Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 52, 53, 54  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Gregor99
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 7:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 23:17
Kraj: Maribor

Ve kdo kdaj se bo začela nočna smuka???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
svfilip
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 8:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25

Jaz bi rekel v petek. Točne informacije žal nimam.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 4:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45

miki je napisal/a:
Ja nič, treba se bo navadit da je nova prioriteta Pohorcev Čopka in ne več 'sveti' stadion. Vem da je bilo tudi lani tako, ampak smo se tolažili da zato ker je Lisica itak že prej bila odpovedana oz. prestavljena v KG. Ampak zgleda da bo to v bodoče splošna praksa. Sam ne vem ali mi je to všeč ali ne, srce navija za stadion, razum za čopko

Treba se bo očitno navadit, da na pametno smuko na (MB) Pohorju več ne bo moč računati in se bo treba (še bolj kot doslej) pač usmerit drugam. Saj začelo se je že pred časom s tem, da Stadion na nočni ni bil več odprt oz. da Radvanje ni obratovalo in podobno. Včasih je bil Stadion med glavnimi progami na tem delu Pohorja in na nočni, sedaj pa vidimo, kako je, situacijo kvečjemu Lisica reši, ko je to mimo, smo pa tako lani videli, kako je - Stadion jih niti malo ne zanima več.

Me pa res zanima, kako mislijo letos z Lisico urediti, če ob takih razmerah, kot so zdaj, ne mislijo zasneževat Stadion?!?

Huh, kje so tisti časi, ko je bilo, če je le bilo mogoče, odprto vse, od vrha Poštele pod sedežnico in mimo Lukeca, Stadion, Čopka, nočna smuka vsaki dan 17-21, ob vikendih pa celo do 22. Takrat se je res splačalo in bilo užitek iti smučat, to sedaj pa je samo neko životarjenje še...tolko, da je ena proga v dolino, po možnosti najbolj položna, da se lahko Madžari vozijo, ostalo jih pa ne zanima...cene kart pa, kot da smo ne vem kje :/

No, saj morda je res razumno, ker v takem stanju, kot je sedežnica Radvanje bila, ko sem se nazadnje peljal, bi jo tudi usoda stare gondole lahko doletela...
Nazaj na vrh
elanko
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 5:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 11:03

Mariborcan: zlata lisica bo letos v Kranjski gori;)
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 6:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

Glede zasneževanja Stadiona v prvi fazi imam drugačen pogled - proga je res vrhunska in mi pisana na kožo. Je pa sedežnica tista, zaradi katere dam prioriteto Čopki, po kateri se lahko pripeljem direktno v dolino do vzpenjače in spet lahko šibamo dalje.

Stanje na Pohorju: Na Čopki so postavljeni topovi, pri ta spodnjih se vidi da so bili že v obratovanju, posebnih rezultatov še ni bilo videti:

Trikotna jasa: topovi so bili zaradi previsoke temperature (+2,5°C) v mirovanju. Količina snega čez noč se je še povečala.

Z ratrakom so po celotni dolžini v proge že razgrnili ta sredinske kupe snega:

In ob robovih:

Sleme se je zasneževalo, proga pa perfektno pripravljena:

Ob odhodu domov sem že opazil lučke od Trikotne jase navzgor, upam, da se pojavijo tudi na Čopki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Gregor99
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 6:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2012 23:17

Tudi jez sem opazil lučke od trikotne navzgor
Nazaj na vrh
svfilip
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 6:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25

Na spletni strani so spet dali druge kamere gor oz. so spremenili imena teh.
Čopki pa zato po mojem dajo prednost ker se jih tako več pripelje v dolino in predvsem zaradi turistov. Upajmo da bodo stadion le zasnežili vsaj po novem leto,lahko samo upamo.
l.p.
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 1:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

elanko je napisal/a:
Mariborcan: zlata lisica bo letos v Kranjski gori;)

To je "kar nekaj" ali sklepanje ali neka (preverjena) uradna informacija?
Res se nisem kaj preveč zanimal...ampak na FIS koledarju jaz vidim Maribor, enako na goldenfox.org...
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 9:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

@mariborčan - res je ZL v koledarju zapisana, da bo v MB. Ampak izkušnje iz prejšnjega leta kažejo, da se bo letos ponovila ista zgodba, namreč:

- ko so resno računali z lisico v MB so najprej zasneževali stadion (tudi lani so zasnežili najprej oz. samo Čopko, malo jim je šla na roko tudi odjuga v tistem času, ampak kolikor se spomnim, lani nismo niti dneva "uradno" smučali po stadionu).
- sedežnica še sploh ni pripravljena (mislim celo, da nima niti več uporabnega dovoljenja oz. rednega inšpekcijskega pregleda), podobno je bilo lani - kolikor se spomnim je bila brez sedežev celo sezono...
- niti gostinci, niti tiskarji (plakati, vstopnice, tiskovine) in ostali sodelujoči pri lisici niso dobili še nikakršnih obvestil, prijav ipd.... (če se spomnite so vsa leta viseli plakati za lisico že mesec dni prej - lani ni bilo niti enega plakata, torej so že mesec dni prej vedeli, da lisice v MB ne bo, zakaj bi si delali stroške z plakati, ipd. Mislim,da letos enako kalkulirajo.

