|
Novo smučišče ob Kobli |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
ledenko |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49 Prispevkov: 1945
|
@Svet;
Vsekakor imamo plebejci pravico napisat svoje mnenje, ampak če uide dovolj informacij, da lahko izražamo svoja mnenja preden je zaključena celotna konstrukcija, je nekdo napravil hudo in navadno nepopravljivo napako, katere rezultat se večinoma zoži na neproduktiven spor.
Seveda imajo tudi avstrijci možnost razlastninjenja "v javno dobro", ampak tudi tam je to precej raztegljiv pojem, ki ne pomeni vedno to kar si tule nekateri predstavljajo. Poglej primer Pece in Mokrinj.
Verjetno je malo komu tukaj znano, da so imeli naši sosedje v prvi vrsti namen napravit eno konkretno smučišče na Peci. Supe smučišče bi potegnili desno, če gledaš od spodaj navzgor in sicer prtav od gornjih vlečnic do sedanje vstopne postaje kabinke. (To ni tisti projekt ko so hoteli uredit vrh Pece na naši strani, temveč prvobitna zadeva.) Ker se večinski lastnik po domače imenovan Petzen Koening z tem ni strinjal, so se preselili v Nassfeld in nastale so Mokrinje, Peca pa crkuje in je nikoli več ne bodo dobro oživili. Tisti kmet ali bolje rečeno veleposestnik, ki je nasprotoval širitvi Pece je posekal ves gozd, zapufal hotel, ki ga je imel ob vznožju, šel v satečaj, ter se odselil iz Pliberka.
(Verjetno je iz tega odstavka zelo nazorna poanta kaj čaka tiste, ki nasprotujejo, a to je njihov problem-pravica.)
O Japoncih ne bi, so enostavno predaleč. Morda le to, da čeprav imaš svojo zemljo, nikoli ne boš smel svojcev pokopat na njihov način, pa tudi delfinov nikoli ne bi pobijal po njihovo, ker bi te izgnali iz evrope, da ne govorimo o znanstvenih izlovih kitov, pasjih pečenkah z "malce bolj grobo" dodanem adrenalinom...
Tudi to, da naj bi bila cena za vse enaka je povsem relativna stvar, ki so jo včasih imenovali recimo temu uravnilovka. V tržni ekonomiji je cena umetnost na meji možnega. Ko se strinjata kupec in prodajalec, je sklenjen posel, ne glede na to kako je to potekalo pri sosedu, če z njim nisi poslovno vezan.
Kaj je korektno in kaj ne je zopet stvar osebne odločitve. Mene vse skupaj prav malo briga kako in bi bil vesel, če se na koncu dogovorijo in končno pričejo z golosekom.
Z zapisanim nisem hotel kvarno vplivat na potek vsega skupaj, le povedal sem kaj si mislim o takih "javnih" poslih. Konec koncev nihče od sodelujočih ni dobil nobene punce na način, da bi jo najprej postavil ob dejstvo, nato pa tolkel po njej dokler ne sprejme njegovega načina dvorjenja. Če mu je slučajno uspel kaj več kot dotik roke, ga je verjetno obdolžila posilstva. In korektni posli so nekaj podobnega. Ko se zaserješ si gotof. Upam, da vse skupaj še ni tako daleč.
p.s.
V kolikor bi bil jaz lastnik enega od teh gozdov in ob tem celo še kake turistične kapacitete, bi z šprintom podpisal ponujeno, da ne bo pomote! Ampak ljudje smo različni in to je naša pravica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejp |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40 Prispevkov: 267
|
Ja dajmo razumet tistih 5 "ubogih" lastnikov tam na Kobli. Dajmo jih ujčkat res... Toliko imamo polna usta o "spoštovanju" privatne lastnine, po drugi strani pa stokamo kako ni dela, kako Bohinjska bistrica umira, kako smučišča propadajo ena za drugo, kako se mladi odseljujejo.
Če držijo navedbe Čokla o 400% odškodnini za službenostno pravico tem neupogljivim lastnikom zemljišč na novem smučišču, potem je te ljudi, ki nočejo sprejeti, lahko sram. Ne gre več za "pravično" in "razumno" odškodnino ampak za čisto izsiljevanje.
