Avtor |
Sporočilo
|
flora1 |
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Sep 2010 11:21 Prispevkov: 33
|
Sobotna smuka od 12.00 do 16.00 prav dobro (4), naredili so se pasovi s trdo podlago in pasovi z naritim snegom, vendar nič presenetljivega. Ob 12. na šestsedi čakanje do avtomatov, kasneje vsako uro manj, a se je gneča vseeno poznala, še posebej na tisti progi ob štirisedi. Sončno z ne prehudim vetrom. Enkrat sem šla na Zvoh, prepočasen zame, tako da ostala na šestsedi. Ma, fajn je blo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
Citiram: | Enkrat sem šla na Zvoh, prepočasen zame, tako da ostala na šestsedi. | žičnica al sneg?
Ta teden neka srednja žalost(bil sem v sredo in petek), dež je moral it nekje do 1800m, na zvohu še mehka a kompaktna podlaga nižje je pa"preparirano" z vodo. Trdo skoraj idealno, samo po prejšnem tednu pršiča na trdi podlagi mi nekako ne potegne. Pa precej več ljudi. Ampak zdaleč od tega, da bi bila gužva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
flora1 |
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Sep 2010 11:21 Prispevkov: 33
|
Ja, vedno znova pozabim, kako počasna je ta žičnica . Čez pršič ga seveda ni . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hrošč |
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43 Prispevkov: 494
|
Js grem na Zvoh samo če se hočem spočit. Sicer pa za tistih 50m dodatne proge, ki jo ne pokriješ iz 6sede, čista izguba cajta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Stane60 |
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 15:18 Prispevkov: 408 Kraj: Kašarija (Dežela kranjska nima lepšga kraja,...)
|
hrošč je napisal/a: | Js grem na Zvoh samo če se hočem spočit. Sicer pa za tistih 50m dodatne proge, ki jo ne pokriješ iz 6sede, čista izguba cajta. |
No ja, kar nekaj več je tistega dodatnega dela kot 50m, ali pa imaš zeloo dolge metre. Je pa res, dvoseda na Zvoh je pravo "vlačugarjenje" in je za silo v redu le ko je topleje in je sonček na nebu, sicer pa je zelo brrr.mrzlo  _________________ 2022/2023 21x: 11x Krvavec, 1x Cortina dʼAmpezzo, 3x Kronplatz, 6x Rogla
2023/2024 20x: 12x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla
2024/2025 24x: 16x Krvavec, 4x Kronplatz, 4x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
winter |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 8:30 am Naslov sporočila: krvavec zjutraj |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2011 21:37 Prispevkov: 36
|
Iščem prevoz na krvavec dopoldan med tednom iz Ljubljane
Prispevam za bencin
Nazadnje urejal/a winter Tor Mar 26, 2013 4:36 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 4:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2901 Kraj: Ljubljana
|
Ko sem bil jaz mladoleten, se je en redno vozil na Krvavec s kolesom, mnogi pa z avtobusom. Včasih je bilo iz Ljubljane treba iti najprej v Kranj. Saj ne mislim, tega kot nasvet, samo malo me daje nostalgija. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 5:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
marko je napisal/a: | Ko sem bil jaz mladoleten, se je en redno vozil na Krvavec s kolesom, mnogi pa z avtobusom. Včasih je bilo iz Ljubljane treba iti najprej v Kranj. Saj ne mislim, tega kot nasvet, samo malo me daje nostalgija. | ni res! kar obstaja krvavec kot smučišče tudi obstaja cesta krvavec - brnik - vodice. oz povezava prek Mengša(pred avtocesto katero so zgradili tam sredi 80ih let). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 6:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
@junche umiri se , tudi jaz sem se z smučarskim avtobusom iz postaje v LJ vozil čez Kranj do spodnje postaje jajčk in zvečer nazaj domov po isti poti.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Age je napisal/a: | @junche umiri se , tudi jaz sem se z smučarskim avtobusom iz postaje v LJ vozil čez Kranj do spodnje postaje jajčk in zvečer nazaj domov po isti poti.
