Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 71, 72, 73  Naslednja
 Novo smučišče ob Kobli « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 10:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

pj je napisal/a:
Projekt novega smucisca je pomembnen predvsem in zgolj za lastnika. In na sreco se v taksnih primerih razlastitve ne dogajajo tako preprosto kot bi si zelelo par ljudi tule, seveda ko se gre za lastnino nekoga drugega in ne za tvojo. V zadnjih nekaj desetletjih so se stvari "malce" spremenile, tako da ponavadi ne dobis vec 10 let Golega otoka ter pobrano lastnino, ce se ne strinjas z nekim (zasebnim) projektom.
PS: Sicer pa ce je stvar tako pomembna, potem ni hudic da jih ne bodo razlastili. V tem primeru ne vidim pointa v objavljanju njihovih podatkov saj bodo tako ali tako v sekundi razlasceni in je problem zakljucen, kajne?

Pj po moje tule nimaš čisto prav. Tule namreč ni potrebna razlastitev, kot pri gradnji cest ali drugih objektov splošnega pomena, ampak samo zagotovitev služnosti (mogoče nisem uporabil pravilnega pravnega termina).

In nikakor ne gre zgolj za interes lastnika smučišča. To, da so smučišča čisto navadne gospodarske družbe, je pri nas ne vem od kje priletela dogma, ki jo ponavljajo okoljevarstveniki in nasprotniki smučanja. V tujini (pa ne samo severno in zahodno) jim je jasno, da gre za infrastrukturo, ki omogoča razvoj turizma, poseljenost podeželja in ohranjanje kulture krajine. Postavitev smučišča bi bila predvsem v interesu Bohinjcev, vsaj tistih, ki ne mislijo žvečiti storžev. Ampak to je pač Bohinj s svojo folkloro.

In jasno, da nihče noče, da gre cesta čez njegovo dvorišče. Ampak zato pa sodišča ugotavljajo splošen družbeni interes in določajo pravično odškodnino.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
StarGazer
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43

pj je napisal/a:
Trgovski center ima ravno toliksno pomembnost kot pa smucisce... verjetno celo vecjo, saj mora v trgovino vsak, medtem ko smuca zelo omejeno stevilo ljudi. In ce pogledas malenkost bolj realno, kot si kot kaze sposoben gledati, se smucisca ne delajo zato, da bi bilo tebi fino, pac pa zato, da nekdo nekaj zasluzi... enako kot tudi trgovine in ostala profitna podjetja To da je tebi fino, je zgolj obrobna stvar

Ja v trgovino res mora vsak, smučanje je pa nadstandard. Se strinjam, ampak vseeno ne bi zadeve posplošil, tako kot si jo ti. Tako enostavno vseeno ni.

Je pa veliko ljudi, ne samo v SLO, ki so za ta nadstandard pripravljeni plačati.

In bistvo si zadel. Vsi delamo zato da zaslužimo. Meni se zdi povsem logično in prav, da bo zaslužil lastnik.
Point vsega pa je, da lahko pa zraven zasluži še marsikdo drug. Seveda ne z izsiljevanjem nerazumnih vsot za svoje zemljišče, ampak z nudenjem turistične ponudbe, ali pa z delom direktno povezanim s tem centrom.
Nazaj na vrh
NoriSnezak
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25

Tudi hofer daje kruh veliko zaposlenim, od smučišča pa bi dobili zaposlitev tako direktno žičkoti in ostali vzdrževalci, kot tudi ostali delavci v turistični infrastrukturi bohinja, vključno z lastniki apartmajev, restavracije, aquapark itd., saj bi smučišče privabilo neprimerno večje število turistov in obiskovalcev kot jih je sedaj. Skratka, projekt je dejansko zelo pomemben za celotno regijo, ker bi imeli zaslužek VSI, pa še nova delovna mesta bi se našla za mlade. Tako da je slepo zanikanje vseh plusov, ki bi jih projekt 2864 prinesel, najmanj neumno, pa tudi popoln primer slovenceljske škodoželjnosti.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pa še nekaj je zanimivo na tem seznamu. Tičar janez je recimo lastnikgostišča na samem smučišču, še nekaj od teh iz seznama pa se ukvarja s turizmom.

