|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
pj |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Samo ne vem, ce gredo tekaske smuci skozi FIS pravila za alpsko smucanje  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25 Prispevkov: 193 Kraj: Maribor
|
pj je napisal/a: | Samo ne vem, ce gredo tekaske smuci skozi FIS pravila za alpsko smucanje  |
Mas prav  _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bilica |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 15:36 Prispevkov: 13
|
Na pohorju kaj zasnežujejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3673 Kraj: Maribor
|
Itak! Na Ruški pri +0.7, na Belviju pri +3.1 in še posebej pri Luki, kjer je trenutno +5.2 stopinji Celzija ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
srecni |
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 0:53 Prispevkov: 39 Kraj: Maribor
|
Miki, pozabil si na "Sarcasm on".........tvoj tekst.............."Sarcasm off"
Kaj se letos dogaja s kvaliteto foruma, bolje rečeno MB Pohorje threadov?
Kdor misli, da ne vem kaj govorim, naj klikne na novice vezane na npr. Peco. Tam recimo Stubai in Miki kar tekmujeta, kdo bo dal boljšo reportažo.
Kar pa se gornjega sarkazma tiče: ni še vse izgubljeno, ohladitve so kot rečeno na vidiku, upam le, da bo šlo za daljši čas na vsaj -3 ali -4 st. C ter da se poleg Lisice uredijo še preostala tehnično zasneževana smučišča na domačem bregu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokSiEu |
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 12:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 21:11 Prispevkov: 114
|
Šele zdaj sem opazil da na pohorje.org ponoči ne prikazuje trenutnih temperatur. Pa sej strežnik ne laufa na računalniku od tajnice, ali? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pyrexia |
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 6:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 9:58 Prispevkov: 5
|
Te trenutne temperature, ki so napisane na kameri, se pobirajo iz nekega drugega tujega serverja in se samo prikazujejo. Dejansko ne obstajajo vremenske postaje v lasti pohorcev, ki bi merile te temperature Zato tudi tolkokrat ne delajo, ker crkne povezava na tisti server  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
pyrexia je napisal/a: | Te trenutne temperature, ki so napisane na kameri, se pobirajo iz nekega drugega tujega serverja in se samo prikazujejo. Dejansko ne obstajajo vremenske postaje v lasti pohorcev, ki bi merile te temperature Zato tudi tolkokrat ne delajo, ker crkne povezava na tisti server  |
Aja, od kdaj pa te na pohorju več ni lenkotovih vremenskih postaj?
Vbistvu postaj ni, ker se prekine radijska zveza med njimi. Ali pa se enostavno odstranijo iz podatkov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Bil na nocni. Proge so bile v redu prve tri fure (iz vrha do postele ) Potem so se ze pojavili kupi snega in jug seveda naredi svoje.  _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Matic |
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15 Prispevkov: 552
|
srecni je napisal/a: |
Kaj se letos dogaja s kvaliteto foruma, bolje rečeno MB Pohorje threadov?
Kdor misli, da ne vem kaj govorim, naj klikne na novice vezane na npr. Peco. Tam recimo Stubai in Miki kar tekmujeta, kdo bo dal boljšo reportažo.
|
Meni se zdi, da nas je samo veliko menjalo svoje "domače smučišče", zaradi kakršnihkoli razlogov že...
Sicer pa danes mokro povsod, tudi na Arehu. Na Piskru se mestoma že kaže pomanjkanje snega, čeprav je še kar dobro zasneženo. Mislim pa da je napoved dokaj obetavna za naprej... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gregor99 |
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 23:17 Prispevkov: 57 Kraj: Maribor
|
Tudi jaz sem bil danes na nočni. Tako kot je rekel svfilip. Na začetku je proga bila tako rečeno super. Ob osmih ko pa sem prišo iz koče pa je bila od lukeja dol sama totalna polomija. Sami kupi snega. Tako da se je dalo praktično še samo do slemena smučat pa tudi na tisti prelomnici od bejbike dol so se naredili kupi snega. _________________ sezona 2012/2013=14x Mb Pohorje, 2x Schladming |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PohorskaVzpenjača |
Objavljeno: Čet Jan 10, 2013 6:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Avg 2011 11:46 Prispevkov: 276 Kraj: Maribor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Čet Jan 10, 2013 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Super video  _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
volki |
Objavljeno: Čet Jan 10, 2013 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 18:54 Prispevkov: 194 Kraj: Maribor
|
Na Arehu danes popoldan:
Ruška odlična trda podlaga brez nanosov. Največ hrvaških smučarjev, brez čakalne dobe na vlečnici. Pisker popoldne kar zdrsan in podlaga pretrda za sproščeno smučanje, smučarjev zelo malo, temperatura okoli ničle.