Lep pozdrav | Eh vedno je vozil bus do letališča, pa od tam v Cerklje tam pa pobereš lokalca za Krvavec.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 12:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52 Prispevkov: 280
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Danes na Krvavcu relativno sončen dan, s koprenastimi oblaki in nekaj vetra. Sneg je mešanica naravnega in umetnega in ne vem česa še, nekaj zdrsanih delov proti koncu, sneg je malo spustil na koncu zaradi + temperatur na nižje ležečih progah. Na progah ni omembe vrednega kamenja. Vrsta na šestsedi in dvosedi na Zvoh, vendar se je dalo lepo nasmučati. Če primerjam zasneževalni sistem s tistim na Osojščici (podobna nadmorska višina), je razlika očitna v korist...
Ni bistvenih sprememb odnosa do smučarjev od zadnjega obiska pred 8 leti. Žičkoti še vedno večinoma neprijazni, razen nekaj izjem (na Njivicah, Kržišče). Kar ne morem razumeti, da imajo tukaj še vedno tak odnos do smučarjev, skoraj nobenega napredka. Še zdaj imam globoko v spominu 18 let nazaj, ko sem prišel iz Dolomitev in sem skoraj začel vojno z njimi, kot da sem jaz na smučišču zaradi njih, ne oni zaradi mene. Saj si mislim, da je problem verjetno v majhnem dohodku, slabih odnosih, počasnem razvoju, ki jim odnača smučarje in dohodek...
Moj mali predlog, glede na to, da je to praktično smučišče v preddverju Ljubljane, bi morala naša Ljubljanska občina in še kakšna okoliška, brez pardona vsaj vsakih 10 let investirat v novo žičniško napravo na Krvavcu in to nepovratnih občinskih sredstev in kolateralno iz kohezijska sklada EU. Zraven pa subvencionirat otroške in mladinske smučarske karte (v kakšnem obsegu je diskutabilno, ampak je treba predvsem pomagat družinam z manj dohodka, da bodo lahko poslali svoje otroke smučat na Krvavec). Drugače se na Krvavcu ne bo nič premaknilo na boljše.
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Sneg je bil danes predvsem naraven na kompaktni podlagi. Včeraj ga je nekaj na frišno padlo. Posledično je bila smuka nogam precej bolj prijazna kot pa prejšni teden.
Glede gužve sem pa opazil, da so imele neke šole šprtni dan? Sem se jim v velikem loku ogibal.
Huh glede šičničarjev pa, meni je dokaj normalno, da jih pozdravim in tudi presenečeno odzdravijo. Je to sploh v slovenskih navadah?
Glede Ljubljanskih investicij pa... Preveč macesnovčka?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2901 Kraj: Ljubljana
|
junche je napisal/a: | Age je napisal/a: | @junche umiri se , tudi jaz sem se z smučarskim avtobusom iz postaje v LJ vozil čez Kranj do spodnje postaje jajčk in zvečer nazaj domov po isti poti.
Lep pozdrav | Eh vedno je vozil bus do letališča, pa od tam v Cerklje tam pa pobereš lokalca za Krvavec.  |
Junche, še do letališča ni vozil vedno avtobus, kaj šele na Krvavec. In lokalec ni vozil do Krvavca, ampak smučarski avtobus, ki pa je mislim da iz Kranja vedno vozil. Jaz sem se sicer bolj malo vozil z avtobusom, ker me je vozil fotr ali pa kmalu že starejši brat, ampak vem da je bilo pogosto treba čez Kranj. Režimi so bili različni, včasih je bil direktni samo v glavni sezoni ali pa ob kakšnih čudnih urah. Lahko si direktnega zamudil ali pa je bil poln. So bili tudi časi, ko te na avtobus za Brnike niso spustili s smučmi. Bilo je vse mogoče, ampak ljudje so nekako prišli gor. Skoraj ni bilo avta, da ne bi bili v njem vsaj 4 potniki. Če je bilo prvo parkirišče polno, je bila gor takšna gneča, da se je bilo bolje obrniti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Danes popldne na Krvavcu nekako idealna smuka. Zimski sneg in pomladanske temperature. Prišel nekaj čez 12h sneg naraven na trdi podlagi sonce in nekje 5°C. tud ob 3h ko sem odšel sneg ni odjužil. ljudi pa klasično malo za med tednom. Nekje med sijajnim snegom se je našlo nekaj zaplat trdega(spihanega snega) ampak nikjer ledeno.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|