|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
bade25 |
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08 Prispevkov: 75
|
fischerpro3 je napisal/a: | Bronco je napisal/a: | Zame je stadion brez delujoče sedežnice kot bazen brez vode. neuporaben.
Bi pa naj sedežnica Radvanje sploh ne dobila uporabnega dovoljenja, kolikor sem dobil na uho... |
Jaz pa pravim, hvala bogu da je tako...marsikdo se iz razloga, ker Radvanje ne dela raje odpelje po Čopki...hvala bogu....idite vsi pa se tam vozite....takrat imam pa jaz stadion samo zase...... in res mi ni težko iti peš do gondole, kajtii tistih 6-7 fur po praznem stadionu je zakon....Bazen brez vode??? Kakor komu, kakor komu....  |
...no seveda sestrinjam kar se tiče stadiona, ta poštela me tako ne zanima, ampak poglej si pete na pancarjih?
Še kako bi prav prišlo dve uri bagerja, malo snega in ratrak, pa bi naredili povezavo od stadiona do gondole.
O tem, da se ne morejo dogovriti z lastniki zemljišč in blablabla.......ne vem no, res bi bila čista zmaga vrhunski stadion in dobra gondola.
Mogoče bi pa lahko začeli na divje vozit skozi gozd, nekje bi morali najti pot in saj veš - kar bo letos "divje" bo drugo leto legalizirano.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Ko j...e pancarje....jaz jih tak zgonim v 3-4 sezonah...tak al pa tak...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[BISI] |
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55 Prispevkov: 269 Kraj: NSK Staat Maribor
|
Zdi se mi, da malo pretiravate. Zadnjih nekaj let se nisem dozivel guzve na stadionu na nocni smuki, kadar je delovala tudi sedeznica Radvanje (npr. v petek, soboto ali nedeljo - ok, izjema so vikendi okoli solskih pocitnic). Ko je odprta Copka, ni neke panike na stadionu. Ob predpostavki, da stisne mraz in da se odlocis se za voznjo s Postelo, se vecina ljudi vseeno odloci za gondolo, ki obcutno pohitri zadevo, pa se topleje je. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
bade25 je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | Bronco je napisal/a: | Zame je stadion brez delujoče sedežnice kot bazen brez vode. neuporaben.
Bi pa naj sedežnica Radvanje sploh ne dobila uporabnega dovoljenja, kolikor sem dobil na uho... |
Jaz pa pravim, hvala bogu da je tako...marsikdo se iz razloga, ker Radvanje ne dela raje odpelje po Čopki...hvala bogu....idite vsi pa se tam vozite....takrat imam pa jaz stadion samo zase...... in res mi ni težko iti peš do gondole, kajtii tistih 6-7 fur po praznem stadionu je zakon....Bazen brez vode??? Kakor komu, kakor komu....  |
...no seveda sestrinjam kar se tiče stadiona, ta poštela me tako ne zanima, ampak poglej si pete na pancarjih?
Še kako bi prav prišlo dve uri bagerja, malo snega in ratrak, pa bi naredili povezavo od stadiona do gondole.
O tem, da se ne morejo dogovriti z lastniki zemljišč in blablabla.......ne vem no, res bi bila čista zmaga vrhunski stadion in dobra gondola.
Mogoče bi pa lahko začeli na divje vozit skozi gozd, nekje bi morali najti pot in saj veš - kar bo letos "divje" bo drugo leto legalizirano.  |
Jaz sem se pa spraševal, zakaj imajo nekateri pancerji snemljive rezervne petke. Očitno gre za model "Pohorje". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bade25 |
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08 Prispevkov: 75
|
marko je napisal/a: | bade25 je napisal/a: | fischerpro3 je napisal/a: | Bronco je napisal/a: | Zame je stadion brez delujoče sedežnice kot bazen brez vode. neuporaben.
Jaz sem se pa spraševal, zakaj imajo nekateri pancerji snemljive rezervne petke. Očitno gre za model "Pohorje". |
Dile lahko menjam vsako leto, pancarji pa so mi "zrasli" na nogo. Imam že drugo "petko" gori.
Mogoče bi nam lahko Pohorska spenjača subvencionirala te"petke", glede na to, da moraš iz proge 250-300 metrov hodit do povezave z vlečnico (gondolo)  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Cat tracks pridejo enih 10-15eur, pa se drsi ne  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Na race pancarjih težko menjaš petke.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Jan 31, 2013 2:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Saj zato sem rekel... cat tracks Kar se mene tice obvezna stvar za race pancarje. Drugace pa gre tudi pri race pancarjih z "menjanjem petk"... lifterse pod cevelj pa je  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Feb 01, 2013 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3673 Kraj: Maribor
|
Pancerji, petke, (ne)delujoča sedežnica ... imate pa res hude probleme . Danes je bil na vsak način kičast dan na Pohorju, folka dosti - zjutraj smo na Vzpenjači stali dobrih 10 minut, ampak čez dan so se na Vzpenjači in sedežnicah porazgubili.