Na obeh progah dovolj snega, brez kopnin in kamenja na progi. Lepo so zasnežili spodnji del Piskra, ki je odprt skoraj po celi širini.
Z leve zgornje strani Piskra so bili odpeljani vsi topovi, najverjetneje na snežni stadion.
Napovedano sneženje v začetku naslednjega tedna, bo polepšalo kuliso, verjetno pa ne bo dovolj snega za odprtje tudi leve strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Jan 10, 2013 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3673 Kraj: Maribor
|
Pridite vsi na Pohorje, odlične zimske razmere :
Ne hodite na Pohorje, saj sploh ni snega, tu se smuča samo po travi in blatu :
Zanalašč sem za začetek dal tako provokativen uvod, ampak zdi se mi da je zadnje čase tako poročanje o katerikoli temi - pa ne samo tu na forumu. Pač, vsake oči imajo svojega malarja.
Kakorkoli, začel sem ob devetih na mariborski strani, Sleme odlično:
Poštela pa zjutraj tudi solidna, lepo speglana in na prisojni strani malenkost ojužena:
Megla je segala približno do Trikotne Jase, včasih malo višje, včasih malo nižje:
Tisti nesrečni prehod na levo proti Luki je bil sicer precej 'pisan', ampak začuda dobro prevozen, šlo je bolj za umazan sneg kot za kake resne kamne:
Ob enajstih sem se prestavil na Areh, pridružujem se volkiju, namreč Pisker mi je bil kar pretrd. Zgoraj na Cojzarici je še nekako šlo, ravno dovolj 'cukra' je bilo na ledu da je še prijelo, spodnji del pa res pretrd ... sicer pa proga gladka, lepo speglana, brez prehodov med špurami in grud. Bistveno bolje pripravljena kot večina prog na Mokrinah prejšnjo nedeljo, samo brez kant nisi imel kaj početi:
Zasnežili so tudi prvi del proge pod sedežnico, do terase in potem desno pod vlečnico, zgleda da folk tiste ozke proge pri zgornji postaji Piskra na desno nekako ne najde :
Ena po Žigartu, da ne bo prehitro dolgčas:
Na Ruški se mi ni dalo slikati, proga je dobra, manj trda kot Pisker, je pa bila dopoldan na edini delujoči vlečnici kar gneča, tudi do 5 minut smo čakali (seveda, če pa se folk hoče vozit sam na sidrih ... mislim da sem naštel 5 zaporednih smučarjev ki so se na sidrih vozili po eden ... matr, a je folk res že čisto asocialen ali kaj???)
Ko sem se ob enih vrnil na mariborski del, proge skoraj nisem spoznal: že na Slemenu so bili kupi mokrega snega (predvsem pod podvozom), na Pošteli pa sploh, in ti kupi so bili sumljivo rumeno - rjave barve. Čopko sem si seveda za konec tudi privoščil, tam kjer sem moral 3 tedne nazaj pešačiti (= takoj pod Trikotno jaso) je zdaj dovolj snega:
Zato pa ga manjka dalje po ravnini, na enem mestu je treba 5 m peš, dvakrat se da prigoljufati po eni smučki:
Na S - zavoju in nižje je snega dovolj, prav prijetno ojužen je bil da se je dalo lepo zavijati, čeprav ni bil sveže steptan:
Povzetek:
- Sleme dopoldan odlično, popoldan ne več
- Poštela užitna samo prvi dve uri, snežna situacija že zelo na meji, ohladitev bo prišla res zadnji trenutek
- Čopki manjka dobesedno 24 ur zasneževanja, da pokrijejo kopnine na ravnini
- Ruška dobra, žal je ena vlečnica premalo
- Pisker samo za nabrušene kante, sicer pa dobro porihtan _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|