Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Cvajs
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 04, 2013 6:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02

Mraz je napisal/a:
Pozdravljeni!

Letos kupujem nove smuči in me malo zanima kaj priporočate.

Moje smučarsko znanje je nekje 6-7/10, rad pa delam hitre in kratke zavoje.

Starost: 16
Višina: 184 cm

Cena bi naj bila nekje do 250e...

Sem pa gledal to: http://www.bolha.com/rekreacija-sport/zimski-sporti/smucanje/moske-smuci-okovja/rossignol-radical-r10-mutix-r13-in-17m--1290005153.html?aclct=1382512478

Kaj menite?

Tako kot je dejal že cviček, če imaš rad kratke zavoje bi bile bolj primerne bolj slalomsko naravnane smuči. Sam prodajam Rossignol 8S, ki so v rangu Elan SL(enojna titan ojačitev), tako da če te zanima poglej http://www.bolha.com/rekreacija-sport/zimski-sporti/smucanje/moske-smuci-okovja/smuci-rossignol-8s-1290110855.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
crou
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2013 8:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2013 20:39

Pozdravljeni.
Nekaj let že smučam vendar le parkrat na sezono. Letos sem se odločil da bom malo bolj, ker sem v poletnem času bolj malo švicav. Znam vredu smučat, nisem nek profi, slabo pa tudi mislim da mi ne gre. Zdaj sem imel elan speed polcarving smuči vendar sem se odločil da bi jih letos zamenjal. Dosti zanimiv mi je carving in bi rad smučal bolj to zvrst. Smuči bi seveda rabljene kupil. Torej bi bil za mene carving? Dilemo imam še katere smuči kupit ter katere velikosti.
Velik sem tam okoli 170cm in težek okoli 65-70kg. Bi pa rad smuči nekje do res max. 100? še raje tam do 80?. Če se seveda že dobi za tak denar kaj podobnega...Hvala vsem za pomoč!

lp.
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2013 9:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

Če si imel do sedaj smuči z manj poudarjenim lokom (tehnično polkarving ne obstaja) v rangu elan psx, bo preskok na novejše dile znanstvena fantastika, ker boš kar naenkrat odlično karval.

Pomojem bi za svoj denar dobil čisto solidne speedwave 8 ali 10 160 ali 168 cm in bi ti bile verjetno super. Kolikor sem na hitro pogledal, se mi cene na bolhi trenutno zdijo malo pretirane. Malo spremljaj ponudbo in sem prepričan, da bi moral dobiti eno izmed zgornjih dveh smučk v svojem budžetu.
13/14: 12x
Nazaj na vrh
DeX
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2013 10:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

Kot ti je bilo že razloženo, polkarving smučke ne obstajajo.. Ta izraz se je pred leti prijel za karving smuči z manj poudarjenim stranskim lokom.. Ampak dandanes mislim da ga skoraj nihče več ne uporablja.

Pri alpskih smučeh za navadne smrtnike, ki smučajo po urejenih progah imaš na grobo dve kategoriji (izključene razne freeride, turne, etc, smuče).

Kategorijo trgovinskih race smuči, ki se nadalje deli v dve podkategoriji
- slalomski modeli
- veleslalomski modeli

In kategorijo all around smuči. Tu pa najdeš vse sorte, od tistih zelo dobrih modelov za dobre rekreativce, ki mejijo že na race razred, kakor do čisto mehkih osnovnih modelov, do raznih širših izvedb, ki so boljše za vožnjo po celcu, razritih prograh, etc.

Zdej kar se tiče same trdote in dolžine smučke je to odvisno predvsem

a) kaj bi rad s smučko počel
a) od tvojega znanja
b) od tvoje teže

Slalomske moške smuči so načeloma dolžine 165. Seveda pa lahko tudi daljše ali krajše. Proizvajalci ponavadi za slalomke priporočajo do max - 20 cm glede na tvojo višino. Seveda pa imaš brez problema daljše, če bi rad imel bolj mirno smučko tudi za kakšen daljši zavoj.