Mi je pa prav zanimivo, da kakšen od lastnikov apartmajev, ki se je pred leti zapufal, zdaj pa ima prazne aprtmaje in kredite, ne užge kakšnega od teh po črepinji. Posebej te, ki so Koblo spravili v stečaj, novo smučišče pa ovirajo.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

O tem sploh ni dvoma in kar se mene tice, je proti temu lahko le najvecji kreten... sploh ce ze ima nekaj kar mu prinasa denar od turizma (hotel, restavracijo itd.).
V nos mi gre zgolj primitivno razmisljanje v stilu "ce je nekdo proti temu kar je meni vsec (v tem primeru smucanje), ga dajmo na easy nacin razlastiti... sploh ker se ne gre za moje zemljisce ampak zgolj za mojo korist, saj bom lahko tu smucal". Pac ne gre tako.
To, da je smucisce plus za celotno regijo mi je pa jasno. Vseeno pa dvomim, da je objavljanje imen pravilen nacin za resevanje teh problemov... sploh glede na to, da je urad IP eden redkih drzavnih organov, ki se sploh premakne, kar posledicno pomeni, da bo lahko kar nekaj ljudi imelo tezave zaradi taksnega objavljanja osebnih podatkov. Konec koncev kaj se bo s to objavo doseglo? Da bo nekdo nekoga na gobec? Najbrz je to zelo produktivna resitev
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 12:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

pj je napisal/a:
Projekt novega smucisca je pomembnen predvsem in zgolj za lastnika.

glede na to da hodiš po svetu-smučarskih središčih mi je pa tale izjava čisto mimo !?? upam da se samo zajeb...

bohinjska bistrica je trenutno na ravni trbovelj, namesto da bi bila s pravim smučiščem na ravni recimo kranjske gore..
Nazaj na vrh
matotej
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 1:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Maj 2012 19:42

Jaz se pa ne bi strinjal, da je projekt pomemben zgolj za lastnika.
Mislim, da je pomemben za celo Gorenjsko, če ne celo širše.

Smučišče bi v ta konec Slovenije prineslo ogromno novega kapitala. Veliko Slovencev, ki sedaj hodijo tujino, bi se raje odločilo, da si prihrani vožnjo in smuča doma.
Tudi Hrvatom bi bilo bližje. Glede na ugoden dostop z vlakom, bi ob primerni cenovni politiki, lahko zajezili povečanje števila avtomobilov.
Domačini bi lahko služili z ponujanjem prenočitev, gostinstvom in prodajo domačih izdelkov. Ljudje bi imeli možnost zaslužiti denar. Odprlo bi se ogromno delovnih mest na smučišču
in v drugih servisnih dejavnostih, ki jih tak objekt potrebuje (hoteli, gostinstvo, trgovina). Jaz preprosto ne razumem, zakaj bi zaviral razvoj nekega območja, ker tako dejansko sebi in drugim odžiraš kruh.

Pobočje ima možnost, da gosti tekme svetovnega pokala v hitrih disciplinah. Če ne drugega, bi naši dobili možnost, da tudi doma lahko trenirajo.
Letos smo dobro videli, kaj Planica pomeni skakalcem (najboljša sezona v zgodovini). In to je samo zima.