To so vse stvari, ki so se dogajale tudi lani, ko so zavestno zaradi manjših stroškov selili Lisico v KG. Dečki mogoče glumijo pri FIS-u, da bo dirka v MB, ker če bi se prijavili za KG, je ne bi dobili, pa še mariborčani bi znoreli....

Nadvse močno upam, da se motim, ampak črne slutnje me obhajajo, čeprav je do takrat še skoraj mesec in pol časa...

Sicer pa glede na to kako in koliko prog je v tem trenutku urejenih, oz. so jih uspeli urediti in to pri pol metra naravnega snega kot ga reklamirajo in pri teh temperaturah, bi bilo nerealno pričakovati, da bodo čez mesec dni kos projektu kot je lisica....
Žal to je realnost Pohorja v zadnjih zimah, ampak zakaj bi bilo na Pohorju kaj drugače, kot je v ostanku države na večini področij, ne samo smučarskih.
Kot stari mariborski smučar, upam, da bom tudi letos naredil kar nekaj zavojev po našem "bregu", ampak grenak priokus in cmok v grlu imam pa že zdaj.
Nazaj na vrh
radvančan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 10:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2012 17:14

Kot vidite so zasneževanja v polnem teku. Do sobote vsaj po mojem mnenju želijo odpret čopko, da se bo že lahko otvoritveni dan smučalo v dolino. Ta sneg, ki je padel je pršič in ni od njega skoraj nič. Od petka do torka kaže na kratko odjugo in tiste dni še ponoči nebo temperatura šla v minus.čez dan pa do 7-8?C. Tu je razlog, da pohorci čakajo na daljše obdobje hladnega zraka za stadion in tudi poštelo. Tudi vode ne bo več veliko ostalo v zajetih jezerih.Drugi razlog je tudi sedežnica, ki je v katastrofalnem stanju. Upam, da snega v teh 4-5 dneh na smučišču ne pobere do konca ker potem lahko kr zaključijo letos s sezono
Nazaj na vrh
NKMARIBOR
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 11:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2011 18:09

bade25 je napisal/a:
@mariborčan - res je ZL v koledarju zapisana, da bo v MB. Ampak izkušnje iz prejšnjega leta kažejo, da se bo letos ponovila ista zgodba, namreč:

- ko so resno računali z lisico v MB so najprej zasneževali stadion (tudi lani so zasnežili najprej oz. samo Čopko, malo jim je šla na roko tudi odjuga v tistem času, ampak kolikor se spomnim, lani nismo niti dneva "uradno" smučali po stadionu).
- sedežnica še sploh ni pripravljena (mislim celo, da nima niti več uporabnega dovoljenja oz. rednega inšpekcijskega pregleda), podobno je bilo lani - kolikor se spomnim je bila brez sedežev celo sezono...
- niti gostinci, niti tiskarji (plakati, vstopnice, tiskovine) in ostali sodelujoči pri lisici niso dobili še nikakršnih obvestil, prijav ipd.... (če se spomnite so vsa leta viseli plakati za lisico že mesec dni prej - lani ni bilo niti enega plakata, torej so že mesec dni prej vedeli, da lisice v MB ne bo, zakaj bi si delali stroške z plakati, ipd. Mislim,da letos enako kalkulirajo.

To so vse stvari, ki so se dogajale tudi lani, ko so zavestno zaradi manjših stroškov selili Lisico v KG. Dečki mogoče glumijo pri FIS-u, da bo dirka v MB, ker če bi se prijavili za KG, je ne bi dobili, pa še mariborčani bi znoreli....

Nadvse močno upam, da se motim, ampak črne slutnje me obhajajo, čeprav je do takrat še skoraj mesec in pol časa...