Veleslalomske moške smuči naj bi bile iste višine kot ti ali višje. Te smuči so namenjene hitrejši vožnji in dalšim zavojem. Glede na gužvo po naših smučiščih velikokrat neuporabne.

Obe našteti podvrsti pa združuje to, da so namenjene uporabi na urejenih progah in niso ravno fajn za vožnjo izven prog, ker so preozke (se udirajo) in tudi pretrde.

Potem pa druga kategorija - allaround smuči. Tu najdeš vse sorte. Marsikdo bi ti svetoval, da kupi smučke, ki ti sežejo do nosu. Ali 10 cm manjše od tebe, etc. Kar se mene tiče se na to sploh ne smeš ozirati. Tvoja višina je pri izbiri smuči sekundarnega pomena. Dolžino smuči izbereš glede na to, kaj bi od nje rad. Krajše imajo ponavadi tudi manjše radije, kar pomeni da boš lažje slalomiral z njimi, daljše imajo ponavadi daljše radije in so bolj primerne za širše zavoje in hitro vožnjo..

Trdoto zbereš glede na znanje. Praviš, da smučaš solidno, zato bi se jaz izogbal premehkih smučk, ker jih boš takoj prerasel in boš nezadovoljen z njimi. Tudi če nimaš nekih izkušenj s "pravim karvingom" boš to zelo hitro osvojil, če si prej znal solidno smučat. Omenjene Elan Speedwave 8 so po mojem mnenju zate premehke..

Speedwave 10 168 bi pa znale biti čisto solidne. Seveda je tu še miljon drugih modelov. Si boš moral vzeti malce časa in pogledati kaj se dobi v tvojem budgetu še od ostalih firm.

Sam tistim, ki me sprašujejo po mnenju raje svetujem malce dalšo dilco, ker so enostavno bolj stabilne in se lepše peljejo. Pa še vedno se da odlično karvat z njimi.

Če te slučajno zanima, ravno prodajam moje Fischer RC4 Race SC 170 (radij 14m). Gre za mehkejšo verzijo trgovinske fischerjeve race slalomke. Ampak naj te to ne ustraši, dilce so zelo lepo vozne in super za učenje in napredovanje v zarezni tehniki. Hkrati pa jih ne prerasteš kar tako. Res da gre za slalomski model, ampak ker je v dolžini 170 se da zelo lepo peljat tudi daljše zavoje. Naj te torej dolžina ne moti.

Če te slučajno zanima mi pošlji PM, pa ti povem še kaj več. Smuče so brezhibne, redno servisirane oziroma itak bi ti zastonj naredil komplet servis (brušenje, mazanje) predno jih dam iz rok. Cena? 100eur, mislim da bi jih to naredilo najcenejše na bolhi v tem rangu. Ampak oglasa zaenkrat še nisem nikamor dal
ninoz
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 08, 2013 11:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 23:39

Če koga zanimajo kakšne smuči, prodajam: http://www.bolha.com/uporabnik/ninoz

Poleg teh so na voljo še Fischer rc4 superrace sc, elan sl, volkl racetiger, LP
Nazaj na vrh
crou
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

uf, hvala vama za izčrpen odgovor! Mi je dosti pomagal in razjasnil stvari. Sam bi rad prišel do tistega ko ne smučaš več s palicami in lepo z roko drsaš po površini ali pa vsaj tam nekje. Sem še enkrat pogledal po bolhi ter iskal nekje 165-170cm smuči. Našel sem še naslednje modele, vendar me skrbi da so premehke:

elan gsx race - 170cm
elan speedwawe 12 - 168cm
elan gsc race - 170cm
elan slx race world cup - 170cm
fischer rx8 - 170cm
Rossignol Oversize 8S - 165cm

Najbolj se mi dopadejo te zadnje rossignol, so veleslalomske, blizu pa še za 80?. Ali so premehke?
Imam pa seveda tudi tvoje v računu, vendar bo še kakšen teden trajalo de se še malo pozanimamo, počakamo še na kakšno ponudbo itd.

lp.
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Huh, kje si pa sedaj dobil strah pred premehkimi smučmi. Vse, ki si jih naštel so prej pretrde kot premehke.

