Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 3:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

13/14: 12x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
junche
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 12:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06

Amater:) je napisal/a:
Kar si napisal, nima nobenega smisla... bolj trd, ko je pancer - bolj neposredno se sile prenašajo na smučko - več kontrole imaš. Čisto fizikalne osnove.
to na žalost velja tudi v obratni smeri. osnove fiske(tretji njutnov). Kar pomeni da moraš stvar skompenzirat s telesom, in če to ni sposobno si pečen. Nadalje race pancarji so namenjeni race progam(po mojih izkušnjah so na smučišču taki pogoji nekje v 10%). Ni gokart za vaške kolovoze.
Nazaj na vrh
NoriSnezak
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 12:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2013 13:25

pj je napisal/a:
Mah Amater jaz se pa cisto strinjam s tem kar je napisal Rokyluk... ko pogledam po smuciscih kako 90% (raje pa 99%) ljudi smuca, potem res ne vidim nobenega smisla za le-te, da bi imeli tekmovalne smuci in pancarje s 150 flexa, ker jim to dela same probleme in jih zares ne razumem, zakaj si ljudje kupujejo top robo, ki jim v resnici onemogoca (vsaj priblizno) normalno smucanje.
Ce pa stvar znas izkoristiti, pa se popolnoma strinjam s tem kar si napisal ti.

To je isto, kot če vidiš nekega pozerja v porscheju a veš, da ga še nikoli ni peljal na kako pošteno progo, kaj šele da bi ga znal po njej vozit. Denar (v veliki meri) vržen stran oziroma zgolj za poziranje v najdražji top-shit opremi.
Nazaj na vrh
19.marko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 2:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Vprašanje koliko flexa po 10 letih še ostane od 110? Če se jih dobro zlorablja, verjetno ne več kot 50. Zato je pa nov pancar z 80 flexa bolj trd od 10 let starega, pretegnjenega z (nekdanjimi) 110.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 2:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

junche je napisal/a:
Nadalje race pancarji so namenjeni race progam(po mojih izkušnjah so na smučišču taki pogoji nekje v 10%).

To je kot kaze odvisno kje in kdaj smucas... v mojem primeru smucam kaksnih 90% casa po progah, kjer mi race cevlji cisto lepo pasejo. Zares za race cevlje ne rabis ravno injected prog
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2013 3:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

pj je napisal/a:
junche je napisal/a:
Nadalje race pancarji so namenjeni race progam(po mojih izkušnjah so na smučišču taki pogoji nekje v 10%).

To je kot kaze odvisno kje in kdaj smucas... v mojem primeru smucam kaksnih 90% casa po progah, kjer mi race cevlji cisto lepo pasejo. Zares za race cevlje ne rabis ravno injected prog
to je res, povdarek bi dal predvsem na kdaj. ne rinejo vsi ob 7.30 na smučišče(meni letos ne rata pred 10h). pa ne pozabimo ti imaš 50+ smučarskih dni na leto. povprečen rekreativc je z 20imi več kot zadovoljen. Je pa res da ti hitra vožna, če si jo sposoben, pobere zadosti hudiča iz telesa, da si ob 11h ko se začnejo proge "cufat" gotof. Ampak kot si opazil takih vas je 1%.
Nazaj na vrh
grady10
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 26, 2013 7:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2013 19:48

Spoštovani svetovalci
Po kar nekaj letih pavze sem se letos ponovno vrnil na bele strmine. Zdaj sem parkrat smučal z mojimi starimi pancarji, pa vidim, da ni to nič
Na vas se obračam s prošnjo, da mi svetujete kakšne oz. katere pancarje naj si kupim. Star sem 28 let, visok 175, težak 75 kil. Trenutno se privajam na novo tehniko, nisem slab, briljiram pa tudi (še) ne Prosil bi vas tudi za nasvet kakšne smučke naj si kupim.
Hvala vam za nasvete in pomoč!
LP, Klemen
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 27, 2013 12:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

Predvsem je najbolj pomembno da kupiš čevlje ki so ti prav (nisi preveliki) kot je bila včasih navada, da imajo po možnosti thermo fit notranji čevelj, so udobni in imajo flex trdote večji od 80.
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
focuss
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2013 12:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 12:41

Ima mogoče kdo pancarje rossignol radical sensor3 110 ( http://www.bokal-sport.si/Products/5009/rossignol_smucarski_cevelj_radical_sensor3_110_1213 )
Skratka zanima me mnenje o njih.

lp
Nazaj na vrh
grady10
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 10:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2013 19:48

Kaj pravite na pancarje Head Vector 100?
Hvala
Lp, Klemen
Nazaj na vrh
junche
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 1:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Fanta moja noga je moja noga, vajina je pa vajina. Kako paše kaj skupaj je pa treba sprobat. Mora pa prodajalec vedeti kaj ima na voljo za vaju(ponavadi že iz merjenja). Nato se pa sprobava.In prodajalec ti tudi pove kaj se da prilagoditi in kaj ne. Tako da obisk Koale ali kake druge trgovine katera sploh ima boot fiterja je ponavadi prihranek, čeprav je mogoče čevelj nekoliko dražji kot pa na razsprodaji v intersportu. sam sem pancarje kupoval v Franciji in kljub enormni količini pancarjev mi je prodajalec zožil nabor na 3-4 pare po 5ih minutah.
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 4:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Nakup pancarjev, povzeto po različnih temah po internetu.

