|
Zlata Lisica |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Amater:) |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
Po drugi strani... sem bil decembra v Val d'Iseru na moškem veleslalomu in ženskem smuku, pa ni bilo na obeh tekmah skupaj 2000 gledalcev, nobenih tribun, kakšne slovesnosti... Razočaranje za vse, ki so navajeni 'skromnih' Kranjske Gore in Maribora.  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Pa smo spet pri tistem tipicnem za Slovenijo in Slovence... dajmo najti se kaksnega, ki je slabsi. Jebes boljse, vazno je da nismo cisto najslabsi.
Ja seveda obstajajo slabsi. Trbiz je ravno zaradi tega izgubil svoje tekme. Ampak ali je res edini cilj najti koga, ki je za odtenek slabsi, ne pa se poskusati priblizati najboljsim? Konec koncev... Club 5, v katerem je tudi Maribor ni klub najvecjih luzerjev in nesposobnih organizatorjev, ampak naj bi bil merilo po katerem se orientirajo ostali organizatorji tekem svetovnega pokala, saj so, oz. naj bi bili, v tem klubu samo tisti dolgoletni prireditelji tekem, ki s svojimi izkusnjami in tradicijo zagotavljajo vrhunske prireditve. In Maribor s svojim srotom od organizacije ni ravno zgled za bistvo tega Club 5.
PS: Tole je njihova resolucija:
By the year 2020 Club 5 should become a strong, respected and qualified group of economically independent members due to their sports excellence. Club 5 should be immediately associated in public
and in the media with Alpine Ski Worldcup. Club 5 is dedicated to the betterment of our sport, the raising of awareness and standards within our sport and a real solidarity with our fellow members.
Kje se Maribor vidi v tem ne vem, je pa dejstvo, da ga ja ne vidim v niti eni od navedb... se v tisti tezko, kjer pise, da je letna clanarina 10.000chf  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
pj je napisal/a: | Pa smo spet pri tistem tipicnem za Slovenijo in Slovence... dajmo najti se kaksnega, ki je slabsi. Jebes boljse, vazno je da nismo cisto najslabsi. |
Nasprotno - jaz bi prej rekel, da je za Slovence bolj značilno pljuvanje čez vse kar ni slovensko in je čez mejo trava bolj zelena in sneg bolj bel.
Seveda ne poznam ozadja, ker na takih prireditvah nisem nikoli delal. Sem pa, kljub mogoče slabši organizaciji, velikokrat doživel odlično vzdušje - od smučarskih in nordijskih tekem v KG ali Planici do rokometnih in košarkaških spektaklov, ko nas je 5000 in več ostalo s hripavimi glasovi še en teden po tekmi.
Upam, da razumeš kaj hočem povedati. Zelo možno, da organizacijsko stvari marsikje ne štimajo in strinjam se, da bi se morali zgledovati po boljših od sebe. Hkrati se mi pa zdi nepošteno kar pavšalno celotnih dogodkov označiti za šrot, ker imamo pluse, ki jih marsikatero bogatejše in bolj bogato smučišče ne premore in eden od njih je sigurno publika. _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Preskok |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 14:24 Prispevkov: 40
|
Sicer redno berem ta forum in mogoče me je tudi ta tema izvala, da napišem še svoje mnenje, ker poznam kar nekaj takšnih in podobnih prireditev ter njihova ozadja.
Definitivno dam v določeni meri prav tako mnenju pj-a in amaterja, ampak definitivno mislim, da je pj malo preveč kritičen.
Tako Zlata Lisica kot tudi še marsikatera druga prireditev v Sloveniji rabijo pri organizaciji nekaj novih obrazov in idej ter obilo energije in odrekanja, da bodo dosegle boljši nivo organizacije, ki ga bodo potem pohvalili tudi največji kritiki in predvsem, da se bo to poznalo tudi na končnem finančnem rezultatu.
Ampak ne zdi pa se mi korektno, da se pljuva, da na Zlati Lisici ni skoraj nič OK. Dejstvo je, da se določene stvari lahko izboljšajo in verjamem, da se tudi bodo, vendar je potrebno upoštevati tudi, da se pri vseh prireditvah, razen redkih izjem ( npr. Zagreb) budgeti zelo manjšajo, sponzorskih sredstev je vedno manj, pričakovanja pa so vedno večja.
Sam sem obiskal kar nekaj smučarskih tekem in to tudi z akreditacijo, pa moram priznati, da je pj mogoče malo preveč kritičen.
Zagotovo pa ne smemo vsega soditi po Zagrebu, ki je v tem trenutku razred za sebe tudi pri budgetu prireditve.