GSX: so 'trgovinske tekmovalne', torej veleslalomski radij in zelo trde; skoraj sigurno preveč zate

SW12: imajo enojni titanal, verjetno tudi pretrde

GSC (verjetno tele: http://www.bolha.com/rekreacija-sport/zimski-sporti/smucanje/moske-smuci-okovja/smuci-elan-gsc-race-170cm-1285538441.html): izgledajo kot kakšna hervis verzija GS smuči, verjetno malo mehkejše...

SLX: pretrde, dvojni titanal

RX8: nekje v rangu SW10. Sicer malo star model, ampak zna biti čisto ok nakup, če jih dobiš ugodno.

Rossignol 8S: če se ne motim so to slalomke v rangu Elanovih SL, pretrda.

Smo že večkrat ugotavljali, da je zelo težko na daljavo nekomu svetovati primerne smuči, ker ljudje pač različno ocenjujemo svoje znanje. Moje mnenje je, da je za učenje karvinga vsekakor bolje imeti malo premehke smučke, ker boš lažje osvojil tehnike in glede na to, da imaš 65-70 kg, tudi sam po sebi nimaš kakšne velike mase, da bi potreboval toliko trše smuči. Konec koncev imej v mislih tudi to, da pri smučeh ranga 100 eur zelo malo izgubiš in jih boš na začetku naslednje sezone brez problema prodal za recimo 80 eur, tako da ni nobena tragedija, če jih boš prerasel v eni sezoni. Poleg tega boš skoraj sigurno najlažje prodal elanke, ker jih Slovenci poznamo...

P.s. Za ocenjevanje svojega znanja bi se lahko uporabilo kaj takega: http://skiing.about.com/od/downhillskiing/a/abilitylevels.htm
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:29 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

gsx,slx,speedwave so vse smuči ojačane s titanalom in so zrelo trde, po opisu znanja in tvoje teže mogoče celo pretrde. Če bi rad "fun carval" boš rabil krajše smuči in nikakor ne 170cm. Aha pa re rossignolke so stare smuči 7 let,stara tehnologija po vsej vrjetnosti utrujen material..
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
crou
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

aha. Potem naj gledam kar 165cm?
Prosim če mi vi priporočate še kaj naj vzamem ker res nevem kateri modeli so vredu.

lp.
in še enkrat hvala za vso pomoč!
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 12:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Od 160 do 170 cm bo vse čisto ok.

Težko je svetovati točne modele, ker ima vsaka firma svoje oznake, ki se čez čas tudi spreminjajo. Elan je pogost in vsi na pamet poznamo celotno paleto, za Stoeckli ti bo večina tukaj težko iz glave povedala.

Malo si preberi tukaj pod opremo, imajo precej razdelano za večino proizvajalcev: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/index.php

Pa probaj se oceniti po zgornjem linku, ki sem ga nalepil, bo lažje določiti kje sploh si...
Nazaj na vrh
crou
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 2:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Aha hvala. Bom še malo pregledal
Če sem prav razumel sem se ocenil nekej 6-7.
Kaj pa elan crx?

lp.
Nazaj na vrh
ninoz
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 4:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 23:39

Ne jemlji Elan crx, oz. karkoli od katerega koli proizvajalca, kar nima v svojem katalogu, ker to so smuči katere imajo nek design, noter pa je plastika, nima niti lesene sredice ne nič. To je delano za Hervise, ter Intersporte, ter nasploh za balkanski trg. Za tak denar ne boš dobil nekega presežka, glede na to, da bi lahko dobil kakšno Elan SL, dosti voženo, bi ti tudi ta lahko ustrezala, ker je že "utrujena". Po mojem pa je tak bolje vzeti malo boljšo smučo, ker slabo boš kmalu menjal, se boš pač malo pomatral na terenu:D Imam kolege, ki so šli iz plastike na slx in pravijo da bi najrajši spali z dilo, pa niso neki smučarji, tako da pomoje ni straha da bi bil rang Sl-a pretrd
Nazaj na vrh
anzx
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 12:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 0:25
Kraj: Kranj

Sorty je napisal/a:
gsx,slx,speedwave so vse smuči ojačane s titanalom in so zrelo trde, po opisu znanja in tvoje teže mogoče celo pretrde. Če bi rad "fun carval" boš rabil krajše smuči in nikakor ne 170cm. Aha pa re rossignolke so stare smuči 7 let,stara tehnologija po vsej vrjetnosti utrujen material..

