|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
RokSiEu |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 10:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11 Prispevkov: 114
|
Zato pa sem dal poleg ker se ne bi smeli, šli pa so sprobat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Rok, zdaj pa tak, nehaj si zmišljevat stvari, od tega, da je na stadionu skupaj navlečen sneg, ker ni nič druga, kot mešanica naravnega snega in umetnega, oboje pa ni bilo navlečeno od nikoder!
Potem takem, da če ima proga rob, sploh nebi smelo večino smučišč obratovati. Stadion je pripravljen v skoraj celotni širini, morda manjka kakšen meterček ob sedežnici, vendar pa to sploh ni problem, če primerjamo s kakšnimi drugimi širinami prog po tujini in doma.
Glede tega, da je bila včeraj nočna na stadionu, pa tudi ni res. Edino kaj imajo, imajo prižgane reflektorje ob poligonu pri spodnji postaji vzpenjače, to pa je vse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janim |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 5:11 pm Naslov sporočila: Stadion |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 8:59 Prispevkov: 52
|
S stadionom ni nič narobe. Tudi če bi imela proga 2 metrski rob ne bi bilo nič narobe in po pravilniku, ki velja za slovenska smučišča tega ni potrebno zaščititi. V pravilniku lepo piše, da je smučar sam kriv, če zaplječ čez to območje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bilica |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 15:36 Prispevkov: 13
|
Bil danes na pohorju. Areh: na piskru sem bil do 12 ure, proge odlicne areh pravtako. Nato pa sem pogledal na mariborsko stran. Stadion je obratoval normalno, bil je dober razen par kupov se je nabralo. Edino čopka je bila slabsa, bilo je par ledenih plosc, in nekaj mest kjer je gledalo ven nekaj kamenja. Drugace pa lep dan na pohorju slik pa ni ker je cel dan snezilo z strani kjer je sedeznica na stadionu sploh ni brega, razen z druge strani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25 Prispevkov: 193 Kraj: Maribor
|
bilica je napisal/a: | Bil danes na pohorju. Areh: na piskru sem bil do 12 ure, proge odlicne areh pravtako. Nato pa sem pogledal na mariborsko stran. Stadion je obratoval normalno, bil je dober razen par kupov se je nabralo. Edino čopka je bila slabsa, bilo je par ledenih plosc, in nekaj mest kjer je gledalo ven nekaj kamenja. Drugace pa lep dan na pohorju slik pa ni ker je cel dan snezilo z strani kjer je sedeznica na stadionu sploh ni brega, razen z druge strani |
Ali je proga pod postelo v celoti odprta. _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leki |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 19:49 Prispevkov: 19
|
Ve kdo mogoče kaj dela ratrak na progi, po kateri se vozijo smučarji?
 _________________ Sezona 2015/16=(4x)= 3x Kaprun, Obertauern |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Leki je napisal/a: | Ve kdo mogoče kaj dela ratrak na progi, po kateri se vozijo smučarji?
 |
Ne sprasuj takih bedarij. Druga pa po vsej verjetnosti nekaj prevaza top ali kaj podobnega. _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doppelmayr |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36 Prispevkov: 561 Kraj: Maribor
|
Prav ironično je da ti to napišeš... _________________ Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Leki je napisal/a: | Ve kdo mogoče kaj dela ratrak na progi, po kateri se vozijo smučarji?
 |
Oprosti leki. Ta ratrak je zgleda teptal tisto stran na kateri je bil vcasih snowpark saj se zaj ko je nocna vidida je malo poteptano na tisti strani.
Stadion pa je zato ze ob petih bil razsvetljen ker imajo branikovci treninge
 _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Ravno iz nočne... Stara zgodba se ponavlja. Na Pohorju se očitno znova na veliko špara. Poštela ne vozi, po stadionu pa si se lahko peljal samo dol, nato pa dilce na ramo ter peš do gondole. Tudi Radvanje namreč ne vozi. Tako pač je, lisička je pod streho, komu še mar za navadnega smučarja, mar ne?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Sedežnice vozijo prazne, nedaleč stran pa imaš moderno napravo, ki te hitro popelje na vrh?
Drugače pa, lahko si srečen, da sploh je stadion osvetljen, lani namreč ni bil ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Zame je stadion brez delujoče sedežnice kot bazen brez vode. neuporaben.