Torej bodimo realni, če bi bila organizacija tako slaba bi bilo že konec tako z Zlato Lisico, Vitrancem, Planico in ostalimi zadevami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Da ne bo pomote... ne pravim, da je vse v Sloveniji zanic. Tu se pogovarjamo o Zlati Lisici in o njej in njeni organizaciji sem tudi pisal. Kranjska Gora ali Planica definitivno nista nek presezek (razen Planica po stevilu gledalcev, vsaj za povprecne dirke), sta pa tam nekje v povprecju, mogoce celo zgornjem del prireditev svetovnega pokala. Lisica pa je na zalost zelo zelo pri repu.
Tako da ne govorim na splosno, ampak izkljucno za Lisico.
Pa se to... ja se strinjam da z majhnim proracunom ne mores delati cudezev. Ampak point je v tem, da brez "spektakla", ne bos zanimal nikogar, kar pomeni, da bo drugo leto proracun samo se manjsi. Kot sem napisal prej.... Schladming naredi v eni sami noci 10mio eur prometa (podatek ni uraden, je pa tocen ). Sem so vsete vse nocitve, ki jih prinese dirka, karte, popito pivo itd. Zakaj je kaj takega nemogoce narediti pri nas? Pa ne mislim sedaj 10mio, ampak ne vem... 500 jurjev recimo za zacetek. Pa da kar sam sebi odgovorim na to... kdo za hudica sploh ve, da je cez dober teden Lisica? Je ze kdo videl kaksno reklamo, plakat, akcijo? Jaz je do sedaj se nisem. Pa ni bilo lani, pa predlani, pa 5 let nazaj, ko je bilo se nekaj denarja, nic dosti drugace. In potem pride majhen proracun kot soliden izgovor za vse  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Preskok |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 3:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Se strinjam s tabo, da je za promocijo narejeno premalo oziroma je preveč lokalnega značaja. Na drugi strani pa je finančno stanje organizatorja v zadnjih 3 letih tako slabo, da mislim, da si kake resne promocije s finančnim vložkom ne morejo privoščiti.
Na srečo imamo letos vsi skupaj največjo promotorko Tino Maze, ki je vsaj za letos garancija, da bo ciljna arena Snežnega stadiona pokala po šivih.
Za spektakel pa rabiš denar in dokler se ne bo našel nekdo, ki bo financiral ta spektakel se bojim, da se zadeva ne bo premaknila na kako višjo raven.
Ampak to, da ni spektakla ne pomeni, da je Lisica na repu prireditev. Letos imajo dva koncerta na Trgu Leona Štuklja z žrebanjem štartnih številk, kolikor vem imajo vsako leto poskrbljeno tudi, da se novinarji družijo med seboj ( z neko zakusko in vini). Kolikor sem se pogovarjal z nekaterimi gosti in tekmovalkami ter strokovnim štabom so zelo zadovoljni v Mariboru, tako da ni vse črno.
Vsekakor pa se da iz tega narediti velik biznis. Sedaj pa mi samo povej kaj imata Vitranc in Planica več od Zlate Lisice, da sta v sredini prireditev, Lisica pa je na repu po tvojem mnenju.
Je pa res, da dokler bo stanje v državi in v mestu Maribor takšno kot je v tem trenutku, nam ne pomaga tudi noben spektakel, da bo prireditev zelo uspešna, ker vsak samo čaka kako bi komu vrgel polena pod noge  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Da ne bos se enkrat pisal... par postov prej sem napisal, kaj me moti pri Lisici. No tega v Planici in KG ni. Pa se to... V Planici je sub-press center v montaznem sotoru pod skakalnico in v ta sotor so se vsako leto napeljali vec kot dovolj hiter internet. Vsako leto in samo za to tekmo, ker po tekmi sotora, in s tem instalacij, ni vec. V Mariboru, sredi mesta, ne sredi Tamarja, pa tega do pred dveh, treh let niso bili sposobni narediti, ne glede na to, kako smo se vsi pritozevali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Preskok |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 3:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Internet so ti naredili pred 3 leti in je sedaj dovolj hiter
Ne branim nikogar ampak v Mariboru je včasih težje urediti kakšno stvar, kot pa sredi gora, ker v Mariboru marsikdo komaj čaka kako te bo zaj....
Videl sem tudi, da so te motile akreditacije in tukaj pa mislim, da so zadevo vsaj malo uredili s conami, ki so jasne vsakemu varnostniku, na progi pa tudi mislim, da ni več hobi fotografov.
Torej se vseeno nekaj spreminja na bolje. Je pa res, da bi se lahko hitreje in učinkoviteje.
O hrani pa ne bom zgubljal besed, ker to pa je rak rana vseh prireditev
Upam, da boš po letošnji Zlati Lisici boljše volje in boš videl še kakšen napredek na bolje.