Bil bi na strani lastnikov, če bi investitor tako po domače vse razlastil za bagatelo, ampak če investitor pošteno plača odškodnino, potem ti ljudje nimajo moralne pravice pametovati o "privatni lastnini na kateri lahko počnem kar hočem", o načinu kako je investitor pristopil do njih, o "neznosnem pritisku, ki ga investitor izvaja preko medijev na njih" in podobno.
Preprosto gre za kratkovidno gledanje.
Citiram: | Slišim tudi, da imajo denarja kot pečka. 50 milijončkov.... Kar ni malo. Če mu je res toliko do smučišča naj plača 1000% višjo ceno za tistih par hektarjev pa bo bilanca še vedno pozitivna. Pa bojazen da bi potem hoteli vsi višjo odkupno ceno je tudi odveč. Pač se zmenijo na tiho in je to po domače povedano poslovna skrivnost, ki če jo slučajno prodajalec izda drugim lastnikom zemljišča pomeni kaznivo dejanje itd.. Saj smo baje v tržnem gospodarstvu, zaboga... |
Ravno v tem razmišljanju je problem. Vsi mislijo... denarja je kot pečka, bom pa naredil posel življenja in iz moje pozicije potegnil miljončke. Tudi če nisem do tega upravičen. Kaj me briga, če bo zaradi moje pohlepnosti propadel eden boljših projektov, ki bi tudi zaustavil odseljevanje iz bohinjske doline, naj investitor plača miljončke!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
matejp je napisal/a: |
Ravno v tem razmišljanju je problem. Vsi mislijo... denarja je kot pečka, bom pa naredil posel življenja in iz moje pozicije potegnil miljončke. Tudi če nisem do tega upravičen. Kaj me briga, če bo zaradi moje pohlepnosti propadel eden boljših projektov, ki bi tudi zaustavil odseljevanje iz bohinjske doline, naj investitor plača miljončke!! |
Lepo prosim brez emocij. Ne mislit, da kogar koli zagovarjam, ampak kaj, če bi temu citatu dodal tole vprašanje:
Želi investitor napravit tale posel iz ljubezni do Bohinjcev, ali mu gre le za lastni zaslužek, torej pohlep?
In smo spet tam, kjer bi se morala končat umetnost posla, sklenit dogovor in iti naprej, ampak ne! Bolje je z obeh pozicij udrihat po drugemu kako je pohlepen, čeprav bi oba rada potegnila največ kar je možno. Na koncu bodo zaradi oslove sence vsi popušili.
(Slučajno dobro poznam človeka, ki je dobesedno obogatel z prodajo parcele za Hoferja v enem od koroških krajev in številka za golo zemljišče vsebuje šest ničel! Pa se tega ni vedelo dokler ni biloa pogodba uverjena, še potem le po naključju. Očitno so našli skupno ceno "družbenega" interesa.)
In vsaj iz mojih postov ne iskat "resnice", da ujčkam te zemljiščne lastnike. Osebno se mi zdi njihovo vztrajanje trapasto in neverjetno, ampak tudi dejanja nasprotne strani niso najbolj profesionalna, (Ne vem komu je koristilo "pritiskanje" na nasprotno stran preko medijev? Na tak način le utrjuješ zidove...) še bolj pa me čudijo revolucionarni komentarji na tem forumu, ki le kažejo kako daleč od tržne miselnosti je razmišljanje marsikoga, če ne kar večine, ki se tu oglaša. Malce nasilno, malce enostavno, malce sebično, malce čredno-revolucionarno, zelo balkansko. 
Nazadnje urejal/a ledenko Ned Mar 24, 2013 3:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Ledenko!
Realen komentar. Upam klub vsemu, da bomo kmalu imeli novo smučišče.
LP Frenk _________________ 2019/2020
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejp |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40 Prispevkov: 267
|
Seveda gre investitorju za lasten zaslužek (kot vsem), vendar ti zamenjuješ željo po zaslužku s pohlepom. Če nekdo pošteno ponudi pravično odškodnino (kaj je pošteno in pravično določajo uradni cenilci) oškodovancem in želi izpeljati projekt, ki prinaša zaslužek ne samo njemu, ampak celotnem območju, potem to ne moreš klasificirati kot pohlep.