Me je pa Pohorje danes kar presenetilo, in to na dva načina:
- glede na jamrarije o kamnih in kopninah, danes na Pohorju zagotovo nisem niti videl kamna, malo rjavega snega je na spodnjem delu mariborskega slaloma in na enem od ovinkov Čopke
- glede na pomladne temperature je bilo kar pretrdo, večina bi vas verjetno zapisala da so 'proge zdržale' do konca, pač pa jaz nisem zdržal in sem ob pol enih spakiral. Samo enih 200m mimo Luke, pa 100 m na Trikotni Jasi in zadnjih nekaj zavojev na Stadionu je malo spuščalo, ostalo pa beton. Ko bodo naslednjič podobne razmere pridem ob dveh
Slike pa so lepe:
Še najbolj sta mi ustrezala Sleme in Čopka, saj je bilo tudi trdo, ampak na položnem to ne moti toliko:
Spodnji del Mb slsoma, če bi tu danes smučal s kakšnimi dobro nabrušenimi tekmovalnimi smučkami bi verjetno zapisal da je bil užitek - vsekakor je proga 'zdržala' do konca (= je bila ves čas konstantno ledena):
Malo sem se že bal da tega sploh ne bom več dočakal: po skoraj dveh letih spet po Stadionu. Glede na to da so pred nekaj dnevi tu vozili tekmo ni bil slab, celo manj leden kot npr. MB Slalom. Po levi strani, kjer je sijal sonček, je bilo prav lušno:
Prazno ni bilo, neke gneče pa tudi ne:
Srednji del MB - slaloma še ni odprt, so pa naredili že dosti snega, tako da ne manjka več prav dosti:
Tudi ob pol dvanajstih še ni niti malo spuščalo:
Kar je res je res - lepo je imeti tako smučišče 10 minut od doma :
Skratka, ni bilo idealno, slabo pa tudi ne. Bistveno bolje kot Peca prejšnjo nedeljo in slabše kot v soboto v Badu. Ob takem vremenu kot je bilo danes, s tremi sedežnicami in moderno gondolo, z dvema progama v dolino, je zame Pohorje daleč na prvem mestu med slovenskimi smučišči. OK, če na Voglu dela vse vključno z Žagarjem (in ni treba po enem dnevu smuke nosit smučk na servis ) in je na Kaninu prevozna Krnica, me morda prepričate o nasprotnem. Škoda da so ravno danes zaprli Stolp, Videc in Partizanko, letos mi nekako ne uspe da bi prišel na 'srednji' del Pohorja. Morda pa še dočakam ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pinosat |
Objavljeno: Pet Feb 01, 2013 12:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 21:15 Prispevkov: 29 Kraj: Maribor
|
Lahko rečem le-to, lepo Miki, fajn opis...jaz sem bil danes na Arehu, ampak, ker se vozim s snowscootom, je bilo zame pretrdo, tak da je ostalo le na dveh špricarjih in dveh probnih vožnjah po Žigartu...pol pa scoot na rame in preklinjat koleno
Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Pet Feb 01, 2013 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
Jaaooo,jaaaooo,jaaoooo, pa kaj si ti ja norr!
Ne vem kaj je bilo včeraj ali se je ljudem zmešalo al pa je imelo društvo "NE VODENIH PROJEKTILOV"poudarek je na "NE VODENIH",svoj občni zbor.Ne preseneča samo količina(cca 200 kosov),ampak tudi raznolikost po oblikah in spolu;
-smučkarji
-bigfoot-terji
-pok-arji
-lučka-rji(turni smučarji)
Hitrosti so bile neomejene,čar večera pa je bilo pričakovanje rezultata, a bo preživel ali ne.
Presenečenje je splošni napredek FOOT_karjev,ki ne samo ,da ne zaostajajo za smučkarji ampak jih celo v nekaterih prvinah "projektilijade"močno prekašajo.Zelo so izstopali v adrenalinskem levem ovinku pri prehodu iz trikotne jase na Čopko.
Pri pok-arjih nič novega, vidi se, da je sobotna "RED BULL-ova dirka pred vrati in, da se jim končna hitrost povečuje.Tu prednjačijo predvsem ženske, ki z svojo neustrašnostjo in samo ženskam tako tipično igrivostjo odpeljejo HABAKUKOVO strmino na puno. Seveda je vprašanje samo eno,kera bo pristala najbližje blatni šumi!O zmagovalki se še sedaj prepirajo.