Drugače pa dobrodošel v Mariboru  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Pred dvemi leti, ko je bila Lisica v MB (pa ceprav odpovedana) je bilo na progi tamal miljon "fotografov"
In mocno mocno upam, da bo letos boljse. Ce bo, bom brez problema to tudi pohvalil Konec koncev so pri FISu letos spet zaceli posiljati vprasalnike po koncanih tekmah, tako da ga bom definitivno izpolnil... kako, pa je vprasanje kako bo stvar postimana  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
pj je napisal/a: | ...se jim grdo receno jebe za cel svet in je vazno edino to, da njim osebno kaj v zep kapne. |
To se definitivno strinjam da je v Sloveniji vse preveč takšnih ki gledajo samo na svojo rit. Tudi ŠC Pohorje dela z veliko izgubami zaradi določenih ljudi.
pj je napisal/a: | Pojdi enkrat v Kitzbuhel, Schladming, ali pa magari Zagreb, pa bos videl kaj tam dobi gledalec. |
Sem bil v Zagrebu. Ampak vse te naštete tekme imajo konkretno večji proračun za izvedbo tekme kot Maribor. Tako da se mi zdi da z denarjem, ki ga organizatorji imajo na razpolago se trudijo izpeljati tekmo kolikor dobro se le da. _________________ Work less, CLIMB more! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
uros_ je napisal/a: | Tako da se mi zdi da z denarjem, ki ga organizatorji imajo na razpolago se trudijo izpeljati tekmo kolikor dobro se le da. |
Mogoce, ampak point je drugje in tega imam obcutek vecina ne razume. Prvo in za moje pojme najpomembnejse vprasanje, ko gres v organizacijo taksne stvar, je: Zakaj to sploh organizirati?
Ok resno... zakaj se organizira tekma v Mariboru? Ker se ze 50let, pa jo dajmo se letos? Na zalost imam obcutek, da je to verjetno celo pravi odgovor za Maribor.
Ampak problem je, ker je to zares cisto napacen odgovor. Odgovor mora biti povsem drugacen. In ko imas pravi odgovor zakaj to sploh organizirati (ne, te stvari se ne delajo kar tako malo za brez veze, ampak z hudo znanim namenom... IZKLJUCNO zaradi denarja), potem ni problem sestaviti spodoben proracun. Ker se tocno ve, da bos vse in se vec dobil ven.
Se enkrat bom rekel... Schladming iz ene same januarske noci potegne ven 10 miljonov. Koliko potegne ven Maribor iz celega vikenda? 50 jurjev? Mogoce 100, pa raje manj. Pa ne sedaj gledati koliko dajo sponzorji, ampak koliko prometa se naredi v Mariboru zaradi te tekme. In pod to se lahko steje tudi 1000 litrov vec bencina in 232 dodatnih cokolad, ki jih Petrol proda na mariborskih pumpah zaradi tega, ker se kombiji tekmovalcev in spremljevalcev ustavijo, napolnijo rezervarje, ter za dolgo pot naprej kupijo se 3 Milke.
Ampak po pravici povedano ne bi bil presenecen, ce v vseh teh 50 letih, taksne analize ni opravil se nihce, in se se do danes ne ve, koliko prometa ta tekma sploh prinese za podrocje.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gospodk |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51 Prispevkov: 112
|
Se strinjam s Pj-em. Ni celovitosti, preglednosti in seveda razmišljanja in planiranja na dolgi rok. Gleda se samo, da se zadeva spravi pod streho in vsaj pokrije stroške.
Nažalost se veliko stvari v Sloveniji dela na način: če ni oz. ne bo denarja bo na pomoč priskočila država oz. občina.
Na srečo v zadnjih letih Tina Maze poskrbi za promocijo in seveda soliden obisk tekem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
info pohorje |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jul 2011 23:08 Prispevkov: 9
|
glede pokritja stroškov:Z Zlato lisico se pokrije strošek "celotnega" zasneževanja na Pohorju, to pa je okrog pol milijona evrov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
Citiram: | Na srečo v zadnjih letih Tina Maze poskrbi za promocijo in seveda soliden obisk tekem. | Bog pomagaj, če se na tem gradi promocija dogodka. Ji škripne koleno potem bo pa kaj ?... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KINDERWAGEN |
Objavljeno: Sre Jan 16, 2013 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Feb 2010 19:02 Prispevkov: 70 Kraj: MARIBOR
|
junche je napisal/a: | Citiram: | Na srečo v zadnjih letih Tina Maze poskrbi za promocijo in seveda soliden obisk tekem. | Bog pomagaj, če se na tem gradi promocija dogodka. Ji škripne koleno potem bo pa kaj ?... |
Pol pa je Tina kriva!Pa so zopet rešeni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|