1. Zmeri si dolžino obeh nog, daljšo zaokroži na 5 mm navzgor (v mojem primeru je leva dolga 272 mm, torej je moja mera 275 mm). Tako veš, kakšno številko iščeš.
2. Greš v vse možne trgovine in probaš vse možne pancarje tvoje velikosti. Po prvem obisku boš imel malo občutka, kaj bi lahko bilo, kaj je absolutno mimo.
3. Odločiš se za rang pancarja (hočeš nekaj mehkega za ob šanku stat s flexom 70, hočeš vsak zavoj peljat perfektno ne glede na razmere, flex 130, ...)
4. greš še enkrat v trgovino, zdaj približno že veš, kje kaj dobiš, in probaš vse možne proizvajalce tvojo številko in tvoj rang.
5. Točko 4 ponavljaš večkrat, sčasoma si boš našel kaj je tisto verjetno pravo.
6. ko ožiš izbiro, probaj imeti favorita gor tudi več časa, obuj oba pancarja, hodi po trgovini, ...
7. Končno nakup, prvih par smučanj bo te verjetno noga bolela, drevenela, sčasoma se bo pancar popolnoma prilagodil (ne pozabi, da si izmed 100 različnih izbral takega, ki ti je že v štartu najbolj udoben).
8. Če se nisi zmotil oz. po domače zaj****, imaš primerne pancarje, lahko pa se tudi zgodi, da se po par dnevih smuke zgodi, da to vseeno ni to. Takrat jih prodaj in ponovi postopek.

Jaz osebno sem kupoval pancarje dobri dve leti, zaenkrat mi služijo in odgovarjajo.
Tudi kolegu, ki sem mu pomagal pri nakupu (se je pa odločil v enem dnevu) so pancarji OK, prej so ga v treh ali štirih različnih parih (sposojenih - prava številka) vedno bolele noge.
Žena, ki me ob nakupu ni poslušala, je trpela nekaj let (strašno so jo pekli podplati), sedaj pa nosi stare sinove ki ji dosti bolj odgovarjajo.
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 6:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

Mene pa zanima ce kdo ve za pancar, ki je po sirini malo sirsi. Sam imam malo sirse podplate in me noge v pancerjih (flex70) vseskozi bolijo, zadevo pa resujem tako da si pred vstopom na napravo odprem spodnji dve klipsni. Iste tezave imam tudi pri rolarjih, drsalkah...
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 7:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

To o preizkusanju v trgovina, stanju po pol ure v trgovini itd. je larifari. Prvo kot prvo... v trgovini imas 20-25c, zunaj na snegu imas od 0 pa do -30c.. to je lahko tudi 50 stopinj razlike. Drugo, eno je stanje v trgovini, drugo je smucanje, kjer so obremenitve povsem drugacne (razen ce kupujes pancarje za apres ski). Vsakic ko dobim nove pancarje si jih moram postimati (ker race pancarji pac ne pasejo na nogo iz prve). Na zacetku sem se nekako upal, da ce je vse ok doma in ko me v kleti nic vec ne tisci, bo ok tudi na smuciscu. No realnost je "malce" drugacna... ko me v kleti nic vec ne tisci in vse zgleda ok, pridem na smucisce in po pol ure mislim, da bo noga za odrezat. Od takrat dalje, se ne zanasam vec na to, ali me v kleti (ali pa v stanovanju) kaj tisci oz. kaj kje cutim, ampak se zanasam izkljucno na tisto, kar vidim ko dam nogo v skoljko.
Kar se mene tice, gres kupit pancar, ki ti je dovolj velik (beri: krepko premajhen za tvoj obcutek) in to je to. Vse ostalo se postima kasneje, s tem da je pri rekreacijskih pancarjih teh problemov krepko manj, saj tisti cm+ pene in krepko mehkejsa plastika hudo veliko problemov pobere ze sama od sebe.
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 8:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

nikolaj je napisal/a:

1. Zmeri si dolžino obeh nog, daljšo zaokroži na 5 mm navzgor (v mojem primeru je leva dolga 272 mm, torej je moja mera 275 mm). Tako veš, kakšno številko iščeš.

Se pravi imaš na krajši nogi avtomatsko prevelik pancer? Meni se zdi tole narobe, jaz bi gledal 270mm...
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 43 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net