Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 53, 54, 55  Naslednja
 pancerji « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
kenny
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 11:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 16:35

Lep pozdrav
Sicer sem že nekaj spraševal, pa vseeno. Kupujem pancerje, sem 70kg težak, smuči imam elan slx fusion. Sem dober rekreativni smučar, smučam bolj agresivno. Iščem boljše pancerje, ki omogočajo celodnevno smuko.

Jutri grem sprobat Tecnica dragon 100, pa me zanima vaše mnenje o teh pancerjih. Ima kdo v mislih kakšne druge primerne ? Gledam seveda rabljene.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
19.marko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 7:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Ce mislis resno kriviti slx-ke, bo 100 flexa premalo.
Nazaj na vrh
kenny
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 10:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2012 16:35

Sem jih kar kupil. Sem jih pa preizkusil zunaj mrazu, obute sem imel cca 15min in so kot uliti, ter praktično novi. Jih pa verjetno že v petek sprobam in bom hitro videl če so zakaj.

Sem gledal diablo 110, vendar sem zaradi moje teže raje uzel dragonce.
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2013 12:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

Mimogrede, nabiram ideje za najnižji smučarski čevelj... imam nizek nart trenutno vozim Dalbellota, ki je bil najnižje, kar sem našel par let nazaj. Probal sem Fischer vacuum fit 100, pa mi je bil v trgovini udoben, se pravi no go. Malo sem pozabil kaj vse sem že sprobal, ko sem jih nazadnje preizkušal.

Širina je sicer ok, 97,5 mm.
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Zzzverca
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 1:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2010 0:30
Kraj: Celje

Amater:) je napisal/a:
Mimogrede, nabiram ideje za najnižji smučarski čevelj... imam nizek nart trenutno vozim Dalbellota, ki je bil najnižje, kar sem našel par let nazaj. Probal sem Fischer vacuum fit 100, pa mi je bil v trgovini udoben, se pravi no go. Malo sem pozabil kaj vse sem že sprobal, ko sem jih nazadnje preizkušal.

Širina je sicer ok, 97,5 mm.

Sam imam isti problem, saj imam zelo malo in ozko nogo (250) in praktično v nobeni trgovini nimajo tako malih številk. Danes sem jih pa končno našel in sicer v Alpini - Alpina One9 (90 flex). Cevlji so zoožani in znižani, poleg imajo pa še vložek za pod notranji čevelj za pod peto, ki še dodatno pripomore k znižanju višine čevlja.

Nazadnje urejal/a Zzzverca Sob Jan 12, 2013 10:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
19.marko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 4:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 17:43

Lani sem nabavil Alpino One 12 s 120 flexa in se odpeljal v Žiri, kjer so mi notranji čevelj ulili po nogi. Dokler ne poskusiš takega pancarja, ne veš kaj zamujaš. Pa še cena je bila več kot konkurenčna
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 4:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Zzzverca je napisal/a:

Sam imam isti problem, saj imam zelo malo in ozko nogo (250) in prakticno v nobeni trgovini nimajo tako malih stevilk. Danes sem jih pa koncno nasel in sicer v Alpini - Alpina One9 (90 flex). Cevlji so zoozani in znizani, poleg imajo pa se vlozek za pod notranji cevelj za pod peto, ki se dodatno pripomore k znizanju visine cevlja.

Jaz niti nimam ozke noge, sem šel potem še v Koalo in so mi ponovno izmerili - 108 mm, še najbolj mi je pasal racing Lange.

Glede ulivanja pa, prosto po prešernu, če ti že v osnovi pancer ni ok, baje tudi custom foam pač ni idealna rešitev.

Meh, bom še malo prevozil z dalbelloti, mogoče vmes srečam idealen pancer...
Nazaj na vrh
cresh
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2013 7:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

Jst imam zelo stare Dalbello V8 Avanti Custom.
Kupil sem jih ziher ene 8-10 let nazaj.

A mi lahko kdo pove kolk imajo te flexa? Ker se mi zdi, da so včasih premehki.
Predvsem se mi je pa v teh letih moje smučarsko znanje izboljšalo.

Na netu sem vse pogledu pa nikjer nisem našel koliko imajo flexa.

Hvala
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2013 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Po 8 letih plastika že sama po sebi ni več tisto, kar je bila...
Nazaj na vrh
cresh
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2013 9:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

To je res, sej mogoče res že čas da počas zamenjam.
Pa so Dalbello za kej pancarji? Al boljš, da kakšne druge gledam?
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 16, 2013 10:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Jest imam Dalbello in so ok, so pa tudi že malo v letih in po zadnjem testiranju mi najbolj na noge pašejo Lange. Kar se kvalitete tiče, z glavnimi znamkami (Lange, Salomon, Head, Nordica, Atomic, Fischer, Tecnica in Dalbello...) ne boš zgrešil, samo najdi tistega, ki ti najbolje paše na nogo.
Nazaj na vrh
TJ
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 10:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2013 21:52
Kraj: Kolišče

Ali ima kdo kakšno idejo kako se naj znebim boleče golenice?
Med smučanjem očitno zelo močno pritiskam s težo telesa naprej na
pancarjev jezik. Posledica je, da imam po nekajdnevnem smučanju kožo na obeh nogah odrgnjeno od jezika. Letos sem kupil nove čevlje, uporabil nove smučarske nogavice, zadeva je malo boljša vendar še vedno ni čisto OK.
Ima kdo kakšno idejo?

Kako to rešujejo tekmovalci?
Nazaj na vrh
Mazyk
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 10:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 17:28

mi smo imeli enega prijatelja, ki je imel zelo prevelike pancarje in zato velike bolečine pokostnic. ko je dal na nofgo prave pancarje so te bolečine izginile.
mi borderji pa to rešujemo takole: http://carver.si/ostalo/manoove_shintronics
Nazaj na vrh
Misfits
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2013 11:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2011 20:30

Zdravo

obstajajo geli ki prenesejo trenje na zunanjo stran torej pomagajo proti drgnjenju kože.

potem pa še "spojlerji" ki povečajo površino pritiska ergo zmanjšajo tlak.

LP
Misfits

sezona 12/13; 202x = 106x MtRuapehu Whakapapa NZ, 69x Bad Kleinkirchheim, 12x Pohorje, 14xKrvavec, 1xRogla
sezona 2011/12; 65x = 1x Möltall, 5x Risoul, 17x Pohorje, 35x Bad Kleinkirchheim,7x Saalbach

rokyluk
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 9:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Feb 2013 8:52

Pozdravljeni!

Pri 10 let stari Nordici K9.1 mi je počasi začel razpadati notranji čevelj na zadnjem koncu, Je kakšna opcija da se menja samo notranji čevelj ali pa bo pač potrebna investicija ?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 53, 54, 55  Naslednja Stran 41 od 55

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » pancerji
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net