Sicer pa glede na to kako in koliko prog je v tem trenutku urejenih, oz. so jih uspeli urediti in to pri pol metra naravnega snega kot ga reklamirajo in pri teh temperaturah, bi bilo nerealno pričakovati, da bodo čez mesec dni kos projektu kot je lisica....
Žal to je realnost Pohorja v zadnjih zimah, ampak zakaj bi bilo na Pohorju kaj drugače, kot je v ostanku države na večini področij, ne samo smučarskih.
Kot stari mariborski smučar, upam, da bom tudi letos naredil kar nekaj zavojev po našem "bregu", ampak grenak priokus in cmok v grlu imam pa že zdaj.

pa kaj ti govoriš.. idi spat raje !!

sedežnica ni lani obratovala ker nima dovoljenje- kako pa je poleti delal pohorjet, na črno so vozli.. seveda je prioriteta čopka ter proga mimo Luke, zakaj? s preprostega razloga- seveda hočejo s turisti oziroma nami zaslužiti nekaj na koči ter tudi ko je lisica mora biti proga v dolini poštimana, saj pridejo turisti zato da smučajo in ne da gledajo lisičke zato mora biti odprta proga mimo Luke
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 11:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

@NKMARIBOR: si morda želel kaj povedati ? Bade napiše en prispevek ki je daleč nad nivojem tega foruma (in pod katerega se takoj podpišem ), ti pa:
Citiram:
pa kaj ti govoriš.. idi spat raje !!

Prosim da se v bodoče vzdržiš takih agresivnih pripomb!
Citiram:
sedežnica ni lani obratovala ker nima dovoljenje- kako pa je poleti delal pohorjet, na črno so vozli.. seveda je prioriteta čopka ter proga mimo Luke, zakaj? s preprostega razloga- seveda hočejo s turisti oziroma nami zaslužiti nekaj na koči ter tudi ko je lisica mora biti proga v dolini poštimana, saj pridejo turisti zato da smučajo in ne da gledajo lisičke zato mora biti odprta proga mimo Luke
Brez zamere - ta tekst pa me močno spominja na besedila prevedena z Google - prevajalnikom .
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@bade25:
Ne strinjam se povsem glede lani. Kolikor se spomnim, so namreč do zadnjega zatrjevali, da bodo poskušali pripraviti, za kar naj bi potrebovali 5 dni mraza (ali neka taka številka). In tega v tednih do Lisice enostavno ni bilo, to se dobro spominjam, temperature konkretno v plusu. Mraz je prišel potem, ko je bilo že vse mimo, takrat pa se potem zasneževanja Stadiona niso lotili - kar me je sicer jezilo, me pa ni presenetilo.
Za letos pa se mi tvoji sklepi zdijo smiselni. Zdaj je bilo kar nekaj dni nizkih temperatur in, če bi imeli namen imeti Lisico tukaj, bi bilo logično, da vse sile usmerijo v Stadion. Saj nekaj dni odjuge pa tudi ne pobere potem kar vsega. Pa še vse, kar si omenil glede plakatov in tega. Ampak, če bo pred terminom teden ali dva zelo mrzlo, bodo verjetno težko našli izgovor in bodo morali organizirati. Zgleda pa, da smo vseeno prišli od tega, da so Pohorci sloveli, da še v najbolj nemogočih razmerah uspejo organizirati tekmo, do tega, da jo bodo samo v najbolj idealnih. Oziroma, kot pravi NKMARIBOR, prioriteta je sedaj na čim večjem številu "turistov" in zaslužku z njimi. Pri tem s "turisti" mislim smučarje, ki več časa preživijo v gostilni kot pa na smučeh. Za take je Čopka idealna. Saj v dani finančni situaciji jih razumem, ampak jezi pa me vseeno, ker mi je Čopka žal brezvezna proga.
Mogoče pa bi bilo dobro, da gre vse skupaj v stečaj in da nekdo na novo začne, potencial je...sicer vprašanje, koliko bomo v bližnji prihodnosti smučali po Stadionu...če drugo ne, že zaradi sedežnice, ki bi jo bilo treba nujno zamenjati pa, če (še) ima uporabno dovoljenje ali ne...

P.S. Če smo (preveč) zašli s teme, prosim admina, da prestavi na primernejše mesto.
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 11:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

radvančan je napisal/a:
Kot vidite so zasneževanja v polnem teku. Do sobote vsaj po mojem mnenju želijo odpret čopko, da se bo že lahko otvoritveni dan smučalo v dolino. Ta sneg, ki je padel je pršič in ni od njega skoraj nič. Od petka do torka kaže na kratko odjugo in tiste dni še ponoči nebo temperatura šla v minus.čez dan pa do 7-8?C. Tu je razlog, da pohorci čakajo na daljše obdobje hladnega zraka za stadion in tudi poštelo. Tudi vode ne bo več veliko ostalo v zajetih jezerih.Drugi razlog je tudi sedežnica, ki je v katastrofalnem stanju. Upam, da snega v teh 4-5 dneh na smučišču ne pobere do konca ker potem lahko kr zaključijo letos s sezono

