Avtor |
Sporočilo
|
iLoveSkiing |
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 18:28 Prispevkov: 130
|
miki je napisal/a: | Citiram: | Torej nebo možno od bolfenka do areha prit, saj niti vlečnice vmes ne bodo obratovale, bo potrebno it kr do sedežnice pri arehu, je tam kje parkplac sploh? | Ja - če vlečnice ne bodo obratovale, očitno ne bo možno priti od Bolfenka do Areha . Razen če greš s turnimi smučkami. Glede na to da bo obratovala Ruška, ne bo potrebno z avtom do sedežnice na Piskru, ker se da od Ruške do Piskra in nazaj s smučmi. Za tiste ki iz meni neznanih razlogov ne marajo Ruške in povezav, pa je pri spodnji postaji Piskra veliko parkirišče. OK? |
Jaz letos prvič smučam na pohorju, polek tega sem pa do zdaj vedno z gondolo šel do vrha in potem z busom do areha če sem šel do areha, polek tega pa še ne poznam kak so tam ceste pa nič tako da nevem glih točno kaj bi bila najbolša opcija v tem primeru, sepravi kje parkirat avto. Nekako namiguješ da pri ruški, samo kako pa do tja prit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Odvisno s katere strani prihajaš. Na voljo imaš glavno cesto iz Hoč - ta te pripeljle do hotela Areh. Parkiraš in si na Ruški. Druga možnost je iz Ruš, pri zadrugi levo (iz Mb strani) in šibaš samo ravno v hrib. Parkiraš ob spodnji postaji Ruške. Ne moreš zgrešit, saj jo vidiš s ceste. Na isti poti imaš cca 2-3 km pred spodnjo postajo Ruške še odcep za Pisker, kjer je pod spodnjo postajo 6sede veliko parkirišče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Ok super hvala, btw a jutri bo odprto glede na to da je praznik? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
NAPRAVE NA SEKTORJU BOLFENK BODO OBRATOVALE DO VKLJUČNO 1.4.2013. OD 2.4.2013 BODO NAPAVE OBRATOVALE NA SEKTORJU AREH IN SICER VL. AREH, RUŠKA TER SED. PISKER. GONDOLA OBRATUJE OD 9.00 DO 16.00 URE NEPREKINJENO NATO OB 18.00, 19.00, 20.00 TER ZADNJA VOŽNJA OB 22.00 URI. SANKAŠKE IN TEKAŠKE PROGE SO UREJENE!SMUČARSKI AVTOBUS MED BOLFENKOM IN AREHOM VOZI DO VKLJUČNO 1.4.2013.
Za take informacije imaš drugače www.pohorje.org |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bade25 |
Objavljeno: Ned Mar 31, 2013 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08 Prispevkov: 75
|
iLoveSkiing je napisal/a: | Ok super hvala, btw a jutri bo odprto glede na to da je praznik? |
Glede na to, da je praznik in za praznike nikjer po svetu smučišča ne obratujejo (ker ljudje takrat nimajo časa in ne smučajo), je potrebno v tem primeru našim vrlim pohorcem dati kapo dol...ja jutri bo odprto!
aleluja!....pa prijetno smuko ti želim! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 10:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Če se pelješ po povezavah med partizanko in ruško prečkaš eno cesto, ki je splužena. Malo višje je vidno tudi parkirišče. Zanima me, če kdo ve, kako daleč je spluženo.
LP
Nikolaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Pon Apr 01, 2013 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

|
Sem se odločil zjutraj, da se grem poslovit od MB dela za to sezono, in glej ga zlomka... Naredim dve furi po Videcu, podlaga čudovita, vse ok, morda bi pasalo le malo sončka. no, potem se pa vse skupaj ustavi. Nekdo je tako vneto vijugal na vlečnici, da mu je uspelo sneti zajlo. Posledice - eno uro smo čakali na spodnji postaji Videca, cca 15 smučarjev...Potem so pohorski serviserji zadevo porihtali in smo se lahko normalno zapeljali na vrh. No, mene je nato vse skupaj minilo in sem šel kar na gondolo in domov...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 9:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Je kdo bil zadnja dva dni odkar je uradno konc na arehu? Kakšna je kaj obiskanost? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 6:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Čuj, kaj ti greš smučat na Areh, al štet ljudi?????  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iLoveSkiing |
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
fischerpro3 je napisal/a: | Čuj, kaj ti greš smučat na Areh, al štet ljudi?????  |
Ma ne ni finta v tem, samo pač malo me skrbi da se bo večina folka odločla da se jim ne splača zdaj it in bojo potem zaradi majhne obiskanosti prej zaprli vse skup. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
radvančan |
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2012 17:14 Prispevkov: 11
|
Tole je pa bila zima kot se spodobi. Mogoče ne toliko temperaturno ampak padavinsko pa zagotovo. Do naslednje srede bo temperatura pod 0°C na 1500 m.n.v. potem pa se kaže na končno malo toplejše spomladansko vreme. Tako, če bodo odprte proge čez vikend bo še treba izkoristit ker je skoraj zagotovo zadnji vikend odprto(vsaj po mojem mnenju). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 1:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
Danes bil gor, kulisa zimska, snega ogromno, megla, ljudi ni bilo nekaj veliko - brez čakanja na Piskru, parkirišče pa polno. Sneg je pa žal zelo mehak in težek, tako da neka ekstremno dobra smuka ni bila, ampak za april vseeno super Slik pa ni zaradi nefotogeničnosti vremena. _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nikolaj |
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 6:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09 Prispevkov: 133
|
Bili smo zgoraj. Zjutraj kar v redu, tako Pisker kot Ruška. Do enih se je dalo kar smučat, čeprav je bilo precej megleno.
Po drugi uri se pa je zgleda megla zmešala v sneg, precej mehko in južno je postalo vse skupaj.
Glavni problem je bil, da mi je tako bremzalo, da mi je hotelo pancare sezut. To se je dogajalo tudi kolegu, ki je imel rentane smuči (predvidevam da so bile porihtane in namazane).
Kakorkoli, nasmučal sem se, za 4. april več kot odlično. Kolikor gledam napoved, bo nedelja, ponedeljek, mogoče še torek, vrhunsko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Čet Apr 04, 2013 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
V predhodnih objavah je bila že opisana današnja smuka na Pohorju. Sam dodajam še slike (cesta iz Ruš, Pisker).
Snega povsod nori dosti, ogromno, preveč, ... .
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|