Avtor |
Sporočilo
|
snowboarder |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=110814925776979&set=a.109452005913271.1073741827.109249462600192&type=1&theater
no tole je pa objavljeno na FB strani "v podporo smučišču 2864".
sicer zelo drzna poteza ljudi, ki so ustanovili skupino, a mislim da je prav da ljudje vidijo kdo so tisti posamezniki, ki zavirajo razvoj bohinja in širše regije.[/quote] |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan-doc |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 5:06 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31 Prispevkov: 370
|
...še za tiste, ki nimamo fejkbuka...o čem se gre? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snowboarder |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 11:20 Prispevkov: 328 Kraj: Domžale
|
javno so objavili seznam 12 osebkov/nepodpisnikov ki zavirajo začetek gradnje smučišča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2531
|
tale seznam me je pa kar presenetol nisem milslil da je oseb toliko. Ves čas sem imel občutek da se govori o 2-4 osebah. Pa še to da ta KOBLA ŽTG doo da sploh upajo kej rečt  _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StarGazer |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43 Prispevkov: 128
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
Se mi zdi po eni strani čisto prav, da so objavili seznam tistih ki nasprotujejo, po drugi strani se mi pa zdi, da bodo s tem najbolj sebi pljunili v skledo in si nakopali še več problemov. Na prvi pogled bi celo rekel, da tega ni objavil Čokl in njegovi, a po branju komentarjev in še nekaj odzivih v komentarjih tisti, ki upravlja s tem računom precej veliko ve o vsem skupaj. _________________ www.tdstarivrh.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
proton |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 0:01 Prispevkov: 29
|
To je to česar sem se bal.... Osebe, ki zavirajo projekt niso samo štiri.
Sicer pa kako je kaj s sečnjo dreves. Gonilec projekta je napovedal padec dreves za 1. marec. Ob tej priliki naj bi bilo tudi jasno kaj je s poslovnim partnerjem Leitner. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan-doc |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31 Prispevkov: 370
|
Evo to je to o čem smo že govorili na forumu, Slovenceljski pohlep.
Če je res, da so ponudili 400% več kot je bila sodna cenitev...
je te ljudi potrebno samo še razlastiti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
proton |
Objavljeno: Tor Mar 19, 2013 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 0:01 Prispevkov: 29
|
Kot sem že v enem od prejšnjih sporočil napisal za razlastitev nimajo časa (razlastitev lahko traja več let), če hočejo obdržat zunanjega partnerja. Brez njega realno gledano nimajo možnosti. Treba se bo nujno zmenit z "žleht" lastniki na tak ali drugačen način, če ne nebo nič....
Jasno je tudi da gonilna sila projekta ne izdaja korektnih informacij glede napovedi zagona projekta gradnje. Zdaj ali je to nenamirno, ali celo namirno, da s tem pritiska na neodločene lastnike, ne vem.
Že to, da bi s sečnjo začeli na vrhovih bivše Koble s 1. marcem, ko pa se debela snežna odeja tam obdrži do sredine Maja je malo smešno.
Skratka glede na to, da so malo počasne sorte, jim dam časa da začnejo resna gradbena dela do 1. Junija. Če se takrat ne zgodi nič potem lahko pokopljemo sezono 2013/2014 s tem pa tudi nadaljno prihodnost in za mene osebno je od takrat naprej projekt mrtev. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
Če za razlastitev ni časa mi je še toliko manj jasno javno objavljanje podatkov tistih, ki nasprotujejo. Teli roki, ki jih ves čas postavljajo so pa tudi meni sumljivi, oz. kot si rekel bolj izvajanje pritiska. _________________ www.tdstarivrh.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Damjan-doc je napisal/a: | Če je res, da so ponudili 400% več kot je bila sodna cenitev...
Se pravi ko se bo Hofer odlocil postaviti novo trgovino nekje ob tvoji hisi in bi tvojo parcelo potrebovali za parkirisce, te lahko mirno razlastijo, ce ne bos pripravljen svoje hise in parcele prodati? Aja sorry sem pozabil, to je pa cisto druga stvar. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NoriSnezak |
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25 Prispevkov: 133
|
pj je napisal/a: | Damjan-doc je napisal/a: | Če je res, da so ponudili 400% več kot je bila sodna cenitev...
Se pravi ko se bo Hofer odlocil postaviti novo trgovino nekje ob tvoji hisi in bi tvojo parcelo potrebovali za parkirisce, te lahko mirno razlastijo, ce ne bos pripravljen svoje hise in parcele prodati? Aja sorry sem pozabil, to je pa cisto druga stvar. |
Ne pametuj preveč! Projekt novega smučišča je pomemben za razvoj bohinjske regije, predvsem glede zaposlovanja mladih, tako da gre za prihodnost večine prebivalcev. Nečesa tako pomembnega ne moreš metati v isti koš z diskontno trgovino (edino v skrajnem primeru, če bi bila to edina trgovina na tistem področju). Prej ga lahko primerjaš z izgradnjo cestne infrastrukture, za katero so razlastitve "nagajačev" ravno tako povsem primeren in upravičen ukrep. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Projekt novega smucisca je pomembnen predvsem in zgolj za lastnika. In na sreco se v taksnih primerih razlastitve ne dogajajo tako preprosto kot bi si zelelo par ljudi tule, seveda ko se gre za lastnino nekoga drugega in ne za tvojo. V zadnjih nekaj desetletjih so se stvari "malce" spremenile, tako da ponavadi ne dobis vec 10 let Golega otoka ter pobrano lastnino, ce se ne strinjas z nekim (zasebnim) projektom.
PS: Sicer pa ce je stvar tako pomembna, potem ni hudic da jih ne bodo razlastili. V tem primeru ne vidim pointa v objavljanju njihovih podatkov saj bodo tako ali tako v sekundi razlasceni in je problem zakljucen, kajne?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
StarGazer |
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 13:43 Prispevkov: 128
|
pj je napisal/a: | ...
PS: Sicer pa ce je stvar tako pomembna, potem ni hudic da jih ne bodo razlastili. V tem primeru ne vidim pointa v objavljanju njihovih podatkov saj bodo tako ali tako v sekundi razlasceni in je problem zakljucen, kajne?  |
Ja, ko bi bilo vsaj tako preprosto...
To, da pa vidiš v projetku takšne širine samo zasebno korist in delaš vzporednice s Hofrom je pa tudi žalostno. No saj, ker folk po večini še vedno razmišlja tako omejeno pa smo tam kjer trenutno smo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Mar 20, 2013 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Trgovski center ima ravno toliksno pomembnost kot pa smucisce... verjetno celo vecjo, saj mora v trgovino vsak, medtem ko smuca zelo omejeno stevilo ljudi. In ce pogledas malenkost bolj realno, kot si kot kaze sposoben gledati, se smucisca ne delajo zato, da bi bilo tebi fino, pac pa zato, da nekdo nekaj zasluzi... enako kot tudi trgovine in ostala profitna podjetja To da je tebi fino, je zgolj obrobna stvar  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|