Pohlep bi bil, če bi recimo prišel nek Indijec z obljubo po magičnem vlaganju in izgradnji modernega smučišča, pokupil tista zemljišča, naredil goloseke, les prodal v Avstrijo za dobiček in nato ves projekt ustavil, zaprl podjetje in vse skupaj vrgel v stečaj (hm... le kje sem to že videl... aja v Vrhniki, kjer so zaradi zemljišča "ubili" tamkajšno tovarno usnja).
Nekako imam občutek, da skušaš prikazati situacijo, da se na območju Koble različni investitorji prerivajo en čez drugega, da bi ja vložili njihov denar v zagotovljen zaslužek. Vendar je ravno obratno. Ni investitorjev, ni enakovrednih projektov (zdaj kar dosedanji lastnik Koble trajba v medijih o njegovih načrtih me ne zanima, resničnost je drugačna...), ni neke perspektive.
Samo to hočem povedati, da ne razumem te "miselnosti", ki je tam prisotna še posebej če:
- investitor je lokalec
- investitorju je v interesu, da območje ne "umre"
- vsem ostalim je tudi v interesu, da imajo moderno smučišče in turiste
- državi je tudi v interesu, zaradi zmanjšanja brezposelnih
- konec koncev, tudi za vzdrževanje same narave, parkov in urejenosti okolja, bo več denarja, ker bodo zaslužen denar vračali na območje zaslužka
Seveda vse to moje razglabljanje sloni na podatkih iz medijev, če so dejstva drugačna, bi prosil, za osvetlitev še druge plati zgodbe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
@Matejp;
Nič ne menjam med zaslužkom in pohlepom. Tudi med pravičnostjo in poštenostjo ne menjam. In cenilec na terenu v imenu poštenosti nima kaj iskat, v imenu pravičnosti pa le v primeru, da se pravica preverja na sodišču. Če se enostransko cena določa z cenilcem je že nekaj hudo narobe in ni nujno, da je tako dejanje pravično. Vse ostalo je gola trgovina in razglabljanja kdo je pohlepen, kdo pa podjeten nimajo ostre meje. Tudi subjektivna ocena o indijcih... ne zdrži resnega komentarja. Ne vem, ampak, če bi bili smučarski tereni tako pogosto posejani naokrog, potem se ne bi tako borili okrog tega hriba. Tako kot ima parcela z pogledom na morje povsem drugačno ceno kot parcela z pogledom na kotlovnico nekje v Trbovljah, bi morebiti tudi nek tak teren lahko imel povsem drugačno ceno od strnišča v Podravju. In tu je stvar ponudbe, ter povpraševanja. Veš kake cene ima zemljišče v Bad Kleinkircheimu? In tudi tu bo cena hudo narastla, če jim tale veliki met uspe. In zakaj bi moral potem tale razlastninjen kmet z puško iskat svojo pravico? Ne rečem, da tile patroni ne izsiljujejo, ampak ne upam pa napisat, da imajo, ali, da nimajo prav. Ravno to je stvar ponudbe in povpraševanja.
Malce širše poglej!
Vse je relativno, tudi to, da bi nek investitor, ki se ne piše Mati Terezija vlagal le zato, ker želi, da neko območje "ne umre". Malo morgen! Takega investitorja ni, ker z tako miselnostjo nikoli ne bi prišel do osnovnega kapitala. Že ime KAPITAL ti pove dovolj. Ostalo kar si naštelv alinejah je dobro le za kako lokalno predvolilno debato, nikakor pa za pogovor o 50 mio vrednem projektu.
HEJ; igrajo se z 50 mio denarja, pa so tako nespretni, da imamo na tem forumu dovolj solate za celih 23 strani nabijanja. Taki posli se ne peljejo na tak način, da ne uporabim kake hujše besede. Investitor bi po moje moral že zdavnaj imet sklenjene služnostne pogodbe, ali pa se preselit na hrib, kjer ga sprejmejo z odprtimi rokami. Tu očitno nima kaj iskat pa naj bo še tako koristen za vse naokrog. In menim, da bi taka stvar bila koristna, ampak gozd ni moj, niti od večine Bohinjcev, temveč od točno znanih lastnikov z dolga leta poznanimi kapricami. Saj so nekateri že prej delali sive lase in ne vem kaj so sedaj investitorji mislili, da bo drugače.