Rad bi slišal argumente nasprotnikov, zakaj jim smučišče ne ustreza.

lp
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 1:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Ne zares se ne zajebavam ampak mislim cisto resno. Ali res kdo misli, da je nekdo (zasebnik) pripravljen investirati X miljonov zaradi razvoja kraja, zaradi moznih sluzb lokalnih prebivalcev, za tvoje ali moje zadovoljstvo? Mocno upam, da je vsem jasno, da je edino merilo za zasebnika, ki bo to denar investiral, to, da bo v dolocenem casu dobil ta denar nazaj, nato pa delal profit ZASE! To, da bo korist se za vse ostale prej nastete, je pa za investitorja zgolj postranskega pomena.
PS: Pa da ne bo pomote... nic nimam proti temu, saj ves svet tece na tak nacin. Konec koncev tudi jaz delam stvari zaradi denarja in ne zaradi tega, da bo nekdo drug imel neko zadovoljstvo. Sicer imam boljsi obcutek, ce nekdo ima se nekaj od mojega dela (pa naj bo to denar ali pa zgolj zadovoljstvo), ampak v prvi vrsti pa se mi gre za moje lastno prezivetje. Ce se kdo pretvarja, da pri njem stvar ni taka, potem samo vprasanje... zakaj za svoje delo zeli placilo?
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 1:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Ali je tako težko razumeti, malo sicer ugibam:

Glej, eden je vikendaš, ki ne smuča (oziroma smuča v tujini) in hodi v Bohinjsko bistrico brat knjige, poslušat ptičke in nabirat gobe. naval smučarjev bi ga seveda motil.

Eden je lastnik Koble, ki je upal, da bo z novim smučiščem nekako rešil tisto, ki ga je sam zafural. Morda še vedno tako misli, morda pa samo nagaja, ker ponudba za prevzem starega železja ni bila dovolj atraktivna.

Nekaj je takih, ki so zaslutili svojo veliko priložnost in mislijo, da investitorja držijo za jajca (saj tudi ga, ker njegov hotel brez smučišča nima perspektive) a pozabljajo, da stiskajo tudi svoja jajca.

Nekaj je takih, ki so proti kakršnimkoli spremembam, sploh, ker ne bodo imeli od njih nobenih koristi.

nekaj je pa najbrž takih, ki so preprosto samo idioti.

Njih vsekakor lažje razumem kot investitorja, da ni že davno ukrenil vsega potrebnega. V enem letu bi se ob politični podpori tudi na sodišču že premaknilo, pa izgleda s tem še začeli niso.
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 1:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

marko je napisal/a:
Pa še nekaj je zanimivo na tem seznamu. Tičar janez je recimo lastnikgostišča na samem smučišču, še nekaj od teh iz seznama pa se ukvarja s turizmom.

Mi je pa prav zanimivo, da kakšen od lastnikov apartmajev, ki se je pred leti zapufal, zdaj pa ima prazne aprtmaje in kredite, ne užge kakšnega od teh po črepinji. Posebej te, ki so Koblo spravili v stečaj, novo smučišče pa ovirajo.
Tako se pač stvari ne urejajo in lastnina je lastnina(tudi Čokl ne bo dovolil da nekdo na njegovem smučišču postavi svoje vlečninice. Občina se mora opradelit do projekta. Potem se pa lahko govori o javnem dobrem sicer je pač vse skupaj projekt nekega posameznika. Ni mi pa jasno zakaj se to še ni zgodilo.
Nazaj na vrh
rannt
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 1:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 20:17

@pj: Definitivno je v prvi vrsti interes investitorja, da zasluži. Edino pravilno. Je pa dejstvo, da tudi če investitorju "dol visi" za vse ostalo, njegov projekt prinaša cel kup pozitivnih učinkov za vse ostale. In zato bi morali "lokalni in državni voditelji" tistih par norcev, ki zadevo ovirajo, takoj postaviti na realna tla.

Je pa res, da javno objavljanje imen verjetno ne bo ravno koristilo ...
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 1:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

rannt je napisal/a:
@pj: Definitivno je v prvi vrsti interes investitorja, da zasluži. Edino pravilno. Je pa dejstvo, da tudi če investitorju "dol visi" za vse ostalo, njegov projekt prinaša cel kup pozitivnih učinkov za vse ostale. In zato bi morali "lokalni in državni voditelji" tistih par norcev, ki zadevo ovirajo, takoj postaviti na realna tla.