Bi pa naj sedežnica Radvanje sploh ne dobila uporabnega dovoljenja, kolikor sem dobil na uho... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simo |
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:45 Prispevkov: 195 Kraj: Prlekija
|
Tudi jaz sem danes bil na nočni...na srečo je končni vtis popravila zadnja vožnja deset čez deveto ko sem se lahko čisto sam peljal na polno po stadionu
...drugače pa čopka na koncu totalno uničena, kar je glede na temperaturo-6 stopinj in precej ljudi danes pravzaprav bilo pričakovano. Dobra je bla druga polovica poštele ki je odprta, saj jih veliko sploh ne ve, kako se pride do tja
Malo me moti to, da je polna cena karte 21?, čeprav ne dela ne radvanje, ne poštela...in ja, saj uporabljamo moderno gondolo, ampak glede na to kak vrhunski je snežni stadion, bi pa danes ziher naredil par fur tam če bi delala sedežnica...kaj čemo...enkrat smo probali zdaj pa do ohladitve in novega snega kam drugam
LP _________________ 2023/24: 2x Mb. Pohorje, 3x Jahorina
2022/23: 2x Mb. Pohorje, 1x Rogla, 1x Stuhleck
2021/22: 2x Kranjska Gora, 1x Rogla, 6x Jahorina, 1x Mb. Pohorje, 1x Golte
2020/21: 2x Mb. pohorje, 1xRogla, 6x Jahorina
2019/20: 1x Rogla, 1xKreischberg, 6xJahorina
2018/19: 2x Rogla, 1x Osojščica, 1x Golte, 3x Mb. Pohorje, 1x Kranjska Gora, 1x Vogel
2017/18: 4x Jahorina, 3x Rogla, 1x Trije Kralji
2016/17: 5x
2015/2016: 8x
2014/2015: 8x
2013/2014: 6x, 2012/2013: 10x
2011/2012: 9x, 2010/2011: 11x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
metallicaslo |
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 9:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 9:32 Prispevkov: 34
|
Vidim, da vas nočna ni preveč impresionirala. Lahko pa povem, da je bilo včeraj fenomenalno čez dan! Ko sem štartal na mariborskem delu, so bile proge v odličnem stanju, predvsem snežni stadion je bil izjemen, tudi čopka ni bila od muh. Stolp, Videc in Partizanka fantazija cel dan kljub razmeroma visokim temperaturam in naravnemu snegu! Ko sem šele okoli enih-dveh prišel do Areha sem bil presenečen kako niti na Piskru ni bilo niti malo kupic snega, skratka proga pripravljene 1A, umetnega snega imajo dovolj (veliko kupov ob progi) in tudi naravnega snega je v gozdu presenetljivo veliko :O. Še na povezavah ni nikjer izgledalo preveč slabo.
Edino kar me malo moti so preveč ravninske povezave, denimo iz Videca do Partizanke se je potrebno fejst poganjati Pa dobro, smo imeli tudi malo smučarskega teka
Medtem pa je proti koncu mariborski del bil že po večini precej razrit (z izjemo spodnjega dela mariborskega slaloma). Čopka je kazala že tudi travo, zemljo in ledene ploskve ...
Moja prognoza za naprej: Glede na to, da pride otoplitev, bi rekel, da se Čopki ne piše dobro, prav tako ni snega na pretek na Partizanki in na enem delu Videca. Če še upoštevamo, da se naravni sneg hitreje topi, potem bi rekel, da bodo najkasneje v petek povezave spet zaprli
Bi pa ostali mariborski del moral zdržati, še bolj pa vse na Arehu ...
Žal je lahko vsem, ki vas včeraj ni bilo, ker takšnih dni ni veliko v sezoni  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Jan 30, 2013 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Bronco je napisal/a: | Zame je stadion brez delujoče sedežnice kot bazen brez vode. neuporaben.
Bi pa naj sedežnica Radvanje sploh ne dobila uporabnega dovoljenja, kolikor sem dobil na uho... |
Jaz pa pravim, hvala bogu da je tako...marsikdo se iz razloga, ker Radvanje ne dela raje odpelje po Čopki...hvala bogu....idite vsi pa se tam vozite....takrat imam pa jaz stadion samo zase...... in res mi ni težko iti peš do gondole, kajtii tistih 6-7 fur po praznem stadionu je zakon....Bazen brez vode??? Kakor komu, kakor komu....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|