In noič ne skušam prikazat kako se investitorji drenjajo tam naokrog. Povedat hočem, da je treba pogledat malce z obeh strani. Verjamem, da je v imenu pridobitništva tale projekt krvavo potreben. Kaj pa, če ravno tega tile patroni nočejo in želijo imet svoj mir na svoji zemlji? Tega jim z nobenim denarjem ne moreš kupit, pa če nam je še tako nerazumljiv.
Menim, da jih je zaslepil pohlep po zaslužku.
In ena banalna:
Vsekakor je smučarski center kombinacija naravnih dobrin (prava klima, dobri tereni, ustrezno okolje...) in infrastrukture. Investitor torej izkorišča naravne dobrine in z svojim vložkom doda dodano vrednost, da jih lahko trži. Do tu se verjetno vsi strinjamo in je vse lepo in prav.
Zdaj pa gremo na vas. Recimo, da na sosedovi parceli odkriješ nek naravni vir zaslužka, za katerega sosed ne ve. Hitro ustanoviš podjetje, dobiš družabnike in zaženeš propagandno mašinerijo, ki prepriča ves okoliš, da brez tega tvojega podjetja nikakor ne bo napredka, da boš zaposlil soseda, ves kraj in ne vem kaj vse še. Naslednja poteza je odkup sosedovega zemljišča po ceni kakršno ima pač tako zemljišče. Sosed se seveda ne strinja, zato greš v razlastninjenje. In ko pride cenilec ga boš ves pošten, ter pravičen vrgel z parcele in to je to?
Za moje pojme bolano in ne bi več niti besede o tem, nima smisla!
Nazadnje urejal/a ledenko Ned Mar 24, 2013 4:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svet |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Feb 2013 21:42 Prispevkov: 5
|
Ledenko,
v osnovi se strinjam s tvojimi razlagami. To o Peci sem slišal prvič. Upam, da ni nič narobe, ker sem tvoj komentar nalepil na 24ur.com, kjer poteka podobna debata.
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Je narobe!
Rad bi, da ostane tu in se ne širi preveč. Na splpšno se mi zdi neumno, da se o tem sploh kaj debatira, a sam žal ne morem iz svoje kože. V vse skupaj sem se zaradi emocij preveč vpletel in tega niti pod razno ne bi rad nadaljeval! Tale ideja o smučišču je fantastična, ampak nadaljevanje je pa blekato! Želim jim, da se v miru, ter brez cenilcev dogovorijo v obojestransko korist, saj bodo drugače oboji crknili. Preprosto nobene strani ne razumem in to želim povedat.
Ena sili z glavo skoz zid in očitno gre na silo, druga pa se otepa edinega vira zaslužka.
Bolano!
p.s.
Vem, da je tale Pecna štorija le redkim znana, zato sem jo navrgel. Videl sem celo lepo narisano tablo, na kateri so zarisane vse "nove" smučarske proge, ki jih nikoli ne bo. Še to kar je zna za vedno obstat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svet |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Feb 2013 21:42 Prispevkov: 5
|
Ledenko se strinjam in se ti opravičujem.
Tudi sam sem se preveč vpletel v to debato, ker me moti, da ljudje vse povprek nekaj pišejo in ne vejo zakaj se gre. Se strinjam, da v tržnem gospodarstvu lahko postavljaš svojo ceno vendar vse do ene meje.
Upam, da se strinjaš, da je problem v Sloveniji tudi to, da se ne da nič dogovoriti in nam denar leti skozi okno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Ja, se strinjam! In zakaj se ne da nič dogovorit? Po moje zato, ker marsikomu ustreza obstoječe stanje. Takoj, ko se prične delat recimo po germansko, bodo nekateri trenutno hudo spoštovani in sistemsko z ojroti nabasani gospodje odpadli v realni svet ko zrele hruške in ti frajerčki so žal še vedno premočni.
V gospodarstvu je cena kje? Po moje tam, ko nič več ne boš prodal. Druge omejitve razen monopolnih tu ne vidim. In konec koncev tudi smučarija sodi v gospodarstvo.
Saj konec koncev nihče od nas ne ve zakaj se v resnici gre. Vse to nabijanje je nastalo na osnovi nekaterih sicer skopih, a nerodno interpretiranih informacij v stilu nekaterih politikov. Ampak za razliko recimo Janša tako "nerodno" vrže ven povsem načrtno, da spre vse sodelujoče in pokasira smetano, tu pa menim da ni ravno tako.