Voditelji nimajo tu nobene veze razen če bi rad na hitro uvedel fašizem. Lokalci se naj zjasnijo kaj hočejo, potem pa se naprej rešujejo zadeve s tistimi kateri so proti. Na pamet govorit o pozitivnih učinkih je precej nevarno. Tudi sežigalnica v trbovljah generira profit in delovna mesta pa so hudi problemi.
Nazaj na vrh
StarGazer
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 2:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43

pj je napisal/a:
Ne zares se ne zajebavam ampak mislim cisto resno. Ali res kdo misli, da je nekdo (zasebnik) pripravljen investirati X miljonov zaradi razvoja kraja, zaradi moznih sluzb lokalnih prebivalcev, za tvoje ali moje zadovoljstvo? Mocno upam, da je vsem jasno, da je edino merilo za zasebnika, ki bo to denar investiral, to, da bo v dolocenem casu dobil ta denar nazaj, nato pa delal profit ZASE! To, da bo korist se za vse ostale prej nastete, je pa za investitorja zgolj postranskega pomena.
PS: Pa da ne bo pomote... nic nimam proti temu, saj ves svet tece na tak nacin. Konec koncev tudi jaz delam stvari zaradi denarja in ne zaradi tega, da bo nekdo drug imel neko zadovoljstvo. Sicer imam boljsi obcutek, ce nekdo ima se nekaj od mojega dela (pa naj bo to denar ali pa zgolj zadovoljstvo), ampak v prvi vrsti pa se mi gre za moje lastno prezivetje. Ce se kdo pretvarja, da pri njem stvar ni taka, potem samo vprasanje... zakaj za svoje delo zeli placilo?

Ja halo. Saj nihče ne pravi, niti ne pričakuje da bo lastnik neposredno vplival na razvoj okolice. Ali da bodo kar čez noč vsi v regiji zaživeli srečno do konca svojih dni.

To smučišče je priložnost, vzvod prek katerega se lahko regija razvije, ne pa gumb on/off. Ponujen bo prst, od vsakega posameznika pa je odvisno ali ga bo odklonil, ali ga bo prijel, ali pa bo zagrabil celo roko.

Je pa dejstvo, da je takšnih "prstov" zelo malo in da jih bo ob takšnem sprenevedanju nekaterih posameznikov, oz. zaradi nemoči neke višje pristojnosti, ki bi takšne projekte omogočila, čedalje manj.
Nazaj na vrh
rannt
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 3:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 20:17

junche je napisal/a:
rannt je napisal/a:

Voditelji nimajo tu nobene veze razen če bi rad na hitro uvedel fašizem. Lokalci se naj zjasnijo kaj hočejo, potem pa se naprej rešujejo zadeve s tistimi kateri so proti. Na pamet govorit o pozitivnih učinkih je precej nevarno. Tudi sežigalnica v trbovljah generira profit in delovna mesta pa so hudi problemi.

Kot vidiš, se lokalci sami nikoli ne bodo uskladili, ker se vedno najde kdo, ki nagaja. Zato mora ukrepati, tako kot je rekel StarGazer, višja pristojnost. Ravno tako, kot bi morala ta višja pristojnost ukrepati v nasprotni smeri v Trbovljah in pred izdajo dovoljenja za sežig poskrbeti, da so nameščeni primerni filtri.
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 20, 2013 3:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

junche je napisal/a:
rannt je napisal/a:

Saj so se lokalci odločili... 90+% je podprlo projekt, ki pa zaradi 11 ljudi stoji. Ravno teh 11 ljudi v nekem smislu "podpira" fašizem v tvoji obliki, ker so velika manjšina.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 71, 72, 73  Naslednja Stran 19 od 73

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Novo smučišče ob Kobli
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net