že na spodnji postaji Goldeckbahna, pa se zaradi nenormalne gneče in zaprte proge v dolino premislili) začeli z Nockalmbahnom. Sprva je bilo še nekaj nizke oblačnosti, na področju ob gondoli iz St. Oswalda pa že takoj sonce. Tako smo najprej nekaj voženj naredili na področju Nockalma in St. Oswalda. Proge zgledno urejene, precej prazne, sploh v primerjavi s tem, da so bila vsa parkirišča polno zapolnjena. Od poldneva naprej pa proti Kaiserburgu. Ob stari a hitri štirisedi iz spodnjega dela Bada je bilo še takrat kar nekaj megle, proge pa prazne, tudi tu brez večjih kupov, lahko rečem kar perfektne. Na Klammerci je bilo ljudi še manj, stanje proge pa še boljše, zopet se je pojavilo sonce. Potem pa še nekaj voženj s Kaiserburga in nazaj proti Nockalbahnu, kjer so bile proge tudi še ob 16. uri v solidnem stanju. Ojužile so se le nižjeležeče prisojne proge (predvsem tiste ob obeh zastarelih dvosedežnicah proti Nockalbahnu). Skratka pod črto, glede na boren začetek dneva in prepelavanja po Avstrijskem Koroškem krasen, sončen smučarski dan, odlično pripravljene proge, za Bad Kleinkirchheim (pa naj se sliši še tako smešno) precej snega in seveda nič čakalnih dob pred napravami. Le številne zastarele naprave bo še treba zamenjati z modernimi pa bo, a slabo kaže, nič od projektov se ne uresniči
gost2
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 03, 2013 2:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45

Leopold je napisal/a:
PS: Kje točno bo ta nova 4seda, ki jo letos načrtujejo?

@Leopold: Miki je pol leta nazaj na Alpinforumu orisal področje,
kjer naj bi po vsej verjetnosti naslednje leto stala nova fiksna štirisedežnica.
Gre torej za področje pod vrhom Wiesernocka, levo od vlečnice Hohenlift, če gledaš nanjo iz smeri sedla Nockalm oz. z vrha Priedrofa.

http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=748&start=250

Nockalm:

http://www.bergfex.at/badkleinkirchheim/panorama/

tehnični podatki nove naprave: dolžina 990 m, horizontalna dolžina 667 m,
nadmorska višina zgornje postaje: 1.971,50 m, nadmorska višina spodnje postaje: 1.765 m,
višinska razlika: 206,5 m, kapaciteta: 2.018 oseb/uro, hitrost žičnice: 2,6 m/s, število sedežev: 77
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 1:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Jaz bi jo raje videl na tisti velik ber hrib v ozadju na fotografiji. Ampak se mi zdi, da je tam že nacionalni park.
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 18, 2013 4:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

A kdo ve če se že kaj gradi nova 4-seda? To bo edina novost na Koroškem kajne?
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 26, 2013 2:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

"Saturday and Sunday we want to start with Nationalparkbahn Brunnach, Spitzegglift, Schartenbahn, Sonnleitenlift und Skischullift I St. Oswald."

Tole so mi odgovorili na mail glede sobote in nedelje. Dokaj bogo...
Nazaj na vrh
Mazo
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 8:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:39
Kraj: Mislinja

Pa niti ni bilo tako bogo danes, sicer nisem imel velikih pričakovanj ampak vseeno lep soliden dan V BKK-ju oz. St.Oswaldu. Ljudi malo, proge pa solidne, posebej zjutraj, ko je bil na progi proti Brunachu sveže nastreljan sneg, ki pa se je proti poldnevu "zdrisal" in nastali so kupi in se je pojavilo kamenje. Proga ob sedežnici Schartenbahn pa skoraj perfektna- problematična je bila prva prelomnica po izhodu iz sedežnice in pa na zadnjih 100 metrih je bilo za moje pojme preveč ledeno oz. kar "zabetonirano", vmes pa idealna.
Jutranja kanonada

otiv
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 2:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2011 19:04

Mene pa zanima kakšno je kaj stanje v BBK , ker gremo smučat za 4 dni od 12-15.12 .
Nazaj na vrh
grady10
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 09, 2013 10:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2013 19:48

Mi smo bili v nedeljo tam. Sam sem bil negativno presenečen. Odprtih je blo zelo malo prog v st.oswaldu. Na teh progah pa ogromno kamenja oz skal Sam sem po prvi vožnji nesel svoje smučke v avto in nato naprej smučal s testnimi elanovimi. Mislim, da bodo v BKKju vse skupaj na polno zalaufali šele po 20.12., tako da bi na tvojem mestu rajši odšel na turracher hohe.
Nazaj na vrh
otiv
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 12:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2011 19:04

Hvala za informacije. Problem je da imamo rezervirano tako , da bomo kar smučali v bkk. Sem pa vesel za informacije o kamenju, tako da bom tudi jaz vzel sabo stare smuči nove pa bom šparal
Nazaj na vrh
grady10
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 10, 2013 4:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2013 19:48

No, če vam ne bo všeč je dobro vsaj to, da je Turracher hohe samo 15km stran...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja Stran 2 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Bad Kleinkirchheim 2012/13
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net