Mene osebno so zbodle med drugim visokodoneče besede o ekologiji, tehnologiji in ne vem čem vse še in delujejo hudo podcenjevalno, kot, da smo vsi ostali v vrtcu. Po drugi strani pa padejo ob prvi pravi oviri, za katero se že več kot dvajset let ve kakšna je. Približno pred dvema desetletjema nisem upal iz avta, ker na Ravnah nek tamkajšnji lastnik bojne pasme psov ni bil ravno pristaš smučišča in je pse spuščal tekat prosto naokrog. Prepričan sem, da je tudi ta eden od zaviralcev. In ravno takih se lotit z prisilo? Ni šans uspet!
Že v osnovi je pri smučariji bolje biti tiho okrog ekologije, okrog tehnologije pa nihče še dolgo ne bo odkril tople vode in tole smučišče ne bo nič bolj moderno od okoliških podobno velikih, ker to preprosto ne gre. Vsi kupujejo najmodernejše stvari, tu nam pa filajo buče ravno z takimi pravljicami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
proton |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 0:01 Prispevkov: 29
|
Joj malo preveč mislite na procente kot pa na realno vrednost zemljišča. Saj se ne pogovarjamo o gradbenih parcelah, kjer je cena kvadratnega metra 100-150 EUR, požrešni lastniki pa bi recimo radi 1000 EUR na kvadratni meter.
Realna vrednost gozdnega zemljišča v takem klancu kot je Kobla je povprečno 75 centov na kvadratni meter. Če je Čokl ponudil 400%več je to 3 eur na kvadratni meter in revež bi dal za hektar cca. 30.000 eur. Kot pravi je problem nekaj hektarjev, torej četudi da za kvadratni meter dal 10x več, torej 7,5 eur in potencialno 75000 eur za hektar se pri 50 milijonih nebo bistveno poznalo. Pač to je cena biznisa, vedno moraš imeti pripravljen rezervni načrt če se kaj zatakne.
Zdaj če imajo problem pokrit teh recimo pol milijona izgubljenega denarja s projektom, ki je vreden 50 milijonov, potem jim svetujem da pospravijo kufre ker se ne znajo it biznisa. Bo pa teh morebitnih predpostavljenih pol milijona splahnel kot bi rekel keks, če se gredo pravdati in potem izplačevati odškodnine zaradi blatenja dobrega imena itd.
Skratka pravdanje je najslabša rešitev in moram reči da s takim načinom komunikacije hodijo po zelo, zelo tankem robu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
Navsezadnje pa pametujemo o projektu, za katerega vsi skupaj nimamo dovlolj denarja. Dobro, investitor ga verjetno tudi nima, a ga je znal pridobiti, je torej na tak ali drugačen način daleč pred nami in ne vem, če ne izpademo butli, ko se takole usajamo.
Počakajmo, pa bomo videli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokR |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 11:53 Prispevkov: 32 Kraj: Ljubljana
|
Že nekaj časa spremljam "načrtovanje in gradnjo" novega smučišča v Bohinju in moram rečt, da mi kar nekaj stvari še vedno ni jasnih:
1. Zakaj se je Leitner odločil, da vloži 20 mio. ? ravno v Bohinj?
Verjetno je tudi v Evropi precej projektov, ki bi bili iz mnogih razlogov bolj enostavni za investiranje (pripravljeni projekt in gradbena dovoljenja, nadmorska višina, klima, domačini, prometne povezave).
2. Kot kaže družine Čokl v Bohinjski Bistrici še niso čisto vsi vzeli za domačine. To je menda v tistih koncih lahko kar problem, kar se kaže tudi v odnosu z določenimi posamezniki. Po pogovoru z nekaterimi domačini je precej jasno, da skoraj vsi upajo, da se bo projekt uresničil, vendar še nisem uspel srečati človeka, ki bi lahko verjel in rekel, da bo projekt 100% zaživel. In to nekaj dni pred začetkom sečnje...
3. Evropska sredstva, ki se omenjajo: Ali so že bila odobrena? Je že bil razpis? Če imam prave podatke je potrebno imeti gradbena dovoljenja, da sploh lahko kandidiraš. Brez sredstev iz evropskih kohezijskih skladov je verjetno cel projekt čista utopija.