Jaz pa mislim obratno, namreč to kar jim je uspelo pred dvema sezonama - ob mrzlem začetku so porabili vso vodo in naredili kar precej umetnega snega. Porabili so vse zaloge vode (vemo, da je zajetij premalo, zaradi "zelenih") , hkrati je padel naravni sneg, ki ga je odjuga pobrala, umetni pa je večinoma ostal. .....(takrat smo slučajno skupaj pred Lisico z Atle Skaardalom pregledovali trdoto proge in ded je rekel, Lisice sicer ne bo, je pa super pripravljeno, da boste lahko še dolgo smučali - tisti dan je bilo na Lukeju 17 stopinj...malo smo se smejali ampak ded je imel prav)..... Zajetja so se spet napolnila in naredili so novo porcijo umetnega, na katerem smo potem še dalje smučali kar dalec v marec. Upam, da jim do prihajajoče odjuge zmanjka vode in da ponovijo vso zadevo tudi letos. to bi bilo optimalno.
@NKMARIBOR - zelo dober klub, več kot 40 let navijam za njega in sem skoraj na vsaki tekmi, zato mi je žal, da ga predstavljaš v tako neprimerni obliki. Brez komentarja.....
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2012 12:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mariborcan je napisal/a:
@bade25:
Ne strinjam se povsem glede lani. Kolikor se spomnim, so namreč do zadnjega zatrjevali, da bodo poskušali pripraviti, za kar naj bi potrebovali 5 dni mraza (ali neka taka številka). In tega v tednih do Lisice enostavno ni bilo, to se dobro spominjam, temperature konkretno v plusu. Mraz je prišel potem, ko je bilo že vse mimo, takrat pa se potem zasneževanja Stadiona niso lotili - kar me je sicer jezilo, me pa ni presenetilo.
Za letos pa se mi tvoji sklepi zdijo smiselni. Zdaj je bilo kar nekaj dni nizkih temperatur in, če bi imeli namen imeti Lisico tukaj, bi bilo logično, da vse sile usmerijo v Stadion. Saj nekaj dni odjuge pa tudi ne pobere potem kar vsega. Pa še vse, kar si omenil glede plakatov in tega. Ampak, če bo pred terminom teden ali dva zelo mrzlo, bodo verjetno težko našli izgovor in bodo morali organizirati. Zgleda pa, da smo vseeno prišli od tega, da so Pohorci sloveli, da še v najbolj nemogočih razmerah uspejo organizirati tekmo, do tega, da jo bodo samo v najbolj idealnih. Oziroma, kot pravi NKMARIBOR, prioriteta je sedaj na čim večjem številu "turistov" in zaslužku z njimi. Pri tem s "turisti" mislim smučarje, ki več časa preživijo v gostilni kot pa na smučeh. Za take je Čopka idealna. Saj v dani finančni situaciji jih razumem, ampak jezi pa me vseeno, ker mi je Čopka žal brezvezna proga.
Mogoče pa bi bilo dobro, da gre vse skupaj v stečaj in da nekdo na novo začne, potencial je...sicer vprašanje, koliko bomo v bližnji prihodnosti smučali po Stadionu...če drugo ne, že zaradi sedežnice, ki bi jo bilo treba nujno zamenjati pa, če (še) ima uporabno dovoljenje ali ne...

P.S. Če smo (preveč) zašli s teme, prosim admina, da prestavi na primernejše mesto.

ja se popolnoma strinjam s teboj, tudi moje razmišljanje gre v tej smeri. Vendar me je lani zmotilo to, ker so zadnji teden na veliko reklamirali kako rabijo vreme in minus, dejansko pa stranske stvari v zvezi z organizacijo sploh niso potekale. Ni bilo niti enega plakata, nismo (tudi sam sem rahlo vpleten) imeli niti enega sestanka, nobenih informacij, ki so ostala leta prihajala že kak mesec ali pa še več pred prireditvijo, nič, to kaže na to, da je dejansko obstajala ideja, (verjetno zaradi nižjih stroškov), da se lisica seli v KG. No iskreno upam, da je to samo moje bluzenje in da ni nič resnega na tem (čeprav letos spet kaže vse v to smer) in da me bodo vrli pohorci demantirali in kot že tolikokrat in pripravili lisico. Letos bi celo raje videl dva veleslaloma - dve zmagi za Tino:)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 52, 53, 54  Naslednja Stran 10 od 54

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2012/13
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net