Zaznati je bilo povečano število luč-karjev,ki so si očitno zaradi preslabo osvetljene proge uporabljali dodatna svetila.Njihove hitrosti sicer niso bile prevelike a kontrola tudi ni bila zavidajoča.
Suma sumarum lahko rečemo, da je v veselje vseh udeleženih
"PROGA ZDRŽALA".
NORO,NORO, ČETRTEK DAN ZA METEK!!!!!!!!
Smo pa MARIBORČANI pravi gadi ne, da imamo najnižji ledenik v evropi ampak imamo po novem najnižje ležečo turno smuko.Seveda vse pod "žarometi".Nimaš tu kaj!!
OPOZORILO!
Kot vam je verjetno znano je četrtek dan-noč HOKEJISTOV, zato prosim za malo tolerance in strpnosti.Ni potrebno glih,da ga trofiš že samo, da švigneš mimo njega ga lahko kap.A bi rad mel kdo koga na vesti.
P.S.Ne lektorirano.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Feb 01, 2013 6:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Hvala bogu da si prilimal to in upam, da kdo od pacientov to bere....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simo |
Objavljeno: Pet Feb 01, 2013 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45 Prispevkov: 195 Kraj: Prlekija
|
@KINDERWAGEN, kapo dol za tale opis...
...tudi jaz sem v torek na nočni dobil podoben občutek kar se tiče teh pležuhov in podobnih reči-saj ne da imam kaj proti njim, ampak tole da jih je blo ziher 50 in ga na polno žgejo po strminah, se mi zdi, da ne spada na smučišče ker je res nevarno....in tudi sam sem imel 2 situaciji, ki sta bili izredno nevarni, pa se ocenjujem kot zelo dobrega smučarja in sem se komaj izognil nesreči...
...in ja, tudi turni smučarji ki gredo gor v napol temi, so nevarni...
Lp _________________ 2023/24: 2x Mb. Pohorje, 3x Jahorina
2022/23: 2x Mb. Pohorje, 1x Rogla, 1x Stuhleck
2021/22: 2x Kranjska Gora, 1x Rogla, 6x Jahorina, 1x Mb. Pohorje, 1x Golte
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Feb 01, 2013 7:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Še bo zanimivo....sploh ko bo prišlo do nezgod/trčenj z enimi ali drugimi........  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 6:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11 Prispevkov: 114
|
Petek 1.2.2013
Proga v zgornjem delu odlična, v spodnjem delu pa vse v ledu. Ob 11ih že veliki kupi snega, kasneje ko so šole in tečajniki šli na kosilo so se ti kupi dokaj lepo "razporedili" po progi in ni bilo večjih težav.
Žal pa se pozna, da je snega premalo, kljub temu da ob progi stoji 4 ali 5 velikih kupov snega ampak žal ob zgornjem delu nobenega.
Že ob 10ih se je začelo kazati prvo kamenje na levi strani ob gostilni(gledano iz vrha), kasneje še na tistem "kickeru" pod šestsedo kjer so kar hitro postavili table in zaprli en del.
Okrog 1ih pa je žal postalo rizično tudi na sredini gornjega dela (ob vhodu na krogce), kjer se je odkril kar velik del zemlje/kamenja. Tega dela žal niso označli in so si nekateri prav fajn uničli dile. Škoda da se ni nihče zmigal.
Kot drugo pa, sej vem da je bil petek pa da je na štajerskem že po defaultu nekaj "v luftu" ampak toliko padcev kot je bilo včeraj pa že dolgo nisem videl. Prav grozno je bilo. Žal so tudi eno gospo morali odpeljati reševalci.
Kot tretje, če bere kdo iz branika ali pohorja... bi vi že enkrat prepovedali učenje osnov smučanja na piskru?! Da si učitelj drzne postavit "kačo" tik pod prelomnico je nedopustno. Nadzornik je bil prisoten več ali manj skozi ves dan, pa ga nisem niti enkrat videl da bi opozarjal ljudi na varno smučanje oz. zaustavljanje.
Tisti ki si upajo it brez robnikov "štamfat" po piskru pa so tak kamikaze. Ker ko jih vidiš sredi proge po riti furat samo čakaš kje bo kdo koga nabasal.
Ruška(spodnji del) je bila ob 15.50 zelo zdelana, zgleda da jo je prejšni dan fajn namočlo.
Še slike:
Idila
Pomanjkanje snega
Zadnja fura(pardon za prst)
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|