4. Poslovanje Eko Park Bohinj: Družba MPM Engineering d.o.o. je imela konec leta 2011 (zadnji dostopni podatki) v bilanci zabeleženih še 14 mio. ? obveznosti do bank, tudi kratkoročne obveznosti naraščajo, tekoče poslovanje pa prinaša izgubo okoli 0,5 mio. ?. Plače zaposlenih so nizke, tako da težko govorimo o neki visoki dodani vrednosti, ki jo ustvarjajo zaposleni. Verjetno sam hotel in vodni park brez smučišča ne more preživeti.
5. Preostanek bo verjetno spet financiran s posojili. Zanima me katera banka je pripravljena iti v soinvesticijo ranga 5-10 mio. ? ali več, sploh pri relativno tveganem projektu izgradnje smučišča. Nekaj se je govorilo o Hypu, vendar glede na izkušnje s Starega vrha, Nassfelda in verjetno še od kod banke ne bi smela biti pripravljena iti v tak projekt. Poleg tega me zanima kaj v primeru take finančne konstrukcije (Leitner+EU+Banke) sploh tvega t.i. investitor?
6. Kdo je lastnik nekdanje karavle pod Slatnikom? Je bilo to že odkupljeno?
Za konec želim poudariti, da nimam nikakršnih interesov v celotnem projektu. Sem navdušen smučar, ki bom v primeru, da se projekt uresniči z veseljem kdaj pa kdaj smučal na 2864. Do zasajene prve lopate in prvega padlega drevesa pa še naprej ostajam skeptik s številnimi pomisleki. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
winni |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37 Prispevkov: 145
|
Pozdravljeni.
Osebno sicer podpiram tale projekt, vendar mi je tole posiljevanje medijev zadnje tedne dalo mislit, da morda pa le ni vse tako krasno kot se zdi na prvi pogled.
Pa še kot je napisal nekdo malo višje: kakšen projekt je to da preživiš vso državno birokracijo, zagotoviš celotno financiranje, na koncu se ti zatakne ker nisi zrihtal pogodb z lastniki zemljišča pod edino žičnico?
Tole temo spremljam že kar nekaj časa in mi ni dalo miru da ne bi na takšen deževen dan pobrskal po javno dostopnih informacijah.
Nekaj zanimivosti iz Ajpesa:
- 2864 Bohinj d.o.o. je firma, ki ima 8.000 ustanovnega kapitala, projekt je ocenjen 50.000.000
- 2864 Bohinj d.o.o. ima dva ustanovna lastnika: Boštjan Čokl 49% in LEITNER S.P.A. 51%, torej je Leitner večinski lastnik... slovenski projekt?
- MPM ENGINEERING d.o.o. ki ima hotel Park v Bohinju, ima 5/5 računov blokiranih ( http://www.delo.si/novice/slovenija/smucisce-zaradi-dolgov-hotela-park-ni-ogrozeno.html )
- "Za 50 milijonov evrov vreden projekt načrtujejo tudi črpanje 20 milijonov evrov neposrednih spodbud za tuja vlaganja, pravi Čokl." Kaj zdaj to pomeni? So to evropska sredstva ali so to sredstva R.S. namenjena privabljanju tujih podjetij? ( http://www.delo.si/novice/slovenija/smucisce-zaradi-dolgov-hotela-park-ni-ogrozeno.html )
- in kar mi je še zanimivo: zastopnika firme 2864 Bohinj d.o.o. sta Boštjan Čokl in Furlani Franc Alain ... kaj ni tale Franca predstavnik POME in bivši deležnik na Kaninu z neko propadlo francosko firmo ???  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ledenko |
Objavljeno: Ned Mar 24, 2013 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojster zasneževanja

|
RokR in Winni;
Dobre iztočnice!
Ker me ne srbi dovolj si ne upam tvegat z malce drugačno iztočnico, me pa nehote spominja na Ivarčko.
Nepovezana opomba, ki nikakor ne pomeni, da sodi v ta sklop:
Nepovratna sredstva, kataloške cene in ekstra moderna dodatna oprema včasih delajo čuda pod prsti spretnih ekonomistov, še posebej če si v isti fazi investitor, ter proizvajalec opreme, pa ti ni treba dajat popustov...
Zoprno je le to, da so nepovratna sredstva na nek način tudi davkoplačevalska. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|