Res je da so trše, ampak meni se ne zdijo pretrde mam elan race slx dual titanium pa 75 kg, pa se mi kdaj pa kdaj zdijo premehke, tako da, jaz mislim da ni treba delat iz muhe slona
glede fun carvinga jaz osebno priporočam waveflex (speedwave) 12 oz. 14, ali pa amphibio 12 oz. 14... Prej sm vozil speedwave9 nato waveflex9, Amphibio 14 sem pa preizkusil in bo to verjetno moja naslednja smučka...
Glede dolžine ne pretiravat, gledam po smučiščih ljudi z 180cm+ smučkam pa niti zavijat ne morajo, nevem zakaj se mučijo s tako dolgimi, glede rekreativnih smučarjev sploh nevem zakaj jih proizvajalci ponujajo, pojem rekreativnosti je užitek in zabava, ne pa brezobzirno divjanje in nezmožnost zavijanja, zato priporočam od 160cm do 170cm ... Za primerjavo moja velikost 185cm smučke imam dolge 160cm... Res nerabite dolgih smučk da potem obračate z 16m radijem kot avtobusi po smučišču

Tak je moj pogled na smučanje, LP

topraceadrenaline.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
borci
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 11:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37

Amater:) je napisal/a:
Huh, kje si pa sedaj dobil strah pred premehkimi smučmi. Vse, ki si jih naštel so prej pretrde kot premehke.

GSX: so 'trgovinske tekmovalne', torej veleslalomski radij in zelo trde; skoraj sigurno preveč zate

SW12: imajo enojni titanal, verjetno tudi pretrde

GSC (verjetno tele: http://www.bolha.com/rekreacija-sport/zimski-sporti/smucanje/moske-smuci-okovja/smuci-elan-gsc-race-170cm-1285538441.html): izgledajo kot kakšna hervis verzija GS smuči, verjetno malo mehkejše...

SLX: pretrde, dvojni titanal

RX8: nekje v rangu SW10. Sicer malo star model, ampak zna biti čisto ok nakup, če jih dobiš ugodno.

Rossignol 8S: če se ne motim so to slalomke v rangu Elanovih SL, pretrda.

Smo že večkrat ugotavljali, da je zelo težko na daljavo nekomu svetovati primerne smuči, ker ljudje pač različno ocenjujemo svoje znanje. Moje mnenje je, da je za učenje karvinga vsekakor bolje imeti malo premehke smučke, ker boš lažje osvojil tehnike in glede na to, da imaš 65-70 kg, tudi sam po sebi nimaš kakšne velike mase, da bi potreboval toliko trše smuči. Konec koncev imej v mislih tudi to, da pri smučeh ranga 100 eur zelo malo izgubiš in jih boš na začetku naslednje sezone brez problema prodal za recimo 80 eur, tako da ni nobena tragedija, če jih boš prerasel v eni sezoni. Poleg tega boš skoraj sigurno najlažje prodal elanke, ker jih Slovenci poznamo...

P.s. Za ocenjevanje svojega znanja bi se lahko uporabilo kaj takega: http://skiing.about.com/od/downhillskiing/a/abilitylevels.htm

Za rossignol ti povem da 8 ni pretrda 9S je trda ,osmico boš ker je mehkejša lahko vsaj malo upognil in nastavil robnik..
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 12:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

borci je napisal/a:

Za rossignol ti povem da 8 ni pretrda 9S je trda ,osmico boš ker je mehkejša lahko vsaj malo upognil in nastavil robnik..

Odvisno od smučarja, ane? Če je tebi ok, še ne pomeni, da bo tudi njemu...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 30 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net